Cum sa ucizi furnici fara a folosi pesticide

Când vă deschideți dulapurile și vedeți furnicile pe zahărul vărsat, este posibil să fiți tentați să le aruncați cât mai repede posibil utilizând substanțe chimice puternice. Cu toate acestea, pesticidele sunt dăunătoare oamenilor, animalelor de companie și altor creaturi benefice a căror prezență este posibil să doriți în apropierea casei. Vestea bună este că există multe modalități foarte eficiente de a ucide furnicile fără a folosi pesticide, prin urmare nu este necesar să le folosiți pe acestea din urmă. Începeți să citiți pașii de mai jos pentru a afla cum să preparați capcane de pulverizare și furnică, eliminați un cuib întreg și descurajați-vă de la intrarea în casă - toate acestea fără a necesita utilizarea pesticidelor.

pași

Metoda 1
Utilizați insecticide naturale

Image cu titlul 35698 1
1
Utilizați săpun și apă. Umpleți o sticlă de apă cu un singur săpun de bucătărie și două părți apă, apoi agitați-o pentru a amesteca bine soluția. Dacă vedeți un rând de furnici (sau doar unul), stropiți amestecul. Acestea se vor opri imediat și se vor sufoca. Scoateți furnicile moarte folosind o cârpă umedă și păstrați sticla în apropiere pentru următoarea ocazie.
 • O altă modalitate eficientă de a ucide furnicile este aceea de a așeza mâncăruri puțin adânci cu apă cu săpun. Urmăriți-i cu o urmă de ceva dulce.
 • Această metodă este potrivită pentru uciderea grupurilor de furnici, dar nu va elimina întregul cuib. Dacă furnicile se vor întoarce, este posibil să aveți grijă de sursa problemei.
 • Apa săpun este un insecticid natural care ucide majoritatea insectelor, nu doar furnicilor. Puteți, de asemenea, să-l utilizați pentru a ucide gândacii.
 • Imaginea intitulată 35698 2
  2
  Utilizați oțet alb și apă. Antcii detest oțet, și puteți face un pesticid simplu și ieftin doar cu oțet și apă. Se amestecă o soluție de jumătate de oțet și jumătate de apă într-un pulverizator. Spray-o direct pe furnici pentru a le ucide, apoi scoate-le cu un prosop de hârtie umed și aruncați-le.
 • De asemenea, puteți folosi oțet și apă ca determinative - pulverizați-le pe pervazuri, intrări și alte locuri pe care le observați că furnicile intră.
 • Unii oameni au observat că curățarea podelelor, ferestrelor și contoarelor cu această soluție de oțet scade probabilitatea ca furnicile să meargă pe aceste suprafețe. Oțetul alb este un produs excelent de curățat în casă și nu generează miros la uscare.
 • Imaginea intitulată 35698 3
  3
  Pregătiți o soluție de suc de lamaie. Dacă nu puteți tolera mirosul de oțet, presărați furnicile cu o soluție de suc de lamaie. Ele sunt îndreptate împotriva sucului de lămâie cu acid citric, astfel încât să puteți folosi și acest spray pentru a le descuraja. Spray-o doar pe perimetrul casei tale. Pregătiți o soluție amestecând 1 parte suc de lămâie cu 3 părți de apă și folosiți-o ca pulverizare multifuncțională.
 • Imaginea intitulată 35698 4
  4
  Se răspândește pământ de diatomee în interiorul casei. Pământul de diatomee de calitate alimentară este un insecticid foarte eficient care nu dăunează oamenilor sau animalelor de casă deloc. Acesta este compus din diatome fosilizate care au fost măcinate la o pulbere. Dacă insectele merg pe praf, mici fragmente de fosile vor zgâria stratul exterior de ceros al exoscheletului tău, ceea ce va face ca corpul tău să se usuce. Pentru a ucide furnicile, împrăștiați praful pe panouri, pe pervazuri și în jurul perimetrului casei voastre.
 • Se recomandă utilizarea unei măști sau a unei pânze pe fața când manipulați pământul de diatomee. Praful nu este dăunător dacă este înghițit, dar particulele mici vă pot afecta plămânii dacă le inhalați.
 • Pământul de diatomee este ineficient când este umed sau chiar dacă aerul este umed. Acesta își va redobândi eficiența atunci când este uscat - prin urmare, dacă umiditatea casei dvs. scade puterea pământului, puteți utiliza un dezumidificator în zonele cu probleme.
 • Imagine cu titlul 35698 5
  5
  Utilizați acid boric. Acidul boric este natural și funcționează foarte bine împotriva furnicilor. Când furnicile inghite acidul boric, acesta le otrăvește stomacul și provoacă moartea. De asemenea, acidul boric dăunează exoscheletului său în același mod ca și pământul de diatomee. Puteți obține o pudră albă sau albastră, pe care o puteți răspândi în zonele frecventate de furnici, cum ar fi zonele situate lângă placa de bază sau pragurile.
 • Acidul boric nu este un pesticid toxic, dar oamenii și animalele de companie nu ar trebui să-l consume. Nu o folosiți în zonele în care joacă copii și animale de companie. Nu-l utilizați în apropierea surselor alimentare sau a dulapurilor de bucătărie.
 • Acidul boric nu este toxic pentru insecte, păsări, reptile sau pești utili.
 • Metoda 2
  Puneți capcanele

  Imaginea intitulată 35698 6
  1
  Faceți capcane cu zahăr și acid boric. Acestea pot fi făcute cu ușurință, sunt ieftine și, cel mai bine, sunt foarte eficiente. Tot ce aveți nevoie sunt bucăți de carton sau așchii (câte una pentru fiecare capcană), o sticlă de sirop de porumb sau orice tip de substanță lipicioasă dulce și pulbere de acid boric. Acești pași trebuie să urmați pentru a crea capcana:
  • Se toarnă 2 linguri de sirop de porumb și 2 linguri de acid boric într-un bol mic.
  • Asigurați-vă că are o textură lipicioasă, lipicioasă și nu lichidă. Adăugați mai mult acid boric dacă amestecul este prea lichid.
  • Luați o lingură și împrăștiați amestecul pe suprafața bucăților de carton. Fiecare piesă va fi o capcană.
 • Image cu titlul 35698 7
  2
  Așezați capcanele unde văd de obicei furnicile. Dacă vă place să vă plimbați de podeaua băii, plasați o capcană acolo. Plasați altul sub chiuveta de bucătărie și altul în pridvor. Așezați capcanele atunci când observați că furnicile se adună.
 • Capcanele conțin acid boric, deci nu trebuie să le așezați în dulapuri de bucătărie sau în apropierea surselor alimentare.
 • De asemenea, puteți pune capcanele departe de casă. Așezați-le pe paturi de flori sau în apropierea coșurilor de gunoi.
 • Este posibil ca mirosul dulce nu numai să atragă furnici, ci și alte creaturi, cum ar fi fiul tău sau câinele tău. Trebuie să amplasați capcanele departe de copii și de animalele de companie.
 • Imaginea intitulată 35698 8
  3
  Așteptați ca capcanele să atragă furnicile. Dacă există o ciumă în casa dvs., nu va dura mult timp ca capcanele să se umple cu furnicile rătăcind în carton în căutarea hranei dulci și hrănindu-se cu siropul contaminat cu acid boric. Ei nu vor muri în acest moment, dar otravă va intra în curând pe stomac. Pentru moment, se vor întoarce în cuibul lor pentru a aduce niște mâncare tovarășilor lor, care vor ingera și otrava.
 • Dacă observi că furnicile intră și ies din capcane, lasă-le să se miște liber. Dacă îi ucizi, ei nu vor avea ocazia să transporte otrava în cuib, care ar ucide mai mulți furnici.
 • Această metodă nu va ucide întotdeauna toate furnicile din cuib, dar va reduce considerabil populația de furnici aproape de casa ta.
 • Imaginea intitulată 35698 9
  4
  Schimbați capcanele atunci când siropul se usucă. După câteva zile, probabil că va trebui să plasați noi capcane. Pregătiți un lot proaspăt de otravă de furnici, aplicați-l pe bucăți de carton și puneți capcanele.
 • Imaginea intitulată 35698 10
  5
  Continuați să utilizați capcanele până când furnicile nu mai merg la ele. După una sau două săptămâni, numărul de furnici care se apropie de hrănire cu siropul trebuie să fi scăzut semnificativ. Munca voastră se va încheia când veți începe să vedeți furnici morți în apropierea capcanelor și nu veți mai observa hoardele care se îndreaptă spre casă.
 • Imaginea intitulată 35698 11
  6
  Omoara larvele folosind capcanele cu borax si faina de porumb. Antrenele muncitori consumă lichide, nu solide, dar vor lua bucăți de făină de porumb în cuibul lor. Ei vor hrăni larvele cu aceste bucăți solide, care vor transforma alimentele în lichide și le vor da furnicilor muncitori. În acest fel, acidul boric va trece prin mai multe generații de furnici.
 • Vasele cu cornmeal și borax trebuie să fie suficient de mici pentru ca furnicile să intre și să le părăsească.
 • Puteți face, de asemenea, o pastă uscată cu porumb, borax și câteva picături de apă. Aplicați pasta în zonele unde văd de obicei furnicile.


 • Metoda 3
  Scoateți un cuib

  Imagine cu titlu 35698 12
  1
  Urmați furnicile la cuib. În cazul în care furnicile sunt încă în jurul casei dvs., indiferent de spray-uri și capcane pe care le utilizați, va trebui să le atace la sursa lor: cuibul. Dacă vedeți un rând de furnici mărșăluind în interiorul casei, urmați-le cât puteți pentru a localiza mândria. În funcție de specia de furnică pe care o aveți acasă, cuibul ar putea fi într-un spațiu deschis în aer liber, ascuns cu grijă în roci sau tufișuri sau în interiorul casei.
  • mici furnici negri ei sunt unii dintre cei mai comuni invadatori ai casei. Aceste furnici merg pe rânduri lungi, lente și dezvăluie locația cuibului lor oricui are ideea bună să-i urmeze afară. Veți găsi cuibul dvs. în zonele acoperite ale curții.
  • parfumuri domestice parfumate (Cunoscuți de mirosul de nucă de cocos putrezit pe care îl emit când le zdrobiți) își construiesc cuibul în interiorul casei, în cadrul ferestrelor sau în interiorul pereților. Ele creează, de asemenea, cuiburi în aer liber în grămezi de lemn sau compost, sub pietre și în alte fisuri în aer liber.
  • trotuare de trotuar De obicei își fac cuiburile în fisurile trotuarelor sau ale drumurilor. Probabil nu puteți vedea cuibul în sine (deoarece ar putea fi ascuns sub trotuar), dar puteți găsi intrarea furnicilor.
  • focuri de furnici Ei nu intră, de regulă, în case - cu toate acestea, ați putea avea un cuib în proprietatea dvs., prin care nu puteți merge desculț în curtea voastră. Căutați o movilă mare deasupra solului, care este compusă din granule de nisip.
 • Imagine cu titlu 35698 13
  2
  Pregătiți un ceainic cu apă clocotită. Umpleți un ceainic mare pe jumătate cu apă. Se fierbe la foc mare. Va trebui să mergeți de la bucătărie la cuibul pe care l-ați găsit de îndată ce apa se fierbe și în timp ce este încă fierbinte.
 • Imaginea intitulată 35698 14
  3
  Se toarnă apa în cuib. Încercați să o aruncați în gaura intrării pe care ați găsit-o. Apa fierbinte va ucide sute de furnici la contactul cu ele și, de asemenea, va face ca cuibul să se prăbușească. Dacă cuibul este destul de mare, ar fi posibil să aruncați mai mult decât o ceainică de apă.
 • Dacă cuibul care vă provoacă probleme se află în interiorul casei, trucul de apă clocotită îl poate deteriora. În schimb, umeziți cuibul cu un castron de apă cu săpun. De asemenea, puteți pune mănuși de cauciuc și puteți zgâria cuibul cu o găleată și apoi înecați furnicile.
 • Dacă aveți probleme cu furnicile, ar trebui să vă apropiați de cuib, folosind pantaloni lungi înțepați în șosete și îmbrăcăminte cu mâneci lungi. Furnicile se vor înfuria cu siguranță și ar putea ieși din cuib pentru a încerca să vă urce hainele.
 • Imaginea intitulată 35698 15
  4
  Verificați furnicile în zilele următoare. Dacă apa de fierbere le-a ucis efectiv, zilele dvs. de probleme cu furnicile vor fi terminate. Dacă observați că unii se întorc încet, reveniți la apă fiartă în cuib. În mod ocazional, va trebui să turnați apă mai mult decât o dată pentru a ucide toate furnicile în mod eficient.
 • Dacă se pare că apa de fierbere nu funcționează, lipiți o miză în cuib. Mutați-l pentru a forma un crater de dimensiuni considerabile. Umpleți aproximativ jumătate din crater cu bicarbonat de sodiu și acoperiți-l cu oțet.
 • Dacă încerci să ucizi furnici roșii, poți folosi și metoda cupei. Pune-ți pantalonii în șosete pentru a proteja lunga ta, apuca o lopată și începe săpat rapid movila de furnici, și le depozitează într-un castron mare presărat cu bicarbonat de sodiu, ceea ce va împiedica furnicile să scape. Continuați până când ați săpat întreg cuibul. Aruncați furnicile în oțet și apă sau în apă fiartă.
 • Imagine cu titlu 35698 16
  5
  Acoperiți găurile din intrările dacă nu puteți găsi cuibul. Uneori, va fi dificil să accesați întregul cuib, dar, de obicei, puteți găsi o gaură de intrare. Poți să pui apă fiartă în această gaură - totuși, acoperirea acesteia are de obicei aceeași eficacitate. Umpleți-l cu murdărie sau pietre și presărați puțin acid boric pe zonă pentru a vă asigura. Este posibil ca furnicile să-și miște cuibul.
 • Metoda 4
  Folosiți factori naturali de descurajare

  Imaginea intitulată 35698 17
  1
  Faceți o linie pe care furnicile nu o traversează. Există multe substanțe naturale pe care furnicile le urăsc atât de mult încât nu le abordează. Dacă utilizați aceste substanțe pentru a crea linii în apropierea pervazului, în jurul perimetrului casei dvs. și în orice zonă în care intrați furnicile, le puteți împiedica să intre în casa dvs. Reînnoiți liniile în intervale de câteva zile, deoarece furnicile pot intra atunci când liniile dispar. Acestea sunt câteva substanțe care funcționează în acest scop:
  • scorțișoară
  • piper roșu
  • coaja de portocala sau lamaie la sol
  • boabe de cafea
 • Image cu titlul 35698 18
  2
  Strângeți sucul de lămâie pe marginile exterioare. Acest lucru va împiedica ca interiorul casei dumneavoastră să devină lipicios, iar mirosul puternic de citrice va sperie furnicile. De asemenea, puteți aplica o soluție de jumătate de suc de lămâie și jumătate de apă în zona exterioară a casei dvs.
 • Imaginea intitulată 35698 19
  3
  Țineți departe furnicile folosind uleiuri esențiale. Ei urasc mirosul diferitelor uleiuri esențiale, multe dintre ele având un miros foarte plăcut pentru oameni. Adăugați 10 picături de ulei esențial într-o ceașcă de apă, apoi presărați soluția în interiorul și în afara casei pentru a ține departe furnicile. Acestea sunt uleiurile pe care le puteți utiliza:
 • ulei de lamaie
 • mentă
 • Uleiul de eucalipt (nu-l utilizați lângă pisici, deoarece este toxic pentru ei, dar nu pentru câini)
 • ulei de lavanda
 • ulei de cedru
 • Imaginea intitulată 35698 20
  4
  Păstrați suprafețele curate, astfel încât furnicile să nu aibă nici un interes să intre. Faceți tot posibilul pentru a păstra impecabil etajele, contoarele și dulapurile în lunile de primăvară, deoarece furnicile sunt mai predispuse să intre în casa dvs. în acest moment. Acest lucru este foarte util pentru a menține furnicile din casă. Dacă nu mirosesc mâncarea, ei nu vor avea niciun interes să invadeze casa ta.
 • De asemenea, păstrați recipientele de etanșare bine etanșate. Acest lucru este foarte important pentru zahăr, miere, sirop și alte alimente pe care furnicile le place să le consume.
 • Curățați imediat tot ce vărsați, în special sucul de fructe sau siropurile.
 • Imagine cu titlul 35698 21
  5
  Sigilați-vă casa pentru a ține afară furnicile. Dacă nu le oferiți o intrare la furnici, va fi mai probabil să rămână în zonele în aer liber. Găsiți toate fisurile și crăpăturile mici în care ar putea intra, cum ar fi sub ușă, lângă pervazuri și alte fisuri mici în fundații. Umpleți găurile cu chit sau alt material de etanșare, etanșând astfel casa ermetic. Spray zonele cu lavanda sau apa cu lamaie pentru a fi siguri.
 • sfaturi

  • Creați un amestec cu săpun, oțet și alte produse de casă și spritz-l. Acest lucru funcționează întotdeauna!
  • Verificați întotdeauna intrările și pragurile - o furnică poate atrage mii. Furnicile lasa un miros invizibil traseu care alte furnici poate mirosi singur, deci ar trebui să folosiți materiale de curățare concepute pentru furnici pentru a scăpa de ele.
  • Anturii nu le place pasta de dinți de menta. Aplicați-o aproape de zonele în care îi vedeți și asta este! Acest lucru le va elimina.
  • Luați o bucată de hârtie, aplicați adeziv sau alt tip de soluție lipicioasă și plasați-o acolo unde vedeți furnici. Ei vor merge la hârtie și se vor lipi de ea, iar când va fi plin, va trebui să o aruncați!
  • Dacă nu puteți tolera ideea de a le ucide, lăsați un borcan de miere pe un copac în grădină, la începutul verii. Furnicile vor fi fericite să rămână în bucătărie.
  • Cea mai eficientă modalitate de a păstra furnici departe de casă este să vă păstrați curat casa. Curățați contoarele în mod frecvent și nu lăsați fiarele.
  • Se spune că barajul de cretă și de sare ține furnicile departe de casă, însă mulți le consideră ineficiente.
  • Scoateți bandă adezivă. Dacă vedeți o furnică, puneți banda adezivă pe ea și folosiți degetele pentru al zdrobi deasupra. Corpul furnici va fi blocat pe bandă, așa că nu se va murdări. Repetați până când banda nu are clei.
  • Îndoarceți furnicile cu degetele. Ar trebui să vă spălați mâinile după ce ați făcut acest lucru, mai ales pentru că mulți furnici au un miros rău.
  • Dacă aveți de gând să utilizați metoda de apă fierbinte pentru a elimina un cuib, este posibil să aveți de a face acest lucru de mai multe ori. Dacă unii supraviețuiesc, ați putea găsi multe furnici moarte peste tot! Acest lucru se datorează faptului că unele specii de furnici transportă morții la suprafață, ceea ce va lăsa un mare dezastru.

  avertismente

  • Păstrați mereu momeli și capcane la îndemâna copiilor și a animalelor de companie. Așezați-le într-o zonă care este la îndemâna furnicilor.
  • Antcii se vor întoarce cu timpul, așa că trebuie să fii gata să o faci din nou.
  • Rețineți că furnicile reprezintă o parte importantă a lanțului alimentar. Nu încercați să ucideți toate furnicile din vecinătate, doar pe cei din casa dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa impiedicati furnicile sa manance alimente pentru animalele de companieCum sa impiedicati furnicile sa manance alimente pentru animalele de companie
  Cum să identificați furnici dulgherCum să identificați furnici dulgher
  Cum să identificați o furnică reginăCum să identificați o furnică regină
  Cum sa scapi de furnici cu scortisoaraCum sa scapi de furnici cu scortisoara
  Cum sa scapi de furnici in bucataria taCum sa scapi de furnici in bucataria ta
  Cum sa scapi de furnici in casa taCum sa scapi de furnici in casa ta
  Cum să oprești o invazie a furnicilorCum să oprești o invazie a furnicilor
  Cum sa elimini furnicile din ghivecele taleCum sa elimini furnicile din ghivecele tale
  Cum să elimini furnicile negreCum să elimini furnicile negre
  Cum să elimini furnicileCum să elimini furnicile
  » » Cum sa ucizi furnici fara a folosi pesticide

  © 2011—2020 ertare.com