Cum de a întuneca cuprul

Cuprul este un metal strălucitor, folosit adesea în scopuri decorative - de exemplu, mobilier, opere de artă și bijuterii. În timp, suprafața cuprului va reacționa cu oxigenul, căldura sau alte elemente ale mediului pentru a crea un strat de culoare sau patină. Deși marea majoritate a patinălor produse natural sunt verzi, este posibil să se creeze o patină maronie închisă și chiar o patină neagră pe cupru. Fiecare tratament produce o culoare ușor diferită, astfel încât să puteți încerca diferite metode pe obiectele de cupru pentru a vedea ce vă place cel mai mult.

pași

Metoda 1
Întunecă cuprul cu ouă fierte

Imaginea intitulată Darken Copper Step 1
1
Utilizați această metodă pentru a realiza schimbări simple și relativ minore. Gălbenușurile ouălor tari pot produce sulf și substanțe chimice înrudite care reacționează cu cuprul și își schimbă culoarea în maro închis sau negru. Deși această metodă durează mai mult și nu poate produce rezultate atât de drastice ca cele obținute cu ficatul de sulf, nu veți avea nevoie de alt material decât ouăle tari și un recipient sigilat.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 2
  2
  Se fierbe două sau mai multe ouă. Utilizați două sau trei ouă pentru bijuterii de cupru - dacă aveți obiecte mai multe sau mai mari, utilizați mai multe ouă. Așezați ouăle într-o oală cu apă clocotită și lăsați-le acolo timp de cel puțin zece minute. Mirosul de sulf prea fiert și inelul verzui care se formează în jurul gălbenușului sunt indicatori buni că ouăle vor întuneca cuprul.
 • Imagine cu denumirea Darken Copper Pasul 3
  3
  Zdrobiti ouale. Utilizați o lingură sau alt vas pentru a sparge ouăle. Dacă recipientul pe care îl utilizați este o pungă, poate fi mai ordonată introducerea ouălor în primul rând.
 • Imaginea cu titlul Darken Copper Step 4
  4
  Așezați cuprul și ouăle într-un recipient. Dacă nu doriți pete de culoare pe cupru, împiedică ouăle să-l freca. Cel mai bine este să așezați obiectele de cupru pe o placă mică sau pe cealaltă parte a recipientului.
 • Imagine cu titlul Darken Copper Step 5
  5
  Sigilați recipientul. Reglați capacul sau sigilați sacul de plastic. Containerul trebuie să fie etanș, astfel încât gazele care produc ouăle să se concentreze suficient și să afecteze cuprul.
 • Imagine cu titlul Darken Copper Step 6
  6
  Verificați-l în mod regulat. În funcție de prospețimea și numărul de ouă pe care le utilizați, ați putea vedea rezultatele în douăzeci de minute sau câteva ore. Verificați-l la fiecare jumătate sau oră - dacă doriți ca cuprul să se întunece mai departe, lăsați-l peste noapte.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 7
  7
  Elimină excesul de luciu, dacă este necesar. Utilizați o cârpă curată pentru a elimina excesul de culoare dacă cuprul se închide foarte mult sau dacă doriți să creați un efect mai variabil și mai puțin uniform.
 • Metoda 2
  Întunecă cuprul cu ficat de sulf

  Imagine cu titlul Darken Copper Step 8
  1
  Urmați aceste instrucțiuni pentru a obține schimbări semnificative. Ficatul de sulf, compus din sulfat de potasiu și substanțele chimice asociate, reacționează cu cuprul prin crearea de culori diferite. În timp ce acest material este mai scump și poate mai periculos decât substanțele folosite în alte metode - cu asta aveți mai multe posibilități de a crea o patină mult mai întunecată.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 9
  2
  Curățați cuprul. Spălați cuprul complet cu apă caldă și săpun. În schimb, obiectele de cupru parțial curate, fără luciu uleios sau murdărie aderentă, pot fi curățate cu o cârpă curată sau tratate cu un detergent de uz casnic care este transparent.
 • Imagine cu titlul Darken Copper Step 10
  3
  Luați lichid de sulf din ficat, gel sau uscat. Ficatul de sulf poate fi achiziționat în diferite forme. Ficatul de sulf lichid este pre-diluat, dar poate dura doar câteva săptămâni. Atât ficatul de sulf uscat cât și ficatul de gel trebuie amestecate cu apă înainte de utilizare - cu toate acestea, dacă sunt stocate corect, acestea pot dura mult mai mult. Rețineți că forma uscată, care se vinde și sub formă de ficat de sulf în "nugget" sau "bucăți mici", ar putea elibera o pulbere care poate provoca vătămări atunci când este inhalată.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 11
  4
  Lucrați cu mănuși într-o zonă ventilată. Puneți mănuși de latex sau cauciuc înainte de a manipula ficatul de sulf, deoarece poate irita pielea. Lucrați în aer liber sau într-o zonă cu o bună ventilație, mai ales dacă lucrați cu ficatul de sulf uscat. Ficatul de sulf are un miros puternic și neplăcut, care va reduce și ventilația. Dacă aveți ochelari de protecție, utilizați-i.
 • Dacă ficatul de sulf intră pe piele, scoateți hainele pentru a expune zona afectată și clătiți-o cu apă curentă timp de cincisprezece minute.
 • Dacă substanța intră în contact cu ochii, spălați-i cu apă curentă timp de 15 minute - din când în când, separați pleoapele superioare și inferioare pentru a expune alte zone ale ochiului la care ajunge apa. Solicitați asistență medicală.
 • Dacă înghițiți ficat de sulf, Induceți voma imediat și solicitați asistență medicală.
 • Imagine cu titlul Darken Copper Step 12
  5
  Se diluează ficatul de sulf. Ficatul de sulf uscat ar trebui să fie lovit până când coaja o nugget dimensiunea unui mazare - materialul mai întunecat în interiorul acelei bucăți va fi mai eficient. Se amestecă nuggetul de mărimea de mazăre cu aproximativ 1 cană (240 ml) de apă. Soluția lichidă sau gel trebuie diluată în conformitate cu instrucțiunile, deoarece diferitele mărci pot conține concentrații diferite de ficat de sulf sau au diluat deja la concentrația exactă.
 • Apa rece și soluțiile mai diluate funcționează bine atunci când tratați cuprul și permiteți mai mult control asupra culorii exacte. Folosind apă caldă sau fierbinte poate întuneca cuprul mai repede - cu toate acestea, nu amestecați niciodată ficatul de sulf cu apă clocotită, deoarece produce un gaz nociv.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 13
  6
  Se pregătește o baie de bicarbonat de sodiu în avans. Bicarbonatul de sodiu va neutraliza ficatul de sulf, ceea ce împiedică cuprul să se întunece mai mult decât doriți. Pregătiți un amestec de bicarbonat de sodiu și apă în avans, astfel încât să puteți opri schimbarea culorilor cât mai curând. În alt container decât ficatul de sulf, se amestecă aproximativ o parte a bicarbonatului de sodiu cu șaisprezece părți de apă. Utilizați un recipient suficient de mare pentru a umple obiectul de cupru.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 14


  7
  Utilizați clești pentru a scufunda cuprul în soluția de ficat de sulf pentru unul sau două secunde. Folosiți mănuși și clești, sau pensete pentru obiecte mici, mențineți cuprul sub suprafața ficatului de sulf și a soluției de apă pentru o perioadă scurtă de timp.
 • Dacă obiectul cupru este prea mare pentru a fi scufundat în soluție, utilizați o perie pentru al aplica sau transfera într-un recipient mai profund și mai larg.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 15
  8
  Repetați până când obțineți culoarea dorită. Îndepărtați cuprul din soluție și examinați-l pentru modificări de culoare, aveți grijă să nu îl țineți aproape sau peste ochii neprotejați. În funcție de concentrația soluției și de temperatura cuprului, veți vedea orice culoare de la roz la negru. Împingerea obiectului de cupru în soluție de mai multe ori va produce culori mai întunecate, rezultând o patină gri sau neagră.
 • Dacă modificările de culoare sunt mai mici, încercați să încălziți cuprul într-o oală cu apă fierbinte, fără fierbere. Temperatura mai ridicată va produce o schimbare de culoare mai drastică.
 • Dacă culoarea nu este foarte întunecată, încercați să amestecați 1 soluție de linguriță (5 ml) de amoniac pur în soluție. Adăugând, de asemenea, amoniacul poate produce o culoare roșiatică, în loc de negru.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 16
  9
  Curățați cuprul cu bicarbonat de sodiu pentru a opri schimbarea culorii. Odată ce obțineți culoarea dorită, lăsați obiectul cupru să se înmoaie în baia de copt pentru câteva minute. Scoateți-o și spălați-o cu apă caldă și săpun.
 • Dacă schimbarea culorii a avansat prea mult sau dacă doriți să creați un aspect mai vechi și mai neregulat, patina ușor cu vată de oțel sau cu o pastă preparată cu bicarbonat de sodiu și câteva picături de apă.
 • De asemenea, puteți adăuga bicarbonatul de sodiu la ficatul de sulf după finisare. Aceasta va neutraliza ficatul de sulf și vă va permite să vă aruncați în siguranță prin chiuvetă.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 17
  10
  Tratați cuprul cu o ceară sau un lac pentru a păstra culoarea. Orice ceară sau lac de metal poate fi aplicată pe noua patină conform instrucțiunilor produsului. Acest lucru va împiedica sau întârzia o modificare majoră a culorii atâta timp cât ceara sau lacul rămâne curată și nu se freacă.
 • Metoda 3
  Modificați culoarea cuprului în verde sau maro prin amestecarea soluției proprii

  Imaginea intitulată Darken Copper Pasul 18
  1
  Mixați-vă propria soluție pentru a obține anumite culori. Patina verde naturală de cupru poate fi imitată cu o soluție de amoniac - în timp ce culoarea ușor mai închisă a unui ban american poate fi făcută cu bicarbonat de sodiu și apă. Deoarece aplicarea acestor soluții este atât de similară, ambele sunt descrise în această secțiune.
 • Imagine cu titlul Darken Copper Step 19
  2
  Curățați cuprul. Curățați complet obiectul cu o cârpă uscată. În schimb, articolele din cupru murdar trebuie spălate cu apă săpată și călduță și apoi uscate bine.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 20
  3
  Urmați procedurile de siguranță dacă lucrați cu amoniac. Dacă încercați să creați o patină verde, va trebui să utilizați amoniacul. Lucrați în aer liber sau într-o zonă cu un ventilator puternic sau un sistem de ventilație. Gazele de amoniac pot fi toxice, deci nu manipulați amoniacul într-un spațiu închis. Se recomandă purtarea mănușilor de cauciuc și a ochelarilor de protecție.
 • Pentru a crea o patină brună cu bicarbonat de sodiu și apă, nu sunt necesare măsuri de precauție.
 • Imaginea cu titlul Darken Copper Pasul 21
  4
  Utilizați amoniac pentru o soluție patină verde. Se amestecă 2 cani (500 ml) otet alb, 0,5 cani (125 ml) de sare neiodată și 1,5 cești (375 ml) de amoniac transparent. Amoniacul poate fi găsit în supermarketuri și farmacii, dar aveți grijă să nu cumpărați cel mai moale tip de "detergent".
 • Cu cât adăugați mai multă sare, cu atât mai verde va fi patina.
 • Imagine cu titlul Darken Copper Step 22
  5
  Se amestecă soluția patină brună în locul ei. Această soluție va transforma cuprul într-o culoare maro închisă, mai mult sau mai puțin culoarea unui cent american. Doar amestecați sifonul într-o sticlă cu apă fierbinte, câte o lingură, până când sifonul suplimentar de coacere nu se dizolvă.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 23
  6
  Stropiți cuprul cu soluția. Utilizați o sticlă de aerosol pentru a aplica patina pe suprafața cuprului. Spray soluția mult mai mult dacă doriți să obțineți un rezultat mai uniform în loc de dungi sau desene sau modele.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 24
  7
  Țineți cuprul într-o zonă umedă între 1 și 8 ore. Patina poate dura câteva ore pentru a se dezvolta, dar păstrarea în aer umed va accelera acest proces. Dacă cuprul este păstrat într-un mediu uscat, utilizați o pungă de plastic sau o foaie de plastic pentru a acoperi cuprul fără a atinge suprafața acestuia. Acest lucru va ajuta la retinerea umiditatii.
 • Imaginea intitulată Darken Copper Step 25
  8
  Reaplicați soluția dacă patina pierde culoare. În funcție de mediul în care păstrați cuprul și de timpul pe care îl ocupați, patina poate să dispară sau să-și piardă culoarea înainte de a se fixa definitiv. Dacă se întâmplă acest lucru, aplicați din nou soluția ca mai înainte, fie pe întreaga suprafață, fie în zona în care patina a dispărut.
 • Patina verde tinde să fie mai prăfuită și mai ușor de îndepărtat decât maro.
 • sfaturi

  • Dacă utilizați soluția pentru patina verde, reduceți conținutul de sare pentru a reduce intensitatea verde.
  • Expunerea pe termen lung la un mediu umed va face cuprul să se oxideze încet, creând o patină verde. Luați în considerare lăsarea obiectului cupru în aer liber pentru a accelera acest proces.
  • Cuprul nu reacționează la magneți. Dacă un magnet este atașat la cupru, este posibil ca obiectul să fie placat cu cupru sau compus dintr-un material diferit, care poate să nu răspundă bine la aceste tratamente întunecate.
  • Ficatul de sulf trebuie depozitat într-un recipient etanș, plasat într-un loc uscat și întunecos.
  • Dacă aveți acces la un laborator sau un kit de chimie, luați în considerare încercarea acestor formule pentru a obține patine de diferite culori. Rețineți că acestea au fost colectate din mai multe surse fără o analiză riguroasă și că acestea ar trebui aplicate mai întâi în colțurile care nu sunt atât de vizibile.

  avertismente

  • Utilizați echipament de protecție care include mănuși de lucru, ochelari de protecție și măști. De asemenea, reduceți expunerea pielii pentru a evita efectele negative pe care aceste produse le pot provoca.
  • Soluțiile pentru întunecarea metalului pot fi periculoase pentru ochi, piele și sistemul respirator - pentru aceasta, luați în considerare măsurile de urgență și de prim ajutor.
  • Soluțiile metalice întunecate, reziduurile și cârpele de curățare sunt deșeuri periculoase și trebuie eliminate în conformitate cu reglementările.
  • Ficatul de sulf în bucăți mici este inflamabil și prezintă un pericol de inhalare.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Cârpă curată care nu generează scame.

  Metoda ou:

  • Ouă tari
  • Container sigilat

  Metoda ficatului de sulf:

  • Ficat de sulf
  • apă
  • mănuși
  • Spațiu de lucru foarte ventilat
  • Pinzeturi sau pensete
  • Soda de coacere
  • Ochelari de protecție (recomandat)

  Soluție de acasă:

  • Spray sticle
  • și oțet alb
  • mai mult Amoniac fără detergent
  • mai mult Sare non-iodată
  • sau bicarbonat de sodiu
  • mai multă apă fierbinte
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să plăci în aurCum să plăci în aur
  Cum se fac lentile steampunkCum se fac lentile steampunk
  Cum se oxidează cuprulCum se oxidează cuprul
  Cum se aplică machiajul pentru ochi albastri și griCum se aplică machiajul pentru ochi albastri și gri
  Cum sa faci machiaj cand ai ochi verziCum sa faci machiaj cand ai ochi verzi
  Cum să vindeci pești tropicali cu boală petelor albe (ICH)Cum să vindeci pești tropicali cu boală petelor albe (ICH)
  Cum se clasifică resturileCum se clasifică resturile
  Cum să dați o aripă patină alamaCum să dați o aripă patină alama
  Cum de a diferenția alamă și cupruCum de a diferenția alamă și cupru
  Cum de a îmbătrâni alamaCum de a îmbătrâni alama
  » » Cum de a întuneca cuprul

  © 2011—2020 ertare.com