Cum să lipiți plexiglasul

Sticla acrilică, denumită adesea plexiglasă de marca binecunoscută, este un plastic puternic și transparent care poate fi utilizat în multe aplicații. Sticla acrilică poate fi folosită în multe piese de artă și artizanat, precum și poate fi utilizată pentru a înlocui sticla tradițională în ferestre. De fapt, cele mai multe ferestre din acvariu sunt din sticlă acrilică. Datorită transparenței și performanțelor sale bune în aplicații cu rezistență ridicată, sticla acrilică nu trebuie lipită cu adeziv obișnuit. Pentru a lipi în mod adecvat plexiglasa, aveți nevoie de un tip special de clei și de câteva unelte.

pași

Adeziv-plexiglass-Step-1.jpg" class ="imagine lightbox">
Imaginea intitulată Plexiglas de clei Pas 1.jpg
1
Faceți tăieturile necesare la geamul acrilic. Pregătiți piesele la care vă veți alătura, tăind articulațiile după cum este necesar. Este mai bine să tăiați sticla acrilică de 1/4 inch (aproximativ 6 mm) sau mai groasă, cu un ferăstrău de masă sau un ferăstrău de tăiat. Puteți tăia cele mai subțiri cu un cuțit și apoi le spargeți curate, dar numai în linie dreaptă.
 • Adeziv-plexiglass-Step-2.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea cu titlul Plexiglas de lipici Pasul 2.jpg
  2
  Curățați și uscați piesele și pregătiți-le pentru procesul de lipire. Înainte de a vă alătura bucățile de sticlă acrilică, curățați-le cu un săpun și apă ușoară, concentrându-se pe marginile pe care urmează să le lipiți. După curățare și clătire, ștergeți-le cu o cârpă curată pentru a le usca bine.
 • Adeziv-plexiglass-Step-3.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea cu titlul Adeziv plexiglas Step 3.jpg
  3
  Localizați geamul acrilic într-un loc potrivit pentru a le adera. Odată ce ați curățat piesele, potriviți-le în modul în care le veți lipi. După ce vă asigurați că totul este bine montat, fixați piesele folosind cleme sau bandă.
 • Adeziv-plexiglass-Step-4.jpg" class ="imagine lightbox">


  Imaginea cu titlul Adeziv plexiglas Step 4.jpg
  4
  Aplicați adezivul pe rosturi. Trebuie să lipiți sticla acrilică cu clorură de metilen, un tip de solvent de ciment (Weld-On # 3 este un exemplu de acest tip de adeziv). Trebuie să aplicați adezivul cu o seringă deoarece este la fel de ușoară ca apa și funcționează prin topirea acrilului, astfel încât acuratețea este o problemă importantă de luat în considerare. Folosind seringa, aplicați o cantitate mică de solvent peste articulația dintre cele două bucăți de sticlă acrilică - articulația o va aspira automat prin acțiunea capilară. Când ați acoperit meticulos unirea cu cleiul, ați terminat.
 • Nu încercați să aplicați solventul pe piesele separate pentru a le uni ulterior. Clorura de metilen începe să funcționeze pentru primele câteva secunde, astfel încât această metodă va avea ca rezultat o legătură mai slabă. De asemenea, va crește riscul de picurare, care va topi orice tip de acrilic pe care îl ating.
 • Adeziv-plexiglass-Step-5.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Plexiglas de clei Pas 5.jpg
  5
  Glisați ușor articulația. Ar trebui să lăsați adezivul să stea câteva ore. Odată ce acest timp a trecut, scoateți clemele și utilizați o hârtie de șlefuit destul de subțire pentru a elimina zonele grele ale adezivului.
 • Adeziv-plexiglass-Step-6.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea cu titlul Adeziv plexiglas Step 6.jpg
  6
  Verificați îmbinarea pentru a vă asigura că este rezistent la apă. În cazul în care acrilic va fi folosit pentru a menține apa, ar trebui să verificați dacă există picături. Lăsați puțină apă să treacă peste articulație în interiorul chiuvetei sau în aer liber cu un furtun și să vedeți dacă există scurgeri. Dacă este așa, aplicați un adeziv mai puțin pe articulație.
 • sfaturi

  • Când lucrați cu clorură de metilen, purtați întotdeauna ochelari de protecție și mănuși de cauciuc pentru o muncă grea.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Sticlă acrilică
  • Văzut sau cuțit
  • Săpun moale
  • apă
  • Cârpă curată
  • Bandă adezivă
  • cleme
  • Clorura de metilen
  • seringă
  • Fine sandpaper
  • Lentile de protectie
  • Mănuși de cauciuc pentru muncă grea
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se distinge lana naturala de lana acrilicaCum se distinge lana naturala de lana acrilica
  Cum se face decupajul într-o sticlăCum se face decupajul într-o sticlă
  Cum sa faceti patch-uri cu vopsea acrilica si acrilicaCum sa faceti patch-uri cu vopsea acrilica si acrilica
  Cum se face vopsea acrilicăCum se face vopsea acrilică
  Cum să faci fotografii cu fotografiiCum să faci fotografii cu fotografii
  Cum să faci un caleidoscopCum să faci un caleidoscop
  Cum se face un suport pentru creion cu o sticla de apaCum se face un suport pentru creion cu o sticla de apa
  Cum se face un vitraliu cu tija de plumbCum se face un vitraliu cu tija de plumb
  Cum să lipiți acrilicCum să lipiți acrilic
  Cum se fac desene 3D pe unghiiCum se fac desene 3D pe unghii
  » » Cum să lipiți plexiglasul

  © 2011—2020 ertare.com