Cum se măsoară capacitatea

Capacitatea este responsabilă pentru măsurarea cantității de energie electrică dintr-un obiect, cum ar fi un condensator utilizat într-un circuit electronic. Unitatea sa de măsură este farad (F), care este definită ca 1 coulomb (C) de sarcină electrică per volt (V) de diferență de potențial. În practică, Farad este o astfel de capacitate mare de antrenare este de obicei măsurată în unități mai mici, cum ar fi microfarazi (egal cu o milionime de 1 Farad) sau nanofarad (egal cu o miliardime de Farad). În timp ce sunt necesare scule scumpe pentru a obține măsurători exacte, puteți avea o idee grosolană cu ajutorul unui multimetru digital.

pași

Imaginea intitulată Măsurarea capacității Pasul 1
1
Alegeți instrumentul de măsurare. Chiar și multimetrele digitale ieftine au adesea o opțiune de măsurare a capacității "- | (-". Aceste dispozitive sunt destul de bune pentru a rezolva problemele de bază, dar de obicei nu oferă măsurători exacte. Acestea oferă rezultate precise pentru majoritatea condensatoarelor de film, deoarece acționează mai mult ca condensatoarele ideale care măsoară calculele multimetrului. Dacă aveți nevoie de măsurători exacte, luați în considerare obținerea unui contor LCR.
 • Acest ghid se concentrează pe multimetre. Contoarele LCR trebuie să conțină un manual de instrucțiuni detaliat și specific pentru dispozitivul pe care îl aveți.
 • Cu ajutorul contoarelor ESR (rezistență echivalentă în serie), puteți testa condensatoarele în timp ce se află într-un circuit, dar nu măsurați capacitatea direct.
 • Imaginea intitulată Măsură de capacitate Pasul 2
  2
  Opriți alimentarea. Dezactivează sursa de alimentare care intră în circuit. Pentru a vă asigura că sursa de alimentare este oprită, setați aparatul astfel încât să puteți analizați tensiunea. Plasați conductorii pe părțile opuse ale sursei de alimentare a circuitului. Dacă ați oprit alimentarea cu energie electrică, tensiunea trebuie să fie zero.
 • Imaginea intitulată Măsura capacității Pasul 3
  3
  Descărcați condensatorul într-un mod sigur. Un condensator poate fi încărcat câteva minute după oprirea alimentării sau chiar mai mult timp în cazuri rare. Conectați un rezistor la bornele condensatorului pentru ao descărca în siguranță. De asemenea, asigurați-vă că rezistența poate rezista procesului:
 • În cazul condensatoarelor mai mici, utilizați cel puțin un condensator de 2000 Ω, evaluat pentru 5 wați.
 • Conductoarele mari care se găsesc în sursele de alimentare pentru aparate, circuite cu cameră flash și motoare mari pot păstra o încărcătură electrică periculoasă sau letală. Prin urmare, se recomandă supravegherea unui profesionist. Utilizează o rezistență de 20 000 Ω și 5 wați conectată la un cablu de calibru 12 cu o putere nominală de 600 volți.
 • Imaginea intitulată Măsura capacității Pasul 4
  4
  Deconectați condensatorul. Dacă testați condensatorul în timp ce se află în interiorul unui circuit, este posibil să obțineți rezultate inexacte, ceea ce ar putea duce la deteriorarea altor componente. Scoateți condensatorul cu atenție și, dacă este necesar, Scoateți lipirea din conexiune.
 • Imaginea intitulată Măsura capacității Pasul 5


  5
  Setați multimetrul astfel încât să puteți măsura capacitatea. Majoritatea multimetrelor digitale utilizează un simbol asemănător cu - | (- pentru a reprezenta capacitatea. Mutați ziua spre simbolul menționat. Dacă există mai multe simboluri în locul în care este amplasat cadranul, probabil ar trebui să apăsați un buton pentru al mișca până când simbolul capacității apare pe ecran.
 • Dacă instrumentul are mai multe configurații, alegeți intervalul care se potrivește cel mai bine cu valoarea condensatorului considerat corect (dacă doriți să aveți o idee aproximativă, citiți eticheta condensatorului). Dacă condensatorul are o singură configurație, multimetrul poate detecta intervalul automat.
 • Imaginea intitulată măsurați capacitatea pasului 6
  6
  Activați modul REL (dacă multimetrul îl are). Dacă multimetrul are un buton numit "REL", apăsați-l în timp ce cablurile de testare sunt separate. Acest lucru va zero capacitatea conductorilor înșiși pentru a evita interferența cu măsurarea.
 • Această metodă este necesară numai dacă doriți să măsurați condensatori mici.
 • La unele modele, acest mod dezactivează selectarea automată.
 • Imaginea intitulată Măsura capacității Pasul 7
  7
  Conectați conductorii la bornele condensatorului. Rețineți că condensatoarelor electrolitice (care, de obicei, iau de obicei sub forma de staniu) sunt polarizate, deci identifică terminalele pozitive și negative, înainte de conectarea firelor de multimetru. Acest lucru poate să nu conteze mult în test, dar cu siguranță veți avea nevoie să știți înainte de a utiliza condensatorul într-un circuit. Căutați unul dintre următorii indicatori:
 • Un "+" sau ";" de lângă un terminal.
 • Dacă un pin este mai mare decât altul, acesta va fi terminalul pozitiv.
 • O bandă de culoare situată lângă un terminal este un marker nesigur, deoarece diferite tipuri de condensatoare folosesc diferite standarde.
 • Imaginea intitulată Măsura capacității Pasul 8
  8
  Așteptați rezultatul Multimetrul va trimite un curent pentru a încărca condensatorul, pentru a măsura tensiunea și apoi pentru a calcula capacitatea. Acest proces poate dura câteva secunde, iar atât butoanele, cât și ecranul pot dura un timp pentru a răspunde până când se termină.
 • O citire "OL" (supraîncărcare) indică faptul că capacitatea este prea mare pentru ca cititorul să o citească. Prin urmare, ar trebui să configurați dispozitivul într-un interval mai mare ori de câte ori este posibil. Acest rezultat poate indica de asemenea un scurtcircuit în condensator.
 • Un multimetru automat de selecție va încerca mai întâi cel mai mic interval și apoi va crește în cazul în care apare o supraîncărcare. Este posibil să vedeți de mai multe ori inițialele "OL" de pe ecran până când obțineți rezultatul final.
 • sfaturi

  • Ființele umane acționează și ca condensatoare. De fiecare dată când pasi pe un covor, alunecă în scaunul unei mașini sau îți pieptești părul, acumulezi o încărcare statică de energie. Intensitatea capacității va depinde de dimensiunea, poziția și apropierea de alte conductori electrici.
  • Majoritatea condensatoarelor o poartă cod care indică indicele capacității. Comparați-l cu valoarea măsurată pentru a determina dacă condensatorul este în funcția maximă.
  • Multimetre analogice (cele cu un indicator de ac în loc de un ecran) nu au o sursă de alimentare, deci nu pot trimite un curent pentru a testa un condensator. Le puteți folosi pentru a testa funcționarea unui condensator, dar nu puteți măsura exact capacitatea.
  • Unele multimetre sunt livrate cu conductoare speciale pentru utilizarea cu condensatoare.

  avertismente

  • Nu manipulați și nu furnizați energie condensatorilor care prezintă scurgeri sau bulgări vizibile, deoarece acestea ar putea provoca scântei sau ar putea exploda.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se măsoară inductanțaCum se măsoară inductanța
  Cum să vă măsurați pantaloniiCum să vă măsurați pantalonii
  Cum se măsoară în bucătărieCum se măsoară în bucătărie
  Cum se măsoară făinaCum se măsoară făina
  Cum se masoara untulCum se masoara untul
  Cum se măsoară pH-ul unui rezervor de peșteCum se măsoară pH-ul unui rezervor de pește
  Cum să măsurați înălțimea unui calCum să măsurați înălțimea unui cal
  Cum se calculează grăsimea corporală cu o bandăCum se calculează grăsimea corporală cu o bandă
  Cum să măsurați tensiunea arterialăCum să măsurați tensiunea arterială
  Cum se calculează putereaCum se calculează puterea
  » » Cum se măsoară capacitatea

  © 2011—2020 ertare.com