Cum să organizezi haine murdare

Organizarea hainelor pentru spălare este o parte importantă a procesului de spălare. În afară de a vă ajuta să organizați înainte de spălare, vă poate ajuta, de asemenea, să obțineți rezultate mai bune. Citiți următoarele sfaturi pentru a afla cum să separați hainele să se spele corect.

pași

Imaginea intitulată Sortați spațiile de spălat Pasul 1
1
Organizați-vă hainele după tip.
 • Cele mai comune categorii folosite pentru a organiza articole de îmbrăcăminte sunt după culoare, tip de țesătură și grad de murdărie. Țineți hainele albe împreună, culorile întunecate împreună și culorile care se estompează într-o grămadă separată. Segmentați hainele delicate și spălați hainele care sunt în mod special murdare într-o încărcătură specială. Unii oameni preferă să spele blugi și țesături cu mâna.
 • Puteți crea mai multe categorii pentru a vă organiza hainele dacă doriți. Unii oameni împart articolele de îmbrăcăminte în alb, pasteluri, printuri, culori solide, culori strălucitoare, culori neutre, culori medii, culori închise și culori care nu se estompează.
 • Imaginea intitulată Sortați spațiile de spălat Pasul 2
  2
  Căutați referințe pe etichetele de îngrijire ale hainelor.
 • Puteți plasa etichete pe articolele de îmbrăcăminte pentru a vă ajuta să determinați cum trebuie să vă spălați hainele și ce alte articole de îmbrăcăminte le puteți pune împreună. Poate că această metodă se bazează pe încercări și erori înainte de a ști cu adevărat ce haine puteți spăla cu ce altceva.
 • Imaginea intitulată Sortați spațiile de spălat Pasul 3
  3
  Spălați hainele care necesită tratamente diferite într-un loc separat.
 • Înainte de tratarea petelor și spălați îmbrăcămintea colorată cât mai curând posibil. Dacă lăsați o pată să pătrundă mult în haine sau dacă o spălați și o uscați fără să faceți un tratament anterior, poate că pata va rămâne acolo pentru totdeauna.
 • Imaginea intitulată Sortați Spălătorul Pasul 4


  4
  Luați în considerare greutatea de haine.
 • De obicei, ar trebui să organizați haine de aceeași greutate împreună. De exemplu, dacă aveți o cămașă de noapte brună și o blană maro, nu ar trebui să le spălați împreună, deoarece sacul poate deteriora materialul mai subțire și mai ușor al cămășii de noapte.
 • Imagine intitulată Sortați spalatul Pasul 5
  5
  Combinați încărcăturile când puteți. Puteți reduce cantitatea de încărcături pe care trebuie să o faceți organizând articole de îmbrăcăminte de același tip și economisind astfel energie.
 • Imaginea intitulată Sortați spațiile de spălat Pasul 6
  6
  Investește într-un organizator de haine pentru a se spăla.
 • Organizatorii de rufe sunt instrumente excelente care vă ajută să organizați articolele de îmbrăcăminte și, în același timp, să păstrați totul într-un singur loc. Acești organizatori vin cu diferite compartimente pe care le puteți atribui anumitor tipuri de articole de îmbrăcăminte. De asemenea, reduc timpul de spălare, permițându-vă să sortați hainele în timp ce le salvați pentru spălare.
 • sfaturi

  • Îndepărtați totul în buzunare înainte de a începe. Dacă ați sări peste acest pas, puteți spăla hainele cu obiectele din buzunare accidental, ceea ce poate duce la distrugerea articolului, deteriorarea mașinii de spălat sau distrugerea articolelor de îmbrăcăminte.
  • Puteți spori eficacitatea spălării dacă separați prosoapele de bucătărie, prosoapele de baie și așternutul. De exemplu, dacă spălați prosoapele de baie într-o singură încărcătură, împiedicați transferarea scamei în alte articole de îmbrăcăminte.
  • Dacă trebuie să combinați tipurile de articole de îmbrăcăminte pentru a face o încărcare completă pentru spălare, în general, vă recomandăm să utilizați ciclul cel mai neted al mașinii de spălat pentru a spăla încărcătura combinată.

  avertismente

  • Pentru a evita deteriorarea hainelor, legați și închideți toate dispozitivele de fixare, butoanele și cârligele înainte de a pune hainele în mașina de spălat.
  • Nu puneți o mulțime de haine cu ideea de haine care nu se estompează. În mod natural, culorile își vor pierde tonul original după multe spălări și pot vopsi alte articole de îmbrăcăminte dacă le spălați cu haine mai deschise.
  • Anumite tipuri de țesături, cum ar fi poliesterul, pot pate ușor. Evitați să le spălați cu haine destul de vopsite.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să iluminați hainele incolore de culoare neagrăCum să iluminați hainele incolore de culoare neagră
  Cum să albiți haineleCum să albiți hainele
  Cum să eliminați mirosul de sulf din haineCum să eliminați mirosul de sulf din haine
  Cum să evitați să fii pe haineCum să evitați să fii pe haine
  Cum să preveniți deteriorarea haineiCum să preveniți deteriorarea hainei
  Cum să împiedicați spălarea îmbrăcămintei când este spălatăCum să împiedicați spălarea îmbrăcămintei când este spălată
  Cum să preveniți eșecul de îmbrăcăminte neagrăCum să preveniți eșecul de îmbrăcăminte neagră
  Cum să spăl haineleCum să spăl hainele
  Cum se spală hainele cu mânaCum se spală hainele cu mâna
  Cum sa speli haine albeCum sa speli haine albe
  » » Cum să organizezi haine murdare

  © 2011—2020 ertare.com