Cum să rulați cablurile printr-o conductă sau o țeavă

Să presupunem că aveți o conductă sau o țeavă pentru cabluri electrice, pentru difuzoare, telefon sau internet. Încercarea de a împinge ceva prin tub vă va lăsa, fără îndoială, frustrat. Tragerea este singurul răspuns. Dar cum tragi un al doilea cablu prin țeavă?

pași

Imaginea intitulată Fire de pește printr-o conductă sau o țeavă Pasul 1
1
Desfaceți câteva picioare de cablu de lumină și introduceți o parte din acesta într-un capăt al tubului.
 • Imaginea intitulată Fire de pește printr-o conductă sau o țeavă Pasul 2
  2
  Porniți aspiratorul și puneți-l pe celălalt capăt al tubului. Încercați să sigilați conexiunea cât mai bine pentru a face ca vidul să funcționeze mai bine. Aspiratorul ar trebui să tragă cablul prin tub.
 • Uită-te la capătul în care cablul este introdus în tub pentru a vă asigura că nu este prins sau blocat. Este important să știți cât de mult cordon ați introdus, astfel încât să știți când să vă așteptați ca firul să iasă la celălalt capăt.
 • Uită-te la capătul în care este conectat vidul pentru a vedea când apare cablul. Dacă nu îl vedeți, este posibil ca aspiratorul să o "înghită".
 • Imaginea intitulată Fire de pește printr-o conductă sau o țeavă Pasul 3
  3
  Odată ce ați tras cablul prin țeavă, atașați o margine mai mare / frânghie până la capăt și trageți-l manual prin țeavă.


 • Imaginea intitulată Fire de pește printr-o conductă sau țeavă Pasul 4
  4
  Odată ce ați trecut cablul sau coarda mai groase prin țeavă, legați firul sau cablul de capăt și introduceți-l manual. Dacă trebuie să treceți 2 până la 3 fire mai subțiri, conectați-le astfel încât punctul de conectare din cablul gros să nu fie o simplă "masă de fire" una deasupra celeilalte. Acest lucru ar face mai dificilă trecerea prin conductă. În schimb, conectați doar un fir direct la cablul de alimentare, creați una sau mai multe bucle pe acest cablu de 6-8 sau mai multe centimetri de la punctul de conectare. Glisați câteva centimetri din orice cablu suplimentar în bucla, îndoiți-l și împachetați-l în jurul primului fir. Repetați de câte ori este necesar și înfășurați o bandă izolatoare chiar deasupra punctului de conectare și până la puțin peste ultima conectare a ultimului cablu conectat la bucle. Rezultatul ar trebui să fie ca sfârșitul unui creion și va fi mult mai ușor prin canal.
 • Imaginea intitulată Fire de pește printr-o conductă sau țeavă Pas 5
  5
  Utilizați o "bandă de pescar" sau o bandă de ieșire din metal sau de fibră. În cazul în care conducta este prea lung, are multe curbe, are mai mult de 25% umplut cu cabluri, etc, puterea și flexibilitatea oferită de o bandă de pește sau o sondă va lucra mult mai ușor să treacă un cablu prin conductă. Ele pot fi adesea folosite pentru a trage cabluri noi direct în conductă, economisind timpul pe care l-ar lua cu sistemul de linii subțiri și apoi cu funia. Fibra de sticlă nu conduce energia electrică și este recomandată în loc de benzi de pește sau mașini de curățat țevi metalice.
 • sfaturi

  • Legați o bilă de bumbac la capătul cordonului pentru a vă ajuta să trageți-l prin canal.
  • Folosind un rolă de tija de pescuit poate facilita introducerea "cordon".
  • Dacă trebuie să trageți cablurile electrice mai grele sau fire care se lipesc, atunci când trece prin curbe și accesorii pentru tubulatură, va trebui să se aplice un lubrifiant adecvat (electricieni numesc „săpun“) cablu pentru a trece prin canalul. Rețineți că multe dintre lubrifianții de uz casnic pot provoca leziuni grave la unele tipuri de cabluri (cele mai comune cabluri sunt izolate cu PVC), asa ca ar fi bine să se consulte un profesionist și de a dobândi tipul adecvat de lubrifiant. Multe mese "Big Box" de articole de uz casnic vând lubrifianți de cablu în departamentul lor de electricitate. Puteți folosi cantități mici de detergenți de uz casnic sau săpun lichid dacă le diluați.
  • Dacă încercați să introduceți mai multe fire în aceeași țeavă (poate fi necesar să introduceți două fire), puneți-le împreună (preferabil să le introduceți unul în spatele celuilalt și apoi să le trageți prin conductă). Împingeți-le cu o bandă astfel încât să nu existe vârfuri vizibile (acest lucru va împiedica blocarea cablurilor în interiorul canalului).
  • Uneori veți găsi mai ușor să trageți ambele cabluri împreună (la un capăt) și să le împingeți (din celălalt capăt, doar pentru a le introduce). Apoi veți avea nevoie de cineva care să vă ajute. Firele subțiri sunt delicate și puteți deteriora conductorul sau izolația dacă trageți prea tare. Cablurile groase se pot îndoi în interiorul conductei (dacă are mai multe curbe, de exemplu).
  • Dacă există deja un alt fir sau sârmă în interiorul conductei, atunci este întotdeauna mai simplu să o deconectați și să o utilizați ca un "cablu de tracțiune". Conectați două cabluri DEMAS. Primul cablu suplimentar este acela de a înlocui cablul folosit ca "racleta", iar al doilea este de a lăsa conducta ca o posibilă "racletă" în viitor. Puteți verifica cablul pe care l-ați scos pentru a vedea dacă este bine să îl utilizați din nou sau ar trebui să îl aruncați.
  WireLube.JPG" class ="imagine lightbox">

  Lucruri de care ai nevoie

  • Aspirator acasă sau comercial.
  • Un cordon subțire
  • Cablul gros sau firul subțire care este suficient de puternic pentru a trage cablul de capăt.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se încarcă un control PS3Cum se încarcă un control PS3
  Cum să cumpărați cabluri HDMICum să cumpărați cabluri HDMI
  Cum se conectează Xbox-ul la internetCum se conectează Xbox-ul la internet
  Cum se conectează consola Xbox One la InternetCum se conectează consola Xbox One la Internet
  Cum se conectează o PlayStation 4 la un difuzorCum se conectează o PlayStation 4 la un difuzor
  Cum să conectați un DVR la un televizorCum să conectați un DVR la un televizor
  Cum se conectează un cablu video SCum se conectează un cablu video S
  Cum se conectează un decodor ComcastCum se conectează un decodor Comcast
  Cum se conectează un televizor prin cablu la un proiector de dateCum se conectează un televizor prin cablu la un proiector de date
  Cum să vă creați propriul cablu Ethernet și să configurați o rețea între două laptopuri folosind…Cum să vă creați propriul cablu Ethernet și să configurați o rețea între două laptopuri folosind…
  » » Cum să rulați cablurile printr-o conductă sau o țeavă

  © 2011—2020 ertare.com