Cum să omori lipiciurile

Lebedele sunt nevertebrate acvatice legate de viermi. Se hrănesc prin aderarea la o gazdă și prin sugerea sângelui lor. În cazul în care o lipitoare se agață de corpul tau, acesta poate fi minunat si inconfortabil, dar totuși dacă urmați pașii corecți pentru a elimina în siguranță va fi foarte puțin periculos și nu va avea mult să vă faceți griji. Dacă lipitorii sunt o problemă persistentă în zona dvs., puteți face și anumite lucruri pentru a-ți controla populația.

pași

Metoda 1
Îndepărtați lipidele din corp

Imaginea intitulată Kill Leeches Pasul 1
1
Încercați să desprindeți aspirația. Localizați fraierul fraierului pe partea frontală, cel mai subțire. Puneți degetul sau cuiul pe pielea de lângă acesta și glisați-o ușor sub ea. Trageți partea laterală pentru a elibera leuca. Repetați acest pas pe fraierul de pe capătul din spate, apoi răsuciți piciorul pentru al scoate din corp.
 • Trageți leech-ul departe de corp atunci când îl scoateți, pentru că va încerca să re-adere la piele.
 • Asigurați-vă că începeți din partea anterioară, care este mai subțire și, de fapt, este "cap" a leechului.
 • Aruncați leech-ul departe de apă odată ce l-ați detașat. Puteți să-l stropiți cu sare pentru a vă asigura că moare, dar nu o faceți decât după ce ați eliberat-o cu prudență.
 • Imagine cu denumirea Kill Leeches Pasul 2
  2
  Așteptați până când leech-ul se va rupe liber. Odată ce leech-ul a hrănit suficient sânge, va cădea singur, de obicei, după douăzeci de minute. Dacă nu puteți elibera leacul în siguranță, lăsați-l și așteptați să nu mai mănânce. În timp ce acest lucru poate fi tulburător, nu vă va provoca durere sau vătămări grave.
 • Aruncați leecherul când acesta se stinge. Puteți să-l stropiți cu sare pentru a vă asigura că este mort, dar faceți-o numai atunci când este detașat de corpul vostru.
 • Imagine cu denumirea Kill Leeches Pasul 3
  3
  Opriți sângerarea Lipitorii au enzime anticoagulante care fac fluxul sanguin liber. Dacă zona de mușcături continuă să sângereze odată ce ați detașat piciorul sau sa desprins, aplicați o presiune ușoară cu o cârpă curată sau tifon până când sângerarea se oprește.
 • Imagine cu denumirea Kill Leeches Pasul 4
  4
  Curățați rana pentru a preveni o infecție. Lipitorii pot lăsa o rană mică în cazul în care aderă la corpul tău. Curățați această rană cu apă caldă și un săpun ușor. Apoi, aplicați o cremă antibacteriană excesivă și un bandaj. În cazul în care rana se infectează, vizitați medicul.
 • Imaginea intitulată Kill Leeches Pasul 5
  5
  Nu încercați să rupiți pur și simplu leech-ul. Acestea sunt foarte flexibile și dificil de înțeles și chiar dacă ai putea apuca și detașa de corpul tau, acest lucru ar putea face lucruri mai rele, pentru că părțile din fălcile lor să se rupă ar putea rămâne în corpul dumneavoastră și pot provoca o infecție.
 • Imaginea intitulată Kill Leeches Pasul 6
  6
  Nu încercați să ardeți sau să otrăviți panglica astfel încât aceasta să dispară. Multe remedii tradiționale pentru a le elimina implică aducerea unui meci sau o flacără în corpul leechului, sau presărat cu sare, alcool, oțet sau alte lucruri. Deși este posibil ca toate acestea fac lipitorii să se detașeze de corpul tau, acestea ar putea, de asemenea, provoca această regurgitate conținutul stomacului său prin rana atunci când cad și acest lucru ar putea provoca o infecție.
 • Imagine cu denumirea Kill Leeches Pasul 7


  7
  Dacă este necesar, consultați un medic. Dacă lipitorii sunt atașați la zone sensibile, cum ar fi un ochi sau o gaură, cum ar fi cavitatea nazală, vaginul sau penisul, va trebui să consultați un medic pentru ajutor profesional. Medicii sunt instruiți în utilizarea tehnicilor și echipamentelor speciale pentru a elibera lipitori și pot trata orice infecție sau complicație care pot apărea.
 • De asemenea, ar trebui să vizitați medicul dacă, după eliberarea unui leech pe cont propriu, observați semne de infecție, iritație sau alte simptome neobișnuite.
 • Simptomele unei infecții pot include roșeață, umflare sau puroi în zona plăgii, precum și dureri generalizate sau febră.
 • Metoda 2
  Îndepărtați lipitorii din apă

  Imagine cu denumirea Kill Leeches Pasul 8
  1
  Pregătiți o capcană. Luați o cutie metalică cu un capac, cum ar fi o cutie de cafea mare, și faceți găuri mici în capac. Puneți carnea brută în cutie, închideți capacul și legați un fir în jurul recipientului. Puneți-o într-o parte superficială a apei în care bănuiți că există lipitori, vor fi atrasi de cutie și vor intra în ea. Apoi puteți scoate cutia din apă și puteți scăpa de lipitori.
  • Rețineți că lipitorii sunt mai activi în lunile calde. Puneți capcana și verificați-o în fiecare zi în timpul perioadelor fierbinți și ucideți toate lipitoarele pe care le-ați prins. Repetați acest proces până când numai puțini sau nici unul nu apar în interiorul capcanei.
  • Dimensiunea exactă a orificiilor pe care ar trebui să le exersați în capacul recipientului depinde de speciile de leechie cu care vă confruntați. Dacă nu prindeți nici o capcană, încercați găuri mai mici sau mai mari, până când începeți să le prindeți.
 • Imaginea intitulată Kill Leeches Pasul 9
  2
  El atrage rațe în zona infestată cu lipitori. Rațele se pot hrăni cu lipitori, ceea ce va ajuta populația să se mențină în jos. Dacă atrageți rațele cu alimente, cu toate acestea, acest lucru ar putea crește nivelul de fosfor din apă și ar putea contribui la creșterea algelor. Specii de rață care consumă lipitori includ următoarele:
 • bobină porrón (Aythya gulere)
 • duck joyuyo (Aix sponsa)
 • adevărată rață (Cairina moschata)
 • Imagine cu denumirea Kill Leeches Pasul 10
  3
  Păstrați populațiile de rahitism și bas de mare. Aceste pești sunt prădători naturali ai lipitorilor și vă vor ajuta să vă controlați populația. Rețineți că această metodă va funcționa numai pe surse închise și private de apă, cum ar fi iazurile.
 • Imaginea intitulată Kill Leeches Pasul 11
  4
  Controlați vegetația și deșeurile acvatice. Rețineți că se crede că o suprapunere a vegetației și a deșeurilor organice în iazuri și lacuri contribuie la creșterea populațiilor de lipitori. Dacă este posibil, păstrați vegetația în jur de 10% din suprafața totală a iazului. Îndepărtați sau controlați vegetația excesivă pentru a combate infestarea lipitoarelor. Metodele includ următoarele:
 • Minimizează hrănirea peștilor și a rațelor. Deșeurile lor generează substanțe nutritive care cresc creșterea vegetației acvatice.
 • Scoateți manual vegetația din apă. Este mai bine să eliminați plantele întregi, cu rădăcini și altele. Asigurați-vă că eliminați plantele din apă, astfel încât resturile să nu îngrijească creșterea viitoare a altor plante.
 • Dredge sau aprofunda corpul de apă. Plantele vor avea mai multe dificultăți de a se rădăcina în apele mai adânci.
 • Coborâți nivelul apei. Apele înguste în timpul sezoanelor reci și de îngheț vor face plantele mai dificil de stabilit.
 • Acesta acoperă partea de jos a corpului de apă. Foi de plastic sau mai multe straturi de minereu de pe fundul apei ar putea împiedica vegetația acvatică.
 • Introduceți ierbivorele O mare varietate de rațe, gâște, broaște țestoase, insecte, melci, crabi și pești vor mânca vegetația acvatică și, prin urmare, vor reduce creșterea lor. Crapul de ierbivore din China (Ctenopharyngodon idella) este o alegere bună pentru a pune în aplicare această metodă.
 • Utilizați erbicide acvatice. Opțiuni comune includ: cupru compuși chelat, fluridonă (sonar), dinitrofenilhidrazina 2, 4-glifosat (Roundup, Pondmaster), Diquat și endothall (Aquathol, Hydrothol). Toate acestea pot avea numeroase efecte secundare, inclusiv moartea peștilor. Poate fi necesar să le aplicăm din nou și din nou, deoarece vegetația moartă se descompune în apă și contribuie la creșterea viitoare a plantelor.
 • Respectați cu atenție toate instrucțiunile care însoțesc erbicidele și contactați un agent județean înainte de a introduce orice specie care poate fi considerată invazivă.
 • Imaginea intitulată Kill Leeches Step 12
  5
  Utilizați metode de control chimic. Sulfatul de cupru pentahidrat este utilizat pentru a controla populațiile de lipitori. Doza recomandată este de 5 părți per milion (ppm). Cu toate acestea, această abordare va ucide tot ce trăiește în apă, inclusiv pești și alte creaturi. Prin urmare, această metodă ar trebui utilizată numai în apele închise și fără pești.
 • Pentahidratul de sulf din cupru este toxic și trebuie manipulat corespunzător. Urmați toate instrucțiunile de siguranță și utilizare care însoțesc produsul.
 • sfaturi

  • Puteți preveni lipirea să adere la corpul dvs. prin acoperirea suprafețelor expuse ale pielii atunci când vă aflați în ape pe care bănuiți că le sunt infestate.
  • Există între 700 și 1000 de specii de lipitori pe lume. Majoritatea locuiesc în apă, deși există anumite specii terestre.
  • Deși pot provoca disconfort, nu se știe că lipitorii infectează oamenii cu boli. De fapt, ele erau folosite în mod tradițional în medicină. Ocazional, lipitorii și produsele derivate din ele sunt încă folosite din punct de vedere medical.
  • Cereți permisiunea înainte de a încerca să eliminați lipitori dintr-o zonă publică sau privată care nu este a ta.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena un corp de sex femininCum de a desena un corp de sex feminin
  Cum de a desena un corp animeCum de a desena un corp anime
  Cum să faci dansul irlandezCum să faci dansul irlandez
  Cum sa faci manusi din pieleCum sa faci manusi din piele
  Cum arăți ca și cum ai scos palmaCum arăți ca și cum ai scos palma
  Cum de a da un masaj pentru picioareCum de a da un masaj pentru picioare
  Cum să desfaceți un sutienCum să desfaceți un sutien
  Cum sa taie un pui completCum sa taie un pui complet
  Cum să pui un iepureCum să pui un iepure
  Cum să coajați și să descoperiți crevețiCum să coajați și să descoperiți creveți
  » » Cum să omori lipiciurile

  © 2011—2020 ertare.com