Cum să omori buruienile rău cu oțet

Oțetul conține acid acetic, care este un exterminator eficient și natural al buruienilor răutăcioase. Mulți grădinari preferă să utilizeze oțet deoarece, în comparație cu erbicidele, produce efecte mai puțin dăunătoare. Puteți utiliza un pulverizator de pompare pentru a pulveriza oțet direct pe iarba rea ​​evitând cu atenție plantele pe care doriți să le păstrați. Pentru a trata cel mai dur iarba, puteți cumpăra oțet horticole mai puternic și se adaugă un detergent de spălat vase sau puțină sare înainte de pulverizare pe el.

pași

Metoda 1
Utilizați oțet pentru a ucide buruienile rău

Imaginea intitulată
1
Cumpărați oțet alb Mergeți la supermarketul local și cumpărați o sticlă de oțet de bază, care va conține, în general, o concentrație de acid acetic de 5%. Probabil cel mai bun poti face este sa cumperi un ulcior galon de 4 litri (1 galon), dacă nu există decât puține buruieni. Dacă ai de gând să omoare o mulțime de buruieni, poate fi necesar să cumpere mai mult de 4 litri (1 galon) de oțet alb, deși această sumă este suficientă pentru a acoperi o suprafață mare.
 • Acidul pe care oțul conține este ceea ce va ucide buruienile rău. Oțetul alb este cel mai recomandat și poate fi cel mai economic pentru acest scop. Cu toate acestea, puteți utiliza și oțet de cidru de mere.
 • Imagine cu denumirea Kill Weeds with Ogar Pasul 2
  2
  Se toarnă oțetul într-un pulverizator de grădină. Dacă alegeți un pulverizator de pompă cu un furtun și o duză lungă, va fi mai ușor să pulverizați suprafețe mari de iarbă proastă. Umpleți pulverizatorul cu oțet în partea superioară sau în locul în care este necesar oțet în interiorul acestuia.
 • O altă opțiune este turnarea oțetului într-o sticlă goală cu pulverizator. Puteți cumpăra o sticlă de pulverizare goală sau utilizați o sticlă pe care ați folosit-o pentru curățarea ferestrelor sau pentru alte produse de curățat ușoare de uz casnic. Dacă flaconul are alt lichid, asigurați-vă că îl clătiți bine înainte de al utiliza.
 • Dacă numai tu o să omori puțin buruieni, sau acoperă o suprafață mică, puteți detalia patru sau cinci găuri în capacul de sticla de oțet și să-l utilizați pentru a uda iarba.
 • Puteți să diluați oțetul cu apă, ceea ce este uneori recomandabil, deși, dacă o faceți, otetul va fi mai puțin eficient. Unele tipuri de iarbă proastă sunt ușor de îndepărtat cu oțet diluat, în timp ce altele sunt mai rezistente.
 • Imaginea intitulată
  3
  Alegeți o zi însorită pentru a stropi iarba rea ​​cu oțet. Acidul acetic din oțet usucă iarba rea. Prin urmare, aplicarea oțetului pe o zi care este expusă la cel puțin câteva ore în lumina directă a soarelui va crește puterea de uscare a oțetului. Presăriți iarba rău cu oțet dimineața, astfel încât să obțineți o mulțime de soare.
 • Dacă plouă în mod neașteptat la scurt timp după ce pulverizează răul cu oțet, este foarte probabil că va trebui să îl aplici a doua oară.
 • În acest caz, soarele înseamnă căldură. Idealul este că căldura este cuprinsă între 20 ° C (70 ° F).
 • Imaginea intitulată Kill Weeds With Ocher Pasul 4
  4
  Pulverizați oțetul direct pe iarba rea. Umpleți iarba rea ​​pe care doriți să o eliminați folosind un pulverizator de pompare, o sticlă de pulverizare sau o sticlă de oțet cu găuri. Acoperiți frunzele buruienilor cu oțet, dar și presărați-le în jurul rădăcinilor.
 • Nu este nevoie să înmuiați iarba rea ​​până când nu picură, dar trebuie să pulverizați un strat uniform peste ea.
 • Așteptați aproximativ 24 de ore și verificați iarba rea. Dacă nu sunteți mulțumit de rezultat, îl puteți pulveriza din nou cu oțet.
 • Imaginea intitulată Kill Weeds With Ocher Pasul 5
  5


  Evitați să stropiți oțet pe plantele pe care doriți să le păstrați. Oțetul ucide culturi și flori împreună cu iarba rea. Prin urmare, aveți grijă de fiecare dată când pulverizați oțet pe iarba proastă care este împreună cu plantele pe care doriți să le păstrați. Oțetul nu este întotdeauna o opțiune bună dacă îl veți stropi pe iarba rea ​​într-o grădină, un pat de flori sau pe terasă.
 • Oțetul nu va uda solul sau nu va ucide alte plante decât dacă vine în contact direct cu ele.
 • Imaginea intitulată Kill Weeds With Ocher Pasul 6
  6
  Curățați pulverizatorul după ce ați terminat aplicarea oțetului. Oțetul poate coroda pulverizatorul dacă îl lăsați să rămână înăuntru pentru o lungă perioadă de timp. Clătiți cu atenție pulverizatorul după fiecare utilizare. Aruncați oțetul în exces și umpleți pulverizatorul cu apă. Asigurați-vă că pompați și pulverizați apa pentru a curăța furtunul și duza.
 • Metoda 2
  Kurt rezistent iarba rea

  Imaginea intitulată
  1
  Cumparati otet horticol cu ​​o concentratie de 20%. Du-te la un magazin de aprovizionare gradina sau un magazin de ameliorare acasă și întrebați dacă au concentrat produse de oțet concepute pentru utilizarea în grădină. Când utilizați oțet mai puternic, se recomandă să fiți foarte atent. De exemplu, utilizați mănuși și ochelari de protecție.
  • Cele mai multe tipuri de iarbă proastă mor cu oțet comun, deci folosiți-o mai întâi și folosiți doar oțet horticol dacă oțetul comun nu funcționează.
  • Aveți grijă ca otetul să nu pătrundă în piele, deoarece poate cauza arsuri datorită concentrației mari de acid acetic.
 • Imaginea intitulată
  2
  Adăugați un detergent mic pentru spălat vase la oțet. Se amestecă un detergent de spălat vase în interiorul pulverizatorului sau în sticlă cu pulverizator. O cantitate bună de oțet pe care o puteți utiliza este de aproximativ o lingură (5 ml) pe 1 litru (1/4 galon). Mașina de spălat vase va permite oțetului să adere la buruieni și nu va fugi.
 • Se amestecă detergentul cu grijă cu oțet, dar nu se agită sticla sau prea va deveni detergent sub formă de spumă, mai degrabă decât amestecat cu oțet.
 • Nu este necesar să măsurați cu atenție cantitatea de detergent de spălat vase pe care o veți folosi. Presarati aproximativ 1 lingurita pe 1 litru (1/4 galon).
 • Imaginea intitulată Kill Weeds With Ogar Pasul 9
  3
  Adăugați 2 cani (500 ml) de sare de masă la 4 litri (1 galon) de oțet. Sarea poate să nu afecteze toate tipurile de buruieni rău, deși poate să se usuce mai repede decât oțetul comun. Puteți adăuga sare amestecului care conține deja detergent pentru mașina de spălat vase. Folosiți sare de masă ieftină în loc de sare de rocă, sare Epson sau sare de mare.
 • Sarea tinde să rămână pe teren pentru un timp și poate provoca efecte pe termen lung asupra sănătății plantei. Dacă intenționați să ucideți buruienile într-o zonă unde veți planta din nou alte plante, probabil că este bine să evitați să folosiți sarea.
 • Pe de altă parte, dacă intenționați să ucideți buruienile rău într-o zonă în care doriți să-l păstrați să crească în viitor, o puteți obține folosind sare.
 • Este deosebit de important să curățați pulverizatorul pe care ați presărat sarea deoarece ar putea să-i înfundă părțile și chiar să o corodeze.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • oțet alb din oțet
  • pompa de pulverizare sau sticla cu pulverizator
  • mașina de spălat vase (opțional)
  • sare de masă (opțional)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să coajăm un ou crudCum să coajăm un ou crud
  Cum se elimină matreata cu oțetCum se elimină matreata cu oțet
  Cum să consumați oțet de cidru de mereCum să consumați oțet de cidru de mere
  Cum să faci pansament italian cu oțet de cidru de mereCum să faci pansament italian cu oțet de cidru de mere
  Cum se face oțetCum se face oțet
  Cum se face oțet de vin roșuCum se face oțet de vin roșu
  Cum se face oțet de tarhonCum se face oțet de tarhon
  Cum se face șampon natural pentru câini cu oțet de cidru de mereCum se face șampon natural pentru câini cu oțet de cidru de mere
  Cum să îngrijești grădina cu oțetCum să îngrijești grădina cu oțet
  Cum să deblocați un canal de scurgere cu sare și oțetCum să deblocați un canal de scurgere cu sare și oțet
  » » Cum să omori buruienile rău cu oțet

  © 2011—2020 ertare.com