Cum să măsurați înălțimea unui copac

Într-un loc secret în nordul Californiei, veți găsi cel mai mare copac din lume (numit "Hyperion") cu o înălțime record de 115,61 m (379,3 ft)! Credeți sau nu, măsurarea a fost făcută cu o măsură superangulară, dar există metode mai simple pe care le puteți utiliza dacă doriți să calculați înălțimea unui copac. Deși nu veți obține o măsurare exactă în centimetri sau centimetri, aceste metode vă oferă o bună aproximare și lucrați cu orice obiect ridicat. Stâlpi de telefon, clădiri sau munți: atâta timp cât puteți vedea partea de sus a obiectului, îl puteți măsura.

pași

Metoda 1
Utilizând o foaie de hârtie

Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 1
1
Utilizați această metodă pentru a găsi înălțimea unui copac fără a fi nevoie de calcule. Tot ce ai nevoie este o foaie de hârtie și o bandă. Nu trebuie să utilizați niciun fel de calcule - totuși, dacă sunteți interesat să știți cum funcționează, trebuie să aveți baze trigonometrice.
 • Metoda care folosește un clinometru sau un tranzit utilizează calcule complete și explică motivele pentru care funcționează această metodă, dar nu este necesar să cunoaștem acele informații pentru a calcula înălțimea unui obiect folosind această metodă.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 2
  2
  Ori o foaie de hârtie în jumătate, astfel încât să formeze un triunghi. Dacă hârtia este dreptunghiulară (nu este pătrată), va trebui să întoarceți foaia în pătrat. Rabatați un colț pe partea opusă pentru a forma un triunghi, apoi tăiați hârtia suplimentară peste triunghi. În final ar trebui să aveți doar triunghiul de care aveți nevoie.
 • Triunghiul trebuie să aibă un unghi drept (90 de grade) și două unghiuri de 45 de grade.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 3
  3
  Țineți triunghiul în fața unuia dintre ochii voștri. Țineți colțul drept (cel cu un unghi de 90 °) și îndreptați restul triunghiului spre dvs. Una dintre laturile scurte trebuie să fie orizontală (plat), iar cealaltă trebuie să fie verticală (îndreptată în sus). Trebuie să aveți capacitatea de a privi în partea mai lungă atunci când priviți în sus.
 • Partea cea mai lungă (partea pe care o veți privi) se numește hypotenuse.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 4
  4
  Plecați de pe copac până când vedeți partea de sus a capătului triunghiului. Închideți un ochi și folosiți celălalt pentru a privi direct la cea mai lungă parte a triunghiului, până când vedeți exact partea de sus a copacului. Trebuie să găsiți punctul în care linia dvs. de vizitare călătorește cea mai lungă parte a triunghiului pentru a ajunge la cel mai înalt punct al copacului.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 5
  5
  Marcați acest punct și măsurați distanța de la baza arborelui. Această distanță vă permite să calculați înălțimea arborelui. Trebuie doar să vă adăugați înălțimea, deoarece ați privit copacul de la înălțimea ochilor deasupra solului. Ai deja răspunsul!
 • Pentru a înțelege de ce funcționează această metodă, accesați secțiunea "Utilizarea unui clinometru sau a unui tranzit." Nu aveți nevoie să faceți nici o calcule în această metodă deoarece există un truc care face mai ușoară: tangenta unui unghi de 45 ° (pe care ați folosit-o) este egală cu 1. Ecuația poate fi simplificată astfel: (înălțimea arborelui) (distanța de la arbore la poziția dvs.) = 1 Înmulțiți ambele părți prin (distanța dintre arbore și poziția dvs.) și obțineți: înălțimea copacului = distanța de la arbore la poziția dvs.
 • Metoda 2
  Comparând umbrele

  Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 6
  1
  Utilizați această metodă numai dacă aveți o bandă sau o regulă. Nu aveți nevoie de alte instrumente pentru a utiliza această metodă și puteți obține o estimare precisă a înălțimii copacului. Trebuie să utilizați înmulțiri și împărțiri, dar nu calcule complexe.
  • Dacă doriți să evitați în totalitate matematica, puteți utiliza un calculator online pentru a găsi înălțimea copacului, ca aceasta și introduceți măsurile pe care le găsiți utilizând această metodă.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 7
  2
  Măsurați înălțimea Utilizați o măsură de bandă sau un metru pliabil pentru a măsura înălțimea (nu uitați să vă ridicați drept). Faceți-o folosind aceleași pantofi pe care le veți purta pentru a aplica această metodă. Scrieți înălțimea, astfel încât să nu uitați numărul exact.
 • Aveți nevoie de un număr exprimat într-o singură unitate, cum ar fi înălțimea măsurată în centimetri, nu o combinație de metri și centimetri. Dacă nu știți cum să efectuați conversia, puteți folosi înălțimea unui contor pliat sau o riglă gradată dispusă vertical (1 metru sau 3 picioare). Utilizați înălțimea riglei și lungimea umbrei dvs. când vi se cere.
 • Dacă vă aflați într-un scaun cu rotile sau dacă nu vă puteți ridica din niciun alt motiv, măsurați înălțimea în poziția în care veți fi când ieșiți pentru a măsura copacul.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 8
  3
  Rămâi pe un loc plat, însorit lângă copac. Găsiți un loc unde umbra cade pe un teren plat, astfel încât să puteți obține o măsurare exactă. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați această metodă într-o zi însorită. Dacă cerul este tulbure, este dificilă măsurarea precisă a umbrelor.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 9
  4
  Măsurați lungimea umbrei dvs. Utilizați o măsură de bandă sau un metru pliabil pentru a măsura distanța de la tocuri la vârful umbrei. Dacă nu aveți pe cineva care să vă ajute, puteți face o marcă la sfârșitul umbrei cu o piatră sau un alt obiect din apropiere. Sau mai bine, plasați piatra oriunde și apoi poziționați-vă astfel încât vârful umbrei dvs. să atingă piatra - apoi măsurați distanța de la poziția dvs. la piatră.
 • Scrieți și titluți fiecare măsurătoare imediat după fiecare măsurătoare pentru a evita confuzia acestora.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 10
  5
  Măsurați lungimea umbrei copacului. Utilizați măsurarea benzii pentru a măsura lungimea umbrei copacului de la baza până la vârful umbrei sale. Este mai bine dacă terenul din jurul umbrei este uniform - dacă arborele este pe o pantă, măsurarea nu va fi la fel de precisă. Faceți-o imediat după măsurarea umbrei dvs., deoarece mișcarea soarelui determină modificarea lungimii umbrelor.
 • Dacă umbra copacului se află pe o pantă, la un moment diferit, umbra poate evita panta fie prin îndreptarea către o altă direcție, fie prin scurtarea acesteia.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 11
  6
  Adăugați jumătate din lățimea arborelui până la lungimea umbrei acestuia. Majoritatea copacilor cresc în sus, astfel încât vârful cel mai înalt al copacului trebuie să fie exact peste jumătate. Pentru a obține lungimea totală a umbrei dvs., trebuie să adăugați jumătate din diametrul trunchiului copacului la dimensiunea umbrei. Acest lucru se datorează faptului că vârful cel mai înalt este de fapt cauza celei mai mari lungimi a umbrei - o parte din care cade pe partea de sus a copacului, unde nu îl puteți vedea.
 • Măsurați lățimea trunchiului cu o riglă lungă sau o bandă, apoi împărțiți-o cu 2 pentru a obține jumătate din lățimea arborelui. Dacă aveți probleme de a determina lățimea trunchiului, trageți un pătrat în jurul bazei trunchiului și măsurați o latură a pătratului.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 12
  7
  Calculați înălțimea copacului utilizând numerele pe care le-ați scris. Ar trebui să aveți trei numere: înălțimea, lungimea umbrei și lungimea umbrei copacului (inclusiv jumătate din lățimea trunchiului). Lungimea umbrei este proporțională cu înălțimea obiectului. Cu alte cuvinte, (lungimea umbrei dvs.) împărțită la (înălțimea voastră) va fi întotdeauna egală cu (lungimea umbrei copacului) împărțită la (înălțimea copacului). Putem folosi ecuația de mai sus pentru a găsi înălțimea copacului:
 • Multiplicați lungimea umbrei arborelui până la înălțime. Dacă măsurați 1,5 m și umbra copacului este de 30,48 m, înmulțiți-le pentru a obține: 1,5 x 30,48 = 45,72 m (sau în sistemul anglo-saxon de unități 5 x 100 = 500 picioare).
 • Împărțiți răspunsul după lungimea umbrei. Folosind exemplul de mai sus, dacă umbra dvs. are o lungime de 2,4 m (8 picioare), împărțiți răspunsul cu numărul respectiv. 45,72 / 2,4 = 19,05 metri (sau în sistemul anglo-saxon de unități, 500/8 = 62,5 metri).
 • Dacă întâmpinați dificultăți în efectuarea calculelor, utilizați un calculator online cum ar fi aceasta.
 • Metoda 3
  Folosind un creion și un asistent

  Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 13
  1
  Utilizați această metodă ca alternativă la metoda umbrelor. Deși această metodă este mai puțin precisă, puteți să o utilizați atunci când metoda de umbră nu funcționează, cum ar fi dacă există o zi tulbure. De asemenea, dacă aveți o bandă, puteți evita toate calculele matematice. În caz contrar, veți avea nevoie de o măsură de bandă la final și veți rezolva unele multiplicări simple.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 14
  2


  Stați suficient de departe pentru a vedea întregul copac (de jos în sus), fără a fi nevoie să mutați capul. Pentru o măsurare mai precisă, trebuie să stați într-un loc care se află la același nivel cu baza arborelui. Nu trebuie să fi blocat viziunea pomului.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 15
  3
  Ține un creion la lungimea brațului. Puteți utiliza un obiect mic, drept, cum ar fi un stilou de vopsea sau o riglă. Țineți-l cu o mână și brațul complet extins (între poziția dvs. și copac).
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 16
  4
  Închideți un ochi și mutați creionul pentru a vedea partea de sus a copacului deasupra creionului. Este mai ușor dacă puneți vârful creionului în sus. Vârful creionului ar trebui să acopere doar partea de sus a copacului în linia dvs. de vedere în timp ce priviți copacul "peste" a creionului
 • 5
  Mutați degetul mare peste creion, astfel încât vârful miniaturii să fie aliniat la baza copacului. În timp ce țineți creionul în poziție, astfel încât vârful să fie aliniat cu vârful arborelui (așa cum este menționat în pasul 3), deplasați degetul mare spre locul în care creionul acoperă punctul (amintiți-vă "peste" a creionului cu un singur ochi) unde copacul atinge solul. Acum ar trebui creionul "capac" toată înălțimea copacului, de la bază până la vârf.
 • 6
  Rotiți brațul astfel încât creionul să fie orizontal (paralel cu solul). Țineți brațul extins la aceeași distanță și asigurați-vă că miniatura este aliniată la baza copacului.
 • 7
  Cere-i prietenului tău să se mute pentru a putea vedea "peste" din vârful creionului. Picioarele prietenului tău ar trebui aliniate cu vârful creionului. Trebuie să fie aceeași distanță ca și tine din copac, nu mai departe sau mai aproape de tine. Deoarece trebuie să scăpați puțin de prietenul dvs. (în funcție de înălțimea copacului), luați în considerare opțiunea utilizării semnalelor de mână (cu mâna pe care nu o utilizați) pentru a-i spune să se mute, să se apropie sau să se mute la stânga sau dreapta.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pas 20
  8
  Dacă ați luat o bandă, măsurați distanța dintre prieten și copac. Spune-i prietenului tău să rămână în locul lui sau să marcheze locul cu un baston sau o piatră. Apoi utilizați măsurarea benzii pentru a măsura distanța dintre acel punct și baza copacului. Distanța dintre prietenul dvs. și copac este înălțimea copacului.
 • 9
  Dacă nu aveți o bandă, verificați înălțimea prietenului dvs. și înălțimea arborelui în creion. Spider sau trageți un semn pe creion în cazul în care aveți miniatură - aceasta este distanța de copac din perspectiva dumneavoastră. Utilizați aceeași metodă folosită anterior pentru a localiza creionul astfel încât acesta să acopere prietenul dvs., cu vârful creionului pe capul prietenului dvs. și cu unghia degetului mare pe picioare. Faceți un al doilea marcaj în poziția respectivă.
 • 10
  Găsiți înălțimea copacului atunci când aveți acces la o măsurătoare de bandă. Trebuie să măsurați lungimea fiecărui brand și înălțimea prietenului dvs., dar o puteți face acasă, nu trebuie să vă întoarceți acolo unde este pomul. Scalați diferitele înălțimi ale creionului pentru a se potrivi cu prietenul dvs. De exemplu, dacă marca care arată înălțimea prietenului tău este de 5 cm (2 in) de la vârf și semnul înălțimii arborelui este de 17,5 cm (7 in), atunci arborele este de 3,5 ori mai mare decât prietenul tău, deoarece 17,5 cm / 5 cm = 3,5 (7 in / 2 in = 3,5). Dacă prietenul tău măsoară 180 cm, copacul are o înălțime de 180 cm x 3,5 = 630 cm (6 picioare x 3,5 = 21 picioare).
 • notă: Dacă aveți o măsură de bandă în momentul efectuării măsurătorilor, nu este nevoie să efectuați nicio calcule. Citiți cu atenție pasul anterior "dacă ați luat măsură de bandă".
 • Metoda 4
  Utilizarea unui clinometru sau a unui tranzit

  Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 23
  1
  Utilizați această metodă pentru a obține o măsurare mai precisă. Celelalte metode sunt, de asemenea, exacte, dar aplicând un pic de matematică și utilizând instrumente specializate puteți obține o citire mai precisă. Nu este atât de dificilă cum se pare: tot ce aveți nevoie este un calculator care poate calcula tangențiile, un transportor de plastic, o paie și o bucată de șir, astfel încât să puteți faceți propriul clinometru. Un clinometru măsoară înclinarea obiectelor sau, în acest caz, unghiul dintre poziția dvs. și vârful arborelui. Un tranzit este un instrument mai complex folosit în același scop, dar utilizează un telescop sau un laser pentru o mai mare precizie.
  • În metoda de măsurare a înălțimii copacului cu o foaie de hârtie, funcționează de fapt ca un clinometru. Această metodă, pe lângă faptul că este mai precisă, vă permite să măsurați înălțimea de la orice distanță, în loc să vă mișcați să vă aliniați cu arborele.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 24
  2
  Măsurați distanța la un punct de observație. Stați în poziție verticală, cu spatele așezat pe copac și apoi mergeți până la un punct care este la același nivel cu pământul pe care se află baza copacului, de unde puteți vedea clar vârful acestuia. Mergeți în linie dreaptă și utilizați măsurarea benzii pentru a măsura distanța de la arbore la locația dvs. Nu trebuie să stați la o anumită distanță de copac, dar această metodă funcționează cel mai bine dacă distanța este de 1 până la 1,5 ori înălțimea acesteia.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pas 25
  3
  Măsurați unghiul de înălțime în partea superioară a arborelui. Uită-te la partea de sus a copacului și utilizați un clinometru sau de tranzit pentru a măsura "unghiul de înclinare" între copac și pământ. Unghiul de înălțare este un unghi format din două linii, linia plană a solului și linia dvs. de vedere, până la un punct înalt (în acest caz, partea de sus a arborelui), cu corpul dumneavoastră ca vârful unghiului.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 26
  4
  Găsiți tangenta unghiului de înălțime. Puteți găsi tangenta unghiului folosind un calculator sau o masă cu funcțiile trigonometrice. Metoda de găsire a tangentei poate varia în funcție de calculator, însă, de obicei, trebuie doar să apăsați butonul "așa", introduceți unghiul și apoi apăsați semnul "ca" (=). De exemplu, dacă unghiul de înclinare este de 60 °, apăsați mai întâi "așa", atunci scrieți "60" și, în final, apăsați semnul egal (=).
 • Faceți clic pe acest link pentru a merge la un calculator tangent online.
 • Tangenta unui unghi al unui triunghi drept este definita de partea vizavi de unghiul, împărțit de latură adiacent la unghiul. În acest caz, partea opusă este înălțimea copacului și partea adiacentă este distanța de la copac până la locația dvs.
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 27
  5
  Distingeți distanța de la arbore la locația dvs. prin tangenta unghiului de înălțime. Amintiți-vă, această măsurătoare a fost făcută la început. Înmulțiți-l cu tangenta unghiului de înălțime. Rezultatul înmulțirii vă arată cât de înalt este copacul deasupra nivelului ochilor dvs., deoarece a fost de la acel nivel în care ați calculat tangenta.
 • Dacă ați citit definiția conceptului tangent în pașii anteriori, puteți înțelege de ce funcționează această metodă. După cum este descris mai sus, tangenta = (înălțimea arborelui) / (distanța de la arbore la locația dvs.). Multiplicați ambele părți ale ecuației cu (distanța de la arbore la locația dvs.) și obțineți (tangent) x (distanța de la arbore la locația dvs.) = (înălțimea copacului).
 • Imaginea intitulată Măsurați înălțimea unui copac Pasul 28
  6
  Adăugați înălțimea la rezultatul obținut în pasul anterior. Acum știi înălțimea copacului. Deoarece ați folosit clinometrul sau trecerea la nivelul ochilor (nu la nivelul solului), trebuie să adăugați înălțimea la măsurare pentru a obține înălțimea totală a copacului. Puteți obține un rezultat mai precis prin măsurarea înălțimii dvs. la nivelul ochiului, nu la partea superioară a capului.
 • Dacă intenționați să utilizați un trafic staționar, adăugați înălțimea dispozitivului de vizualizare a transportului la sol, nu înălțimea proprie.
 • sfaturi

  • Puteți crește acuratețea metodei cu creionul și metoda unghiului de înălțime, efectuând mai multe măsurători din diferite puncte din jurul arborelui.
  • Aceasta este o activitate distractivă pentru copiii din clasele patru până la șapte.
  • Pentru o mai mare precizie în cazul utilizării metodei umbre, puteți măsura umbra proiectată cu ajutorul unui instrument de pliere sau al unui instrument similar, din care deja cunoașteți lungimea sa în locul înălțimii.
  • Fiți consistenți în gestionarea unităților de măsură (înmulțiți și împărțiți contoarele cu metri și centimetri cu centimetri).
  • Puteți face un simplu inclinometru cu ajutorul unui protractor. citit acest articol pentru mai multe informații.
  • Mulți copaci nu sunt perfect verticali, adică nu cresc în linie dreaptă. Folosind metoda unghiului de înălțime, puteți măsura cu exactitate înălțimea unui copac înclinat, măsurând distanța dintre locația dvs. și punctul de la sol care se află direct sub vârful arborelui, în loc să măsurați distanța de la dvs. locația și baza copacului.

  avertismente

  • Deși metoda cu unghiul de înălțime, dacă este folosită corect, poate calcula înălțimea corectă a copacului la 60 cm până la 90 cm, există o mulțime de spațiu pentru eroarea umană, mai ales dacă este un copac înclinat sau dacă este depășit o pantă. Dacă trebuie să efectuați o măsurare complet precisă, cereți ajutor la agenția geologică locală sau la altă agenție similară.
  • Aceste metode nu funcționează bine dacă arborele se află pe o pantă. Cadrele didactice profesionale folosesc tranzite electronice în astfel de situații, dar sunt foarte scumpe pentru uz casnic.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un prieten (opțional pentru majoritatea metodelor, dar cu puțin ajutor procesul este mult mai ușor și mai distractiv)
  • O măsură de bandă sau o regulă de pliere
  • Clinometrul sau tranzitul
  • Foaie de hârtie
  • creion
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena un copacCum de a desena un copac
  Cum să atragă un copac adevăratCum să atragă un copac adevărat
  Cum se face un copac de hârtie pentru copiiCum se face un copac de hârtie pentru copii
  Cum să faci o sculptură de copac cu sârmăCum să faci o sculptură de copac cu sârmă
  Cum să măsurați înălțimea dvs. de unul singurCum să măsurați înălțimea dvs. de unul singur
  Cum se face postura de copac în YogaCum se face postura de copac în Yoga
  Cum să măsurați înălțimea unui calCum să măsurați înălțimea unui cal
  Cum se măsoară indexul înălțimii talieiCum se măsoară indexul înălțimii taliei
  Cum se masoara grasimea corporala folosind metoda Marinei SUACum se masoara grasimea corporala folosind metoda Marinei SUA
  Cum să măsurați o înălțimeCum să măsurați o înălțime
  » » Cum să măsurați înălțimea unui copac

  © 2011—2020 ertare.com