Cum să obțineți semințe de căpșuni

semințe de căpșuni sunt în jurul valorii de suprafața fructului, dar nu neapărat în cazul în care crezi. De fapt, căpșuni nu sunt fructe de padure, cum ar putea fi asumată de numele său limba engleză, și ce credeți că sunt semințe, la exterior, sunt de fapt fructul plantei de căpșuni. Din fericire, fiecare fruct mic conține o sămânță numită aquenio, deci tot ce trebuie sa faci este extractul de căpșuni. Există mai multe metode pentru a obține aceste semințe, unele dintre acestea constau din răzuire fructului, lichefia-l și uscați-l.

pași

Metoda 1
Strângeți semințele

Imagine intitulată Obțineți semințe de căpșuni Pasul 1
1
Combinați căpșunile și întindeți semințele. Una dintre cele mai comune metode de a extrage semințe de căpșuni este de a lichefia fructele și apoi de a colecta semințele din pulpa lichidă. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de cinci sau mai multe căpșuni coapte și sănătoase. Cu siguranță veți distruge niște semințe în proces, dar aceste fructe trebuie să le cruțe.
 • Așezați căpșunile în blender și porniți-o la viteză mică timp de 10 până la 20 de secunde. Puneți sticla la o parte și lăsați amestecul să se depună.
 • Scoateți semințele care plutesc în stratul superior. Le puteți arunca, deoarece acestea sunt probabil rupte și nu funcționează.
 • Așezați un castron și o sită fină de plasă pe partea superioară. Apoi, turnați pulpa prin filtru. Puteți folosi orice se cade în vasul de copt, faceți gem sau mâncați-l direct.
 • Du-te la mașina de spălat vase și rulați un curent de apă prin filtru pentru a scăpa de pulpa excesivă. După terminare, ar trebui să existe suficiente semințe întregi în partea inferioară a ciupercului. Pulverizați-le pe o bucată de hârtie absorbantă și lăsați-le să se usuce la aer. Îndepărtați restul de celuloză care este încă atașată la semințe.
 • Imagine intitulată Obțineți semințe de căpșuni Pasul 2
  2
  Răsturnați semințele pentru a le elimina. O altă modalitate de a extrage semințele de căpșuni este să le răzuiți cu un cuțit. Pentru a începe, plasați cinci sau mai multe căpșuni coapte și sănătoase într-un container etanș și lăsați-le în congelator peste noapte.
 • A doua zi, scoateți căpșunile din congelator. Cu o lamă de ras, un cuțit de ras sau un cuțit ascuțit de bucătărie, răsturnați cu atenție laturile căpșunii și îndepărtați fiecare sămânță. Nu faceți tăieturi foarte adânci în căpșuni și aveți grijă să nu vă tăiați.
 • Așezați semințele extrase pe o bucată de hârtie absorbantă curată și lăsați-le să se usuce. Puteți mânca căpșunile sau le puteți folosi pentru a pregăti ceva.
 • Imaginea intitulată Obțineți semințe de căpșuni Pasul 3
  3
  Uscați căpșunile și frecați-le pentru a îndepărta semințele. Un alt mod de extragere a semințelor de căpșuni este de a tăia straturile suprafeței și a le lăsa să se usuce. Odată ce acestea sunt complet uscate, le puteți freca pur și simplu cu degetele pentru a elimina semințele. Această metodă este mai sigură decât răzuirea lor. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de aproximativ patru fructe coapte.
 • Așezați căpșunile pe o placă de tocat. Cu un cuțit ascuțit, tăiați cu atenție benzi verticale (de la tulpină la vârf) ale stratului exterior al căpșunilor. Asigurați-vă că nu sunteți prea adânc. Asigurați-vă că fiecare bandă are semințe și puțin pulpă.
 • Așezați benzile cu semințele pe o bucată de hârtie absorbantă curată. Împingeți-le cu atenție pe hârtie. Puneți benzile împreună cu hârtia într-un loc cald și uscat, dar unde soarele nu cade direct. Lăsați-i acolo câteva zile până se usucă complet.
 • Odată ce benzile sunt complet uscate, așezați hârtia absorbantă pe o suprafață plană. Cu un singur deget, frecați cu atenție fiecare bandă de căpșuni uscate. Pe măsură ce rulați degetul pe suprafață, semințele vor ieși.
 • Imagine intitulată Obțineți semințe de căpșuni Pasul 4
  4
  Cumpărați semințele. În loc să extrageți singuri semințele, le puteți cumpăra în pepiniere și online. Dacă preferați, puteți cumpăra și un răsad, care este mult mai simplu de dezvoltat.
 • Dacă cumpărați semințe, va trebui să le germinați și apoi să transplantați răsadurile într-o oală sau într-o grădină.
 • Este mult mai probabil pentru a obține o anumită varietate de căpșuni pentru a cumpăra semințe sau răsaduri. Pe de altă parte, în cazul în care culturile de semințe din căpșuni achiziționate într-un magazin, este posibil ca noua planta nu va da același rezultat decât predecesorul său, mai ales dacă capsuna original a fost un soi hibrid.
 • Metoda 2
  Germinate semințe de căpșuni

  Imagine intitulată Obțineți semințe de căpșuni Pas 5
  1
  Înghețați semințele. Semințele de căpșuni germinează mult mai repede dacă le îngheți mai întâi, deoarece astfel încep ciclul lor de iarnă regulat. Apoi, odată ce semințele se topesc și se încălzesc, încep în ciclul de primăvară și încep să germineze imediat.
  • Așezați semințele uscate într-o pungă etanșă sau într-un recipient. Lăsați-le în congelator timp de trei până la patru săptămâni.
  • Semințele de căpșuni trebuie să fie plantate în interior în timpul iernii sau primăverii timpurii, cu aproximativ 10 săptămâni înainte de ultimul îngheț. Asigurați-vă că ați înghețat semințele în avans, înainte de data indicată.
 • Imagine intitulată Obțineți semințe de căpșuni Pasul 6
  2


  Dezghețați semințele. Odată ce sunteți gata să plantați semințele, scoateți-le din congelator și lăsați-le să se încălzească la temperatura camerei. Lăsați-le în recipientul etanș până când se întâmplă acest lucru.
 • Este important ca semințele să nu aibă contact cu aerul în timp ce sunt încălzite, deoarece ideea este că acestea rămân uscate în timpul procesului. În caz contrar, umezeala rece le-ar putea deteriora.
 • Imagine intitulată Obțineți semințe de căpșuni Pasul 7
  3
  Plantați semințele. Umpleți o tavă de semințe cu substrat pentru pat de semințe pentru a acoperi aproximativ 2,5 cm. Căpșunile au nevoie de un pământ fertil și ușor acid. PH-ul ideal ar trebui să fie de aproximativ 6 pe scară, astfel încât să se adauge puțin sulf sub formă de pulbere, dacă este necesar.
 • Adăugați suficientă apă pentru a umezi solul și presărați semințele de căpșuni pe suprafață. Acoperiți semințele cu un strat subțire de pământ sau turbă pentru a primi încă lumina soarelui. În cele din urmă, acoperiți tava cu un strat de folie de plastic.
 • Imagine intitulată Obțineți semințe de căpșuni Pasul 8
  4
  Păstrați semințele calde și umede până când germinează. Așezați tava în așa fel încât să primească lumina directă a soarelui. Odată ce solul începe să se usuce, adăugați puțină apă pentru a menține umezeala până când germinează semințele. Scoateți filmul complet pentru a da semințelor puțin aer în timp ce udați pământul.
 • Semințele de căpșuni pot dura între una și șase săptămâni pentru a germina, așa că aveți răbdare.
 • Răsadurile vor fi pregătite pentru transplant după ce au câte trei sau patru frunze fiecare.
 • Metoda 3
  Transplantați răsadurile

  Imagine intitulată Obțineți semințe de căpșuni Pasul 9
  1
  Alegeți un loc pentru a plasa plantele. Puteți să plantați căpșunile într-o oală sau într-un pat de pământ înalt, atâta timp cât au trecut trei săptămâni de la ultimul îngheț. Acestea necesită multă lumină solară, deci alegeți un loc care primește între 6 și 10 ore de lumină solară pe zi.
  • Pentru a crea un pat de pământ simplu, plasați o bucată de plastic unde doriți să o plasați.
  • Utilizați așchii de lemn, busteni, blocuri de beton, cărămizi sau alte materiale pentru a construi un pătrat sau dreptunghiular de-a lungul marginii barierei de plastic, care servesc pentru a menține solul în loc. Verificați măsurarea cel puțin 25 cm (10 inch) de mare.
  • Umpleți interiorul cu murdărie pentru a acoperi cel puțin 20 cm (8 inci) adâncime.
 • Imagine intitulată Obțineți semințe de căpșuni Pasul 10
  2
  Alegeți și pregătiți terenul. Căpșunile au nevoie de un sol umed, dar nu sunt înmuiate, deci trebuie să aibă un drenaj bun. O opțiune pe care o puteți lua în considerare este un amestec de sol de nisip nămol și îngrășământ organic sau îngrășământ.
 • Proporția aproximativă trebuie să fie 1 parte din îngrășământ și 2 terenuri.
 • Imagine intitulată Obțineți semințe de căpșuni Pasul 11
  3
  Plantați căpșunile. Pentru fiecare plantă, săpești o groapă de 15 cm (6 inci) adânc în pământ. Răspândiți rădăcinile și plasați planta în pământ. Asigurați-vă că coroana plantei nu este sub suprafață. Lăsați un spațiu de 60 cm (24 inchi) între fiecare plantă.
 • Umpleți gaura din jurul rădăcinilor cu pământul și dați-i lovituri pentru ao comprima și pentru a scăpa de aerul prins.
 • Coroana este tulpina groasă situată în centrul plantei, unde încep rădăcinile.
 • Imagine intitulată Obțineți semințe de căpșuni Step 12
  4
  Apă plantele în timp ce cresc. Odată ce terminați plantarea căpșunilor, apăsați-le. Furnizați apă de fiecare dată când solul începe să se usuce, mai ales atunci când vremea devine foarte caldă și uscată.
 • Apa de căpșuni de apă dimineața devreme și se toarnă apă direct în sol - nu uda fructe sau frunze.
 • Pentru a menține solul umed, plasați un strat de paie curată pe pământ.
 • Poate ar trebui să așteptați până anul viitor ca plantele dvs. să producă fructe.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se taie căpșunile pentru orice ocazieCum se taie căpșunile pentru orice ocazie
  Cum se face apa de capsuniCum se face apa de capsuni
  Cum sa faci morcovi de ciocolata capsuniCum sa faci morcovi de ciocolata capsuni
  Cum să faci căpșuni umplute cu cheesecakeCum să faci căpșuni umplute cu cheesecake
  Cum să faci căpșuni îmbibate în vodcăCum să faci căpșuni îmbibate în vodcă
  Cum să faci limonadă cu căpșuniCum să faci limonadă cu căpșuni
  Cum să faci clătite cu iaurt și căpșuniCum să faci clătite cu iaurt și căpșuni
  Cum se fac fotografii de gelatină în căpșuni acoperite cu ciocolatăCum se fac fotografii de gelatină în căpșuni acoperite cu ciocolată
  Cum sa faci ceai de gheata de capsuniCum sa faci ceai de gheata de capsuni
  Cum sa faci un sandwich de fructeCum sa faci un sandwich de fructe
  » » Cum să obțineți semințe de căpșuni

  © 2011—2020 ertare.com