Cum să se ocupe de un părinte abuziv

Crezi că tatăl tău te abuzează fizic, emoțional, neglijent sau sexual? Abuzul poate avea efecte de durată, cum ar fi: anxietatea, depresia, abuzul de alcool, rușine, vinovăție, stima de sine scazuta, tulburarea de stres post traumatic (PTSD) și comportament antisocial (agresiune sau rani pe ceilalti). Cu toate acestea, există încă speranță. Puteți face cu un părinte abuziv dacă te ajuta imediat atunci când sunt în pericol dacă stați în condiții de siguranță de abuz și dacă vă recupera de la un istoric de abuz.

pași

Metoda 1
Obțineți imediat ajutor

Image cu titlul Deal cu un tată abuziv Pasul 1
1
Cunoașteți semnele de avertizare despre un posibil abuz. Părinții care consumă alcool sau alte medicamente și care au puțin control al impulsurilor au mai multe șanse să-și abuzeze copiii în mod sexual. Furia sau stresul, problemele în relațiile și violența în casă sunt factori care prezică abuzul față de copii.
 • Dacă observați că lucrurile se agravează acasă, ar trebui să aveți un plan de siguranță la îndemână și să fiți gata să scăpați de situație, dacă este necesar.
 • Este posibil să ruleze un pericol imediat dacă tatăl tău face ceva de genul: acum amenință să rănească sau abuz, care transportă o armă (inclusiv obiecte grele) pe care le alungare, în scopul de a te abuza, sau de fapt doare la nivel fizic sau abuz sexual.
 • Image cu titlul Deal cu un tată abuziv Pasul 2
  2
  Pleacă și mergi la un loc sigur. Veți avea nevoie de ajutor imediat dacă sunteți în prezent în pericol de a fi abuzat (fizic sau sexual). Dacă nu puteți accesa un telefon pentru a cere ajutor, nu vă abateți de la abuz și mergeți la un loc sigur.
 • Dacă vă aflați acasă, discutați despre cea mai eficientă cale de ieșire și folosiți acea ieșire. O puteți face prin fereastră, pe ușă sau pe curte.
 • Printre locurile potrivite se numără: casa unui vecin de încredere, casa unui prieten sau un loc public care are telefoane.
 • Nu te ascunde în dormitorul tău, ai putea fi prins acolo fără să poți scăpa ușor dacă ceva nu merge bine.
 • Image titled Deal cu un tată abuziv Pasul 3
  3
  Solicitați asistență prin telefon. Apelați imediat pentru ajutor dacă vă aflați în pericol iminent sau în prezent vă abuzați fizic sau sexual. Puteți apela numărul local de urgență (cum ar fi 911) sau poliția sau stația de aplicare a legii.
 • Puteți apela o linie telefonică pentru copii. Ei vor fi instruiți să facă față abuzului. Trebuie să fii gata să răspunzi la întrebări despre timpul și modul în care tatăl tău te-a abuzat.
 • De asemenea, puteți comunica cu cineva cu obligația de a informa (cum ar fi un profesor sau un terapeut).
 • Image titled Deal cu un tată abuziv Pasul 4
  4
  Respectați cifrele autorității. Dacă ați sunat la poliție sau la serviciile copiilor, este posibil să sosiți și să vă intervieveze. Polițiștii, asistenții sociali, terapeuții sau alte persoane ar putea să vorbească cu dvs. despre situație. Cel mai probabil, ei vor vorbi și cu tutorele sau tutorii legali (părinții dvs. sau altă persoană căreia legea vă permite să vă îngrijiți de dvs.).
 • Răspundeți cu sinceritate întrebărilor despre abuz. Rețineți că acești oameni încearcă să înțeleagă mai bine situația pentru a vă menține în siguranță.
 • Serviciile de protecție a copilului vă vor pune întrebări și vor interveni. Agenția guvernamentală sau organizația de servicii sociale responsabile de cazul dvs. vă pot cere să beneficiați de ajutor psihologic, cum ar fi terapia sau cursurile pentru părinți. În cazuri foarte grave, copiii pot fi îndepărtați de la domiciliu sau separați de tatăl lor până la rezolvarea situației de abuz.
 • Poliția ar putea să efectueze o investigație și să discute cu dvs. și cu părinții dvs. sau cu tutori legali. În cazurile grave și dacă vreți să acuzați acuzațiile, tatăl tău ar putea fi judecat.
 • Image titled Deal cu un tată abuziv Pasul 5
  5
  El recurge la terapie sau consiliere. Dacă ați suferit o situație de abuz, trauma nu va dispărea singură. Este vital să solicitați ajutorul unui terapeut sau al unui consilier. Cu cât începeți mai devreme terapia, cu atât este mai probabil să vă recuperați.
 • Un terapeut poate fi util dacă sunteți îngrijorat că în mod frecvent abuzat, dacă evitați anumite situații care fac vă amintiți abuz sau dacă aveți prea multe sentimente de vinovăție, rușine, depresie sau abuz frica legate.
 • Terapia poate fi utilă dacă gândurile tale despre abuz te fac să nu-ți poți îndeplini sarcinile de zi cu zi sau dacă dăunează relațiilor tale interpersonale. Puteți vorbi cu un terapeut pentru a vă menține în siguranță și a trata trauma pe care ați suferit-o într-un mod sănătos.
 • Dacă aveți sub 18 ani, puteți discuta cu consilierul școlar despre opțiunea de a primi terapie. Consimțământul părinților nu este necesar pentru a primi îndrumare, cu excepția cazului în care tutorele dvs. vă interzice în mod expres să mergeți la consilier sau cine vă vede. Consilierul trebuie să raporteze orice abuz de copil cunoscut sau suspectat.
 • De asemenea, terapia familială este o opțiune utilă pe care o puteți încerca. Terapeutul dvs. (sau unul separat) poate discuta cu familia dvs. pentru a crea siguranță și a reduce abuzul. Consultați-vă cu terapeutul dacă aveți această opțiune sau dacă vă puteți referi la aceasta.
 • Metoda 2
  Păstrați-vă în siguranță

  Image titled Deal cu un tată abuziv Pasul 6
  1
  Aflați ce trebuie să faceți în cazul în care abuzul reapară. Dacă creați un plan de siguranță, puteți fi mai pregătit în caz de abuz. Cunoașteți modalitățile cele mai eficiente de ieșire din casă, cele mai bune locuri sigure de a merge și persoanele pe care le puteți apela atunci când sunteți acolo.
  • Mențineți numerele de contact de urgență la îndemână Aveți o listă de contacte cu dvs. în orice moment.
  • Dacă cunoașteți engleza, puteți elabora un plan de siguranță cu acest document online. Acest lucru va indica locurile de urmat, cine să vorbească, cum să rămâi în siguranță și ce resurse suplimentare de apărare să le poți folosi.
  • Utilizați acest plan de siguranță dacă credeți că abuzul este pe cale să se întâmple.
 • Image titled Deal cu un tată abuziv Pasul 7
  2
  Cunoașteți calea de scăpare în viitor. Dacă știți cum să mergeți în casa dvs., acest lucru poate fi util pentru a scăpa, dacă este necesar. Dacă aveți un plan, acest lucru poate fi de asemenea util să vă simțiți în siguranță.
 • Cunoașteți modalitățile prin care puteți părăsi casa, cum ar fi utilizarea anumitor ferestre, uși, ieșiri de urgență, ascensoare, scări etc. Dacă locuiți într-un complex de apartamente, ar trebui să existe o notificare de ieșire de urgență și o hartă a clădirii. Studiați-i să stabilească cea mai rapidă și cea mai sigură cale de a scăpa de situație.
 • Dacă există ferestre și uși cu asigurare în interiorul casei, trebuie să obțineți cheile sau să știți cum să le deschideți în avans.
 • Lăsați obiectele afară din drum dacă împiedică accesul la ferestre sau uși utile.
 • Image titled Deal cu un tată abuziv Pasul 8
  3
  Știți unde să mergeți Determinați care sunt locurile sigure pe care le puteți merge în viitor, cum ar fi casa unui prieten sau rudă, o școală, spitalul etc.
 • Găsiți cea mai rapidă rută pentru a ajunge la locul sigur pe care l-ați identificat.
 • Determinați cum ați putea ajunge acolo cât mai repede posibil. De exemplu, puteți rula, skateboard sau unitate (dacă aveți permis de conducere).
 • Trebuie să aveți mai multe locuri de parcurs și mai multe planuri de rezervă în cazul în care oamenii nu sunt acasă. Dacă este necesar, puteți merge la un loc public (cum ar fi un supermarket sau un magazin) pentru a accesa un telefon.
 • Spuneți persoanelor pe care intenționați să le părăsiți, astfel încât acestea să participe la planul dvs. de siguranță. Cunoaște orele în care tind să fie acasă.


 • Image titled Deal cu un tată abuziv Pasul 9
  4
  Vorbește cu un adult Dacă abuzul se întâmplă din nou, ar trebui să știți cu cine să discutați. Acest lucru s-ar putea intensifica și deveni altceva - de asemenea, dacă se întâmplă acest lucru, veți avea nevoie de altcineva pentru ao cunoaște. Cereți ajutor
 • Printre cei care te vor ajuta dacă discuți cu ei avem următoarele: mama ta, bunicii tăi, un profesor, consilier școlar, un terapeut, tatăl unui prieten sau un alt adult de încredere.
 • Găsiți un tutore sau un consilier academic cu care puteți vorbi dacă durerea vă copleșește.
 • Persoana cu care te decizi să vorbești ar trebui să fie cineva în care ai încredere și ar trebui să te simți în siguranță de partea ta.
 • Imagine cu titlul Deal cu un tată abuziv Pasul 10
  5
  Evitați situațiile periculoase sau riscante. Uneori, persoanele care suferă abuz se confruntă cu situații riscante, periculoase sau inconfortabile.
 • Se străduiește să evite abuzul în viitor. Nu este vina dvs. că abuzul a avut loc - cu toate acestea, puteți face un efort pentru a reduce probabilitatea ca aceasta să se întâmple din nou sau că va apărea un alt abuz viitoare. Asigurați-vă că cineva este lângă dumneavoastră atunci când sunteți aproape de tatăl tău. Nu fi în cameră singur cu tatăl tău, dacă e posibil. Acest lucru vă poate determina să aveți un risc mai mare de a suferi abuzuri. Faceți-vă prietenii să vă viziteze, să petreceți timp cu frații dvs. sau să invitați un alt membru al familiei. Dacă nu puteți să nu fiți singuri cu tatăl dvs., asigurați-vă că aveți o ieșire sau o modalitate de a vă proteja dacă este necesar.
 • Dacă folosiți droguri sau alcool pentru a face față abuzului, aceasta poate avea consecințe grave și devastatoare (activități ilegale, mai puțin criterii sau supradoze). Nu consumați substanțe pentru a face față abuzurilor. În schimb, exercițiu, scrie, păstrați un jurnal sau mergeți la terapie.
 • Metoda 3
  Recuperare de la abuz

  Image cu titlul Deal cu un tată abuziv Pasul 11
  1
  Fii compasiune cu tine. Persoanele care au suferit abuz adesea dau vina sau ura. Rețineți că acest lucru nu este niciodată vina dvs. și că nimeni nu merită să fie victimă a abuzului.
  • Nu vorbi deloc despre tine însuți - în schimb, fă-o cu compătimire. Dacă repetați lucruri crude precum "Totul este vina mea. Nu ar fi trebuit să-l înfuri pe el ", acestea vor fi gânduri incorecte, deoarece nu sunteți de vină. Înlocuiți aceste tipuri de gânduri cu opinii mai realiste despre situație, cum ar fi "Abuzul nu este vina mea. Nu am vrut sau vreau să se întâmple. Mă merit iubire și respect și nu trebuie să mă abuzeze de mine. "
  • Ai grijă de tine Îngrijirea personală este un element important de apărare după apariția abuzului. Este vorba despre tratarea cu compasiune și respect. Consumați alimente sănătoase, dormiți suficient, participați la sesiuni de terapie și desfășurați activități sănătoase (exerciții fizice, educație, relaxare și recreere).
 • Image titled Deal cu un tată abuziv pas 12
  2
  Acceptați relațiile sănătoase Puteți recupera de la abuz dacă aveți ajutorul sau sprijinul altora. Este esențial să aveți relații care să satisfacă ambele părți și să încurajeze colaborarea. Este posibil ca viața voastră să aibă deja oameni care vă pot sprijini, ca și alte rude (mama, bunicii, frații sau verișorii), prietenii și profesorii.
 • Dacă ați evitat să socializați din cauza fricii sau a tristeții, încercați să vă reconectați la persoane care nu sunt periculoase. Invită-ți prietenii la casă sau ieși cu rudele care nu sunt periculoase, cum ar fi frații sau verișorii. Nu va trebui întotdeauna să vorbiți cu ei despre abuz, dacă nu doriți să o faceți sau nu sunteți gata pentru asta. Obțineți sprijinul dvs., petrecând un timp plăcut împreună și practicând activități distractive (cum ar fi jocurile).
 • O modalitate de a obține sprijin social este să vă alăturați unui grup de sprijin. Întrebați-l pe consilierul academic sau pe terapeut să te refere la unul. Dacă nu aveți unul dintre acești oameni, efectuați o căutare pe Internet pentru a găsi organizații sociale care au grupuri de sprijin pentru persoanele care au supraviețuit traumelor și abuzurilor.
 • Nu tolerați prietenii sau alte persoane care vă tratează prost sau vă oferă porecle. Meriti să fii tratat cu respect. Cu toate acestea, nu utilizați nici un tip de violență fizică pentru a vă exprima punctul de vedere, stați departe și petreceți mai puțin timp cu oameni care vă tratează prost.
 • Image titled Deal cu un tată abuziv Pasul 13
  3
  Asimilați-vă sentimentele. Plângând peste traume și pierderi este o parte importantă a recuperării de abuz.
 • Puteți scrie o scrisoare tatălui dvs., pe care nu trebuie să-l trimiteți. Spune-i ce părere ai despre abuz și cum te-a afectat. Eliberează-ți furia.
 • Dacă vorbești cu ceilalți despre sentimentele tale, aceasta va fi și o modalitate adecvată de asimilare a acestora. Puteți vorbi cu un prieten, o rudă, un consilier sau un grup de asistență.
 • Image titled Deal cu un tată abuziv Pasul 14
  4
  Exprimați-vă creativ. Expresia expresivă este una dintre modalitățile prin care puteți trata în mod pozitiv un istoric de abuz. Creativitatea poate fi utilă pentru a vă elibera emoțiile în moduri sănătoase, în loc să vă răneați sau să atacați pe alții.
 • Utilizați muzica improvizantă ca terapie de auto-ajutorare. Sa demonstrat că vă permite să vă recuperați de la abuzul sexual și că poate fi benefic și pentru alte tipuri de abuzuri. Redați armonica (un instrument ușor de învățat) sau descărcați un joc sau o aplicație care vă permite să creați muzică.
 • Scrie despre asta. Dacă reconstruiți istoricul abuzului dvs., aceasta poate fi o modalitate utilă de recuperare. Acest lucru vă poate ajuta să vă vindecați trauma. Obțineți sprijin sau ignorați-l dacă vă deranjează prea mult în acest moment.
 • Încercați arta. Puteți culori, picta, desena sau sculpta. Utilizați arta pentru a exprima ceea ce vă simțiți despre abuz și modul în care v-a afectat.
 • Image cu titlul Deal cu un tată abuziv Pasul 15
  5
  Nu confruntați abuzul într-un mod negativ. Persoanele care au supraviețuit abuzului pot prezenta un risc crescut de a consuma alcool și alte medicamente. De asemenea, persoanele care au avut o situație de abuz ar putea să se învinuiască, să minimalizeze gravitatea abuzului (crezând că nu a fost atât de rău) și să o justifice (cred că este necesar sau normal).
 • Concentrați-vă pe o perspectivă realistă asupra abuzului, cum ar fi gândirea sau repetarea următoarelor: "Am suferit abuz și acest lucru a fost un lucru rău. Nu este vina mea că mă abuzează. Nu voi tolera abuzul și nu voi căuta ajutor dacă este necesar. "
 • Image titled Deal cu un tată abuziv Pasul 16
  6
  Fiți puternici Mulți oameni care suferă de abuz pot simți lipsa tăriei și a controlului. Recupera puterea ta!
 • Adoptați postura unui supraviețuitor (mai degrabă decât unei victime) în istoricul abuzului. Pentru a face acest lucru, integrați o mentalitate de supraviețuitori în identitatea voastră. Gândiți-vă la ceva de genul "A fost abuz și l-am supraviețuit. Sunt supraviețuitor, nu victimă. Am destulă putere pentru a depăși acest mare obstacol. Voi continua să lupt pentru a pune capăt abuzului. "
 • Căutați o misiune sau un scop pentru un supraviețuitor. Poate că acesta este vorba despre experiența dvs. sau despre ajutorul altor supraviețuitori.
 • avertismente

  • Dacă sunteți în prezent în pericol de abuz fizic sau sexual, sunați imediat sau solicitați ajutor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eviți să fii tată toxicCum să eviți să fii tată toxic
  Cum să tratăm violența domesticăCum să tratăm violența domestică
  Cum să ne ocupăm de un tată răuCum să ne ocupăm de un tată rău
  Cum să se ocupe de o mamă abuzivăCum să se ocupe de o mamă abuzivă
  Cum să tratăți abuzul emoționalCum să tratăți abuzul emoțional
  Cum să ajuți un prieten care a suferit abuzuri sexualeCum să ajuți un prieten care a suferit abuzuri sexuale
  Cum să diagnosticați tulburarea de stres post-traumaticCum să diagnosticați tulburarea de stres post-traumatic
  Cum să te ocupi de o mamă sau de un tată care controleazăCum să te ocupi de o mamă sau de un tată care controlează
  Cum să ajuți un prieten care este victima abuzuluiCum să ajuți un prieten care este victima abuzului
  Cum să afli dacă o femeie este o victimă a abuzuluiCum să afli dacă o femeie este o victimă a abuzului
  » » Cum să se ocupe de un părinte abuziv

  © 2011—2020 ertare.com