Cum să omori iedera engleză

Ineana engleză poate fi atractivă pentru ochi, dar atunci când crește rapid în jurul arboretelor și clădirilor, aceasta poate lăsa daune considerabile. Micile "fraierii" pe care iedera le utilizează pentru a se lipi de suprafețele verticale sunt suficient de puternice pentru a rupe bucăți de vopsea sau coajă. Poti ucide iederă, fără a provoca daune materiale prin tăierea liane, le rulare și acoperindu-le cu mulci pentru a se asigura că nu se întorc la sol. Vedeți primul pas pentru a ști cum să scapi de iedera engleză.

pași

Metoda 1
Omoara iedera in copaci

Imaginea intitulată Kill English Ivy Pasul 1
1
Pregătește-ți echipa. Cea mai importantă unealtă de care aveți nevoie pentru a ucide iedera este o pereche de foarfece de tăiere, în funcție de grosimea viilor. Cele mai vechi viță-de-vie pot fi la fel de groase ca arborele tău, în timp ce cele mai noi au grosimea tulpinii unei plante mici. În afară de a pune împreună materialele adecvate pentru tăiere, a pus pe o pereche de mănuși de grădinărit pentru a vă proteja mâinile în timp ce trage iedera.
 • Imaginea intitulată Kill English Ivy Pasul 2
  2
  Tăiați lianele din jurul copacului. Unul câte unul, de mers pe jos în jurul valorii de copac de tăiere tot ce vezi în creștere până la tobillo.Una dvs. poate hrăni singur rămase liană iedera în partea de sus a arborelui, deci este important să vă asigurați că nici unul din stânga.
 • Utilizați un ferăstrău manual pe cele mai vechi și mai groase viță de vie pentru a le tăia.
 • Când lucrați, aveți grijă să nu faceți tăieturi pe copac. Ivy lasă copacii mai slabi și susceptibili la boli și dacă tăiați coaja puteți provoca mai multe daune.
 • Imaginea intitulată Kill English Ivy Pasul 3
  3
  Tăiați un alt cerc în jurul copacului la înălțimea umărului. Folosește aceeași tehnică pentru a tăia lianele din nou. De această dată, trageți ușor secțiunile așa cum ați tăiat. Veți bloca furnizarea de substanțe nutritive la lianele de la vârful copacului dacă faceți două tăieturi și trageți secțiunea de iederă din partea de jos a copacului, apoi, în cele din urmă, vor muri. Așezați vițele tăiate într-o grămadă, apoi acoperiți-le cu un mulci, astfel încât să nu crească înapoi.
 • Pe măsură ce trageți lianele din copac, aveți grijă să nu îndepărtați scoarța prea mult.
 • Aceeași metodă este de a elimina iedera din pereții exteriori.
 • Imaginea intitulată Kill English Ivy Pasul 4
  4
  Examinați trunchiul copacului pentru a căuta lianele pe care nu le-ați tăiat. Aruncați o privire pentru a vă asigura că nici o liana nu a fost lăsată netăiat. Tăiați și îndepărtați orice găsiți, având grijă să nu tăiați trunchiul copacului.
 • Imaginea intitulată Kill English Ivy Pasul 5
  5
  Taie iedera de la sol. Dacă arborele este înconjurat de o suprafață de iedera pe pământ, va trebui să scoateți iedera de acolo, astfel încât să nu urce înapoi la copac. Tăierea unei suprafețe în formă de gogoașă în jurul bazei pomului este numită "reducere de salvare". Aici vă vom arăta cum să faceți acest lucru:
 • Începeți prin tăierea unei linii prin iederă de-a lungul solului, de la baza arborelui până la o distanță de 1 sau 2 metri. Tăiați mai multe linii departe de copac. Tăierea secțiunilor de iederă va face mai ușor îndepărtarea.
 • Faceți o tăietură care conectează toate liniile de 1 sau 2 metri de la baza arborelui.
 • Începeți să trageți secțiunea secțiunilor de iederă. Continuați să o scoateți până când ați curățat zona de la baza copacului, astfel încât nu există nici măcar o bucată de iederă la 1 sau 2 metri de copac.
 • Imaginea intitulată Kill English Ivy Pasul 6
  6
  Așteaptă ca iedera să moară. Acum, când ați înlăturat baza copacului, iedera care crește peste înălțimea omului tău ar trebui să înceapă să se usuce și să devină maro. Nu încercați să tăiați sau să trageți lianele care au crescut peste umăr. Dacă trageți părțile iederii care se află cel mai aproape de trunchi, puteți distruge coaja și, prin urmare, puteți fi predispus la boli. Iernă moartă va părea neatrăgătoare la început, dar în cele din urmă frunzele vor cădea și vor deveni mai puțin vizibile.
 • Imaginea intitulată Kill English Ivy Pasul 7


  7
  Monitorizați zona pentru a vedea dacă iedera crește din nou. După ce ați făcut acești pași, verificați o dată la fiecare două luni pentru a vă asigura că iedera nu urcă din nou în jurul copacului. Dacă găsiți iedera nouă, taie-o.
 • Metoda 2
  Omoara ierna de la pamant

  Imaginea intitulată Kill English Ivy Pasul 8
  1
  Taie iedera în secțiuni. Se taie linii prin iedera de-a lungul pământului pentru al diviza în secțiuni mai mari. Acest lucru va face mai usoara indepartarea iederii lipite de pamant. Separați secțiunile unul de celălalt în timp ce tăiați. Lucrați cu atenție în jurul plantelor și lăstarilor pe care doriți să le păstrați.
  • Dacă intenționați să lucrați pe un deal, tăiați linii verticale din partea de sus a dealului spre partea inferioară pentru a crea secțiuni care se pot răsturna.
 • Imaginea intitulată Kill English Ivy Pasul 9
  2
  Rolați secțiunile de iederă pe podea. Ridicați capătul unei secțiuni a iederii și o rotiți înainte până când întreaga secțiune a format un fel de trunchi de iederă. Deplasați trunchiul într-o zonă separată și continuați să înfășurați secțiunile până când ați șters zona.
 • Hrănirea sulurilor de iedera este cel mai bun mod de a scăpa de ele și asigurați-vă că nu vor mai rădăcina în zonă.
 • Imaginea intitulată Kill English Ivy Pasul 10
  3
  Utilizați erbicide ca o alternativă. Ineana engleză este dificil de ucis numai cu erbicide deoarece frunzele plantei conțin o barieră de ceară care este dificilă pentru penetrarea produselor. Prin urmare, metoda cea mai eficientă este combinarea utilizării unui erbicid cu îndepărtarea manuală. Glyphosate este substanța chimică care funcționează cel mai bine pentru a ucide iedera engleză.
 • Spray zona de iedera pe care doriți să o omoare, dar aveți grijă ca glifosatul să nu vină în contact cu alte plante pe care nu doriți să le omorâți.
 • Erbicidele acționează încet și ar trebui să le aplicați din nou la fiecare 6 săptămâni sau cam asa ceva.
 • Imaginea intitulată Kill English Ivy Pasul 11
  4
  Utilizați îngrășământ pentru a păstra iedera pe care doriți să o păstrați. Dacă aveți puțină iederă pe care doriți să o păstrați, dar doriți să o împiedicați să se răspândească, puteți folosi îngrășământ pentru al menține. Pur și simplu acoperă iedera cu câțiva centimetri (între 7 și 8 centimetri sau 17-20 cm) de îngrășăminte pe bază de lemn. Ar trebui să dați o dată această metodă: lăsați îngrășământul cu iederă timp de cel puțin două sezoane. Este posibil să trebuiască să adăugați îngrășăminte noi o dată sau de două ori în timpul sezonului de creștere.
 • sfaturi

  • Purtați întotdeauna mănuși și cămăși cu mâneci lungi pentru a vă proteja brațele atunci când tăiați sau trageți iedera.

  avertismente

  • Ar trebui să fie deosebit de atenți atunci când tăierea sau iazurile de liane de arbori care pot deteriora coaja, expunând organisme sau dăunători invazive, care pot face rău sau te omor.
  • Puneți pe lentile de protecție pentru a vă proteja ochii de praf, murdărie și bucăți de iedera zburătoare.
  • Nu adăugați rădăcini sau butași de iederă într-o grămadă de compost. Este foarte probabil ca acest lucru să determine ierburile să crească și să se răspândească în zonele în care utilizați compost.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Tunsorile de tăiere
  • Mănuși de protecție
  • Lentile de protectie
  • lopată
  • Portcullis
  • Pungi de unică folosință
  • îngrășământ
  • erbicid
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se obține 99 în exploatarea arborilor Runescape (metoda rapidă)Cum se obține 99 în exploatarea arborilor Runescape (metoda rapidă)
  Cum sa faci o floare de floareCum sa faci o floare de floare
  Cum să profitați de coaja de bananeCum să profitați de coaja de banane
  Cum se diferențiază zmeura de mureCum se diferențiază zmeura de mure
  Cum se identifică boabele otrăvitoare comune în America de NordCum se identifică boabele otrăvitoare comune în America de Nord
  Cum sa vindeci eruptia cauzata de iedera otravitoareCum sa vindeci eruptia cauzata de iedera otravitoare
  Cum să eliminați erupția prin iederă otrăvităCum să eliminați erupția prin iederă otrăvită
  Cum să evitați erupțiile otrăvitoare de stejar sau de iederăCum să evitați erupțiile otrăvitoare de stejar sau de iederă
  Cum sa faci un costum de IvyCum sa faci un costum de Ivy
  Cum sa faci fasole verdeCum sa faci fasole verde
  » » Cum să omori iedera engleză

  © 2011—2020 ertare.com