Cum să vă organizați camera

Organizarea dormitorului vă va face să vă simțiți mai calm și în controlul propriei vieți. Făcând lucrurile tale va fi mult mai ușor dacă știi exact unde este totul și nu trebuie să pierzi douăzeci de minute din timpul tău căutând eșarfa ta preferată sau jeanul. Dacă doriți să știți cum să vă organizați camera, urmați pașii de mai jos.

pași

Metoda 1
Verificați-vă lucrurile

Imaginea intitulată Organizează camera dvs. Pasul 1
1
Eliminați toate obiectele din locația dvs. curentă. Acest lucru poate părea dureros și creați o mizerie mai mare, dar dacă într-adevăr doriți să vă organizați camera din nou, va trebui să începeți de la început. Deși vă puteți simți copleșiți de grămada de lucruri pe care le-ați creat pe podea, birou sau pat, asigurați-vă că veți găsi locul potrivit pentru tot ce aveți.
 • Scoateți totul din dulapul dvs.: pantofii, hainele și orice altceva pe care îl păstrați în acest lucru pot merge la grămada podelei, în fața dulapului, de preferință puneți-l într-o pungă sau cutie.
 • Scoateți totul de la birou. Puteți pune hârtiile și tot ce găsiți pe suprafața biroului, dacă există gunoi, lucruri sfărâmate, inutilizabile, aruncați-le sau separați-le într-o pungă de gunoi și lucrurile dvs. într-o altă cutie / geantă separat.
 • Scoateți totul din camera dvs. de dressing. Dacă generați prea mult aglomerări goale un sertar la un moment dat.
 • Scoateți tot ce este în jur și plasați-l pe pat și pe podea sau în cutie.
 • Dacă înlăturați totul de la locul său în același timp este copleșitor, nu vă faceți griji, urmați regula 3 și ordonați ceea ce ocupă prea mult spațiu, îl puteți rezolva golind o zonă cum ar fi: camera dvs. este ca un ceas, patul reprezintă 12 din ceas și va trebui să vă goliți camera separând ceea ce este inutil de la ceea ce servește, la sensul ceasului osos, de la stânga la dreapta.
 • Imaginea intitulată Organize your Room Step 2
  2
  Organizați-vă lucrurile. Înainte de a începe să vă dați seama unde trebuie să meargă, ar trebui să luați niște cutii și să le etichetați în scopuri diferite. Containerele sau gălețile de plastic vor funcționa la fel de bine, dar cutiile sunt mai bune pentru că le puteți arunca când finalizați organizarea și nu va trebui să comandați mai multe lucruri. Deci, ar trebui să etichetați cutiile:
 • Păstrați. Lucrurile pe care le păstrați vor fi cele pe care le folosiți în mod regulat. Dacă ați folosit articolul în ultimele două sau trei luni, trebuie să îl păstrați.
 • Magazin. Acestea sunt lucrurile pe care nu le poți suporta să le arunci, cum ar fi ceva cu valoare sentimentală, dar pe care le folosiți rar. De asemenea, puteți stoca o mare parte din hainele pe care nu le veți purta până în următorul sezon sau în două. Dacă vă aflați la mijlocul verii, puteți păstra puloverele de iarnă și, dacă este iarna, puteți stoca rochii de vară.
 • Donați sau vindeți. Acestea sunt lucrurile care ar putea fi benefice pentru cineva sau care ar putea fi vândute, dar pe care nu mai aveți nevoie. Ai putea avea un pulover frumos pe care nu îl mai ai, poți să donezi sau un manual vechi pe care îl poți vinde.
 • Trageți. Acestea sunt lucrurile pe care nimeni nu le are nevoie, inclusiv pe tine. Dacă trebuie să petreceți câteva momente întrebându-vă ce este ceva sau când a fost ultima oară când ați văzut-o, este timpul să o aruncați.
 • Imaginea intitulată Organizează camera dvs. Pasul 3
  3
  Încearcă să scapi de cât mai multe lucruri. Acesta este un pas important. Deși ați putea dori să puneți totul în caseta "Păstrați" sau să includeți totul în caseta "Magazin", acest lucru nu vă va ajuta să vă organizați. Trebuie să faceți un examen profund pentru a afla ce aveți cu adevărat nevoie în viața voastră. Amintiți-vă că mai puțin este mai mult - cu cât mai puține lucruri pe care le aveți, cu atât mai ușor va fi organizarea lor.
 • Încercați regula de douăzeci și două. Dacă trebuie să petreceți mai mult de douăzeci de secunde la un articol și vă întrebați dacă o veți folosi din nou, atunci răspunsul este nu.
 • Dacă aveți ceva de care nu aveți nevoie, dar nu doriți să scăpați, încercați să-l dați unui prieten sau unui membru al familiei, astfel încât să vă simțiți mai bine știind că este în mâinile altcuiva.
 • Imaginea intitulată Organizează camera dvs. Pasul 4
  4
  Puneți toate cutiile, cu excepția casetei "Păstrați", în locul potrivit. Acum că ți-ai organizat camera, poți începe să scapi de toate lucrurile de care nu ai nevoie. Cu cât eliberați mai devreme sau salvați celelalte cutii, cu atât va fi mai ușor să continuați cu organizația dvs. Aceasta ar trebui să faceți:
 • Prima parte este ușor. Trageți totul în caseta "Trageți".
 • Găsiți o biserică locală, o caritate sau o altă organizație care acceptă donații și poartă toate lucrurile pe care doriți să le donați. Pregătiți-vă să vi se spună că nu vor accepta unele lucruri. Puteți încerca fie să le dați în altă parte, fie pur și simplu să le aruncați.
 • Începeți să vindeți articolele din caseta "Vindem". Organizați o vânzare în garaj sau puneți-le pe Craigslist.
 • Salvați casetele "Magazin". Dacă aveți o unitate de stocare sau alt loc în afara camerei pentru a le stoca, minunat. Dacă nu, aranjați-le într-o parte din dormitorul pe care nu îl folosiți adesea, cum ar fi sub pat sau în spatele dulapului. Amintiți-vă să le etichetați cu meticulozitate, să știți unde sunt lucrurile atunci când aveți nevoie de ele.
 • Metoda 2
  Reorganizează-ți lucrurile

  Imaginea intitulată Organizează camera dvs. Pasul 5
  1
  Organizați-vă dulapul. Păstrarea unui dulap aranjat și organizat este cheia pentru a avea un dormitor curat. Trebuie să profitați la maximum de spațiul din dulap și să vă organizați hainele după sezon și culoare. Dacă aveți un dulap mare, acesta ar putea fi un loc bun pentru a vă depozita articolele suplimentare sau încălțămintea și accesoriile. Iată cum puteți să vă organizați dulapul:
  • Primul lucru pe care trebuie să-l faceți după separarea hainelor dvs. în stivele "Salvați" și "Stocați" este să vă uitați la fiecare articol cu ​​atenție. Dacă nu ați folosit ceva în mai mult de un an, este timpul să plecați. Singura excepție de la această regulă este dacă aveți o rochie sau o rochie formală pe care nu ați avut ocazia să o purtați.
  • Organizați-vă hainele după sezon. Salvați hainele de primăvară, vară, toamnă și de iarnă pe aceeași parte a dulapului. Dacă aveți spațiu pentru a stoca în dulap, salvați ceea ce este în afara sezonului într-o barcă în spate.
  • Țineți toate hainele pe care le puteți. Încercați să o organizați după tipul de îmbrăcăminte. De exemplu, când îți închizi hainele de vară, păstrează cămășile, topsurile și rochiile separate unul de celălalt.
  • Utilizați spațiul sub haine. Dacă ai îmbrăcat hainele tale, ar trebui să mai ai câteva picioare de spațiu sub ele, așa că nu o pierde. Utilizați spațiul pentru o barcă de depozitare sau pentru un producător de încălțăminte.
  • Dacă aveți o ușă care se deschide, în loc de o ușă glisantă, investiți într-un suport pentru pantofi sau cârlige de bijuterii care pot fi atașate la ușa dvs. Aceasta este o mare utilizare a spațiului. Dacă nu aveți o ușă utilă pentru acest lucru, puteți considera că una dintre ele se află pe ușa camerei dvs.
  • Dacă aveți spațiu pentru un dresser în interiorul dulapului, acesta este locul ideal pentru ao pune.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă camera 6
  2
  Organizați-vă salonul. Salonul tău este locul în care păstrezi haine sau accesorii suplimentare. astfel încât ar trebui să fie cât mai ordonată pentru a evita să-l agitați de fiecare dată când căutați ceva. Acesta este modul în care vă puteți organiza confortabil:
 • Organizați partea de sus a dresserului. Luați toate lucrurile din partea de sus a vestiar și puneți-le într-un recipient de plastic pe partea ei. Dacă există un loc mai bun pentru lucruri, cum ar fi baia, biroul sau sertarul de sus, puneți totul acolo.
 • Găsiți o bună utilizare pentru sertarul de sus al dresserului. Nu utilizați sertarul de sus al dresserului pentru a stoca tot ce nu are alt loc în el. Decideți ce va folosi dvs., indiferent dacă este vorba de șosete, benzi desenate sau cărți de baseball.
 • Organizați restul sertarelor. Destinați-vă un sertar pentru lenjeria dvs. de corp, altul pentru pijamalele dvs. și altul pentru îmbrăcămintea dvs. sport, dacă faceți o mulțime de exerciții și apoi unul sau două sertare pentru cămășile și hainele pe care le purtați în fiecare zi.
 • Imagine cu numele
  3
  Organizați-vă desktopul. Dacă aveți un birou în dormitor, ar trebui să îl păstrați cât mai bine organizat. Stabiliți un plan de acțiune pentru a vă separa și organiza toate lucrurile importante pentru a evita dezordinea în viitor. Iată cum se face:
 • Desemnați un loc pentru foarfece, capsatoare și alte materiale de birou. Aceasta ar putea fi o zonă în colțul biroului dvs. sau în primul sertar. Ar trebui să fie ușor accesibil, deoarece veți folosi aceste lucruri de multe ori. El promite să păstreze toate lucrurile de pe birou pe birou. Dacă utilizați capsatorul, returnați-l la birou sau se poate pierde.
 • Desemnați un loc pentru uneltele de scris. Luați o ceașcă mică sau recipient pentru a vă păstra uneltele de scris, astfel încât să nu mai trebuiți să petreceți cincisprezece minute în căutarea unui stilou. Când faceți acest lucru, revizuiți-le pentru a vă asigura că toți lucrează. Aruncați pixurile care nu funcționează sau cele care scriu.
 • Creați un sistem de fișiere pentru a vă organiza lucrările. Faceți dosare sau desemnați sertare pentru fiecare sarcină diferită. Un sertar ar putea fi folosit pentru lucrări importante pe care nu le folosiți adesea, cum ar fi factura de la autoturism, contractul de închiriere, contractul și alte documente importante. Un alt sertar sau dosar ar putea fi desemnat pentru lucrări ale unui anumit subiect sau aspect al vieții voastre. Nu amestecați aceste lucruri.
 • Minimizați dezordinea pe suprafața biroului. Încercați să păstrați fotografiile și amintirile pe biroul dvs. la minimum pentru a avea mai mult spațiu de lucru.
 • Imaginea intitulată Organize your Room Step 8


  4
  Organizați restul camerei. Odată ce ați amenajat dulapul, dresserul și biroul, dormitorul dvs. ar trebui să înceapă să pară un loc nou, liniștit și organizat. Cu toate acestea, nu ați terminat încă. Înainte de a putea spune cu adevărat că camera dvs. este organizată, există câteva lucruri pe care ar trebui să le faceți:
 • Tăiați-vă patul. Partea de a avea o cameră organizată pune lucrurile în locul lor, iar patul și pernele ar trebui să fie în loc. Dacă patul dvs. este supărat cu atât de multe perne sau animale împăiate care nu pot dormi cu greu în el, atunci ar putea fi timp pentru a stoca sau a scăpa de unele lucruri.
 • Scapă de mizeria de pe pereții tăi. Unele postere și picturi sunt frumoase, iar o tablă sau un calendar vă poate ajuta să vă organizați. Cu toate acestea, scapa de posterele extra vechi, fotografiile sau ziarele rupte pe care le-ați lipit pe biroul dvs., astfel încât camera și viața dvs. să se simtă mai puțin aglomerate.
 • Organizați orice alt mobilier care lipsește. Dacă aveți o noptieră, un dulap de fișiere sau o bibliotecă, asigurați-vă că sunt la fel de curate și ordonate și organizate logic ca restul lucrurilor din camera dvs.
 • Pune orice obiect rămas în locul lui. Dacă încă mai aveți niște lucruri fără cazare, găsiți un loc pentru ei.
 • Metoda 3
  Curățați dormitorul nou organizat

  Imaginea intitulată
  1
  Curățați podeaua. Acum, că ți-ai pus toate lucrurile în locul lor, trebuie să ai cuvântul clar. Ia timp să-l curățați pentru a da sala ta ca sentimentul lustruit. Nu vă veți simți organizat dacă dormitorul dvs. nu se simte curat.
  • Puneți ceva muzică sau invitați un prieten pentru a vă ajuta să vă curățați, astfel încât să vă puteți bucura de acest proces mai mult.
  • Dacă aveți o podea din lemn, spălați-o sau spălați-o. Dacă aveți un covor, este timpul să vă aspirați.
 • Imaginea intitulată
  2
  Curățați toate suprafețele din dormitor. Luați o cârpă umedă și rulați-o prin birou, în partea de sus a camerei dvs. de luat vederi, în noptieră și în orice alte elemente suplimentare din camera dvs. Scoateți tot praful pe care l-ați ignorat în timp ce camera dvs. era încă prea dezordonată.
 • Efectuați un obiectiv de curățare a suprafețelor din dormitorul dvs. cel puțin o dată.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă camera 11
  3
  Faceți un plan de a rămâne organizat și curat. Nu vrei toată munca grea pe care o faci în curățenie și organizând dormitorul tău pierdut. Dacă doriți să vă întoarceți la obiceiurile aglomerate timp de o săptămână, puteți anula mult efortul pe care l-ați pus în ea. Iată cum să vă asigurați că păstrați o cameră curată și organizată în viitor:
 • Determinați-vă să petreceți cel puțin 5 până la 10 minute în fiecare seară organizând dormitorul înainte de a merge la culcare. Acum, că ți-ai organizat lucrurile, trebuie să le promite să le păstrezi.
 • Obligați să vă curățați dormitorul pentru cel puțin 5 sau 10 minute în fiecare zi. Aceasta include scoaterea gunoiului, scoaterea oricăror alimente și eliminarea hârtiilor vechi, a biletelor sau a lucrurilor care s-au acumulat în spațiul dvs.
 • Metoda 4
  Regulă de trei pentru a comanda camera ta

  Aceste sfaturi importante vă vor ajuta să vă curățați camera chiar mai repede, regula de 3 pe care o coaseți:

  1
  Faceți tulburare. Pentru toate curățenia trebuie mai întâi să faceți o mizerie (aceasta înseamnă că trebuie să eliminați lucrurile de la locul lor pentru a le pune împreună). Înseamnă că, cu ajutorul unei pungi sau a unei cutii, puneți lucrurile care servesc și ce nu sunt în sacul de gunoi.
 • 2
  Urmați o comandă. În timp util, după cum sa menționat mai sus, ordonați-vă camera în direcția acelor de ceasornic a mâinilor.
 • 3
  Curat. Totul trebuie să fie curat, gândiți-vă ca duoul dinamic al măturei și mopului.
 • sfaturi

  • Înscrieți-vă pentru o activitate bancară online, care include plăți prin debit direct, pentru a reduce la minimum numărul de conturi de hârtie care vă hrănesc biroul.
  • Tăiați-vă patul în fiecare dimineață. Acest lucru vă va încuraja să rămâneți organizat.
  • Dacă vă curățați dulapurile, încercați totul înainte de a decide în ce casetă să puneți lucrurile înăuntru. Dacă nu aveți, sau nu veți mai pune-o înapoi, nu o țineți (sau păstrați-o pentru un frate sau o soră mai mică la care este lăsată când crește).
  • Dacă vă organizați întregul dormitor, nu mușcați mai mult decât puteți mesteca!
  • Organizați cărți, CD-uri și DVD-uri în ordine alfabetică pentru a facilita găsirea a ceea ce căutați.
  • Gândiți-vă la modul în care doriți să vă organizați spațiile înainte de a le organiza, astfel încât va fi mai ușor să începeți și să terminați.
  • Dacă aveți un dormitor mic, puteți lua lucrurile în alte locuri din casă. În acest fel, va fi mai dificil pentru el să se dezordine din nou.
  • Puneți toate lucrurile de lângă mobilierul de pe pat pentru a curăța podeaua, astfel încât să nu trebuiască să mutați lucrurile în timp ce curățați.
  • Verificați săptămânal camera dvs. pentru a curăța toate coșurile sau hainele care se află pe podea.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Mai multe cutii mari de carton
  • Cutii pentru depozitare
  • Curățați obiecte, cum ar fi aspiratorul, măturea și praful
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă organizați dulapulCum să vă organizați dulapul
  Cum să vă organizați pantofiiCum să vă organizați pantofii
  Cum să faceți o curățare rapidă și profundă în camera dvs.Cum să faceți o curățare rapidă și profundă în camera dvs.
  Cum să cureți o cameră cu meticulozitateCum să cureți o cameră cu meticulozitate
  Cum să cureți adânc și să vă organizați cameraCum să cureți adânc și să vă organizați camera
  Cum să vă curățați camera în 5 minuteCum să vă curățați camera în 5 minute
  Cum să vă curățați camera (pentru fete)Cum să vă curățați camera (pentru fete)
  Cum să vă curățați camera de sus în josCum să vă curățați camera de sus în jos
  Cum să vă curățați camera în 10 minuteCum să vă curățați camera în 10 minute
  Cum să curățați o cameră dezordonată și să o redecorațiCum să curățați o cameră dezordonată și să o redecorați
  » » Cum să vă organizați camera

  © 2011—2020 ertare.com