Cum să vă ocupați de un părinte alcoolic atunci când sunteți adult

Nu este ușor să ai un tată sau mamă alcoolică, nici măcar când ești adult. Această situație poate provoca în tine emoții contradictorii cu privire la modul în care vrei să fii implicat în familia ta și cum trebuie să te referi la tatăl sau mama ta. Cu toate acestea, este posibil să găsiți modalități de a interacționa cu familia într-un mod mai eficient de a contribui la reducerea stresului, dar nu trebuie să vă neglijați propria sănătate și bunăstare. În cele din urmă, nu ezitați să cereți asistență sau ajutor profesional dacă aveți nevoie de el.

pași

Partea 1
Interacționează cu tatăl tău sau cu mama ta și cu restul familiei tale

Image cu titlul Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 1
1
Învață să recunoști efectele imediate ale alcoolului. Această substanță are un mare impact asupra creierului, provocând, printre altele, pierderea cunoștințelor și a memoriei. Prin urmare, nu ar trebui să încercați să discutați cu o persoană atunci când sunt beți, mai ales dacă este unul dintre părinții dvs., deoarece acest lucru vă va face să vă simțiți frustrați. În plus, este posibil ca persoana să spună lucruri pe care în alte circumstanțe nu le-ar spune, ceea ce ar putea să vă dăuneze profund chiar dacă nu-și amintește după ce le-a spus.
 • Dacă unul dintre părinții dvs. este beat și vă face să vă simțiți foarte supărat, cel mai bine este să vă îndepărtați de situație. Îi poți spune ceva de genul ăsta "Să nu vorbim despre asta acum. Voi ieși o vreme și o să vorbim mâine".
 • Image cu titlul Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 2
  2
  Trebuie să acceptați că alcoolul creează tensiuni între familii. Riscul problemelor familiei crește în funcție de cantitatea de alcool consumată de o persoană, în plus față de care vârsta crește și sensibilitatea la efectele alcoolului. Prin urmare, dacă tatăl sau mama dvs. este în vârstă, situațiile s-ar putea intensifica rapid. Rețineți că tensiunile familiale nu vor dispărea decât dacă persoana începe să întrerupă băutul.
 • Aceste situații familiale sunt greu de acceptat, dar trebuie să înțelegeți că nu puteți schimba comportamentul unei persoane alcoolice. În schimb, concentrați-vă pe încercarea de a ușura tensiunea prin ascultarea celor care au nevoie de ea, negocind unde puteți și respectând fiecare membru al familiei.
 • Image cu titlul Deal cu un părinte alcoolic ca un adult Pasul 3
  3
  Stabiliți limite respectuoase cu tatăl sau mama ta alcoolică. Dacă doriți ca tatăl tău sau pe mama ta să rămână o parte din viața ta și copiii tăi (dacă le aveți), dar fără ca aceasta să fie o situație nesigură sau disconfort pentru tine, puteți seta anumite limite pentru tine și familia ta și să le discute cu l. De exemplu, te poți avertiza dacă ești beat sau se comportă într-un mod ostil, va trebui să te rog să pleci sau te pensioneze, sau spune nu reușesc să aibă grijă de problemele juridice în cazul în care este un rol care le-ați jucat până timp. Limitele pe care le stabilești ar trebui să te facă să te simți în siguranță în familia ta.
 • De exemplu, îl puteți interzice să bea atunci când se află în casă sau dacă are grijă de copiii dvs. dacă considerați că acest lucru pune siguranța lui la risc.
 • Nu încercați să interacționați cu tatăl sau cu mama atunci când sunt beți. Pentru aceasta, puteți interzice consumul de alcool la întâlniri familiale sau puteți opri vizitele sau telefoanele la un anumit moment din zi dacă știți că este vorba când beau de obicei.
 • Image cu titlul Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 4
  4
  Ea abordează situația într-un mod realist. Trebuie să rețineți că nu veți putea niciodată să împiedicați consumul de alcool. Chiar dacă vă promite că o va înceta să o facă, împlinirea acestei promisiuni va depinde numai de ea. Nu faceți multe iluzii cu privire la o posibilă schimbare, deoarece acest lucru va face doar să vă dezamăgiți într-o mare măsură atunci când vă dați seama că totul este același. Rețineți că un băut de alcool nu va putea să înceteze să bea până când nu este gata.
 • Ai putea încerca să discuți cu tatăl tău sau cu mama ta despre impactul pe care îl are asupra ta obiceiul. De exemplu, îi puteți spune cum vă simțiți despre el sau despre un incident care ți-a lăsat îngrijorat pentru că are consecințe clare.
 • Image cu titlul Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 5
  5
  Adresați-vă despre posibilele interacțiuni ale alcoolului cu medicamentele. Luați tatăl sau mama la medic pentru a întreba dacă oricare dintre medicamentele pe care le luați ar putea avea interacțiuni negative cu alcoolul. În cazul medicamentelor care sunt luate de obicei de vârstnici, acestea au, de obicei, interacțiuni periculoase.
 • De exemplu, consumul de alcool împreună cu aspirina poate provoca sângerări în stomac și intestine. De asemenea, antihistaminicele produc somnolență dacă sunt amestecate cu alcool, în timp ce analgezicele pot provoca leziuni hepatice.
 • Partea 2
  Ai grijă de tine

  Image titled Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 6
  1
  Părăsiți-vă un moment de responsabilitate. În timp ce se poate simți că grija pentru persoana iubita sau pentru a preveni potabila in continuare este responsabilitatea dumneavoastră, de multe ori aceste comportamente (cum ar fi ascunderea sau alcool turnarea în jos de scurgere) a atins doar agrava situația care provoacă persoana să fie supărat. Trebuie să rețineți că problema dvs. cu băutul nu este vina dvs. și că nu ați fost cauza în nici un fel.
  • Așa cum trebuie să recunoașteți că nu ați fost vina problemei, trebuie să acceptați și că nu veți putea să o rezolvați.
 • Imaginea intitulată Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 7


  2
  Înțelegeți că sentimentele dvs. sunt normale. Problema băutul unei persoane dragi de multe ori duce la emotii complexe, in cazul persoanelor care trebuie să se ocupe de ei ca dragoste, frustrare, furie, lipsa de speranta sau de neputință, deoarece este dificil să iubești pe cineva în timp ce urăști problema ta. Rețineți că toți oamenii aflați în situații similare se confruntă cu emoții contradictorii și că nu sunteți singuri.
 • Luați în considerare scrierea despre sentimentele dvs. într-un jurnal. De exemplu, puteți scrie o scrisoare către tatăl sau mama ta să-și exprime cum te simți în legătură cu problema ta, astfel încât să puteți procesa sentimentele în mod necesar, fără a fi nevoie să-l trimită.
 • Image titled Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 8
  3
  Practicați metode sănătoase de coping pentru a face față stresului. In timpul maturitate, este important să se găsească modalități sănătoase de a face față stresului în loc de a transforma la droguri sau alcool, somnul sau mancatul in exces sau devin dependent de televizor. De exemplu, puteți face exercițiu (cum ar fi dansul, mergi la sala de sport sau drumeții) sau petreceți mai mult timp cu prietenii care se adună pentru a juca jocuri de bord sau bowling. Indiferent ce faceți, asigurați-vă că este sănătoasă și vă face să vă simțiți bine.
 • Planificați activitățile regulate pe care le bucurați, ca un hobby, yoga sau citirea unei cărți bune.
 • Nu uitați să vă lăsați puțin timp pentru voi înșivă. De exemplu, puteți să meditați, să mergeți la o plimbare sau să beți o ceașcă de ceai dimineața. Indiferent de ceea ce alegeți să faceți, luarea unei pauze vă va permite să puneți situația în perspectivă.
 • Image cu titlul Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 9
  4
  Vorbește cu cineva Fiind fiul unei persoane alcoolice poartă anumite sentimente și un stil de viață special, cu care nu este ușor să se ocupe, deci nu ar trebui să le păstrați. În schimb, vă veți simți mult mai bine și mai însoțit dacă aveți încredere în sentimentele și frustrările voastre față de altcineva. Asigurați-vă că este o persoană care este dispusă să vă asculte fără să vă judece situația.
 • De exemplu, puteți vorbi cu unul dintre frații dvs., dacă aveți sau cu un prieten apropiat. Rețineți că nu este nimic în neregulă cu dvs. și nu vă veți trăda tatăl sau mama dacă vă împărtășiți sentimentele cu cineva.
 • Image titled Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 10
  5
  Angajați relații semnificative. Dacă sunteți un adult, dar un părinte este un alcoolic, acest lucru poate provoca retraigas de relatii intime si stima de sine scazuta sau nevoia constantă de aprobare împiedică să construiască relații bune. Cu toate acestea, aceste relații este important să se stabilească legături cu alte persoane, precum și îmbunătățirea nivelului de fericire, ajută la reducerea stresului si te sprijina atunci cand ai nevoie de ea.
 • Puteți încerca voluntariat Dacă nu sunteți bine să vă faceți prieteni, pentru că acesta este un mediu favorabil întâlnirii persoanelor cu interese similare.
 • Partea 3
  Căutați ajutor profesional

  Image titled Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 11
  1
  Luați tratament pentru orice problemă a abuzului de substanțe. În cazul în care stresul de a face cu situația a condus, de asemenea, să bea, ar trebui să înceapă prin căutarea de tratament pentru ea. Această problemă este frecventă la copiii de alcoolici și este, de asemenea, dificil pentru ei să se ocupe de ea. Prin urmare, trebuie să începeți prin a decide că a sosit timpul să căutați ajutor și să alegeți opțiunea de tratament care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.
  • De exemplu, puteți primi terapie de internare într-un centru de reabilitare sau puteți urma un tratament ambulatoriu prin vizite la un terapeut sau la un medic.
  • Citiți articolul Cum să depășească alcoolismul pentru mai multe informații.
 • Image titled Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 12
  2
  Alăturați-vă unui grup de asistență. Trebuie să rețineți că există multe alte persoane care au trecut prin sau se află într-o situație similară, astfel încât să puteți face legături cu aceștia printr-un grup de asistență. Acest tip de grupuri le permite oamenilor să interacționeze cu alții care se află în aceeași situație, să împărtășească experiențele lor și să își dea un sprijin reciproc, astfel încât să nu se simtă singuri.
 • Căutați online pentru a găsi grupuri de asistență în zona dvs.
 • Image cu titlul Deal cu un părinte alcoolic ca un pas adult 13
  3
  Primiți terapie individuală. Fiind fiul unui alcoolic, de obicei cauzează un sentiment scăzut de sine și sentimente de rușine, izolare și suferință emoțională, care nu sunt ușor de gestionat pe cont propriu. Prin urmare, vă puteți gândi să vizitați un terapeut pentru a vă ocupa de emoții, să vă schimbați atenția în ceea ce privește abordarea familiei, a tatălui sau a mamei și să dobândiți anumite abilități care vă permit să faceți față stresului într-un mod mai eficient.
 • Puteți obține un terapeut prin intermediul furnizorului dvs. de asigurări de sănătate sau de a cere o recomandare de la medicul de familie sau prietenul tău.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă creșteți copiii cu fostul dvs. partenerCum să vă creșteți copiii cu fostul dvs. partener
  Cum să vorbești cu un copil despre un părinte absentCum să vorbești cu un copil despre un părinte absent
  Cum să interacționați cu copiii noului partenerCum să interacționați cu copiii noului partener
  Cum să te descurci cu moartea unuia dintre părinții tăiCum să te descurci cu moartea unuia dintre părinții tăi
  Cum să ne ocupăm de un tată răuCum să ne ocupăm de un tată rău
  Cum să faci față unei mame teribile când ești adultCum să faci față unei mame teribile când ești adult
  Cum să-i spuneți familiei despre tulburarea de anxietateCum să-i spuneți familiei despre tulburarea de anxietate
  Cum să tratăți părinții sinucideriCum să tratăți părinții sinucideri
  Cum să te descurci cu drama mamei copiilor partenerului tăuCum să te descurci cu drama mamei copiilor partenerului tău
  Cum să ajuți un adolescent care și-a pierdut tatăl sau mamaCum să ajuți un adolescent care și-a pierdut tatăl sau mama
  » » Cum să vă ocupați de un părinte alcoolic atunci când sunteți adult

  © 2011—2020 ertare.com