Cum se măsoară o cameră

Știind cum să măsoști cu exactitate o cameră este utilă pentru multe proiecte de remodelare acasă, cum ar fi schimbarea podelelor și zugrăvirea zidurilor și plafoanelor. Măsurile care trebuie luate variază în funcție de scopul pentru care sunt necesare. De exemplu, dacă doriți să plasați un nou etaj, trebuie să cunoașteți zona podelei. Pe de altă parte, dacă vrei să pictezi, trebuie să cunoști zona pereților și a tavanului și așa mai departe. Acest lucru poate fi dificil dacă nu ați făcut-o niciodată înainte. Alți factori care complică măsurarea sunt caracteristicile construcției, cum ar fi plafoanele înclinate, spațiile adiționale și ferestrele în relief.

pași

Metoda 1
Măsurați podelele

Imagine cu titlul Măsurați o cameră Pasul 01
1
Desenați un plan al camerei pe care o veți măsura. În acest sens, trebuie să scrieți măsurile pe care le luați. Nu aveți nevoie să desenați un desen de scală, dar cu cât arătați mai exact, cu atât va fi mai utilă.
 • Din moment ce veți măsura numai podelele, nu este necesar să includeți ferestre sau uși.
 • Includeți toate zonele care fac parte din proiectul dvs. De exemplu, dacă aveți de gând să puneți un nou etaj într-o zonă a casei și aveți un dressing, pe care de asemenea aveți de gând să remodelați, includeți-l în desen.
 • Pentru acest caz ipotetic, în partea dreaptă există o baie (care este o cameră separată, deci nu este desenată) și o fereastră în stânga (care ar trebui marcată ca o jumătate de cerc).
 • Imagine cu titlul Măsurați o cameră Pasul 02
  2
  Măsurați lungimea și lățimea zonei principale a camerei. Pentru a calcula suprafața unei încăperi, utilizați formula standard pentru a găsi suprafața unei suprafețe: (lungime) x (lățime) = suprafață. Măsurați lungimea și lățimea celei mai mari zone a camerei. Este important să faceți acest lucru, deoarece astfel veți obține măsurătorile corecte.
 • Mutați obiecte sau mobilier care întrerup trecerea benzii.
 • Puteți să întrebați un prieten pentru ajutor și să-i spuneți să dețină un capăt al măsurii de bandă.
 • În acest pas, se măsoară numai zona principală. Deocamdată, ignorați ferestrele de ieșire și alte zone separate, cum ar fi băile.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 03
  3
  Multiplicați lungimea cu lățimea pentru a obține măsurarea zonei principale. Utilizați un calculator pentru a vă asigura că măsurătorile sunt corecte. De exemplu, dacă camera are o lungime de 3,6 m și o lungime de 3,6 m, suprafața podelei este de 12,96 m. Rezultatul este măsurarea suprafeței totale a podelei. Scrieți acest număr pe desen.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 04
  4
  Măsurați lungimea și lățimea oricărui spațiu adițional patrat sau dreptunghiular. Acestea pot fi dulapuri și băi pe care le includeți în proiectul de renovare a pardoselilor sau plăcilor. Procesul de măsurare a acestor spații suplimentare este același ca și măsurarea zonei principale a camerei. Măsurați lungimea și lățimea spațiului și apoi înmulțiți-le pentru găsiți zona din suprafața menționată.
 • Înregistrați rezultatul în zona corespunzătoare a desenului.
 • Dacă există mai mult de un spațiu suplimentar în cameră, repetați procesul.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 05
  5
  Calculați suprafața oricărui spațiu circular suplimentar. Măsurați lungimea (de obicei de-a lungul centrului) și lățimea spațiului suplimentar la cele mai îndepărtate puncte. Nu depășiți marginea zonei principale pe care ați măsurat-o deja. Împărțiți lungimea între două și multiplicați numărul respectiv cu lățimea. Apoi multiplicați totalul cu pi (3.14). În cele din urmă, împărțiți zona între două.
 • Înregistrați numărul obținut în zona corespunzătoare a desenului.
 • Când ați terminat, veți cunoaște zona de relief cu forma "U" a camerei.
 • Suprafața unei ferestre de ieșire ar trebui inclusă doar ca parte a spațiului camerei dacă are o podea (în loc de scaun) și dacă acoperișul are o înălțime de cel puțin 2,13 m (7 picioare).
 • Imagine cu titlul Măsurați o cameră Pasul 06
  6
  Adăugați toate zonele pentru a obține suprafața totală a podelei. Adăugați zonele tuturor spațiilor suplimentare în zona principală. Procedând astfel, veți obține imaginea totală a podelei și, în funcție de rezultat, puteți cumpăra un covor, podea sau alte materiale după cum este necesar.
 • Metoda 2
  Măsurați pereții

  Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 07
  1
  Desenați o imagine a zidurilor pe care ar trebui să le măsurați. Nu uitați să includeți în desen și uși și ferestre. Lăsați suficient spațiu în desen pentru a scrie măsurătorile pe care le faceți.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră 08
  2
  Măsurați lățimea și înălțimea peretelui. Pentru a calcula suprafața unui perete, utilizați formula standard pentru a găsi suprafața unei suprafețe: (lățime) x (înălțime) = zonă. Utilizați o bandă pentru a măsura lățimea și înălțimea peretelui. Poate că este mai bine să cereți unui prieten sau unui vecin să dețină banda, deoarece pereții pot fi înalți. Înregistrați măsurătorile în locul corespunzător din desen.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 09
  3
  Înmulțește lungimea (în acest caz, înălțimea) și lățimea. Utilizați un calculator pentru a multiplica lungimea cu lățimea. Rezultatul va fi imaginea totală a peretelui. Notați acest număr.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 10
  4
  Măsurați lungimea și lățimea oricărei uși, a mobilei sau ferestrei încorporate. Înregistrați lungimea și lățimea oricărei uși sau ferestre în locul corespunzător din desen.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 11
  5
  Înmulțiți lățimea și lățimea oricărei uși, mobilier sau fereastră încorporată. Utilizați un calculator pentru a multiplica lungimea cu lățimea tuturor ușilor sau ferestrelor din cameră. Înregistrați toate totalurile individuale. Aceste măsuri adaugă lungimea totală a fiecărei uși, a ferestrei sau a dulapului încorporat.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 12
  6


  Adăugați suprafața totală a ușilor, mobilierul încorporat sau ferestrele. Acest lucru este valabil numai pentru pereți cu mai mult de o ușă, mobilier încorporat sau fereastră. Notați rezultatul.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 13
  7
  Scoateți rezultatul din pasul 6 din imaginea de perete totală. Utilizați un calculator pentru acest pas. Rezultatul scăderii este înregistrarea zidului. Puteți folosi acest rezultat pentru a cumpăra tapiseria de pictură sau perete.
 • Metoda 3
  Măsurați perimetrul unei încăperi

  Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 14
  1
  Măsurați lungimea și lățimea unei încăperi pătrate sau dreptunghiulare. Utilizați formulele standard pentru a găsi perimetrul unei figuri (în acest caz, în cameră): 2 (lungime + lățime) = perimetru. Utilizați o bandă pentru a găsi lungimea și lățimea camerei.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 15
  2
  Adăugați lungimea și lățimea, apoi multiplicați răspunsul cu două. Utilizați un calculator pentru a vă asigura că operațiile sunt corecte. După ce ați adăugat lungimea și lățimea, multiplicați totalul cu două. În acest fel veți calcula perimetrul camerei.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 16
  3
  Măsurați manual o cameră cu formă neregulată. Dacă camera pe care o să măsurați nu este pătrată sau dreptunghiulară, va trebui să măsurați fiecare parte a perimetrului separat. Deplasați perimetrul camerei cu o bandă și scrieți lungimea fiecărei laturi.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 17
  4
  Adăugați toate măsurile. Utilizați un calculator pentru a adăuga toate măsurătorile efectuate din camera cu formă neregulată. Rezultatul este perimetrul camerei.
 • Metoda 4
  Măsurați plafoanele

  Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 18
  1
  Calculați suprafața podelei. Procesul este descris în metoda 1. În cazul în care acoperișul este plat, atunci când calculați suprafața podelei, veți obține și zona de acoperiș. Acest lucru se datorează faptului că, în cazul în care camera este dreptunghiulară sau pătrată cu un acoperiș plat, suprafața podelei este aceeași cu cea a acoperișului. Pe de altă parte, dacă tavanul camerei are orice altă parte sau înclinație proeminentă, continuați să citiți pasul 2 al acestei metode.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 19
  2
  Măsurați orice suprafață suplimentară a acoperișului separat. Acest pas este valabil numai pentru acoperișurile care nu sunt plate. Multe acoperișuri au nișe proeminente și ferestre proeminente. În acest caz, măsurați lățimea și adâncimea oricăror dintre aceste spații. Notați toate măsurătorile.
 • Dacă acoperișul are o pantă, un spațiu suplimentar sau alt tip de variație, acesta va avea o suprafață mai mare decât solul. Păstrați acest factor în minte atunci când cumpărați materialele pentru remodelare (adică, cumpărați ceva mai mult).
 • Poate fi dificil să ajungi la plafon. Dacă o să măsurați, adresați-vă unui prieten pentru ajutor.
 • Probabil că aveți nevoie de o scară pentru a ajunge la tavan și să o puteți măsura.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 20
  3
  Adăugați măsurătorile suprafețelor suplimentare ale acoperișului în zona principală. Adăugați toate măsurile suplimentare la suma pe care ați calculat-o la pasul 1 și introduceți suma totală.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 21
  4
  Măsurați zona oricărui luminator. Dacă nu aveți un luminator pe acoperiș, săriți peste acest pas. Ocazional, acoperișurile au un luminator și zona acestora trebuie să fie scăzută din totalul calculat la pasul 3. Măsurați lungimea și lățimea luminatorului pentru a găsi zona. Apoi multiplicați lungimea cu lățimea. Rezultatul operației este zona de luminatoare.
 • Imaginea intitulată Măsurați o cameră Pasul 22
  5
  Scoateți zona luminatorului din zona tavanului. Scăderea numărului calculat la pasul 4 din suprafața totală a acoperișului. Rezultatul operațiunii este filmarea acoperișului.
 • sfaturi

  • Dacă intenționați să luați măsuri pentru a plasa pardoseli din lemn, dale sau pardoseli laminate, utilizați metoda indicată mai sus pentru a găsi zona. Cu toate acestea, considerați că va trebui să aruncați câteva resturi după ce ați făcut tăieturi, cumpărați astfel materiale suplimentare. În domeniul construcțiilor, se consideră că se pierde 10% din material.
  • Utilizați un calculator pentru a găsi toate măsurătorile.
  • Dacă vă cereți unui prieten să vă ajute, procesul va fi mai ușor. În timp ce unul ia măsurătorile, celălalt le scrie.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Măsură de bandă
  • creion
  • hârtie
  • calculator
  • scară
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să atragă GarfieldCum să atragă Garfield
  Cum se măsoară făinaCum se măsoară făina
  Cum de a alege un purificator de aer pentru a reduce parul pisiciiCum de a alege un purificator de aer pentru a reduce parul pisicii
  Cum se calculează cantitatea de vopsea necesară pentru a picta o camerăCum se calculează cantitatea de vopsea necesară pentru a picta o cameră
  Cum de a desena planurile unei caseCum de a desena planurile unei case
  Cum de a proiecta o camerăCum de a proiecta o cameră
  Cum de a alege ventilatorul de tavan potrivitCum de a alege ventilatorul de tavan potrivit
  Cum să lumineze o camerăCum să lumineze o cameră
  Cum să izolați o camerăCum să izolați o cameră
  Cum se instalează podeauaCum se instalează podeaua
  » » Cum se măsoară o cameră

  © 2011—2020 ertare.com