Cum se măsoară amperajul

Amperajul reprezintă cantitatea de curent electric care trece printr-o componentă electrică, cum ar fi un cablu. În mod specific, amperajul măsoară numărul de electroni care trec printr-un anumit punct într-o anumită perioadă de timp, 1 ampere (sau "A") este egal cu 1 coulomb pe secundă. Măsurarea amperajului este o sarcină importantă atunci când lucrați cu sisteme electrice, în primul rând pentru a vă asigura că nu mai circulă curent în cabluri decât se pot manipula. Puteți măsura amperajul cu un dispozitiv special numit "multimetru".

pași

Masura-Amperaj-Step-1.jpg" class ="imagine lightbox">
Imaginea intitulată Măsură amperaj Pasul 1
1
Determinați scala de amperaj pentru multimetrul dvs. digital. Un multimetru este un dispozitiv mic folosit pentru măsurarea tensiunii, rezistenței și amperajului. Fiecare model este calibrat pentru a manipula o anumită cantitate de curent, iar această calibrare trebuie să fie adecvată pentru sistemul electric pe care doriți să îl testați. De exemplu, dacă circulați 200 A prin intermediul unui multimetru calibrat pentru numai 10 A, veți sfărâma siguranța. Calibrarea amperajului trebuie marcată pe dispozitiv sau în manualul de utilizare.
 • Masura-Amps-Step-2.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Măsură amperaj Pasul 2
  2
  Selectați funcția corespunzătoare pe multimetrul dvs. Multe multimetre au funcții pentru a măsura cantități diferite. Pentru a măsura amperajul, trebuie să selectați funcția corespunzătoare atât pentru amperajul în curent alternativ, cât și la curentul direct, în funcție de sistemul electric pe care îl testați. Sursa de alimentare pentru sistemul dvs. va determina tipul de curent, de exemplu, gospodăriile utilizează curent alternativ, în timp ce surse precum bateria utilizează curent continuu.
 • Masura-Amperaj-Step-3.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Măsurați amperajul Pasul 3
  3
  Setați intervalul pe multimetru. Pentru a vă asigura că nu distrugeți siguranța aparatului, setați sensibilitatea maximă la amperaj cu mult peste cititul preconizat. Puteți să o reglați dacă multimetrul nu este afișat atunci când este conectat la sistem.
 • Masura-Amps-Step-4.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Măsură amperaj Pasul 4


  4
  Conectați vârfurile la terminalele corespunzătoare. Multimetrul dvs. ar trebui să aibă 2 cabluri. Fiecare dintre ele trebuie să se încheie cu niște sfaturi de la un capăt, iar pe de altă parte să aibă intrări pentru găurile conectorului multimetrului sau pentru unele conectori aligator. Conectați ambele cabluri la bornele multimetrului corespunzător pentru a măsura amperajul. Manualul proprietarului va specifica terminalele corespunzătoare dacă acestea nu sunt marcate clar.
 • Masura-Amps-Step-5.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată măsurați amperajul Pasul 5
  5
  Porniți circuitul pentru a măsura curentul. Este extrem de periculos și poate provoca șocuri electrice dacă măsurați curentul alternativ al casei dvs. sau al altei surse de tensiune ridicată sau amperaj, chiar dacă măsurați sursele de putere de capacitate mai mică. Opriți toate comutatoarele înainte de a lucra și utilizați o sondă de detectare a AC pentru a vă asigura că este complet oprită înainte de a atinge firele, în special cele care nu au protecție. Nu lucrați într-un mediu umed sau umed. Poate să conducă electricitatea și să te rănească. Utilizați mănuși groase de cauciuc. S-ar putea să aveți nevoie de precauții suplimentare. Consultați un ghid oficial de lucrări electrice (nu o sursă pe Internet) înainte de a începe să lucrați. Se presupune că cablurile pot fi lipsite de izolație datorită deteriorării accidentale în timpul instalării sau datorită vremii. Lipsa izolației poate cauza un șoc electric. Aveți întotdeauna cineva pregătit cu un telefon, care nu vă atinge, să apelați la urgențe și să vă ajutați în cel mai rău caz. Persoana respectivă trebuie, de asemenea, instruită să acorde prim ajutor și CPR (resuscitare cardiopulmonară). În cazul în care are loc o descărcare electrică, persoana este ar trebui să încercați să scape folosind un anumit tip de material izolant (o bucată de haine uscate, dar ar putea fi nevoie de mai multe), sau de a primi, de asemenea, șocul electric din cauza conductivitatea pielii, îmbrăcăminte sau alte materiale. Consultați întotdeauna un ghid oficial de siguranță pentru lucrările electrice înainte de a încerca să lucrați și de a afla ce tip de semnal aveți de gând să lucrați. Consultați un manual electric înainte de a încerca să lucrați și aflați despre pericolele asociate și cum să le preveniți (nu utilizați o sursă de internet). Tăiați cablul într-un punct și scoateți materialul izolator la ambele capete expuse. Asigurați capetele la cablurile de măsurare a ampermetrului. Nu lăsați capetele expuse să vă atingă. Porniți din nou întrerupătoarele și reglați contorul de sensibilitate dacă nu primiți nici o citire.
 • Masura-Amps-Step-6.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Măsurați amperajul Pasul 6
  6
  Opriți comutatorul și utilizați o sondă de detectare a curentului alternativ pentru a vă asigura că nu există curent. Apoi, reconectați circuitul. Urmați precauțiile menționate în etapa 5 și consultați un ghid oficial al lucrărilor electrice (nu o sursă de internet) pentru a afla mai multe despre măsurile de siguranță. După ce ați obținut citirea, va trebui să terminați din nou circuitul spart. Este mult mai sigur să cumpărați și să instalați un nou cablu în loc să încercați să vă alăturați zonei pe care o tăiați.
 • sfaturi

  • Utilizați mănuși groase de cauciuc atunci când lucrați cu circuite active.
  • Citiți întotdeauna manualul de utilizare în întregime, pentru a face față problemelor de siguranță înainte de a lucra cu multimetrul.

  avertismente

  • Electricitatea poate provoca șocuri electrice și chiar moarte.
  • Aveți grijă cu pielea și chiar cu îmbrăcăminte și alte materiale conductive.
  • Citiți întotdeauna un ghid oficial al lucrărilor electrice înainte de a lucra cu orice sursă de tensiune sau curent (în special cele înalte).
  • Utilizați mănuși groase de cauciuc atunci când lucrați cu circuite active.
  • Are o persoană care are un telefon pentru o urgență. Verificați dacă telefonul este încărcat și are un semnal înainte de a începe. Cealaltă persoană trebuie, de asemenea, instruită să acorde prim ajutor și CPR. Nu lăsați persoana respectivă să vă atingă în timp ce lucrați la circuit.
  • Nu lucrați într-un mediu umed sau cu umiditate ridicată, deoarece ar putea duce la electricitate și vă va răni.
  • Citiți întotdeauna manualul de utilizare în întregime, pentru a putea face față problemelor de siguranță înainte de a lucra cu multimetrul.

  Lucruri de care ai nevoie

  • multimetru digital
  • cabluri
  • mănuși de cauciuc
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se proiectează un sistem de baterii auxiliar pentru o pompă de rezervăCum se proiectează un sistem de baterii auxiliar pentru o pompă de rezervă
  Cum de a face un eliminator de bateriiCum de a face un eliminator de baterii
  Cum se face un simplu generator electricCum se face un simplu generator electric
  Cum să citiți un multimetruCum să citiți un multimetru
  Cum se măsoară inductanțaCum se măsoară inductanța
  Cum se măsoară impedanța unui difuzorCum se măsoară impedanța unui difuzor
  Cum se calculează putereaCum se calculează puterea
  Cum de a stăpâni siguranța electrică atunci când faci muncă de bricolajCum de a stăpâni siguranța electrică atunci când faci muncă de bricolaj
  Cum de a alege un încălzitor de apă fără rezervorCum de a alege un încălzitor de apă fără rezervor
  Cum se instalează un corp de iluminatCum se instalează un corp de iluminat
  » » Cum se măsoară amperajul

  © 2011—2020 ertare.com