Cum să amestecați propria dvs. biodieselUrmând aceste etape, vă explicăm modul în care trebuie să măsurați în mod corect catalizatorul chimic, amestecați-l cu metanol și adăugați-l în ulei pentru a vă crea propriul dvs. biodiesel.

pași

Imaginea intitulată Mișcați-vă Biodieselul Pasul 1
1
Siguranța mai întâi. Veți lucra cu substanțe chimice care emit vapori nocivi și pot fi periculoase dacă nu se iau măsuri de precauție adecvate. Este foarte important să purtați un echipament de siguranță și să lucrați într-un loc cu o bună ventilație. Trebuie să purtați mănuși de cauciuc și un ecran de protecție în orice moment. Particulele praf de hidroxid de potasiu pot cauza iritații și sunt dăunătoare dacă sunt inhalate. Scutul feței și o mască vă vor ajuta să vă protejați de praf și de orice stropire.
 • Imaginea intitulată Mișcați-vă Biodieselul Pasul 2
  2
  Măsurați catalizatorul chimic. Pentru fiecare litru de petrol pe care îl transformați în biodiesel, veți avea nevoie de șapte grame de hidroxid de potasiu. În plus, va trebui să adăugați grame suplimentare de hidroxid de potasiu pentru a neutraliza toți acizii grași liberi din ulei. Conținutul de acizi grași liberi va depinde de uleiul pe care îl utilizați și, prin urmare, ar trebui să evaluați în prealabil uleiul pentru a determina cantitatea de acizi grași liberi pe care le conține prin titrarea chimică (analiza volumetrică). Pentru a fi clar: dacă uleiul are un rating de 2, veți avea nevoie de 7 plus 2, 9 grame de hidroxid de potasiu pentru a echilibra fiecare litru de ulei. Așezați recipientul din plastic pe scală și umpleți-l cu greutatea necesară de hidroxid de potasiu.
 • 3
  Se amestecă metoxidul. După măsurarea cantității corespunzătoare de hidroxid de potasiu, luați pâlnia și puneți-o în recipientul de metoxid. Asigurați-vă că utilizați 20% - 22% metanol din volumul original al uleiului. Se adaugă hidroxidul de potasiu și se lasă să stea.

 • Puneți dopul supapei în recipientul de metanol.
  Imaginea intitulată Mișcați-vă Biodieselul Pasul 3Bullet1
 • Când hidroxidul de potasiu este dizolvat în metanol, se va încălzi și se fierbe. Buzunarele vor apărea la baza recipientului din plastic. Luați recipientul din plastic, ținându-l departe de corp și deschideți supapa pentru a elibera presiunea din vapori. Aceste vapori pot fi foarte toxice dacă sunt inhalate, îndepărtați astfel recipientul de pe față (cu mască și protector) în timp ce eliberați vaporii.
  Imaginea intitulată Mișcați-vă Biodieselul Pasul 3Bullet2
 • Eliberați vaporii la fiecare 20 de secunde până când hidroxidul de potasiu sa dizolvat complet. Acest lucru poate fi cunoscut prin uitarea fundului containerului.>

  Imaginea intitulată Mișcați-vă Biodieselul Pasul 3Bullet3
 • Când sa dizolvat complet, puteți adăuga "metoxidul" (metanol cu ​​hidroxid de potasiu) la uleiul din procesor (rezervorul reactorului).
  Imaginea intitulată Mișcați-vă Biodieselul Pasul 3Bullet4
 • Imaginea intitulată Mișcați-vă Biodieselul Pasul 4
  4
  Se adaugă metoxidul la uleiul fierbinte. Încălziți uleiul din procesor la 49-54 ° C (120-130 ° Fahrenheit) înainte de adăugarea metoxidului, dar fără a crește peste 60 ° C (140 ° F), deoarece metanolul va fierbe la această temperatură. Adăugați cu atenție metoxidul la procesor. Luați-vă timp și adăugați-l puțin câte puțin - procesul ar trebui să dureze aproximativ 5 sau 10 minute pentru a adăuga uleiul la pompă lângă orificiul de admisie.
 • Se scurge reziduul de glicerină prin îndepărtarea acestuia din amestec. Veți observa o schimbare a culorii atunci când eliminați glicerina, de la întuneric (cu glicerină) până la brichetă (biodiesel brut).
 • Imaginea intitulată Mișcați-vă Biodieselul Pasul 5
  5
  Spălați cu apă. Când toată glicerina a fost drenată (aceasta poate dura până la 24 de ore), porniți pompa și adăugați apă la ulei pentru a începe spălarea cu apă. Calculul cantității de apă este ușor. Veți avea nevoie de apă de 5% din volumul original al uleiului. De exemplu, dacă aveți 150 de litri de ulei (40 de galoane), va trebui să adăugați 7,5 litri (2 galoane) de apă. Lăsați pompa de apă în procesor timp de aproximativ 15 minute. Scoateți apa "murdară" și o înlocuiți cu apă proaspătă ... repetați acești pași până când apa devine mai mult sau mai puțin curată după spălare, astfel încât ați curățat majoritatea impurităților de ulei. Pentru a termina, uscați biodieselul pentru a elimina reziduurile de apă care pot fi suspendate în acesta. Pentru a face acest lucru, încălziți uleiul, de preferință prin circularea procesului, astfel încât să se usuce mai repede. Luați un eșantion pentru a vedea că biodieselul este o culoare strălucitoare și clară. Pastrati uscarea mai mult de 15 minute pentru a fi siguri ca atunci cand uscati va fi lipsit de apa.
 • sfaturi

  • Titrarea chimică sau analiza volumetrică reprezintă o metodă de determinare a conținutului de acizi grași liberi din ulei.
  • Metoxidul este o pulbere de sare organică - este produsul amestecării metanolului cu hidroxid de potasiu.
  • Pentru mai multe sfaturi despre pregătirea biodieselului (informații în limba engleză), puteți verifica site-ul Web [1].

  Lucruri de care ai nevoie

  • Protectorul feței
  • Mănuși din cauciuc
  • Hidroxid de potasiu
  • Un recipient din plastic, ca un castron
  • O pâlnie
  • Un container mare de plastic cu o supapă
  • metanol
  • O scară
  • Un procesor (rezervor de reactor) pentru producerea de biodiesel
  • apă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face săpun de lapte de caprăCum se face săpun de lapte de capră
  Cum se face săpun de cenușăCum se face săpun de cenușă
  Cum se face săpun organicCum se face săpun organic
  Cum se face săpun lichidCum se face săpun lichid
  Cum se face azotatul de potasiuCum se face azotatul de potasiu
  Cum se face praf spumantCum se face praf spumant
  Cum sa faci o bomba de fum cu azotat de potasiu si zaharCum sa faci o bomba de fum cu azotat de potasiu si zahar
  Cum sa faci o bomba colorata de fumCum sa faci o bomba colorata de fum
  Cum să faci o scorțișoară și o prăjitură de cafeaCum să faci o scorțișoară și o prăjitură de cafea
  Cum se face praf de pușcăCum se face praf de pușcă
  » » Cum să amestecați propria dvs. biodiesel

  © 2011—2020 ertare.com