Cum să lipiți un cablu coaxial

Îndepărtarea unui cablu coaxial (scurt pentru coaxial) nu este foarte dificilă și poate fi stăpânită cu puțină practică. Deși există instrumente ieftine concepute special pentru această sarcină, în acest wiki explică modul în care cojirea cablu coaxial RG6 (un tip popular de aplicatii de cablu TV prin cablu și prin satelit) cu un cuțit și sârmă pruriginoasă să se pregătească pentru un conector tipic (pentru televiziune prin cablu sau prin satelit) tip F.

pași

Imaginea intitulată Strip Coax Cable Step 1
1
Luați firul cu o mână (ca și cum ați sculpta o bucată de lemn), cu vârful când ați fost îndepărtat de corp.
 • Imaginea intitulată Strip Coax Cable Step 2
  2
  Luați briciul cu mâna dvs. dominantă și scoateți lama, dacă nu ați făcut-o deja.
 • 3
  stabilește ferm muchia lamei (nu vârful) în cablu, la un unghi drept (perpendicular pe cablu) de aproximativ 2 până la 3 centimetri de capătul cablului. Scopul este de a reduce prin manta exterioară, stratul de aluminiu și / sau țesutul protector și, eventual, (de obicei alb) dielectric din cauciuc ce înconjoară conductorul central. Veți simți o rezistență în timp ce introduceți lama mai adânc în cablu. Când lama se apropie de centrul cablului, eliberează o mică presiune pe lamă. Acest lucru se va întâmpla când lama a ajuns în centrul conductorului de cablu, care este aproximativ la jumătatea drumului spre centrul cablului. Este foarte important să nu deteriorați acest conductor central, tăind-l cu lama.
 • RG-59-9373.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată RG 59 9373
  4
  Treceți lama la jumătatea drumului în jurul cablului, rotind scula în jurul acestuia. Nu lăsați lama să taie conductorul central în timp ce continuă să taie în jurul acestuia.
 • 5
  Repoziționați cablul după cum este necesar în cealaltă mână, astfel încât lama poate continua să se rotească cu ușurință în jurul cablului pentru a continua tăierea, ținând-o încă în poziție confortabilă.
 • 6
  Scoateți lama înapoi în aparatul de ras și eliberați scula. Luați cablul între vârf și tăietura care a fost făcută. Trageți bine vârful cablului în timp ce îl rotiți.
 • 7
  Îndepărtați vârful cablului și ridicați toate firele libere de pe ecranul metalic sau de pe materialul de protecție.
 • 8
  Tăiați orice cablu din țesătura de protecție care se extinde peste jacheta cablului, astfel încât să fie la același nivel cu acesta.
 • 9
  Verificați cu atenție conductorul central, căutați tăieturi sau orice deteriorare pe care ați suferit-o. Dacă are vreun defect, va fi necesar să repetați pașii anteriori până când le puteți face fără a deteriora conductorul central. Se poate lua 6,10 sau mai multe încercări înainte de a putea finaliza cu succes procedura, dacă nu ați făcut-o niciodată înainte.
 • 10
  Îndepărtați orice strat de protecție rămas sau cauciuc dielectric (dacă există) pe lungimea conductorului central, răzuindu-l cu grijă cu unghia. Asigurați-vă că conductorul central este curat pe toată lungimea sa.
 • 11


  Luați cablul din nou, așa cum ați procedat anterior, pentru ao pregăti pentru a scoate jacheta exterioară. Există diferite tipuri de conectori "F" și modalități diferite de a le atașa la cablu. Conectorii "F" Cele mai obișnuite pot fi atașate la cablu cu dimensiunile de tăiere folosite aici, cu excepția cazului în care conectorii utilizați au dimensiuni diferite.
 • 12
  Luați din nou aparatul de ras, aliniați lama de pe carcasă la aproximativ 1 cm sub tăierea făcută în etapa anterioară. Scopul acestei tăieturi este de a elimina numai jacheta exterioară, lăsând țesătura metalică intactă. Tăierea va fi perpendiculară pe cablu ca la prima tăiere făcută. Conectori de tip mare "F" ele necesită eliminarea țesăturii metalice, în timp ce altele fac. Pentru moment, lăsați-l în locul său, deoarece poate fi eliminat mai târziu, dacă este necesar. Țesătura este cusută pe întreaga lungime a cauciucului dielectric și se află chiar sub jacheta exterioară. Cablurile individuale care alcătuiesc materialul sunt mai subțiri decât părul și pot fi ușor tăiate. Apăsați ușor lama în mantaua și glisați în jurul cablului, în același mod cum este descris în pașii de mai sus pentru a ajunge la conductorul central. Odată ce lama a tăiat circumferința cablului, apăsați vârful lamei față de mantaua exterioară și trageți încet spre vârful cablului. Nu tăiați materialul metalic.
 • 13
  Retrageți lama și eliberați scula. Desprindeți aproximativ 1 cm de jacheta de cablu, lăsând doar țesătura metalică expusă.
 • 14
  Rabatați materialul metalic înapoi pe carcasa exterioară. Acest lucru ar trebui să lase cauciucul dielectric care înconjoară conductorul central expus. Nu există probleme dacă vreunul dintre firele țesăturii metalice a fost tăiat. Verificați cerințele (dacă există) ale conectorului "F" pe care le veți așeza pe vârful cablului.
 • 15
  Inspectați vârful cablului. Este foarte important să nu existe cabluri, zgârieturi sau orice alt tip de material conductiv între conductorul central și țesătura metalică. Cauciucul dielectric alb ar trebui să permită să observe în mod clar deșeurile care creează un contact între aceste două părți. Eliminați orice element obținut.
 • 16
  Așezați conectorul "F" la vârful cablului. Efectuați o inspecție finală prin observarea conectorului. Asigurați-vă că nu există deșeuri conductive între conductorul central și conector "F" înainte de al fixa la cablu.
 • 17
  Conectorul "F" Este bine plasat pe cablu dacă cauciucul dielectric este în același timp cu "fundal" a conectorului când acesta este observat de către vârful interior al cablului. Nu trebuie să depășească fundul sau să fie sub el cu mai mult de 1,5 mm. În nici un caz nu trebuie să existe contact între conductorul central și conector "F".
 • 18
  Asigurați conectorul "F" numai cu un instrument conceput pentru aceleași.
 • Instrument de compresie pentru conector coaxial.
 • Dispozitiv de sertizare pentru conector coaxial.
 • 19
  Dispozitiv de coasere coaxială economică.
 • 20
  Tăiați conductorul central astfel încât să se extindă peste conector "F" între 4 și 6 milimetri.
 • sfaturi

  • Cunoașteți și înțelegeți părțile care alcătuiesc cablul. Din exterior spre centru: mantaua exterioară (de obicei, este alb sau negru), tesatura, scut metalic sau ambele (unele cabluri au la un al doilea strat de ambele), (de obicei alb) pastă de dielectric și în final centrul de cupru conductor sau oțel placat cu cupru. Unele cabluri au, de asemenea, a "mesager". Acest lucru este de obicei în oțel placat cu cupru care este lipit pe jacheta exterioară. Acest cablu de mesagerie este folosit aproape exclusiv pentru a susține cablul dintre un pol și punctul de sosire al cablului în casă. Acest cablu este fixat de un instalator profesionist la un punct de împământare.
  • Lăsați cât mai multe țesuturi metalice intacte. Acest lucru va conferi cablului coaxial o cale de la sol în cazul unei defecțiuni electrice. Televiziunea prin cablu este de obicei îngrozită în punctul de intrare în casă și vă va proteja celelalte dispozitive electronice împotriva deteriorării în cazul unui scurtcircuit la un moment dat.
  • Înainte de a încerca cablul final, practicați cu bucăți de sârmă resturi.
  • Diferitele cabluri și conectori au multe din aceleași etape de pregătire. Dimensiunile și manevrarea țesăturii metalice sunt de obicei singurele puncte care variază. The RG6QS (QS = patru protector) conectori necesită adesea scut și țesătura metalică exterioară este îndepărtată și numai intern rămân intacte.
  • Utilizați numai conectori pentru tipul de cablu pe care îl veți utiliza. Mulți conectori Ele arata la fel, dar au dimensiuni care vor face instalarea aproape imposibila sau va vor da o conexiune proasta.
  • Taiați suficient vârful cablului astfel încât să nu existe curbe, unghiuri, dovezi de coroziune etc. în cablu. Lucrați cu cablu drept și curat cât mai mult posibil.

  avertismente

  • Fiți foarte atenți atunci când lucrați cu aparatul de ras, din motive evidente. Lucrarea este complicată și poate fi dificil să țineți toate piesele confortabil.
  • Nu încercați să țineți cablul prin mijloace mecanice, cum ar fi vise. Cablul coaxial este robust, dar poate eșua atunci când este apăsat sau îndoit la unghiuri foarte ascuțite. Regula generală pentru cablurile de îndoire este aceea că raza de curbură nu ar trebui să fie mai puțin de 4 ori diametrul cablului.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Razor (instrument echivalent)
  • Aparate de tăiat fire
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se conectează receptorul rețelei Dish la banda largăCum se conectează receptorul rețelei Dish la banda largă
  Cum se conectează un DVD la un televizor fără intrare AVCum se conectează un DVD la un televizor fără intrare AV
  Cum să conectați un DVR la un televizorCum să conectați un DVR la un televizor
  Cum se conectează un cablu video SCum se conectează un cablu video S
  Cum se conectează un decodor ComcastCum se conectează un decodor Comcast
  Cum se conectează un televizor prin cablu la un proiector de dateCum se conectează un televizor prin cablu la un proiector de date
  Cum să vă creați propriul cablu Ethernet și să configurați o rețea între două laptopuri folosind…Cum să vă creați propriul cablu Ethernet și să configurați o rețea între două laptopuri folosind…
  Cum să deșurubați un cablu coaxial de la un echipament audiovizualCum să deșurubați un cablu coaxial de la un echipament audiovizual
  Cum de a proiecta o antenă simplăCum de a proiecta o antenă simplă
  Cum să conectați cablul coaxialCum să conectați cablul coaxial
  » » Cum să lipiți un cablu coaxial

  © 2011—2020 ertare.com