Cum să omori rădăcina unui copac

Rădăcinile copacilor mari pot fi o provocare majoră dacă cresc nesupravegheați lângă o casă sau sub un trotuar ocupat. Controlul rădăcinilor în timp ce păstrați copacul în viață este o sarcină laborioasă care necesită o supraveghere constantă. În multe cazuri, cea mai bună opțiune este de a ucide întregul copac și de ao înlocui cu o specie care are rădăcini mai puțin invazive.

pași

Metoda 1
Uciderea rădăcinilor invazive în pământ

Imagine cu denumirea Kill Tree Roots Pasul 1
1
Tăiați rădăcinile problematice mici. Deși necesită multă forță de muncă, acest lucru abordează direct problema fără a provoca riscuri pentru plantele din apropiere. Mai întâi săturați și îndepărtați solul în jurul și sub rădăcină. Apoi, taiați-l cu o ferăstrău sau foarfece de tăiere. Tăierea rădăcinilor într-un mod agresiv ar putea pune arborele într-o situație compromițătoare și eventual va ajunge să-l ucidă de-a lungul anilor. Urmați aceste reguli pentru a evita:
  • Înmulțiți diametrul arborelui cu opt. Aceasta este distanța minimă de la portbagaj pe care o puteți reduce cu un risc scăzut de a provoca o gagă gravă.
  • Tăiați rădăcinile numai pe o parte a copacului, mai ales dacă riscați să faceți o tăiere mai apropiată de distanța minimă.
  • 2
    Săpați un șanț pentru a bloca rădăcinile. Decuparea rădăcinilor o singură dată este doar o soluție temporară. Pentru a le menține sub control, ar trebui să sape un șanț, probabil, și se taie în fiecare an, sau chiar de două ori pe an, în cazul în care rădăcinile sunt foarte invazive. Puteți evita această sarcină, dacă sapi un șanț adânc (în mod ideal, prin întregul strat superior al pământului) și instalați unul dintre aceste bariere înainte de reumplere.
  • Carcasa din metal zincat: îndoiți partea superioară pentru a evita marginea ascuțită și periculoasă.
  • Un strat dublu de polietilenă de înaltă densitate (plastic din HDPE):
    Suprapuneți secțiunile barieră cu cel puțin 30 cm (12 inci) astfel încât rădăcinile să nu poată aluneca prin ele.
    uneori îl puteți găsi gratuit la magazinele de alimente.
  • Pentru cele mai bune rezultate, cumpărați o barieră de rădăcini comerciale tratată cu erbicid. Trifulain este o opțiune comună puțin probabilă de a distruge plantele din apropiere.
  • 3
    Omoara lăstarii cu erbicid. Unii copaci răspund la tăieri rădăcină sau alte daune prin crearea de lăstari noi din sistemul rădăcină. Pentru a le ucide selectiv, tăiați rădăcina astfel încât erbicidul să nu se deplaseze la arborele principal. Aplicați cu atenție un erbicid care conține triclopir sau amina glifosat, astfel încât să nu vină în contact cu plantele din apropiere. Multe lăstari cresc invaziv. Dacă nu doriți să omorâți copacul principal, va trebui să repetați acest tratament sau să descoperiți periodic mugurile.
  • Dacă ați tăiat copacul principal, dar în grădina dvs. apare încă lăstar, singura opțiune ar putea fi aplicarea unui erbicid cu frunze largi. Aceasta va ucide toată vegetația din zonă. Repetați procedura de fiecare dată când apar înregistrări până când rădăcinile se epuizează din nutrienți.
  • 4
    Înlocuiți trotuarul deteriorat cu piatră zdrobită sau cu mulci. Este posibil să nu fie posibilă uciderea rădăcinilor superficiale mari fără a ucide întregul copac. Cu toate acestea, dacă aceasta nu este o opțiune, puteți instala o suprafață pe care copacul nu o poate rupe. Deoarece acest lucru nu ucide rădăcinile, nu va proteja zonele de grădină sau conductele din canale.
  • Îndepărtați cu grijă orice beton deteriorat, fără a răni rădăcinile.
  • Acesta acoperă zona cu o plasă geotextilă. Lăsați 15 cm (6 inci) de pământ clar în jurul trunchiului sau 30 cm (12 inci) pentru copacii mari.
  • Acoperite cu 7,5 până la 10 cm (3 până la 4 inci) cu pietriș (un tip de piatră spartă) sau 15 până la 20 cm (6 la 8 inci) mulci groase. Rețineți că mulciul este mai puțin eficient și se poate dizolva cu ploaie.
  • Acoperiți marginea cu pietre pentru a minimiza deplasarea.
  • Metoda 2
    Tratarea rădăcinilor într-un sistem de canalizare

    1
    Puneți sulfat de cupru sau sare de rocă în toaletă. Acesta este cel mai ușor tratament, dar riscați să ucizi întregul copac sau plantele împrejur. Golește oricare dintre aceste produse în toaleta (niciodată în chiuvetă sau duș) în trepte de ¼ kg (½ lire) sau mai puțin până când ați adăugat 1 kilogram (2 lb). Evită că apa trece prin conducte timp de 8 până la 12 ore, astfel încât sarea are timp să ucidă rădăcinile. Urmați toate informațiile de securitate de pe eticheta pachetului.
    Ambele substanțe chimice pot provoca daune mari la apă. Utilizarea acestuia poate fi reglementată de statul sau țara dvs., în special dacă vă aflați în apropierea instalațiilor de tratare a apei.
  • 2
    Tratați-vă conductele cu un erbicid spumant. Spuma de erbicide se extinde pentru a umple conducta și a lua timp pentru a se descompune, făcându-l cea mai bună opțiune pentru a elimina rădăcinile din sistemul de canalizare. Contactați erbicidele ucid rădăcinile rapid, în timp ce erbicidele sistemice pot dura câteva săptămâni, dar pot ucide întregul copac. Consistențele diferite ale spumei depind de mărimea țevii, așa că citiți eticheta de pe ambalaj înainte de ao cumpăra.
  • Unele erbicide sunt toxice pentru pești sau alte specii sălbatice. Eticheta ar trebui să descrie impactul asupra mediului și ar trebui să includă informații despre cum să minimalizeze acest lucru.
  • Pentru cele mai bune rezultate, angajați un instalator profesionist pentru a aplica sodiu metam. Acesta este un produs chimic corosiv care necesită echipament de instruire și siguranță.
  • Imaginea intitulată Kill Tree Roots Step 7
    3
    Închiriați o mașină de curățat înfundată. Dacă rădăcinile au înfundat complet o țeavă, acestea vor bloca fluxul de tratamente chimice. Închiriați un instalator în loc să curățați conductele cu niște unelte mecanice pe cont propriu. Acest lucru are de asemenea avantajul de a evita impactul de mediu al erbicidului.
  • 4
    Reparați țeava. Dacă nu sunteți dispus să repetați acest tratament în mod regulat, tubulatura pe care ați curățat-o va necesita reparații structurale pentru a preveni o regenerare a rădăcinii. Instalarea unei căptușeli în interiorul conductei necesită mai puțin săpătură și întrerupere, însă înlocuirea completă a conductei este, de obicei, mai ieftină.
  • Probabil, de asemenea, trebuie să îndepărtați sau să mutați copacii mari situați în apropierea conductelor sau rădăcinile vor continua să crească în canal.
  • Metoda 3
    Îndepărtați fizic un ciocan sau un copac

    Imaginea intitulată Kill Tree Roots Pasul 9
    1
    Investigați mai întâi arborele pe care doriți să-l eliminați. Unele specii de arbori pot produce lăstari radiculare, ceea ce va determina creșterea unor trunchiuri întregi la distanță de ciocan. Îndepărtarea trunchiului nu va ucide rădăcinile și poate chiar să declanșeze o nouă creștere. Evitați această metodă cu aceste specii (nu este o listă completă):
    • Ulmurile, cireșele, prunele și liliacul se pot regenera din rădăcini după ce trunchiul a fost deteriorat. Utilizați erbicide în loc.
    • Plopii, copacii din genul sumac și acidele formează "colonii clonale" de multe trunchiuri în timpul creșterii lor normale. Rădăcinile sale sunt destul de greu de controlat chiar și cu erbicide. O extensie agricolă locală poate recomanda un tratament eficient al erbicidelor pentru speciile de arbori pe care doriți să le eliminați.
  • 2
    Tăiați copacul până când acesta este un cioc. Dacă copacul trebuie încă tăiat, tăiați-l astfel încât să rămână la sol aproximativ 1 până la 1,2 m (3 până la 4 picioare). Acest lucru vă va asigura că aveți suficient lemn pentru a putea lua trunchiul și a încerca să îl scoateți din pământ.
    avertisment: tăierea unui copac este destul de periculoasă. Dacă nu aveți experiența necesară sau instrumentele potrivite, arborele poate cădea într-o direcție neașteptată. Închiriați un profesionist dacă nu ați făcut acest lucru înainte.
  • 3
    Excavați ciocanul. Săturați în jurul valorii de ciocanul cu o lopată, o pisică, o bară sau un buldoexcavator. Tăiați rădăcinile mai lungi cu un topor sau cu ferăstrău în timp ce le descoperiți. Curățați o rază de aproximativ 1,2 m (4 picioare) în jurul copacului sau cât este necesar pentru a separa rădăcinile principale.
  • Înainte de a pune un fierăstrău pe o rădăcină, așezați o placă sub ea. Acest lucru va proteja ferăstrăul cu lanț de murdărie și de pietre.
  • Odată ce ați făcut unele progrese în gaură, pulverizați zona cu un furtun sau o mașină de spălat sub presiune pentru a descoperi mai multe rădăcini.


  • 4
    Conectați ciocanul la capăt. Cele mai multe pumnii sunt prea puternice pentru a fi îndepărtate manual, mai ales când au fost tocmai tăiate. Asigurați-vă cățelul de pe un troliu ancorat la un copac puternic sau încadrați-l într-un camion.
  • 5
    Rotiți capacul încet. Chiar și un troliu manual poate arunca un ciocan prin aer cu forța letală când părăsește solul. Rotiți troliul cu scurte și scurte pentru a evita acest risc. Dacă vă aflați într-un camion, alternați mișcarea înainte și înapoi. În mod ideal, ciocul trebuie să se detașeze treptat de la sol și să cadă ușor pe partea sa.
  • 6
    Striviți un ciocan, dacă este necesar. Unele păduri mari pot fi ținute în loc chiar și cu ajutorul unui troliu. În acest caz, va trebui să închiriezi o moară cu cioburi (sau să angajezi un profesionist). Aceste mașini sunt periculoase, deci trebuie să purtați ochelari de protecție și cereți agenției de închiriere să vă antreneze. Aceasta este procedura de bază:
  • Scoateți orice stâncă în apropierea ciucului, care poate deteriora roata de șlefuit.
  • Așezați roata la câțiva centimetri deasupra marginii frontale a ciurului.
  • Începeți rotirea roții și apoi coborâți-o încet cu aproximativ 3 cm (7,5 cm) deasupra ciucului.
  • Deplasați ușor roata din lateral în lateral pentru a tăia lemnul la o adâncime de 10 cm (4 inci). Repetați procesul cu următoarea secțiune a cuțitului până când acesta este la nivel.
  • Se repetă procesul până când întregul butuc este măcinat cel puțin 20 până la 25 cm (8 până la 10 inchi) sub pământ, sau mai adânc în cazul în care se dorește planta un copac nou.
  • 7
    Umpleți golul. Îndepărtați rădăcinile rămași și umpleți gaura de copac cu murdărie. Plantați o sămânță de iarbă pe vârf, udați-o și veți avea o zonă fără copaci care va fi confundată cu restul grădinii dvs. Rădăcinile copacului se vor opri și, odată cu trecerea timpului, se vor descompune.
  • Metoda 4
    Aplicați un erbicid pe ciocan

    1
    Țineți minte riscurile. Rădăcinile aceleiași specii, de obicei, cresc împreună când intră în contact. Acest lucru înseamnă că, dacă un erbicid este aplicat unui lemn de fag, acesta se poate răspândi prin rădăcini și poate ajunge la uciderea mai multor fagi în aceeași zonă. Acest lucru este posibil în mod special cu speciile care pot forma "colonii clonale", inclusiv plop și acridide.
  • Imagine cu denumirea Kill Tree Roots Pasul 17
    2
    Alegeți un erbicid. Erbicidele care conțin glifosat sau triclopir amină sunt eficiente pentru uciderea copacilor și sunt disponibile în magazinele de grădină. Speciile de copac pe care doriți să le eliminați pot răspunde la una dintre acestea mai mult decât cealaltă. De exemplu, glifosatul poate îmbunătăți controlul măslinului rusesc, în timp ce triclopirul este cea mai bună alegere pentru acri, arțar, stejar și salcie.
  • Triclopiramina trebuie să fie eficientă la concentrații de 8,8%. Pentru glifosat, încercați să găsiți o concentrație de 40%, apoi diluați-o cu o cantitate echivalentă de apă. Dacă nu este disponibilă, aplicați produsul nediluat cu o concentrație de cel puțin 20%.
  • Erbicidele care conțin 2, 4-D, dicamba sau picloram sunt riscante, deoarece se pot răspândi în vegetația din apropiere și o pot ucide. Acest lucru nu trebuie să se întâmple dacă aplicați cu atenție glifosat sau triclopir.
  • Imaginea intitulată Kill Tree Roots Pasul 18
    3
    Utilizați o echipă de securitate Urmați instrucțiunile de pe eticheta cu erbicid pentru a evita expunerea periculoasă la substanțe chimice. Cel puțin, folosește cămăși cu mâneci lungi, pantaloni, pantofi cu toc închis, mănuși de latex și ochelari de protecție. Puneți pe hainele pe care nu vă deranjează nimicirea.
  • Nu este nevoie să utilizați o mască, deoarece nu veți pulveriza erbicidul în aer.
  • 4
    Aplicați erbicidul la ciocan. Acest tratament ar trebui să împiedice răspândirea sau extinderea tuturor rădăcinilor sau a majorității rădăcinilor după tăierea copacului. Are nevoie de o suprafață de tăiere proaspătă, dar atât timp cât copacul a fost tăiat mai puțin de câteva săptămâni în urmă, puteți crea o nouă:
  • Tăiați batetul aproape de pământ. Păstrați-o pe cât posibil, astfel încât erbicidul să nu coboare în pământ. Curățați rumegușul.
  • Utilizând o perie veche, aplicați erbicidul chiar în interiorul inelului coajei. Aici țesutul viu va purta erbicidul spre rădăcini.
  • Aruncați peria și goliți recipientele de erbicid într-un centru de deșeuri periculoase.
  • Metoda 5
    Aplicați un erbicid pe trunchi

    1
    Ucideți un copac cu un erbicid. Aceasta este o alternativă ușoară la tăierea copacului, deși este posibil să nu fiți sigur dacă puteți arunca ramuri pe un drum sau pe un drum. De asemenea, este posibil ca acest lucru să nu funcționeze în primăvară în copacii care produc mult înțelept, deoarece acest lucru tinde să respingă erbicidul. Dacă niciuna din aceste probleme nu este o problemă, aplicați erbicidul prin hacking și pulverizarea puțină substanță chimică.
    • El hack trunchiul la un unghi de 45 ° pentru a face o pană.
    • Introduceți o sticlă de pulverizare cu o duză îngustă direct în pană. Pulverizați un mic erbicid, încercând să nu lăsați conținutul să părăsească tăierea.
    • Verificați eticheta erbicidului pentru a afla câte tăieri trebuie să faceți și cât trebuie să tăiați (de obicei 1 ml sau mai puțin).
    • Pe de altă parte, unii copaci cer ca erbicidul să fie aruncat în jurul lemnului nou expus.
  • 2
    Scoateți lemnul mort. După câteva zile sau săptămâni, ramurile copacului ar trebui să se deterioreze și să cadă. Când bucățile de lemn cad din copac, îndepărtați-le și aruncați-le.
  • Unii copaci sau sisteme de rădăcini pot necesita mai multe straturi de erbicid, astfel încât lemnul să poată pătrunde complet. Dacă arborele survine, verificați eticheta erbicidului pentru a găsi alte opțiuni de aplicare. Expuneți un nou strat de lemn cu fiecare aplicație.
  • 3
    Scoateți bara. Odată ce arborele este mort, săpați ciocanul cu o lopată sau buldoexcavatoare. Rețineți că poate dura ani pentru ca un copac să se descompună de unul singur, deci nu trebuie să așteptați. Asigurați-vă că îndepărtați complet buza pentru a preveni creșterea rădăcinii.
  • sfaturi

    • Pentru a menține un copac sănătos, este important să păstrați echilibrul între vârful arborelui și sistemul rădăcină. Tăierea rădăcinilor copacului lângă trunchi (mai puțin de câțiva centimetri) va distruge până la un sfert din sistemul de rădăcini al copacului. Acesta este motivul pentru care uciderea rădăcinilor ucide de obicei un copac.
    • Pentru a evita problemele radiculare viitoare, studiați diferitele tipuri de arbori care cresc bine în zona dvs. înainte de a le planta. Este deosebit de important să vă familiarizați cu sistemul dvs. de rădăcină. Unele tipuri de copaci, cum ar fi ficus și artar, sunt cunoscute ca provoacă probleme radiculare și nu ar putea fi o alegere bună pentru plantarea în apropierea unei case sau de-a lungul trotuarelor.
    • Există mai multe modalități de a ucide un copac sau un ciot care sunt prea lente sau ineficiente pentru a controla rădăcinile
    • Îndepărtarea unui inel adânc din coaja unui trunchi scade fluxul de nutrienți de la frunze la rădăcini. Dacă nu este combinată cu un erbicid, poate dura ani să ucidă un copac mare.
    • Înmulțirea rădăcinilor în jurul unui trunchi cu mulci îl lasă vulnerabil, dar poate dura ani de zile pentru a ucide pomul.
    • Arderea unui ciot sau îngroparea în compost sau îngrășământ sunt metode lente și ineficiente. De exemplu, arderea unui pumn durează mai mult timp decât alte metode, pentru că trebuie să așteptați să se usuce complet.

    avertismente

    • Unii grădinari recomandă turnarea sării în pământ pentru a ucide rădăcinile, dar acest lucru va ucide toată vegetația din zonă și, eventual, va contamina apa subterană.
    • Îndepărtarea rădăcinilor mari poate duce la căderea unui copac viu dacă există un vânt puternic.
    • Erbicidele pot provoca leziuni ale pielii și ale plămânilor, în special dacă sunteți în formă concentrată. Urmați instrucțiunile de prim ajutor dacă vă vărsați conținutul.
    • Ploaia în decurs de 6 ore de la aplicarea erbicidului poate face ca aceasta să fie depășită.
    Distribuiți pe rețelele sociale:

    înrudit
    Cum să faci ceai de sassafrasCum să faci ceai de sassafras
    Cum se folosește stratul forsythiaCum se folosește stratul forsythia
    Cum sa taie un copacCum sa taie un copac
    Cum se creează paturi de flori în jurul copacilorCum se creează paturi de flori în jurul copacilor
    Cum să ai grijă de un copac viu de CrăciunCum să ai grijă de un copac viu de Crăciun
    Cum să cresc nuciiCum să cresc nucii
    Cum să crească un copac de floare de cireșCum să crească un copac de floare de cireș
    Cum de a sătura rădăcinile copacilorCum de a sătura rădăcinile copacilor
    Cum se determină vârsta unui copacCum se determină vârsta unui copac
    Cum se împarte hostasCum se împarte hostas
    » » Cum să omori rădăcina unui copac

    © 2011—2020 ertare.com