Cum să vă organizați casa

Este tulburarea care te face nebun? Un stil de viață ordonat poate însemna că este eficient într-o zi și că aveți mai mult timp să vă relaxați în timp ce vă aflați acasă. Casa ta va arata mai ordonata si veti vedea ca aveti mai mult spatiu pe care il puteti bucura si folosi. Urmați sfaturile de mai jos pentru a începe să comandați casa dvs.

pași

Metoda 1
Scoateți lucrurile inutile

Imaginea intitulată Organizați-vă acasă Pasul 01
1
Selectați-vă lucrurile Mergeți în toate camerele din casă și selectați lucrurile în funcție de ceea ce veți face cu ele: salvați, dați sau aruncați. Păstrați lucrurile de care veți avea nevoie și lucrurile pe care nu le puteți face fără ele, aruncați lucrurile care nu funcționează pentru nimeni și donați lucrurile pe care nu le folosiți, dar pe care cineva le poate beneficia.
 • Imagine intitulată Obțineți o relație în mai puțin de o săptămână Pasul 03
  2
  Gândiți-vă critic despre "salvarea" lucrurilor. Uneori credem că avem nevoie de ceva când nu avem nevoie de ea. Acestea sunt tipurile de lucruri care de obicei fac case pline de vase și lasă puțin spațiu pentru elementele de care avem nevoie. Odată ce ați făcut prima mișcare de salvare-donați-aruncați în coșul de gunoi, faceți oa doua mătură revenind pentru a revizui lucrurile și gândiți-vă când a fost ultima dată când le-ați folosit și dacă aveți cu adevărat nevoie de ele.
 • Imagine cu titlul Ajutor Aveți grijă de planeta noastră Pasul 10
  3
  Găsiți o bună utilizare a lucrurilor pe care nu doriți să le păstrați. Pentru elementele pe care le veți arunca sau pentru cele pe care le veți dona, gândiți-vă la cea mai bună utilizare a acestor lucruri. Anumite lucruri donate vor fi foarte practice dacă sunt acordate unei anumite organizații (mobilier vechi pentru bunăvoință, jucării către Armata Salvării, îmbrăcăminte pentru organizațiile de refugiați etc.). Asigurați-vă că lucrurile pe care le aruncați sunt cu adevărat gunoaie. Hainele tainice nu ar trebui să fie donate, dar lucrurile de o calitate mai mică, lucrurile din bucătărie care sunt intacte și funcționale ar putea fi de folos pentru cineva.
 • Metoda 2
  Separați lucrurile de cameră și funcție

  Imaginea intitulată Organizați-vă acasă Pasul 04
  1
  Selectați lucrurile după funcția lor. Revedeți toate lucrurile și decideți ce este principala lor funcție. Lucrurile ar putea fi puse împreună, astfel încât să puteți decide cum să le stocați mai bine. Poate că pot fi stivuite unul în altul sau stocate într-un alt mod mai eficient. Dacă ei nu au o funcție, poți să te gândești la a le pune în grămada de donații.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă acasă Pasul 05
  2
  Selectați lucrurile în funcție de cameră și de loc. Odată ce lucrurile au fost selectate, separați-le și organizați-le pentru camera în care vor merge. Gândiți-vă la funcția lor și puneți-le unde vor fi folosite. Unele obiecte pot împărtăși o funcție similară, probabil că ele vor trebui separate dacă se realizează o funcție mai bună în altă parte.
 • De exemplu, obiectele de bucătărie trebuie păstrate în zona de bucătărie unde pot fi accesate cu ușurință atunci când este necesar. Lucrurile care nu sunt folosite foarte des pot fi stocate și stocate într-un alt loc, unde păstrează lucrurile care sunt folosite mai puțin (cum ar fi frigiderele), ornamente, plăci sau tăvi foarte mari.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă acasă Pasul 06
  3
  Gândiți-vă la lucruri care au mai multe funcții. Gândiți-vă la elementele care servesc multe lucruri și găsiți un loc pentru a le stoca și unde ambele pot servi fără a fi nevoie să ascundeți cealaltă. În unele cazuri, dacă aveți mai multe dintre acestea, le puteți pune în mai multe locuri, deși uneori acest lucru nu este posibil.
 • Un exemplu de astfel de lucru ar putea fi prosoapele mici, care pot fi necesare în baie și în bucătărie.
 • Metoda 3
  Utilizați soluțiile de stocare

  Imaginea intitulată
  1


  Să ai un loc pentru tot. Dacă lăsați lucrurile acolo în vreun fel, acestea vor da casei dvs. o privire neatentă și dezorganizată, astfel asigurați-vă că aveți un loc specific pentru tot. O bună practică este să stați într-o cameră și să colectați toate lucrurile pe care le vedeți și să întrebați dacă acesta este locul unde obiectul ar trebui să fie întotdeauna. Dacă nu, găsiți un loc pentru asta.
  • Veți dori probabil să aveți un loc pentru tot felul de chei, telefon sau portofel. Au un loc stabilit lângă ușă și se obișnuiesc să pună lucrurile mereu în același loc. Dacă faceți acest lucru, veți evita pierderea lucrurilor.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă acasă Pasul 08
  2
  Stocați lucrurile bine. Stocați lucrurile astfel încât să reduceți spațiul pe care îl ocupă în timp ce creșteți utilizarea pe care o puteți obține. Cu lucruri bine ordonate, casa ta va avea mai mult spatiu si va arata mai putin murdar.
 • Lucrurile mici dintr-un sertar "dezastruos" pot fi selectate, de exemplu, cu cutii etichetate Altoids tinplate, pentru a evita amestecarea și a le căuta peste tot.
 • Elementele de tensionare pot fi plasate într-un sertar pentru a se ține departe de capace.
 • Puneți niște plăci metalice în interiorul unui bufet, astfel încât să puteți folosi acel spațiu pentru a stoca bucățele de rețetă, în loc să le puneți în frigider.
 • Comandă coliere pe umerașe, cercei pe o tavă pentru a face cuburi de gheață și brățări pe umerase.
 • Pune resturile de ingrediente (cum ar fi zahăr și făină), în cutii sau vase mari de gătit, astfel încât să puteți stivă și mai ușor de depozitat. Așezați mirodenii în recipiente metalice și păstrați-le pe partea din frigider.
 • Utilizați dulapuri de fișiere pentru a stoca articole de spălare și un organizator de pantofi în interiorul unei dulapuri de bucătărie pentru a stoca lucruri pentru a curăța bucătăria.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă acasă Pasul 09
  3
  Creați sisteme de stocare. Pentru toate elementele cu care aveți multe dintre ele, veți dori să aveți un sistem de stocare care vă ajută să găsiți lucrurile în mod individual atunci când aveți nevoie de ele. De asemenea, vă va ajuta să utilizați mai puțin spațiu atunci când le salvați, permițându-vă mai mult spațiu pentru a le stoca.
 • Aveți dulapuri de depozitare sau dulapuri de depozitare pentru fișiere și documente. Acest lucru este important în special pentru documente precum impozitele, certificatele de naștere și alte informații pe care este posibil să le aveți în grabă sau pe care nu doriți să le pierdeți.
 • Au un sistem pentru hainele tale. Va trebui să proiectați sistemul care vă convine cel mai bine, dar asigurați-vă că aveți un mod clar de a comanda haine curate de pe cea murdară. Hainele murdare pot fi separate prin culori în diferite coșuri. Curățați hainele ar trebui să atârne corect și să le plizeze atunci când le păstrați în sertare astfel încât să aveți mai puține riduri și să crească spațiul de stocare.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă acasă Pasul 10
  4
  Gândiți-vă cum să profitați de spațiul pierdut. Gândiți-vă la spațiile care nu sunt folosite și la modul în care acestea pot fi transformate în locuri bune de depozitat. Găsirea modalităților de utilizare a spațiului suplimentar în casă vă va mări opțiunile de comandă.
 • Un spațiu mic între frigider și perete ar putea fi locul unui raft extensibil pentru lucruri mici, cum ar fi cutii și borcane.
 • O pete oribilă în hol ar putea fi locul unui raft mic și să o folosești pentru mai multe lucruri.
 • Spațiul de sub pat poate fi utilizat lenjerie de pat, care nu este folosit și paltoane și pulovere mari (folosind cutii, pungi și cutii de depozitare cu roți) pentru paznici.
 • Metoda 4
  Dezvoltați obiceiurile bune

  Imaginea intitulată Organizați-vă acasă Pasul 11
  1
  Gândiți-vă la fiecare lucru nou pe care îl cumpărați. Menținerea ordinului are obiceiuri mai bune. Un obicei bun este de a analiza fiecare lucru nou pe care îl cumpărați sau achiziționați. Nu acumulați multe lucruri de care nu aveți nevoie. Acest lucru va face casa plină de dezordine și dezorganizată din nou. Amintiți-vă că tot ceea ce dobândiți, va trebui să găsiți o casă.
 • Imaginea intitulată
  2
  Puneți lucrurile acolo unde trebuie să meargă. Au un obicei bun de a pune lucrurile înapoi când le-ați folosit. Nu vă spuneți că o veți face mai târziu sau că poate că va trebui să o folosească altcineva: puneți-o în locul ei. Acest obicei va face multe pentru a vă menține casa în ordine.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă acasă Pasul 13
  3
  Faceți obiceiul de a "da". Aveți întotdeauna o pungă sau o cutie mare în casa dvs., care dă "donație". Puneți lucrurile pe care nu le mai folosiți și încercați să puneți unul sau două lucruri acasă odată ce achiziționați unul nou.
 • sfaturi

  • Atunci când alegeți ce zonă de lounge aveți de gând să comandați, încercați să înceapă cu zonele pe care le utilizați cel mai des, cum ar fi zona de studiu, dacă sunteți un student sau de bucătărie.
  • Gândește-te dacă chiar trebuie să ții ceva. Majoritatea oamenilor de astăzi au iPod, MP3 sau un computer unde puteți descărca CD-urile în el. Utilizați o zi pentru a transmite CD-urile la computer unde puteți să le puneți și să le transportați pe iPod sau MP3 ori de câte ori doriți. Când se face acest lucru, de ce să le păstrați în pod sau mai bine, vindeți-le și câștigați niște bani în plus!
  • Găsiți modalități de reutilizare a organizatorilor pe care îi aveți. De exemplu, dacă aveți un suport pentru lumanari și nu aveți lumanari, îl puteți folosi pentru a pune creionul.
  • Cultura americană este pasionată de organizatori. Prin urmare, puteți găsi organizatori care sunt la modă și modern, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ascunderea lucrurilor pe care le stocați.
  • O modalitate buna de a stoca lucruri pe care nu le utilizați o mulțime este de a le menține în organizatori de bună calitate ca CD suporturi, biblioteci și recipiente sub pat. Dacă se apropie o zi de naștere sau Crăciunul se află chiar la colț, încercați să cereți rude pentru un voucher cadou pentru magazinul de containere, pat, baie &Dincolo de IKEA sau de Target.

  avertismente

  • Amintiți-vă de alarmele de incendiu în timp ce amenajați mobilierul. Unele alarme includ o priză de supraîncărcare pe perete cu cordon prelungitor, în cazul în care este stocată o grămadă de ziare sau dacă încălțămintea sau alte lucruri care vă împiedică să ieșiți în caz de urgență nu dispar.
  • Aveți grijă când mutați mobilierul. Ridicați-le cu picioarele și nu cu spatele și cereți-le unui prieten să vă ajute.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să te ascunzi dacă cineva te părăsește în casăCum să te ascunzi dacă cineva te părăsește în casă
  Cum să încetați să faceți greșeli neglijenteCum să încetați să faceți greșeli neglijente
  Cum să te distragi de lucrurile la care nu vrei să te gândeștiCum să te distragi de lucrurile la care nu vrei să te gândești
  Cum să vă ordonați viațaCum să vă ordonați viața
  Cum de a crea o casă minimalistăCum de a crea o casă minimalistă
  Cum să elimini dezordineaCum să elimini dezordinea
  Cum să găsiți energia pentru a curăța o casă extrem de murdarăCum să găsiți energia pentru a curăța o casă extrem de murdară
  Cum să cureți biroulCum să cureți biroul
  Cum să vă curățați casaCum să vă curățați casa
  Cum să vă curățați camera de sus în josCum să vă curățați camera de sus în jos
  » » Cum să vă organizați casa

  © 2011—2020 ertare.com