Cum să vă motiveze să curățați casa

Ați planuit vreodată să curățați casa, dar nu v-ați simțit suficient de motivați să o faceți? Mulți oameni se ocupă mult de problema curățeniei. Mai presus de toate, dacă curățați întreaga casă sau există o mizerie mare pentru a curăța, ea poate deveni copleșitoare. Este greu să te împingi să începi, dar când o faci, îți dai seama că este ușor să mergi mai departe. Simplul act de motivație vă va face să dobândiți ritmul și, înainte să știți, veți avea casa curată!

pași

Metoda 1
Inspirați să curățați

Imaginea intitulată Obțineți motivul pentru curățarea casei Pasul 1
1
Imaginați-vă cum va arăta casa ta curată. Puteți obține motivația de care aveți nevoie doar imaginându-vă cât de frumoasă și organizată va avea casa dvs. după ce ați terminat. Acest lucru vă poate ajuta să vă ridicați și să începeți curățarea.
 • Uită-te la niște poze cu casa ta ideală online sau în reviste. Imaginați-vă că încercați să faceți ca casa dvs. să pară cât se poate de asemănătoare cu viziunea dvs. asupra casei perfecte. Văzând cum alții își organizează și aranjează casele vă pot inspira să vă faceți arați cât se poate de frumos.
 • Puteți chiar să vedeți câteva fotografii ale casei dvs. atunci când este într-o stare ideală pentru a vă inspira.
 • Imaginea intitulată Obțineți motivul pentru curățarea casei Pasul 2
  2
  Gândește-te cât de fericit te vei simți după ce termini. Este, de asemenea, probabil că ați observat că vă simțiți mult mai calm și productiv într-un mediu organizat. Este un fapt că cu cât sunt mai murdare și mai murdare mediul înconjurător, cu atât mai mult va fi stresat.
 • Imaginea intitulată Obțineți motivul pentru curățarea casei Pasul 3
  3
  Au sprijinul unui prieten pentru a da un cont. Sunați-vă un prieten și spuneți-i că aveți probleme în a vă motiva să vă curățați. Cereți unui prieten să vă contacteze la fiecare douăzeci de minute pentru a vă verifica progresul. Sentimentul simplu de a avea pe cineva care să urmeze curățarea poate fi suficient pentru a te motiva să o faci.
 • De asemenea, puteți vorbi cu prietenul dvs. pe difuzor în timpul curățării. Vorbind cu persoana respectiva, va face ca curatarea sa fie mai placuta - in plus, prietenul tau va putea verifica daca curata.
 • Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a curăța casa Pasul 4
  4
  Invită-i pe niște oameni la tine acasă. Dacă vă curățați în după-amiaza, primiți oaspeții dvs. după aceea. Te vei simți motivați de faptul că evităm rusinea de a avea casa dezordonată. Poate părea o măsură extremă, dar uneori trebuie să aveți presiunea ca ceilalți să vadă casa dvs. pentru a vă împinge cu adevărat să vă curățați.
 • Asigurați-vă că aveți suficient timp pentru a vă curăța înainte ca oaspeții dvs. să sosească.
 • Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a curăța casa Pasul 5
  5
  Publicați-o pe rețelele sociale. Faceți o publicație despre proiectul dvs. de curățenie. Veți primi comentarii pozitive de la prietenii dvs. și vă veți simți răspunzători acum că ați făcut publicul dvs. obiectiv.
 • Pentru a-ți asuma cu adevărat responsabilitatea, poți să postezi ceva de genul: "În cele din urmă era timpul să îmi reorganizez casa! În curând voi posta fotografiile. " Faptul că va trebui să prezinte testul de curățenie vă va motiva!
 • Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a vă curăța casa Pasul 6
  6
  Cumpărați ceva nou pentru casa dvs. Este posibil ca achiziționarea de ceva nou să vă motiveze să vă curățați, pentru că doriți să vedeți cum combină noul articol cu ​​restul casei. Veți dori să dați elementului nou locul pe care îl merită și acest lucru vă poate determina curățarea. Chiar cumpărați ceva mic, ca o lumânare sau un vas, vă poate încuraja să faceți curățenia.
 • Metoda 2
  Faceți curățarea mai suportabilă

  Imaginea intitulată Obțineți motivul pentru curățarea casei Pasul 7
  1
  Faceți o listă. Dacă simțiți că nici măcar nu știți de unde să începeți, faceți o listă a fiecărei părți a casei pe care ar trebui să o curățați. Acest lucru va împărți lucrarea în mai multe părți suportabile, astfel încât să vă puteți concentra asupra unui singur lucru la un moment dat.
  • Puteți face o listă cu toate camerele din casă pe care trebuie să le curățați, cum ar fi: "baie, dormitor pentru oaspeți, dulap de bucătărie, sufragerie".
  • De asemenea, puteți organiza munca prin sarcini, de exemplu: "lustruiți argintul, curățați rafturile, scoateți gunoiul, aspirați covoarele".
 • Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a curăța casa Pasul 8
  2
  Puneți o alarmă. Setarea unei alarme poate ajuta curățenia să fie mai suportabilă, pentru că veți avea o idee clară despre momentul în care vă veți opri. Dacă nu lucrați într-o anumită perioadă, o veți face într-un mod mai lent și veți fi mai ușor distrași, astfel încât curățenia vă poate duce toată ziua. Setarea unei alarme vă va ajuta să vă concentrați asupra sarcinii curente.
 • Puteți seta o alarmă pentru fiecare cameră sau puteți seta o alarmă cu timpul necesar pentru a efectua curățarea în general.
 • Setarea unui cronometru poate, de asemenea, să vă motiveze să faceți cursa împotriva ceasului, astfel încât să vă curățați mai repede și mai eficient.
 • Imaginea intitulată Obțineți motivul pentru curățarea casei Pasul 9
  3
  Nu credeți că trebuie să curățați totul. Amintiți-vă că chiar și o mică curățare poate face casa să arate mai bine. Nu credeți că curățarea este o sarcină totală sau nimic. În schimb, faceți tot ce puteți în timpul acelei zile.
 • Încercați să creați o rutină de curățare. Curățarea câteva zile pe săptămână timp de patruzeci de minute la un moment dat este ceva mult mai suportabil decât petrecerea unei curățenie după-amiaza.
 • Metoda 3
  Faceți distracție de curățenie

  Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a curăța casa Pasul 10
  1
  Adresați-vă prietenilor să vă ajute. Întrebați-i pe niște prieteni să vină la tine în timp ce curăți. Acest lucru va face curatarea mai mult ca o petrecere decât o corvoadă. Chiar dacă prietenii tăi nu te ajută, simplul fapt de a vorbi și de a râde cu ei va face curățenia plăcută și, într-un timp scurt, vei avea casa curată!
  • Puteți chiar să comandați o pizza pentru ao face mai distractivă! Doar asigurați-vă că nu faceți o mizerie.
  • Asigură-te că nu te distra prea mult cu prietenii tăi. Mai trebuie să termini treaba!
 • Imaginea intitulată Obțineți motivul pentru curățarea casei 11
  2
  Ascultați muzică în timp ce curățați. Muzica este foarte motivantă și îmbunătățește dispoziția. Ascultați muzică energică și pozitivă. Acest lucru vă va face să vă bucurați și să vă mișcați. Puteți chiar să ascultați muzică care vă face să dansați!
 • Pregătiți o listă de redare cu melodii amuzante și energice pentru a asculta în timp ce vă curățați. În acest fel, nu va trebui să întrerupeți să schimbați melodia.
 • Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a curăța casa Pasul 12


  3
  Ascultați un audiobook de pe o bandă sau podcast. Acestea sunt câteva modalități excelente de a vă distra în timpul curățării. Spre deosebire de un film sau de o emisiune TV, nu există aspecte vizuale, astfel încât să puteți acorda atenție maximă în timp ce curățați. Curățenia poate părea plictisitoare și inutilă, așadar ascultând o poveste poate fi perfectă pentru a menține creierul activ în timp ce faci temele.
 • Imaginea intitulată Obțineți motivul pentru a vă curăța Casa 13
  4
  Dă-ți niște recompense mici. După încheierea fiecărei sarcini, oferiți-vă o mică răsplată. Ar putea fi ceva ca un cookie sau câteva minute pentru a naviga pe internet. Aceasta vă va face să vă simțiți mai motivați să faceți sarcinile și va face întregul proces de curățare să arate mai puțin ca o corvoadă.
 • Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a curăța casa 14
  5
  Rezervați o mare recompensă atunci când atingeți obiectivul complet de curățare. De exemplu, recompensa ar putea fi o noapte în oraș sau cumpărarea unei sticle de vin. Acest lucru vă va motiva să atingeți obiectivul complet și nu doar o parte din acesta. Simplul fapt de a avea ceva de așteptat vă poate da un motiv să vă împingeți până la capăt.
 • Imaginea intitulată Obțineți motivul pentru curățarea casei Pasul 15
  6
  Utilizați un produs de curățare care are un miros plăcut. Cumpărați un nou produs de curățare cu un miros plăcut, cum ar fi verbenata de lavanda sau lamaie. Dacă vă place mirosul produsului, vă veți simți mai motivați să îl utilizați. Mergeți la magazin și căutați un produs pe care sunteți încântat să îl utilizați.
 • Metoda 4
  Du-te la muncă

  Image cu titlul Obțineți motive pentru a curăța casa Pasul 16
  1
  Eliminați toate distragerile. Opriți telefonul, computerul sau orice alt dispozitiv care vă poate distrage atenția de la curățare. Nu efectuați alt proiect, cum ar fi gătitul, în același timp cu curățarea. Curățarea ar trebui să fie singura dvs. sarcină, astfel încât să eliminați orice altceva care ar putea veni în calea voastră.
  • Plasați toate dispozitivele electronice într-o altă cameră.
  • De asemenea, le puteți da prietenilor dvs. și le puteți spune să le dați înapoi doar atunci când casa dvs. este curată.
 • Imaginea intitulată Obțineți motivul pentru curățarea casei Pasul 17
  2
  Începeți cu o sarcină. Alegeți o sarcină pentru a începe. Nu trebuie să fie cea mai mare sarcină. De fapt, alegerea unui mic lucru ar putea fi o modalitate bună de a începe, deoarece simțul realizării pe care îl veți avea atunci când veți termina va face să doriți să treceți mai departe.
 • Nu gândiți atât de mult de unde ar trebui să începeți. Simplul fapt de a începe oriunde vă va propulsa înainte.
 • Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a curăța casa Pasul 18
  3
  Nu vă fie frică să aruncați niște lucruri. Puneți un sac de gunoi împreună cu dvs. în timpul curățării. Aruncați sau reciclați unele lucruri, cum ar fi cutii goale sau obiecte pe care nu le mai utilizați. Îndepărtarea elementelor suplimentare din casă poate elimina acumularea și poate face mai restrâns procesul de curățare.
 • Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a curăța casa Pasul 19
  4
  Rezervați sarcini mai puțin vizibile pentru sfârșit. Nu începeți prin pulverizare sau efectuați orice altă sarcină care vă oferă o mică răsplată. De exemplu, dacă dormitorul dvs. este un dezastru, colectați toate hainele de pe podea. Acest lucru va face să arate mult mai bine. Efectuarea de sarcini care fac o mare diferență vă va face să doriți să păstrați curățenia.
 • Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a curăța casa Pas 20
  5
  Eliminați sarcinile din listă la sfârșitul fiecăruia. Prin eliminarea a ceea ce ați făcut deja de pe listă, veți avea un mare simț al realizării. Este, de asemenea, o modalitate bună de a verifica progresul și de a vă arăta că puteți atinge obiectivul dacă mergeți mai departe.
 • Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a curăța casa Pasul 21
  6
  Luați niște fotografii înainte și după. Luați o fotografie înainte și după terminarea fiecărei sarcini. În acest fel, veți vedea progresul pe care l-ați făcut și vă va face să vă simțiți foarte bine cu lucrarea pe care ați făcut-o.
 • Imaginea intitulată Obțineți motive pentru a curăța casa Pasul 22
  7
  Nu vă distrați în timpul pauzelor. Poate fi necesar să faceți o pauză la fiecare treizeci sau patruzeci de minute, dar aveți grijă să luați timpul acestor pauze. Luați zece sau cincisprezece minute și întoarceți-vă la serviciu. Nu vă permiteți să faceți pauze de mai mult de cincisprezece minute.
 • Puteți seta o alarmă pentru pauze pentru a vă asigura că nu rămâneți blocați.
 • sfaturi

  • Purtați îmbrăcăminte confortabilă și mențineți-o caldă sau suficient de rece.
  • Puneți telefonul în tăcere, cu excepția cazului în care așteptați un apel important.

  avertismente

  • Asigurați-vă întotdeauna că încăperea este bine ventilată când utilizați produse de curățare puternice.
  • Nu așteptați până când este prea târziu în timpul zilei pentru a curăța. Ai putea obosi sau pierde motivația.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena o casa de turtă dulceCum de a desena o casa de turtă dulce
  Cómo dibujar una casaCómo dibujar una casa
  Cum să facem curățenia obișnuităCum să facem curățenia obișnuită
  Cum să faci o selecție de chitară de casăCum să faci o selecție de chitară de casă
  Cum să scapi de purici și căpușe în casa taCum să scapi de purici și căpușe în casa ta
  Cum să vă bucurați de curățenia caseiCum să vă bucurați de curățenia casei
  Cum să eliminați prafulCum să eliminați praful
  Cum să eliminați acarienii de prafCum să eliminați acarienii de praf
  Cum să găsiți energia pentru a curăța o casă extrem de murdarăCum să găsiți energia pentru a curăța o casă extrem de murdară
  Cum să curățați casa în caz de urgențăCum să curățați casa în caz de urgență
  » » Cum să vă motiveze să curățați casa

  © 2011—2020 ertare.com