Cum să organizezi acte în birou

Aveți munți de hârtie în casa voastră care vă copleșesc? Puteți să-l organizați astfel încât să puteți găsi ceea ce aveți nevoie atunci când aveți nevoie de el. Puteți reduce dezordinea eliminând ceea ce nu aveți nevoie.

conținut

pași

Imaginea intitulată Organizați documentele la domiciliu Pasul 1
1
Scoateți niște dosare de fișiere și un stilou. Veți avea nevoie de o cutie mare și o cutie pentru a arhiva fișierele. Dacă aveți prea multe stive de hârtie, începeți cu cel mai mic.
 • Imaginea intitulată Organizează documentele la domiciliu Pasul 2
  2
  Ordonați un singur lucru la un moment dat. Marcați casetele ca: TRASH și ARCHIVE, sortați în funcție de aceste două categorii.
 • Imaginea intitulată Organizați documentele la domiciliu Pasul 3
  3
  Dacă păstrați unele articole de ziar faceți un fișier exclusiv pentru acest subiect (de exemplu: facturi în așteptarea plății). Plasați facturile în acest dosar și etichetați-le ca facturi neachitate.
 • Imaginea intitulată Organizați documentele la domiciliu Pasul 4
  4
  Continuați să creați fișiere de orice subiect care trebuie să etichetați. Acestea pot fi tot ceea ce credeți că este important să păstrați: carduri pentru ziua de naștere, informații despre vehicule, cont de verificare, informații stomatologice, împrumuturi la domiciliu, întreținere acasă, asigurare medicală, facturi neachitate, utilități etc.
 • Cel mai bun loc pentru a plasa un fișier este în locul în care este mai evidente pentru tine Puneți lucrurile acolo unde credeți că ar trebui să meargă, așa că va fi mai ușor atunci când trebuie să le căutați.
 • Imaginea intitulată Organizează documentele la domiciliu Pasul 5
  5


  O altă casetă cu eticheta "Coș de gunoi" plasează corespondența nedorită, facturi duplicate, documente vechi pe care nu mai aveți nevoie.
 • Imaginea intitulată Organizați documentele la domiciliu Pasul 6
  6
  Lucruri pe care le-ai văzut doar o singură dată. Fie îl salvați, fie îl aruncați.
 • Imaginea intitulată Organizați documentele la domiciliu Pasul 7
  7
  Creați sub-fișiere dacă doriți. După ce ați arhivat documentele, puteți să arhivați documente în fișiere care au o temă similară. De exemplu, puteți împărți informațiile din mașină în: asigurarea auto, garanții, reparații și copii ale titlurilor și înregistrărilor. În acest fel, aveți toate informațiile atunci când aveți nevoie de ele.
 • Imaginea intitulată Organizați documentele la domiciliu Pasul 8
  8
  Porniți o cutie poștală nouă pentru papetărie care ajunge. Când scoateți e-mailul din căsuța poștală, treceți-l imediat și aruncați gunoiul. Când ajungeți în casă, plasați corespondența lângă cabinetul de fișiere. Alegeți un anumit interval de timp potrivit programului dvs. pentru a vă deschide e-mailul și pentru a-l comanda zilnic. Puteți să plasați facturile neplătite într-un dosar din partea frontală a fișierului pentru a vă ajuta să vă amintiți ce ar trebui să plătiți. Arhivați lucrurile importante și aruncați restul departe.
 • Imaginea intitulată Organizați documentele la domiciliu Pasul 9
  9
  Utilizați un calendar Un document necesită o acțiune sau o asistență la o dată ulterioară? Scrie-o în calendar, apoi depuneți documentul. Puteți scrie chiar și unde ați arhivat documentul.
 • sfaturi

  • Dacă aveți o mulțime de hârtii în casa dvs., încercați doar să comandați puțin câte o dată. Încercarea de a nu face prea multe lucruri simultan poate fi copleșitoare și atunci nu veți mai dori să o faceți deloc. Este important să înțelegem că, în lumea de astăzi, avem atât de puțin timp disponibil încât pare să avem multe de făcut.
  • Nu sunteți singura persoană cu toată această lucrare. Mulți oameni au aceeași problemă ca și dumneavoastră.
  • Transformați-l într-un obicei. Uneori trebuie să creați o rutină a ceva care necesită atenție în viața voastră. Dacă o puteți face o singură dată pentru o lună, puteți face un obicei și viața va deveni puțin mai ușoară.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se elimină descărcările AndroidCum se elimină descărcările Android
  Cum se trimite fișiereleCum se trimite fișierele
  Cum se exportă contactele în Outlook 2010Cum se exportă contactele în Outlook 2010
  Cum de a extrage fișiere Tar în LinuxCum de a extrage fișiere Tar în Linux
  Cum se afișează fișiere ascunseCum se afișează fișiere ascunse
  Cum să mutați fișierele în OneDrive pe iOSCum să mutați fișierele în OneDrive pe iOS
  Cum să ascundeți un dosar sau un fișierCum să ascundeți un dosar sau un fișier
  Cum să organizați fișiere de calculatorCum să organizați fișiere de calculator
  Cum să organizați biroul calculatoruluiCum să organizați biroul calculatorului
  Cum să vă organizați calculatorulCum să vă organizați calculatorul
  » » Cum să organizezi acte în birou

  © 2011—2020 ertare.com