Modul de utilizare a mașinii de tuns iarba ZTR

Cea mai recentă modă pentru cosit gazonul este Zero rază ZTR (pentru acronimul său în limba engleză)

. Sunt mașini de tuns rapid și agile care pot manevra mașini de tuns iarba, care se bazează pe o cârma pentru a le ghida, reducând în mod dramatic timpul de tăiere. Iată câțiva pași care vă vor ajuta să înțelegeți cum să îl utilizați.

pași

Imaginea intitulată Operați mașina de tuns iarba ZTR Pasul 1
1
Înțelege ce înseamnă zero rază de cotitură. Din moment ce roțile se rotesc în mod independent, acționate de un motor hidraulic pe fiecare axă, o parte se poate întoarce în timp ce cealaltă face înainte, făcând ca mașina să se rotească ca un vârf într-un punct.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 2
  2
  Alegeți o mașină de tuns iarba potrivită pentru gazonul dvs.. Dacă aveți un oraș mic de oraș, mai puțin de o sută de metri pătrați, nu este mașina de care aveți nevoie. Pentru grădinile de dimensiuni medii și mari, o mașină de tuns iarba de 15-18 cai (denumită cuplu) cu o mașină de tuns iarba de 36-42 inch este dimensiunea de care ai nevoie. Pentru fiecare grădină mare, peste un acru, puteți folosi un tundru de 22-25 cai care poate tăia 50 de centimetri pe fiecare trecere.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 3
  3
  Citiți manualul de utilizare sau manualul de utilizare de la cositoare Unele mașini de tuns sunt prevăzute cu a Ghid de rezumat care vă ajută la început, deși nu acoperă toate informațiile de care aveți nevoie, așa că aveți nevoie de ceva timp pentru a căuta cele mai complete informații găsite în manualul utilizatorului.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 4
  4
  Observați șoferii pentru a înțelege scopul fiecăruia și pentru a vă familiariza cu funcționarea acestora. Iată câteva controale comune pentru mașinile de tăiat ZTR:
 • Porniți comutatorul, pentru a porni mașina de tuns iarbă.
 • Funcția de parcare trebuie activată, de obicei, pentru ao activa.
 • Ambreiaj, pentru a activa lamele.
 • Reglarea lamei, pentru a ridica sau a cobori lama, în funcție de înălțimea la care doriți să vă lăsați gazonul.
 • Pârghiile de direcție Acestea sunt dispozitivele care înlocuiesc cârma pentru a face mașina dvs. de mers înainte, înapoi sau la rândul său.
 • Verificați aparatul înainte de al porni. Aceasta este o mică listă de lucruri pe care ar trebui să le verificați:
 • Verificați nivelul combustibilului.
 • Verificați nivelul uleiului.
 • Verificați centurile, scripeții și lamele pentru a vă asigura că acestea nu conțin resturi și că funcționează bine.
 • Verificați anvelopele. Acestea sunt o parte critică a unei mașini de tuns iarba ZTR, din moment ce dinamica turnului depinde în mare măsură de ele.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 5
  5
  Găsiți un loc cu o mulțime de spațiu pentru a practica înainte de a începe tăierea. Manipularea, accelerarea și Sentimentul general de a conduce un ZTR este o experiență nouă pentru majoritatea oamenilor, deci este o idee bună să practici foarte mult.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 6
  6
  Așezați-vă în scaun după ce l-ați ales și ați revizuit caracteristicile descrise mai sus și că totul este gata pentru a începe. Înainte de pornirea motorului, reglați comanda brațelor astfel încât acestea să se afle într-o poziție confortabilă. Ele se vor mișca de obicei în interior și în exterior (în raport cu linia mediană a mașinii de tuns iarba). Multe cositoare ZTR au, de asemenea, opțiunea de a regla o poziție neutru, pentru persoanele care sunt mai înalte sau mai scurte, astfel încât brațele tale să fie într-o poziție bună când poți.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 7
  7
  Țineți fiecare control cu ​​mâinile, mutarea înainte și înapoi, la simți mișcarea. Bratele se vor întoarce într-o poziție neutră când eliberați presiunea exercitată asupra lor. Împingerea lor înainte va deplasa mașina de tuns iarbă în direcția respectivă și împingându-le înapoi, o va mișca înapoi. Practicați această procedură.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 8
  8
  Activați frâna de mână, dezactivați ambreiajul, trageți butonul de umplere (dacă există), avansați maneta de alimentare și rotiți cheia pentru a porni motorul. Când contactul este cuplat, apăsați butonul de reglare și trageți maneta înapoi pentru al lăsa să stea. Când sunteți pregătit să porniți, eliberați frâna de mână.


 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 9
  9
  Împingeți ușor pârghiile înainte, ținându-le la același nivel, astfel încât mașina de tuns iarbă să se deplaseze pe o linie dreaptă. Dacă mașina de tuns iarbă se va deplasa spre stânga, va trebui să împingeți brațul stâng puțin mai mult pentru a compensa - dacă merge la dreapta, împingeți-l pe cel din dreapta. Pârghia pe care o împingeți va crește viteza jantei pe aceeași parte. Pentru a face progrese egale, rotiți anvelopele la aceeași viteză.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 10
  10
  Rotiți-l spre stânga sau spre dreapta prin împingerea manetei de comandă opuse sau împingând înapoi maneta din partea pe care doriți să o întoarceți. Ar trebui să vă obișnuiți cu asta repede, dar acordați-vă timp suficient pentru a obține încredere în manipularea acesteia.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 11
  11
  Trageți înapoi mașina de tuns iarba, tragând brațele înapoi. Practicați acest lucru la viteze reduse. Ar trebui să știți deja că cu cât avansați sau trageți mai mult brațele de comandă, cu atât se mișcă mai repede mașina de tuns iarbă.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 12
  12
  Practicând o mișcare ascuțită, întoarceți bratul de control în direcția în care doriți să vă întoarceți, în timp ce împingeți partea opusă. Veți vedea că janta care se rotește în spate va trage mașina de tuns iarba în acea direcție, în timp ce cea din față o va împinge înainte, determinând-o să se rotească în același punct.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 13
  13
  Obișnuiți-vă cu lățimea de tăiere a lamelor, lățimea sa în raport cu anvelopele și unghiul de descărcare a lamelor. Veți observa că realizarea unor viraje ascuțite în colțuri strânse poate blocați mașina de tuns iarba împotriva unui obstacol, deoarece se va deplasa într-o direcție perpendiculară pe linia centrală a mașinii. Trebuie să aliniați mașina de tuns iarba cu lățimea anterioară a tăieturii pentru a prăji cât mai mult posibil în fiecare trecere.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 14
  14
  Începeți tăierea Acum, când v-ați familiarizat cu comenzile de bază de funcționare, trageți butonul (sau orice comandați mașina de tuns iarbă) pentru a activa lamele și a începe tăierea.
 • Imaginea intitulată Operați o mașină de tuns iarba ZTR Pasul 15
  15
  Prune grădina dvs., fiind atenți în teren abrupt și în obstacole și fiind atenți de oameni care pot fi aproape, clădiri și vehicule care pot fi rănit de restul aruncat de lame atunci când treceți lângă ei.
 • sfaturi

  • Gândiți-vă la cele două pârghii ale avansului, ca și cum ar fi ghidonul unei biciclete. Când vă întoarceți la stânga, mâna stângă se apropie de corp în timp ce mâna dreaptă se mișcă înainte. Același lucru este valabil și pentru un ZTR.
  • Nu permiteți persoanelor fără experiență sau copiilor să opereze mașina de tuns iarba ZTR.
  • Lubrifiați în mod regulat toate piesele mobile.
  • Prunează gazonul când solul este ferm, dar nu umed. Răsucirile foarte ascuțite ale mașinii pot deteriora gazonul atunci când este foarte moale sau foarte uscat.
  • Dacă doriți să cumpărați o mașină de tuns iarba ZTR, căutați o mașină cu roți din cauciuc solid din față. Cârligul care susține osiile anvelopei din față poate prinde resturile care pot rupe supapele de pe anvelope, deflându-le.
  • Păstrați controlul comenzilor curate pentru a mări timpul util.
  • Împreună sau închiriați un ZTR înainte de a cumpăra unul, deoarece sunt mașini formidabile, dar nu sunt potrivite pentru toată lumea.

  avertismente

  • Nu folosiți niciodată un ZTR pe un teren abrupt. Manualul utilizatorului trebuie să indice panta maximă la care poate fi folosit mașina de tuns iarbă. Aceste limite sunt sugerate datorită posibilității ca utilizatorul să zboare atunci când mașina se întoarce brusc pe un teren foarte abrupt, precum și posibilitatea ca mașina de tuns iarbă să piardă tracțiunea în ture foarte ascuțite și să alunece în jos.
  • Mașinile de tăiere ZTR se rotesc rapid, astfel încât utilizatorul să poată ieși din mașină. Învață să o folosești într-o zonă deschisă și deschisă.
  • Citiți și urmați instrucțiunile din manualul de utilizare al aparatului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să creați un teren de golf în grădina dvs. din spateCum să creați un teren de golf în grădina dvs. din spate
  Cum să ascuțiți lamele unei mașini de tuns iarbaCum să ascuțiți lamele unei mașini de tuns iarba
  Cum să modificați firul unei mașini de tuns iarba Black & DeckerCum să modificați firul unei mașini de tuns iarba Black & Decker
  Modificarea lamei unei mașini de tuns iarbaModificarea lamei unei mașini de tuns iarba
  Modul de schimbare a lamelor unui tractor de tuns iarbaModul de schimbare a lamelor unui tractor de tuns iarba
  Cum să cumpărați o mașină de tuns iarbaCum să cumpărați o mașină de tuns iarba
  Cum să obțineți iarba verdeCum să obțineți iarba verde
  Cum se construiește un generatorCum se construiește un generator
  Cum să cosi gazonul în mod corespunzător (metoda rând sau coloană)Cum să cosi gazonul în mod corespunzător (metoda rând sau coloană)
  Cum să aveți grijă de gazonCum să aveți grijă de gazon
  » » Modul de utilizare a mașinii de tuns iarba ZTR

  © 2011—2020 ertare.com