Cum se amestecă substanțele nutritive hidroponice

Un sistem hidroponic este o modalitate eficientă de utilizare a apei și a nutrienților pentru cultivarea plantelor. Este esențial să găsim echilibrul perfect al substanțelor nutritive pentru ca plantele să crească și să se dezvolte în mod corespunzător. Totuși, amestecarea substanțelor nutritive nu este o sarcină deosebit de dificilă.

pași

Partea 1
Alegeți substanțele nutritive

Imaginea intitulată Mix Hydroponics Nutrients Pasul 1
1
Trebuie să știți ce nutrienți primește deja planta dumneavoastră. Carbonul și oxigenul sunt substanțe nutritive esențiale pentru vegetație, dar ambele substanțe nutritive sunt furnizate în mod natural prin aer și apă și sunt absorbite prin stomatele din frunzele plantelor. Prin urmare, nu este necesar să includeți aceste substanțe nutritive în amestecul dvs. hidroponic.
 • Imagine intitulată Mix Hydroponics Nutrients Pasul 2
  2
  Familiarizați-vă cu macronutrienții esențiali. Nutrienții esențiali utilizați includ azotatul de calciu, sulfatul de potasiu, nitratul de potasiu, fosfatul monopotasic și sulfatul de magneziu. Fiecare element care face parte din aceste elemente nutritive oferă un beneficiu diferit.
 • Hidrogenul, atunci când este combinat cu oxigen, formează apă.
 • Azotul și sulful sunt esențiale pentru aprovizionarea cu aminoacizi și proteine.
 • Fosforul este utilizat în fotosinteză și pentru creștere în general.
 • Potasiul și magneziu acționează ca catalizatori în crearea de amidon și zaharuri.
 • Magneziul și azotul joacă, de asemenea, un rol important în producția de clorofilă.
 • Calciul face parte din compoziția pereților celulari și joacă un rol important în creșterea celulelor.
 • Imaginea intitulată Mix Hydroponics Nutrients Pasul 3
  3
  Alegeți micronutrienții potriviți. Micronutrienții, numiți și oligoelemente, sunt esențiali, dar sunt necesari numai în cantități foarte mici. Aceste elemente afectează creșterea, reproducerea și efectele pe care alte substanțe nutritive le au asupra plantei. Micronutrienții utilizați includ bor, clor, cupru, fier, mangan, sodiu, zinc, molibden, nichel, cobalt și siliciu.
 • Partea 2
  Se amestecă substanțele nutritive

  Imaginea intitulată Mix Hydroponics Nutrients Pasul 4
  1
  Utilizați numai apă distilată. Apa utilizată trebuie procesată printr-un sistem de filtrare, cum ar fi un sistem de osmoză inversă. Apa de reținere, în general, conține ioni și alte elemente care pot fi dăunătoare pentru sistemul hidroponic.
 • Imaginea intitulată Mix Hydroponics Nutrients Pasul 5
  2
  Se toarnă apa într-un recipient de plastic adecvat pentru alimente. Pentru o rezervă nutritivă mai mică, este suficient un recipient de lapte cu o capacitate de 1 litru (4 litri). Pentru o cantitate mai mare, veți avea nevoie de un recipient de apă cu o capacitate de 5 galoane (20 litri).
 • Imagine cu titlul Amestec de nutrienți hidroponice Pasul 6


  3
  Măsurați doza de nutrienți. Utilizați o lingură din plastic chimic și hârtie de filtru sterilizată pentru a conține substanțe chimice uscate. Măsurați substanțele nutritive lichide într-un pahar sau pahar de laborator gradat.
 • Pentru un recipient de apă cu o capacitate de 5 galoane (20 litri), se măsoară 5 linguri de CaNO3 (25 ml), 1/3 lingură (1,7 ml) de K2SO4, 1 2/3 linguriță (8,3 ml) de KNO3, 1 1/4 linguriță (6,25 ml) KH2PO4, 3 1/2 linguri (17,5 ml) de MgS04 și 2/5 linguriță (2 ml) compusului oligoelement.
 • Imaginea intitulată Mix Hydroponics Nutrients Pasul 7
  4
  Așezați o pâlnie în gura recipientului. Puteți amesteca substanțele nutritive chiar dacă nu aveți pâlnia, dar puteți să vărsați soluția, modificând astfel echilibrul nutrițional. Este mai ușor să turnați substanțele chimice în recipient utilizând o pâlnie mică de plastic.
 • Imaginea intitulată Mix Hydroponics Nutrients Pasul 8
  5
  Adăugați substanțele nutritive în apă. Turnați lent substanțele nutritive, unul câte unul, pentru a evita deversările, scurgerile sau orice pierdere similară de nutrienți. O pierdere mică de nutrienți nu va provoca daune grave sistemului dvs., dar cu cât plantele se adaptează mai rapid la aprovizionarea cu nutrienți, cu atât soluția va fi mai eficientă.
 • Imaginea intitulată Mix Hydroponics Nutrients Pasul 9
  6
  Acoperiți și agitați recipientul. Asigurați-vă că capacul este bine înșurubat sau în poziție. Agitați recipientul cu ambele mâini timp de 30 până la 60 de secunde pentru a combina substanțele nutritive. Dacă capacul nu poate fi închis strâns, va trebui să îl apăsați cu unul sau două degete atunci când vă agitați.
 • Rețineți că, dacă recipientul este prea mare sau prea greu pentru a se agita, puteți amesteca amestecul cu o bară lungă sau cu o altă tijă. În general, cel mai bun mod de a combina ingredientele este prin agitare - totuși, puteți să o faceți și prin amestecarea amestecului, dar ar trebui să faceți acest lucru pentru o perioadă mai lungă de timp.
 • Imaginea intitulată Mix Hydroponics Nutrients Pasul 10
  7
  Depozitați substanțele nutritive până când acestea sunt gata de utilizare. Păstrați recipientul într-un loc umbrit, la temperatura camerei și reamestecați substanțele nutritive înainte de a le folosi.
 • sfaturi

  • Observați că nu există semne de dezechilibru a pH-ului sau a nutrienților în instalație după adăugarea substanțelor nutritive. Frunzele gălbuie indică faptul că nivelul nutrienților este scăzut, în timp ce frunzele curbate sau arse indică faptul că nivelul nutrienților este ridicat.
  • Nutrienții hidroponici pot fi achiziționați online, în pepiniere sau în magazinele de aprovizionare cu grădină.
  • Cantitatea de soluție nutritivă de care aveți nevoie va depinde în principal de rezerva pe care unitatea dvs. de hidroponie o folosește. Nu există o modalitate precisă de determinare a cantității și descoperirea poate necesita experimentări. În general, ar trebui să utilizați cel puțin o cantitate suficientă de soluție, astfel încât pompa de rezervă să nu aspiră aer când este pornit.
  • Verificați pH-ul apei din sistemul hidroponic după adăugarea substanțelor nutritive. În general, nutrienții hidroponici reduc echilibrul pH-ului apei neutre, așa că va trebui să utilizați un aditiv pentru a regla echilibrul.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Nutrienți hidroponici
  • Apă distilată
  • Containere din plastic adecvate pentru hrană
  • pâlnie
  • Filtrați hârtia
  • Lingură pentru produse chimice
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să alegi înlocuitorii de masăCum să alegi înlocuitorii de masă
  Cum sa alegi suplimentele de vitamineCum sa alegi suplimentele de vitamine
  Cum să pierdem în greutate cu o curățare nutriționalăCum să pierdem în greutate cu o curățare nutrițională
  Cum de a construi o grădină permaculturaCum de a construi o grădină permacultura
  Cum să convertiți lutul în terenurile agricoleCum să convertiți lutul în terenurile agricole
  Cum să aveți grijă de plantele dvs.Cum să aveți grijă de plantele dvs.
  Cum să îngrijești plantele de interiorCum să îngrijești plantele de interior
  Cum să aibă grijă de planteCum să aibă grijă de plante
  Cum să crești algeCum să crești alge
  Cum să crească soiaCum să crească soia
  » » Cum se amestecă substanțele nutritive hidroponice

  © 2011—2020 ertare.com