Cum să te ocupi de un tată distant din punct de vedere emoțional

Pe măsură ce îmbătrâniți, începeți să observați mai atent lucrurile despre personalitatea tatălui dumneavoastră. De asemenea, începeți să observați că părinții voștri sunt ființe umane și că pot face greșeli și au caracteristici de personalitate negative, la fel ca orice altă ființă umană. Distanța emoțională a unui părinte poate fi foarte complicată pentru o persoană tânără - când suntem tineri, căutăm o conexiune pentru a ne simți în siguranță, pentru a învăța despre lumea noastră și pentru a simți că ne susțin. Persoanele care sunt îndepărtate din punct de vedere emoțional au o capacitate mai scăzută de a-și îndeplini acest rol, deoarece sunt implicate, de obicei, în problemele, rănile și dezamăgirile lor. Acest lucru nu va fi ușor pentru tine, ca un copil, dar este în valoare de te înțelege și să învețe cum să ia o perspectivă se apropie de tatăl tău la viață, ca și cum acestea au fost deciziile lor și nu ceva ce înseamnă că va conduce pentru consecințe teribile pentru tine.

pași

Imaginea intitulată Deal cu un părinte emoțional îndepărtat 1
1
Trebuie să înțelegeți ce înseamnă să fii distant din punct de vedere emoțional. Semnele care indică faptul că tatăl dvs. se comportă într-un mod îndepărtat din punct de vedere emoțional sunt:
 • în realitate, nu te ascultă.
 • Plasați versiunea dvs. de evenimente pe dvs.
 • Nu-ți exprimă sentimentele.
 • Nu vă recunoaște sentimentele.
 • Nu prețuiește deschis sentimentele acasă
 • Imaginea intitulată Deal cu un pas părinte emoțional 2
  2
  Trebuie să înțelegeți că nu este vina voastră. Nu sunteți cauza sau motivul pentru care această persoană decide să fie îndepărtată din punct de vedere emoțional. Numai persoana care se comportă în acest fel este responsabilă pentru acest tip de decizie. Nu este vorba despre voi - este vorba de acea persoană și de rănile, dezamăgirile și deciziile rele pe care le-a făcut în viață. Până când sunteți gata să vă confruntați cu realitatea și să învățați să aveți încredere în ceilalți, folosiți distanța ca barieră pentru a vă proteja. Nu-ți poți schimba tatăl, dar poți schimba modul în care te apropii de o persoană aflată din punct de vedere emoțional.
 • Image titled Deal cu un părinte emoțional pas 3
  3
  Reafirmă-ți sentimentele. Sentimentele tale contează, indiferent de modul în care tatăl tău aflat din punct de vedere emoțional decide să vadă asta. Obțineți obiceiul de a vorbi despre sentimentele voastre în mod deschis și cu încredere, chiar dacă se pare că tatăl dvs. este dezinteresat, indiferent sau chiar deranjat de asta. Acestea sunt răspunsurile El a ales și puteți arăta că sentimentele exprimate fac parte din ceea ce sunteți și că veți continua să fiți așa.
 • Imaginea intitulată Deal cu un părinte emoțional îndepărtat 4
  4
  Păstrați calm Strigând, luptând, ridicând vocea etc. nu va schimba lucrurile, dar va deveni un model rău și repetitiv. Din păcate, o persoană aflată la distanță emoțională se bazează pe acest tip de răspuns pentru a continua să justifice distanțarea lor, ca o modalitate de a arăta că sentimentele se termină mereu în țipăt și agresiune. Este posibil ca pare ușor să răspundă în același mod, deoarece căldura de moment vă permite să negi sentimentele chiar mai mult și doar bazându-se pe expresii jignitoare emergente din mecanismul său de luptă sau zbor de răspuns în loc de judecata lor motivate. Refuzând să vă schimbați starea calmă, creați un spațiu de securitate, care uneori poate liniști o persoană îndepărtată din punct de vedere emoțional suficient pentru a se deschide doar puțin.


 • Imaginea intitulată Deal cu un părinte emoțional îndepărtat 5
  5
  Fa-o repetat. Nu vă fie teamă să continuați să vă manifestați sentimentele, ca o formă de întărire. Acest lucru este foarte important atunci când se pare că persoana cu care vorbiți nu vă aude mesajul. În acest fel, vă recunoașteți sentimentele și le puneți afară în aer. Chiar dacă tatăl tău nu reacționează sincer sau cu bunătate, ai depus eforturi pentru a clarifica frecvent care sunt sentimentele tale și ce crezi că sunt valabile.
 • Imaginea intitulată Deal cu un pas părinte emoțional îndepărtat 6
  6
  Asigură-i că îl iubești. Deși ați putea simți că nu merită să vă spunem acest lucru, merită. Această persoană îndepărtată din punct de vedere emoțional, care are ceva adânc în interior, va asculta și va acorda atenție acestui mesaj. Și este o lecție pe care trebuie să o învățați, ceea ce indică faptul că oamenii exigenți și iubitori pot și pot face diferența. Vă eliberează, de asemenea, să negați ceea ce merită - prin proiectarea iubirii, proiectați persoana solidă, atenți și siguri de voi înșivă încât meritați să fiți.
 • Image cu titlul Deal cu un părinte părinte emoțional
  7
  Aveți grijă de propriile dvs. nevoi. Deși în acest articol este recomandat să faceți multe lucruri pentru a trata tatăl tău aflat la distanță emoțională, în realitate faceți multe pentru a vă recunoaște sentimentele și pentru a crește din toată inima ca persoană sănătoasă din punct de vedere psihologic. Reafirmând sentimentele si nevoile tale, învățați cum să defenderte- în a face cu tatăl tău într-un mod constructiv, învățați cum să se ocupe cu distant emoțional atât de mulți oameni cu care va traversa în viață în diferite contexte. Fă-ți aminte de multe ori că ești responsabil de reacțiile, sentimentele și motivele tale și că tatăl tău se ocupă de propriul său - nu este vorba despre schimbarea altcuiva.
 • Imaginea intitulată Deal cu un părinte părinte emoțional 8
  8
  Căutați aliați Uneori, celălalt părinte poate fi un aliat mare, cu toate că acest lucru nu este întotdeauna în condiții de siguranță, deoarece acestea pot fi foarte cufundat în legăturile de relație și nu sunt destul de sigur cum să se ocupe cu partenerul care este distant emoțional. Există întotdeauna și alți oameni care pot fi o sursă de sprijin și consiliere pentru dvs., inclusiv unchii, prietenii, profesorii, antrenorii, liderii bisericii sau grupurile de tineri.
 • avertismente

  • Fiți atent atunci când comunicați cu alții, pentru a nu vă lăsa vulnerabilitățile să vă ducă la relații periculoase, instabile din punct de vedere emoțional sau manipulative. Dacă simțiți că ceva nu este corect, stați departe.
  • Dacă te simți amenințat de tatăl tău, căutați imediat ajutor. Furia ta și imposibilitatea de a te controla nu e vina ta și Nu trebuie să așteptați și să fiți răniți, indiferent de cât de mult vă simțiți responsabili pentru această situație. El este persoană furios sau supărător, care este responsabil pentru comportamentul lor și, deși mulți oameni nu se simt în acest fel, în căldura de moment și după mai mulți ani de-a face cu obiceiurile negative caute ajutor poate fi singurul lucru care dă o întoarcere la viața lui.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă creșteți copiii cu fostul dvs. partenerCum să vă creșteți copiii cu fostul dvs. partener
  Cum să vorbești cu un copil despre un părinte absentCum să vorbești cu un copil despre un părinte absent
  Cum să te ocupi de prietena tatălui tăuCum să te ocupi de prietena tatălui tău
  Cum să vă ocupați de un membru de familie co-dependentCum să vă ocupați de un membru de familie co-dependent
  Cum să ne ocupăm de un tată răuCum să ne ocupăm de un tată rău
  Cum să faci față unei mame teribile când ești adultCum să faci față unei mame teribile când ești adult
  Cum să ne ocupăm de un tată la patCum să ne ocupăm de un tată la pat
  Cum să te ocupi de o mamă sau de un tată care controleazăCum să te ocupi de o mamă sau de un tată care controlează
  Cum să devii liber din punct de vedere emoționalCum să devii liber din punct de vedere emoțional
  Cum să eviți să-ți fie rușine de tineCum să eviți să-ți fie rușine de tine
  » » Cum să te ocupi de un tată distant din punct de vedere emoțional

  © 2011—2020 ertare.com