Cum să vă îmbunătățiți sănătatea prin grădinărit

Lucrul într-o grădină acasă și hrănirea cu culturile tale poate face multe pentru a îmbunătăți sănătatea generală. Nu numai că faceți exercițiile zilnice de care aveți nevoie atât de mult, dar puteți, de asemenea, să vă pregătiți mese sănătoase datorită muncii dvs. zilnice. Dacă sunteți interesat să vă îmbunătățiți sănătatea, trebuie să vă concentrați în mod regulat la vizitarea grădinii. Învățarea de a crește plantele și de a efectua activitatea fizică necesară pentru a crește poate da diversitate și calitate dietă dvs., precum și rutina fizică.

pași

Metoda 1
Exercițiu în grădină

Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă sănătatea prin grădinărit Pasul 1
1
Încălziți-vă înainte de a lucra în grădină. Ca și în cazul celorlalte tipuri de exerciții fizice, este important să vă încălziți înainte de a începe să faceți exerciții în grădină. Împingeți-vă picioarele, brațele și mâinile înainte de a începe să vă pregătiți pentru munca pe care o veți face.
 • Trebuie să petreceți cel puțin 5 până la 10 minute de încălzire înainte de a lucra în grădină.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea sănătății prin grădinărit Pasul 2
  2
  Lucrați în grădină în mod regulat. Pentru a vă îmbunătăți sănătatea prin exerciții în grădină, ar trebui să o faceți în mod regulat. Lucrând în grădină timp de câteva ore pe parcursul săptămânii, de exemplu, 30 de minute pe zi, vă poate oferi exercițiul obișnuit de care aveți nevoie atât de mult.
 • Efectuarea a 30 de minute de exerciții moderate în fiecare zi poate reduce tensiunea arterială și colesterolul. De asemenea, poate ajuta la prevenirea diabetului și a bolilor de inimă, precum și la întârzierea dezvoltării osteoporozei.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă sănătatea prin grădinărit Pasul 3
  3
  Variați mișcările Ca și în cazul celorlalte tipuri de exerciții, este o idee bună să modificați tipurile de mișcări pe care le faceți în timpul exercitării în grădină. Dacă aveți o varietate de sarcini de făcut în grădină, setați o anumită perioadă de timp pentru a realiza fiecare și apoi treceți la următoarea, chiar dacă nu ați terminat una în perioada de timp stabilită.
 • Schimbarea acestei sarcini poate fi utilă în special dacă aveți una dificilă pentru organism, cum ar fi îngenuncherea pentru a înlătura buruienile din grădină. Îndepărtarea buruienilor timp de 15-20 de minute la un moment dat și apoi luarea unei pauze pentru a face o altă activitate vă va ajuta să evitați durerea sau efortul.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea sănătății prin grădinărit Pasul 4
  4
  Faceți push-up-uri și controlate de ridicare. Când lucrați în grădină, trebuie să fiți atenți și să fiți conștienți de modul în care ridicați lucrurile și întindeți-vă. De exemplu, ar trebui să utilizați o tehnică de ridicare adecvată atunci când încărcați pungi grele de sol sau îngrășământ. Aceasta implică folosirea forței picioarelor în loc să implice mușchii din spate.
 • De asemenea, ar trebui să vă așezați în loc să vă îngenuncheați când este posibil, menținând curba naturală a spatelui și evitând răsucirea atunci când ridicați încărcături grele.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea sănătății prin grădinărit Pasul 5
  5
  Faceți un mic efort. Așa că lucrul în grădină este un exercițiu, trebuie să vă ridicați ritmul cardiac și să faceți efort fizic în timp ce faceți acest lucru. Acest lucru înseamnă că pur și simplu plantele de udare nu se consideră într-adevăr exercițiu.
 • Unele lucruri pe care le puteți face în grădină pentru a vă mări ritmul cardiac includ săpare, frunze rasucitoare, îndepărtarea buruienilor, cosirea gazonului și realizarea unei grămezi de compost.
 • Dacă doriți să vă măriți efortul în timpul tăierii gazonului, încercați să utilizați o mașină de tuns iarbă manuală în locul unui cos de gaz sau electric.
 • Metoda 2
  Bucurați-vă de alimente proaspete din grădină

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea sănătății prin grădinărit Pasul 6


  1
  Alegeți o varietate de plante pentru a crește. Când planificați ce plante să crească, alegeți un soi care vă va mări sănătatea și va schimba dieta. Având multe fructe și legume diferite de a alege de la vă va permite să aveți o dietă variată și sănătos pe tot parcursul anului.
  • Unele legume care sunt relativ ușor de crescut, în funcție de vreme, includ roșiile, salata verde, mazărea, fasolea, castraveții și castraveții. Începeți cu unele dintre acestea dacă sunteți nou în grădinărit.
  • Creșterea unor plante medicinale, cum ar fi arpagic și cimbru, poate fi, de asemenea, foarte ușor. Aceste plante pot imbunatati cu adevarat aroma legumelor pe care le cresteti.
  • când planificați ce plante să crească, De asemenea, trebuie să țineți cont de sol, de expunerea la soare a grădinii și de vreme.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea sănătății prin grădinărit Pasul 7
  2
  Planificați în funcție de diferitele sezoane de creștere. În plus față de cultivarea unei varietăți de plante, ar trebui să planificați când anumite plante ar trebui să fie plantate și cultivate. Există momente specifice în care fructele și legumele ar trebui să fie puse pe teren, astfel încât acestea să crească în modul cel mai eficient. Acest lucru înseamnă că veți avea mai multe cicluri de plantare în fiecare an, de obicei la începutul primăverii și începutul toamnei.
 • De exemplu, multe plante ar trebui să fie plantate după ultimul îngheț în primăvară, cum ar fi roșiile, dovlecii și porumbul. Cu toate acestea, unele plante pot rezista înghețurilor târzii de iarnă și de primăvară devreme, cum ar fi spanac, salată, ridichi și sfecla.
 • Dacă planificați corect sezonul de creștere, puteți avea fructe și legume proaspete pe tot parcursul anului.
 • Timpul în care trebuie să plantați anumite plante depinde într-o mare măsură de climatul în care locuiți. Investigați un pic despre zona dvs. specifică de climă, ce este cel mai bine acolo și când anumite plante ar trebui plasate pe teren.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea sănătății prin grădinărit Pasul 8
  3
  Gatiti mancarurile acasa intr-un mod sanatos. Odată ce ați crescut fructele și legumele, este important să le gătiți pe calea cea bună. Gătirea lor în mod corespunzător va păstra nutrienții din interiorul lor și vă va ajuta să evitați ingredientele nesănătoase în alimente. În general, gătirea ușoară a legumelor și evitarea adăugării prea multor grăsimi vă va ajuta să profitați la maximum de acestea.
 • Evitați să adăugați o cantitate mare de grăsimi la legume când le gătiți. În loc să le prăjiți sau să le spălați cu ulei suplimentar, încercați să le aburiți pentru a evidenția minunatele lor cunoștințe fără a adăuga prea multe grăsimi nesănătoase.
 • Unele legume furnizează mai multe substanțe nutritive atunci când sunt crude, iar altele furnizează mai multe substanțe nutritive atunci când sunt fierte. De exemplu, sparanghelul de gătit eliberează mai multe substanțe nutritive în corpul dumneavoastră. Cu toate acestea, sfecla este mai hrănitoare atunci când este servită prime. Faceți niște cercetări pentru a găsi cel mai bun mod de a servi legumele.
 • Metoda 3
  Concentrați-vă pe sănătatea mintală

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea sănătății prin grădinărit Pasul 9
  1
  Creșteți fericirea și satisfacția. Grădinăritul nu numai că vă va ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea fizică, dar și vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea mintală. Lucrul în grădină poate fi un proiect profund satisfăcător care vă va da un sentiment de realizare și de satisfacție. De fapt, sa arătat că grădinăritul îmbunătățește perspectiva generală și satisfacția cu viața.
  • Lucrul în grădină poate provoca chiar organismul să elibereze anumiți hormoni care cresc fericirea și satisfacția.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea sănătății prin grădinărit Pasul 10
  2
  Ameliorează stresul Timpul de petrecere a timpului de lucru în grădină vă permite să vă goliți mintea și să eliberați stresul. Poate fi deosebit de util pentru persoanele care au nevoie de timp pentru a se recupera de oboseala mentală și pentru persoanele care își găsesc satisfacția în muncă și grădinărit.
 • Deoarece grădinăritul ajută la ameliorarea stresului, poate scădea de fapt presiunea arterială.
 • De fapt, sa dovedit că pur și simplu privirea la plante reduce tensiunea și tensiunea musculară.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea sănătății prin grădinărit Pasul 11
  3
  Vă ajută sănătatea creierului pe termen lung. Gradinaritul nu numai că ajută sănătatea mintală atunci când îl practicați corect, dar poate și să vă ajute sănătatea creierului pe termen lung. De exemplu, sa arătat că grădinăritul previne demența la vârstnici, deoarece exercită părțile creierului care sunt legate de învățare și creativitate.
 • Chiar și pentru persoanele care suferă de demență, grădinăritul poate îmbunătăți sănătatea mintală. Sa demonstrat că reducerea problemelor de agresiune asociate cu demența.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-ți exersezi corpulCum să-ți exersezi corpul
  Cum să faci exerciții cardiovasculare acasăCum să faci exerciții cardiovasculare acasă
  Cum să includeți activitatea fizică în timpul liberCum să includeți activitatea fizică în timpul liber
  Cum de a îmbunătăți sistemul imunitar cu exercițiiCum de a îmbunătăți sistemul imunitar cu exerciții
  Cum să vă îmbunătățiți starea fizicăCum să vă îmbunătățiți starea fizică
  Cum sa slabesti cu exercitii simpleCum sa slabesti cu exercitii simple
  Cum sa faci exercitii in timpul unui fastCum sa faci exercitii in timpul unui fast
  Cum să încorporați tai chi în rutina exercițiilor dumneavoastrăCum să încorporați tai chi în rutina exercițiilor dumneavoastră
  Cum să îmbunătățiți funcționarea zilnică a inimiiCum să îmbunătățiți funcționarea zilnică a inimii
  Cum să îmbunătățiți circulația sângeluiCum să îmbunătățiți circulația sângelui
  » » Cum să vă îmbunătățiți sănătatea prin grădinărit

  © 2011—2020 ertare.com