Cum se măsoară pH-ul solului

Dacă credeți planteaza o gradina

, rețineți că este esențial să cunoașteți pH-ul solului. Aceasta este o măsură care înregistrează nivelul de alcalinitate sau aciditate a solului, care va varia în funcție de nevoile specifice ale fiecărei specii de plante. Odată ce cunoașteți pH-ul solului, puteți utiliza această măsură pentru a vă adapta grădina și pentru a promova o creștere mai bună a plantelor. Obținerea acestei măsurători este simplă și există mai multe moduri în care o puteți face.

pași

Metoda 1
Utilizați o sondă comercială pentru a măsura pH-ul solului

1
excavează o mică gaură în pământ. Utilizați o lopată pentru a face o adâncime de 5 până la 10 cm (2 până la 4 inci). Împrăștiați murdăria din interiorul găurii și scoateți toate crenguțele sau resturile ciudate.
 • 2
  Umpleți gaura cu apă. Pentru aceasta, nu folosiți apă de izvor, ci mai degrabă apă distilată, pe care o puteți cumpăra la farmacia locală. Apa de ploaie este ușor acidă, în timp ce apa îmbuteliată sau de la robinet este de obicei ușor alcalină. Umpleți gaura până când se formează o băltoasă noroioasă la bază.
 • 3
  Introduceți sonda în noroi. Asigurați-vă că este curat și calibrat (acest lucru vă va permite să efectuați o măsurare mai precisă). Utilizați o batistă sau o cârpă curată pentru ao curăța și apoi introduceți-o în noroi.
 • 4
  Așteptați aproximativ 60 de secunde și scoateți-o pentru a vedea rezultatul. În general, pentru a măsura pH-ul, se utilizează o scară cuprinsă între 1 și 14, deși există posibilitatea ca sonda să nu includă întreaga gamă.
 • Un pH de 7 indică faptul că tipul de sol este neutru.
 • Un pH mai mare de 7 indică faptul că tipul de sol este alcalin.
 • Un pH sub 7 indică faptul că tipul de sol este acid.
 • 5
  Luați mai multe măsurători în locuri diferite din grădină. O singură citire ar putea fi anormală, deci este recomandat să aveți o măsură medie a pH-ului terenului. Dacă măsurătorile efectuate în toate zonele locului sunt aproape la fel, luați o medie și modificați solul pe baza acestuia. Cu toate acestea, dacă o zonă este foarte diferită de restul, va trebui să o modificați.
 • Metoda 2
  Utilizați benzi de hârtie pentru a măsura pH-ul

  Imaginea intitulată
  1
  Cumpărați benzi pentru a măsura pH-ul. Aceste benzi de testare (cunoscute și sub denumirea de hârtie de litmus) vă vor permite să măsurați rapid și ușor pH-ul solului. Puteți să le cumpărați pe Internet sau la un magazin local pentru articole de grădinărit.
 • Imaginea intitulată Găsiți un bun strat de sol vegetal Pasul 10
  2


  Se amestecă o mână de sol cu ​​apă distilată la temperatura camerei. Luați o mână de sol pe care doriți să îl analizați și plasați-l într-un recipient. Apoi, turnați cu apă ședă în recipient până când amestecul obține consistența unui amestec. Revigorați-l pentru a vă asigura că apa este complet încorporată.
 • Imaginea intitulată Modificarea solului de argilă Pasul 3
  3
  Introduceți banda de test în amestec timp de 20 până la 30 de secunde. Țineți banda de testare la capătul alb și introduceți-o în amestecul de sol timp de aproximativ 20 până la 30 de secunde. Acest timp poate varia, așa că verificați instrucțiunile de pe benzile de test pentru a le determina. Când terminați ora --Rosy Guerra (discuție) 21:31 4 Dec 2017 (GMT), scoateți banda de testare și înmuiați-o scurt timp în apă distilată pentru a îndepărta orice urme de murdărie.
 • Imaginea intitulată Testul calității apei pentru etapa 6
  4
  Comparați banda pH cu primerul care a fost introdus în kitul de testare. Utilizați primerul care a fost inclus în kitul de testare pentru a măsura pH-ul solului. În general, primerul menționat va avea coduri de culoare. Comparați banda de testare cu culorile disponibile și alegeți cea care seamănă cel mai mult cu rezultatele. Odată ce găsiți culoarea care se potrivește, veți determina nivelul pH-ului solului.
 • Metoda 3
  Modificați pH-ul solului

  1
  Reduce aciditatea solului. Dacă pH-ul solului pe care l-ați analizat este mai mic de 7, adăugați o ceașcă de dolomit sau un praf neîntrerupt. Se amestecă bine și încercați din nou. Cu această metodă, puteți modifica treptat pH-ul solului. Cu toate acestea, puteți adăuga și cenușă. Puteți obține aceste ingrediente la centrele locale de grădinărit.
  • Urmați instrucțiunile din kitul de testare comercială pentru a determina cantitatea acestor substanțe pe care va trebui să o adăugați pentru a atinge pH-ul dorit. Dacă trebuie să modificați pH-ul solului cu mai mult de un punct, contactați un profesionist local de amenajare a teritoriului pentru a vă ajuta să calibrați solul pentru a ușura modificarea acestuia.
 • 2
  Reduce alcalinitatea solului. Dacă pH-ul solului analizat este mai mare de 7, adăugați o ceașcă de materie organică (de exemplu: ace de pin, turbă sau frunze de copaci descompuși). Apoi, reveniți la test pentru a determina noul nivel de pH. Adăugați mai multe cupe și efectuați testele necesare până când atingeți nivelul dorit de pH. Rețineți că sulful este de asemenea eficient.
 • Urmați instrucțiunile kitului de testare comercială pentru a determina cantitatea acestor aditivi pe care trebuie să o adăugați pentru a atinge pH-ul dorit. Dacă trebuie să modificați pH-ul solului la mai mult de un punct, contactați un profesionist local de grădinărit pentru a vă ajuta să calibrați solul pentru al face mai ușor să îl modificați.
 • 3
  Modificați pH-ul solului pentru a se potrivi plantelor specifice pe care le veți avea. De exemplu, puteți adăuga sulf într-o anumită zonă din grădina dvs. pentru a încuraja înflorirea frumoaselor hortensii, care preferă solurile acide. Nu este necesar ca pH-ul să fie același pe întreg teritoriul, deci nu ezitați să modificați solul pentru a încuraja creșterea plantelor diferite. Consultați ghiduri specializate pentru a determina pH-ul cel mai potrivit pentru grădina dvs. particulară. Rețineți că unele plante preferă un pH de 7, în timp ce unele fructe necesită un nivel mai scăzut.
 • sfaturi

  • Înregistrați rezultatele. Probabil că trebuie să verificați rezultatele testului la o dată ulterioară, deoarece acestea se pot schimba în timp.
  • Pentru a evita contaminarea (și citirile incorecte), asigurați-vă că sondă și lopată sunt curate. De asemenea, evitați manipularea pământului cu mâinile goale.
  • Luați mai multe citiri ale solului cu fiecare test. Se recomandă să luați cel puțin șase eșantioane din diferite părți ale grădinii dvs.
  • Unele teste indică pH-ul aproximativ cu o culoare în loc de un număr. În acest caz, verdele de obicei, indică faptul că solul este neutru galben sau portocaliu, care este acid- în timp ce culoare verde închis, care este alcalin.
  • Dacă doriți mai multe informații cu privire la modul de a analiza pH-ul solului sau dacă vrei să faci un profesionist, vă rugăm să contactați Departamentul local al Agriculturii.
  • Dacă doriți să obțineți o măsură mai precisă, mai întâi asigurați-vă că sonda este calibrată corect.
  • PH-ul modifică disponibilitatea nutrienților din plante. În general, pH-ul optim variază între 5,5 și 7.

  avertismente

  • După cum sa arătat mai sus, apa care se toarnă în gaură poate afecta citirea în cazul în care pH-ul dvs. nu este neutru. De aceea, asigurați-vă că utilizați întotdeauna apă distilată.
  • Unele teste vor funcționa diferit decât cele descrise în acest articol. De aceea, asigurați-vă că citiți cu atenție instrucțiunile de ambalare pentru a obține citiri exacte.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Sondă pH
  • benzi de testare pH
  • lopata mică pentru grădină
  • apă cu un pH de 7 sau apă distilată
  • câteva cești
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se adaugă compostul la planteCum se adaugă compostul la plante
  Cum de a rezolva drenajul rău al pământuluiCum de a rezolva drenajul rău al pământului
  Cum se fixează solurile de lutCum se fixează solurile de lut
  Cum să atrageți râme în grădina dvs.Cum să atrageți râme în grădina dvs.
  Cum se poate reduce pH-ul soluluiCum se poate reduce pH-ul solului
  Cum de a construi o grădină permaculturaCum de a construi o grădină permacultura
  Cum să acoperi tulpini de plante de cartofi cu solCum să acoperi tulpini de plante de cartofi cu sol
  Cum să aveți grijă de plantele dvs.Cum să aveți grijă de plantele dvs.
  Cum să crească crizantemeleCum să crească crizantemele
  Cum să crească plantele de phloxCum să crească plantele de phlox
  » » Cum se măsoară pH-ul solului

  © 2011—2020 ertare.com