Cum să omori un copac

Puteți avea mai multe motive pentru a elimina un copac care se află pe proprietatea dvs. De exemplu, aceasta poate fi invazivă sau poate bloca viziunea dvs. sau poate doriți să utilizați acel spațiu pentru a planta altceva. Solicitarea unui profesionist de a elimina acest lucru este adesea prea scumpă, dar puteți să-l omorâți în diferite moduri și apoi să-l eliminați după moarte.

pași

Metoda 1
Inel copacul

Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 1
1
Îndepărtați coaja liberă. Metoda de bandă ucide copacul deoarece întrerupe fluxul de săpături de la rădăcini la coroană. Pentru aceasta, puteți alege să utilizați sau nu erbicide, care fac procesul mai rapid. Bandarea unui copac fără erbicide este metoda cea mai populară de a ucide copacii fără substanțe chimice, dar rețineți că acest proces va dura ani. Pentru a începe, scoateți coaja liberă pentru a putea accesa mai ușor portbagajul. Scoateți coaja într-o zonă în formă de bandă cu lățimea de aproximativ 10 până la 12 cm (4 până la 5 inci).
 • Nu există o înălțime fixă ​​la care să se facă bandajul. Prin urmare, puteți alege unde să faceți acest lucru pe baza înălțimii la care este convenabil să faceți tăieturi și să lucrați pe trunchi.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 2
  2
  Purtați echipament de protecție Puteți face tăieturi în portbagaj în mai multe moduri. De exemplu, puteți utiliza un ferăstrău cu lanț, un topor, un topor de mână sau, în cazul copacilor foarte subțiri, o daltă din lemn. În funcție de instrumentul pe care îl alegeți, asigurați-vă că luați măsurile de siguranță adecvate, inclusiv protecția ochilor.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 3
  3
  Faceți o tăietură în jurul întregii circumferințe a copacului. Această tăietură trebuie să aibă o adâncime în lemn pe baza grosimii copacului. De exemplu, poate fi de 1 cm (0,5 inci) adânc în copaci foarte subțiri și între 2,5 și 4 cm (1 până la 1,5 inci) adânc în copacii mai robust. Când vă mutați în jurul copacului, asigurați-vă că banda pe care o tăiați este cât se poate de posibil.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 4
  4
  Faceți o altă tăietură în jurul circumferinței pomului. Trebuie să faceți o altă bandă în coajă, astfel încât procesul de bandajare să fie eficient. Această bandă trebuie să fie situată între 5 și 10 cm (2 până la 4 inci) de la prima bandă și ar trebui să faceți tăieturile la aceeași adâncime.
 • Un topor sau un topor de mână nu vă permite să faceți tăieri orizontale precise atât de ușor, astfel încât în ​​aceste cazuri le puteți folosi pentru a face o crestătură în copac în jurul circumferinței. Pentru a face acest lucru, efectuați o tăiere la un unghi în jos și apoi una la un unghi în sus, astfel încât să se intersecteze în centru. În cazul copacilor mai mici, această crestătură poate avea o lățime de numai 5 cm (2 inci). În schimb, ar trebui să aibă o lățime de aproximativ 15 până la 20 cm (6 până la 8 inci) în cazul copacilor mai mari. Asigurați-vă că crestătura are aceeași adâncime ca ambele benzi.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 5
  5
  Aplicați erbicidul. În cazul în care alegeți să-l utilizați, ar trebui să-l aplicați pe tăieturile pe care le-ați făcut copacului în interval de 5 până la 10 minute după ce le-ați făcut înainte să se usuce și să se întărească. Poate dura doar 6 săptămâni pentru a ucide copacul dacă aplicați erbicide pe bandă, în timp ce nu le folosiți va face procesul să dureze câteva luni.
 • Printre cele mai răspândite și mai eficiente erbicide sunt glifosatul și triclopirul.
 • Urmați instrucțiunile mărcii specifice a erbicidului pentru ao amesteca corect și apoi utilizați un pulverizator pentru al aplica pe tăieturi.
 • Se recomandă amestecarea erbicidului în prealabil. În acest fel, puteți aplica cât mai repede posibil tăieturile.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 6
  6
  Așteptat. După întreruperea fluxului de săpături și (dacă este cazul) realizarea faptului că erbicidul este introdus în sistemul de rădăcină, tot ce trebuie să faceți este să așteptați ca acesta să moară.
 • Metoda 2
  Utilizați metoda de machetear și pulverizare

  Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 7
  1
  Ia un topor sau topor. Metoda de machetear și de pulverizare poate fi la fel de eficientă ca metoda de bandajare dacă intenționați să aplicați erbicid copacului, pe lângă faptul că vă asumați o cantitate mai mică de lucru. Prin această metodă faceți tăieturi precise, pe care apoi o veți acoperi cu erbicid, spre deosebire de a crea o bandă care înconjoară întregul copac. Pentru a începe, trebuie să obțineți un topor sau un topor de mână.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 8
  2
  Se amestecă erbicidul într-un pulverizator. Această metodă implică reducerea numărului de bucăți decât metoda de bandă. Totuși, oricum, veți folosi aceleași erbicide, deci trebuie să le amestecați într-un pulverizator înainte de a începe procesul.
 • Printre cele mai răspândite și mai eficiente erbicide sunt glifosatul și triclopirul.


 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 9
  3
  Faceți o tăietură pe trunchi. Faceți o tăietură în trunchi cu o lungime de aproximativ 5 cm (2 inci) lungă cu toporul sau toporul de mână. Rețineți că adâncimea tăierii ar trebui să fie suficientă pentru a ajunge la cel mai clar alburn. În acest fel, puteți aplica erbicidul într-un mod mai eficient.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 10
  4
  Sprăge erbicidul în tăietură. După efectuarea tăieturii, scoateți capul axului sau al toporului, astfel încât să nu îl desprindeți complet de trunchi, dar să rămâneți la marginea tăieturii. Apoi, pulverizați erbicidul pe partea superioară a toporului cu pulverizatorul, astfel încât substanța chimică să se poată scurge în cea mai adâncă parte a tăieturii unde se poate vedea alburnul.
 • Trebuie să pulverizați erbicidul imediat înainte ca cel mai moale lemn din tăietură să înceapă să se usuce și să se întărească.
 • În funcție de marca de erbicid pe care o utilizați, trebuie să respectați instrucțiunile specifice privind cantitatea de pulverizare. Totuși, în general, ar trebui să pulverizați între 1 și 2 ml.
 • Dacă trebuie să aplicați acest tratament mai multor copaci, puteți găsi și mai multe injectori proiectați special pentru el.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 11
  5
  Faceți alte tăieturi ca mai sus. Erbicidul pe care îl utilizați vă va spune câte tăieturi ar trebui să faceți, deoarece aceasta depinde de circumferința pomului. În cele mai multe cazuri, copacii vor avea nevoie de tăieturi suplimentare separate de 2,5 până la 7,5 cm (1 până la 3 inci) de la margine la margine.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 12
  6
  Aplicați erbicid la fiecare tăietură. Trebuie să aplicați aceeași cantitate de erbicid pentru fiecare dintre tăieturile indicate de marca particulară pe care o utilizați. Continuați să pulverizați prin injector sau folosind partea plată a toporului sau a toporului până când ați făcut toate tăieturile.
 • Metoda 3
  Scoateți arborele și tratați bastonul

  Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 13
  1
  Luați toate măsurile de precauție necesare. Această metodă implică tăierea arborelui, astfel încât, spre deosebire de alte metode în care arborele este lăsat unde este, este mai adecvat pentru cazurile în care copacul blochează vizualizarea dvs. sau doriți să îl eliminați copacul imediat din orice alt motiv. Deoarece arborele va trebui tăiat, este necesar să se ia toate măsurile de precauție necesare în ceea ce privește funcționarea ferăstrăului cu lanț și să se asigure zona în care va cădea.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 14
  2
  Se amestecă erbicidul. De asemenea, ar trebui să acoperiți tăieturile cu glifosat sau triclopir imediat după tăierea copacului, așa cum sa făcut și în celelalte metode care folosesc erbicidele. Pentru a face acest lucru, amestecați erbicidul într-un pulverizator înainte de a tăia arborele.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 15
  3
  Taie copacul. Dacă copacul este mai mic, zona în care va cădea va fi mult mai mică și mai ușor de manevrat. Cu toate acestea, dacă arborele este mai mare, trebuie să luați un număr mai mare de măsuri de precauție. Citiți articolul Cum sa taie un copac pentru o explicație mai completă cu privire la modul de tăiere în siguranță a copacului.
 • Dacă arborele este mai mare, vă recomandăm să cereți unui profesionist să-l taie.
 • Imagine cu denumirea Kill a Tree Step 16
  4
  Acoperiți partea superioară a trunchiului rămas cu un strat de erbicid. Mulți oameni nu știu că sistemul de rădăcini al unui copac nu este ucis doar prin tăierea acestuia. De fapt, adesea, sistemul de rădăcini produce pur și simplu lăstari noi. Prin urmare, puteți trata acest sistem și, în același timp, îl puteți păstra acoperind cu erbicid albia de trunchi expusă.
 • Dacă arborele este mai mic, puteți acoperi pur și simplu întreaga secțiune transversală a trunchiului cu un erbicid. Dacă arborele este mai mare, erbicidul nu va fi absorbit în partea centrală întărită, astfel încât să puteți aplica pur și simplu un strat de erbicid de-a lungul inelului exterior, unde puteți vedea în continuare alburnul mai ușor.
 • sfaturi

  • Prin alte metode (de exemplu, tăierea excesivă a copacului), puteți obține un rezultat similar celui pe care l-ați obține prin tăierea copacului fără a trata bolta. În special, sistemul de rădăcini poate produce lăstari noi.
  • Atunci când sistemul rădăcină a slăbit suficient după moarte, arborele este mai probabil să cadă. Prin urmare, ar trebui să tăiați copacul oricum ca măsură de precauție, chiar dacă nu mai aveți probleme datorită sistemului radicular invaziv.
  • Poate doriți să scoateți bastonul oricum, indiferent dacă îl tratați sau tăiați copacul după ce l-ați ucis. Citiți articolul Cum să eliminați un ciocan dintr-un copac pentru a afla mai multe informații despre cum să eliminați pumnii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci ceai de sassafrasCum să faci ceai de sassafras
  Cum să ai grijă de un copac viu de CrăciunCum să ai grijă de un copac viu de Crăciun
  Cum să crească un copac de floare de cireșCum să crească un copac de floare de cireș
  Cum să crești un mărCum să crești un măr
  Cum de a sătura rădăcinile copacilorCum de a sătura rădăcinile copacilor
  Cum se determină vârsta unui copacCum se determină vârsta unui copac
  Cum să eliminați bramblesCum să eliminați brambles
  Cum să eliminați plantele de iedera otrăvitoareCum să eliminați plantele de iedera otrăvitoare
  Cum să extrageți sapa de pe piniCum să extrageți sapa de pe pini
  Cum să crești un copac MoringaCum să crești un copac Moringa
  » » Cum să omori un copac

  © 2011—2020 ertare.com