Cum să arate maniere bune la masă

Mulți oameni nu se simt bine la cină doar pentru că nu știu cum să urmeze maniere la masă, mai ales dacă au fost invitați într-un loc plăcut. Desigur, este dificil să înveți fiecare punct al etichetei dintr-o privire, dar aici sunt câteva sugestii generale. Amintiți-vă, manierele bune nu ies niciodată în stil.

pași

Imaginea intitulată Urmăriți manierele de masă Pasul 1
1
Observați-vă gazda. Urmați exemplul său Obiectivul cheie de a învăța manierele de masă (eticheta) este să vă simțiți confortabil atunci când luați masa împreună cu alte persoane și cu gazda, de obicei liderul într-o cină sau masă. Dacă sunteți gazda, nu vă puneți în panică. Asigurați-vă că citiți ceva despre etichetă înainte de asumarea rolului de gazdă și acționați în limite ușor de urmărit.
 • Imaginea intitulată Urmăriți manierele tabelului Pasul 2
  2
  Așteptați până când gazda dvs. vă invită la masă. Este posibil ca ea să vă atribuie un loc. Stând în spatele scaunului, în timp ce ceilalți oaspeți se adună. Când gazda sta jos, luați-vă locul. Veți obține puncte suplimentare pentru a ajuta pe alții, de exemplu persoanele în vârstă, să vă stea în fața dvs. După ce vă așezați, împingeți scaunul la masă, fără să-l trageți pe podea cu o zgarietură oribilă. Luați imediat șervețelul de pe masă și puneți-l în poală. Apoi stai în picioare, cum îți spune mereu mama. Și nu puneți nici măcar acele coatele enervante pe masă.
 • Imaginea intitulată Urmăriți manierele de masă Pasul 3
  3
  Imită-ți gazda. Așezați șervețelul în poală dacă vedeți că el sau ea o face. Se potrivește cu ritmul tău de mâncare. (La urma urmei, nimeni nu dorește să dețină plăcuța goală atunci când gazda lor se află în mijlocul lor). Dacă vedeți că mâncați alimente cu o furculiță, urmați exemplul lor, chiar dacă pare nerezonabil. Să presupunem că gazda dvs. are întotdeauna dreptate - cu excepția cazului în care puteți spune că au într-adevăr maniere proaste, caz în care puteți urma un alt oaspete.
 • Imaginea intitulată Urmăriți manierele tabelului Pasul 4
  4
  Folosiți tacâmurile potrivite. Dacă există mai multe unelte în locul dvs. și există mai mult de un rând, începeți cu cel din exterior și urmați linia spre interior. Încă o dată, vizionați gazda dacă aveți întrebări.
 • Imaginea intitulată Urmăriți manierele tabelului Pasul 5


  5
  Fii politicos Luați în considerare fiecare acțiune înainte de a vă deplasa înainte și dacă aveți cea mai mică îndoială, nu o faceți! Conștient evitați să vă stânjeniți pe voi înșivă pe dumneavoastră și pe gazda voastră. Luați mușcături mici - nu mestecați cu gura deschisă - nu vorbiți dacă aveți alimente în gură - și nu plasați coatele pe masă.
 • Imaginea intitulată Urmăriți manierele tabelului Pasul 6
  6
  Cum să treci elemente. Atunci când cineva spune: "Te rog să-mi dai (ce vor ei să le dai)", ia-o numai dacă ești cel mai apropiat de articol. Luați elementul și plasați-l lângă vecin. Continuați să treceți elementele astfel încât să ajungă la persoana care a solicitat acest lucru. Abțineți-vă de la a vă deplasa până la capăt, înainte ca persoana care a solicitat acest lucru să aibă ocazia. Așteptați politicos până când se servesc singuri. Apoi cereți-le să vă întoarcă vasul.
 • Imaginea intitulată Urmăriți manierele tabelului Pasul 7
  7
  Luați o singură rolă sau o felie de pâine. Dacă aveți o placă de pâine în stânga furcii, puneți pâinea în ea. Când treceți untul, utilizați cuțitul pentru a servi o bucată. Puneți-l pe plăcuța de pâine. Apoi treceți vasul de unt împreună cu cuțitul pentru a servi persoana următoare. Utilizați degetele pentru a tăia o bucată de pâine. Numai ar trebui să răspândiți untul pe acea bucată de pâine. Apoi mâncați și repetați procesul dacă doriți.
 • Imaginea intitulată Urmăriți manierele tabelului Pasul 8
  8
  Așezați șervețelul lângă placa pe masă când doriți să plecați. Așteptați ca gazda dvs. să indice că cina este completă. Apoi ridică-te. Împingeți scaunul și mulțumiți gazdei pentru cina delicioasă.
 • sfaturi

  • Nu vorbiți despre lucruri neplăcute la masă.
  • Nu vorbiți cu mâncare sau băuturi în gură.
  • Ridicați-vă paharul când beți prin paie.
  • Cel mai important lucru: mâncați, beți și fiți fericiți, pentru că mâine am putea muri. * Relaxați-vă și distrați-vă!
  • Stai drept.
  • Dacă mestecați guma, scăpați-vă de ea înainte de a sta la masă. Adesea, nu există niciun loc pentru al pune, și lipirea sub masă nu este cu siguranță o maniere bună.
  • Țineți coatele aproape de corp atunci când tăiați și mâncați.
  • Nu vă înclinați scaunul înapoi.
  • Luați mâncarea în gură, nu gura la farfurie.
  • Nu aduceți fața pe farfurie. În schimb, stați în poziție verticală și transportați vasul în gură.

  avertismente

  • Dacă nu vă luați cina cu un prieten foarte apropiat sau cu un grup de prieteni, există anumite probleme pe care să nu le discutați în timpul mesei. Folosește-ți cea mai bună judecată în privința asta și, din nou, nu uita să fii politicos.
  • Luarea muscaturilor mici este foarte importantă. Dacă nu, puteți fi prins în acea situație neplăcută în care cineva vă întreabă ceva corect când mestecați acea bucată mare. În timp ce acest lucru este uneori inevitabil, puteți minimiza timpul pe care trebuie să-l așteptați pentru a vă înghiți, luându-vă de la început.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci un site gratuit cu domeniu gratuitCum sa faci un site gratuit cu domeniu gratuit
  Cum se face un site pentru copiiCum se face un site pentru copii
  Cum să ajungi la nivelul 300 în fantageCum să ajungi la nivelul 300 în fantage
  Cum se trimit interogări SQL la linia de comandă MySQLCum se trimit interogări SQL la linia de comandă MySQL
  Cum să faci o expoziție de bijuterii sau artizanat pentru a vinde lucrările taleCum să faci o expoziție de bijuterii sau artizanat pentru a vinde lucrările tale
  Cum să înveți manierele bune fiului tăuCum să înveți manierele bune fiului tău
  Cum să înveți maniere unui copilCum să înveți maniere unui copil
  Cum să organizezi o cină de repetițieCum să organizezi o cină de repetiție
  Cum să furiți într-o petrecereCum să furiți într-o petrecere
  Cum să fiți invitat la o petrecereCum să fiți invitat la o petrecere
  » » Cum să arate maniere bune la masă

  © 2011—2020 ertare.com