Cum să mențineți un ceas de perete cu cuarț acționat cu baterie

Ceasul de perete se oprește și cauzează probleme? Acest ghid vă va învăța cum să întrețineți și să reparați un ceas de perete cu cuarț cu baterie.

pași

Imaginea intitulată Mențineți un ceas de perete din cuarț cu baterie alimentată Pasul 1
1
Verificați dacă contactele metalice din suportul bateriei nu sunt corodate. Noua baterie pe care o introduceți nu va rezolva problema dacă contactele metalice sunt murdare. În cazul în care metalul nu este strălucitor și curat, îndepărtați-l folosind un șmirghel (cereale 220 sau ceva va face). Dacă nu aveți șmirghel, puteți folosi o șurubelniță mică sau o altă unealtă metalică. Dacă aceasta rezolvă problema, vă veți fi salvat în cel mai simplu mod.
 • Imaginea cu titlul Mențineți un ceas de perete din cuarț alimentat cu baterii Pasul 2
  2
  Verificați magnetul permanent. Dacă problema persistă, motorul pas cu pas de tip Lavet de pe ceasul cu cuarț va avea, probabil, un magnet permanent necorespunzător (adică rotorul). Trebuie să readuceți magnetul în poziția corectă. Deci nu ai auzit niciodată de asta? Du-te la Wikipedia.com și citi articolul despre "Lavet motor de tip pas cu pas".
 • Rețineți că acest articol prezintă numai un motor cu pas cu pas foarte mic, cum ar fi cel folosit într-un ceas de mână. Motorul ceasului de perete este mult mai mare și este mai ușor să lucrați la el. Încercați să nu fiți intimidați. Nu este atât de dificil.
 • Imaginea intitulată Mențineți un ceas de perete din cuarț alimentat cu baterii Pasul 3
  3
  Luați un test simplu pentru a verifica dacă ceasul cu cuarț are o astfel de problemă. Plasați ceasul de perete pe o masă plată, cu partea din față a ceasului îndreptată în sus. Vezi dacă mâna a doua are o problemă, dacă se mișcă înainte și se oprește sau chiar dacă se oprește complet. Dacă da, este posibil ca magnetul permanent mic să se alunece înapoi și să nu mai fie în același plan orizontal ca metalul electromagnetului.
 • Aceasta este a doua parte a acestui test simplu: Întoarceți ceasul astfel încât forța de gravitație să tragă magnetul mic în poziția sa corectă. Partea frontală a ceasului va îndrepta acum spre pământ.
 • Dacă masa este din sticlă, puteți să vă așezați pe podea și să priviți sub masă dacă ceasul funcționează corect. Sau puteți doar să luați ceasul și să-l țineți deasupra capului să vă uitați la el. Trebuie să-l păstrați în aceeași poziție orizontală privind în jos. Dacă ceasul funcționează bine în această poziție, dar nu privește în sus, atunci are un magnet nealiniat.
 • Imagine cu titlul Mențineți un ceas de perete din cuarț cu baterie pe baterie Pasul 4
  4
  Scoateți cutia neagră din partea din spate a ceasului. Aceasta este caseta care ține bateria AA din spate și mâinile ceasului din față. Se numește mecanismul pas cu pas. Pentru a face acest lucru, începeți prin a scoate capacul transparent de plastic din partea din față a ceasului. De obicei are 3 file sau fisuri în jurul marginii exterioare. Vedeți dacă puteți localiza aceste trei file.
 • Imaginea intitulată Mențineți un ceas de perete din cuarț cu baterie pe baterie Pasul 5
  5
  Utilizați o mică șurubelniță cu lamă plană pentru a anula cele 3 urechi și scoateți capacul frontal din plastic.
 • Imaginea intitulată Mențineți un ceas de perete cu cuarț alimentat cu baterii Pasul 6
  6
  Scoateți cu ușurință cele 3 mâini ale ceasului (a doua mână, mâna minutelor și apoi mâna oră). Doar scoateți-le (una câte una) și vor ieși. Așezați-le într-un mic recipient pe partea laterală pentru a le menține în siguranță. Încercați să nu le aruncați la pământ și, în special, să nu vă deplasați pe ele.
 • Imaginea intitulată Mențineți un ceas de perete din cuarț cu baterie pe baterie Pasul 7
  7
  Pe partea din spate a ceasului există 2 ochiuri sau cârlige negre din plastic, care montează mecanismul ceasului în spate. Scoateți ușor aceste 2 file pentru a vă permite să scoateți mecanismul ceasului din spate.
 • Imaginea intitulată Mențineți un ceas de perete din cuarț cu baterie pe baterie Pasul 8
  8
  Scoateți bateria.


 • Imaginea intitulată Mențineți un ceas de perete din cuarț cu baterie pe baterie Pasul 9
  9
  Deschideți mecanismul ceasului și priviți înăuntru. Pentru a face acest lucru, trebuie să scoateți capacul din plastic negru de pe partea din spate a mecanismului. Fii atent Are 3 file, nu 2. Există o filă în centrul compartimentului bateriei, care este greu de văzut. Încercați să nu rupeți niciuna dintre aceste file deoarece veți avea nevoie de ele pentru a ține mecanismul ceasului în loc. Scoateți ușor capacul din spate și priviți înăuntru. Dacă vreuna dintre uneltele mici albe nu se află în poziția corectă, returnați-o.
 • Imaginea intitulată Mențineți un ceas de perete din cuarț alimentat cu baterii Pasul 10
  10
  Familiarizați-vă cu părțile din mecanism.
 • Vedeți tabloul de bord mic? Există 2 fire de cupru foarte mici care conectează această tablou de bord la o bobină de sârmă montată chiar mai jos. Încercați să nu rupeți aceste cabluri. Ele au doar un diametru de 0,008 cm (0,003 țoli) și sunt foarte fragile. Observați că bobina de sârmă este înfășurată în jurul unei părți a unei bucăți relativ mari de metal plat, în formă de "U". Aceste două piese formează împreună un electromagnet.
 • Când curentul electric curge către bobina de sârmă, miezul metalic, realizat dintr-un aliaj de fier, devine magnetic. Există un spațiu pe partea deschisă a "U". Aici este localizat magnetul permanent. Împreună, aceste 3 piese formează un motor pas cu pas Levat. Magnetul permanent are forma unui toroid (sau gogoasa).
 • Atașat pe o parte a magnetului este o mică unelte din plastic cu dinți. Aceasta se numește rotor pentru că "rattan", (care este, se rotește în cercuri, cum ar fi roata unei biciclete). Există o axă sau o tijă de plastic mic care trece prin centrul toroidului magnetic la 90 de grade. Magnetul mic trebuie să se alinieze doar până la centrul metalului plat care îl înconjoară (de exemplu, electromagnetul), altfel micul motor nu va funcționa foarte bine.
 • Capătul acestui arbore plastic pentru rotor este introdus într-o gaură mică situată în capacul din plastic negru pe care l-ați scos. Această gaură mică este foarte adâncă! Aceasta este problema. Trebuie să reduceți cu exactitate profunzimea acestei găuri. Astfel, probabil, ceasul poate funcționa perfect timp de mulți ani. Întrebarea complicată acum este: "Cum o facem? Cum măsurăm sau într-un fel determinăm exact cât de profund ar trebui să fie această gaură? De asemenea, cum să umplem exact partea de jos a acestei găuri (la o adâncime de doar câteva milimi de un centimetru)?"
 • Imaginea intitulată Mențineți un ceas de perete din cuarț alimentat cu baterii Pasul 11
  11
  Asigurați-vă că ați localizat gaura exactă din capacul din spate al cărei scop este de a menține rotorul motorului pas cu pas în poziție. Deschideți gaura de la un capăt la altul. Încercați să nu utilizați un burghiu mic. Ai putea zgâria laturile găurii. Acest lucru ar accelera în mod semnificativ rata la care aceste părți din material plastic s-ar deteriora.
 • Gândește-te la asta. Doriți ca ceasul dvs. să funcționeze de mai mulți ani. Acest lucru înseamnă că rotorul mic va fi rotit în loc și frecându-se în interiorul acestei găuri zi și noapte de mai mulți ani. Pentru o viață îndelungată, este important ca ambele suprafețe să fie foarte netede în locurile în care plasticul este frecat de plastic.
 • Nu este recomandată o foraj. Cel mai important lucru este că vârful este din oțel călit. Peretele din plastic din spatele acestei gauri este de aproximativ 1/25 inch (1/64 inci) gros. Pur și simplu împingeți-l (din interiorul orificiului) cu tipul corect de scule metalice ascuțite ar face o gaură la cealaltă parte.
 • Dimensiunea exactă a acestei găuri poate varia de la producător la producător, deci este în intervalul de 0,06 până la 0,1 cm (0,025 până la 0,05 inci) în diametru. După ce ați făcut gaura prin peretele din spate din interior, răsturnați capacul din spate și curățați-l din exterior. Vrei ca gaura să fie deschisă pentru a putea ajunge din spate (în timp ce ceasul funcționează cu susul în jos).
 • Veți pune lipici în această gaură, un fel de adeziv special. Se numește "două componente adezive epoxidice" și puteți să-l obțineți în magazinele de aer condiționat (faceți o căutare Google pentru a găsi magazinul cel mai apropiat de dvs.).
 • De asemenea, aveți nevoie de o ventilație bună deoarece gazele pe care acest emiță le eliberează sunt toxice. (Citiți măsurile de precauție de pe etichetă). Este un lipici în două părți și este foarte gros. Adezivul trebuie să umple capătul orificiului fără ca rotorul să se oprească din rotire. Utilizați uleiul de motor pentru autovehicule la vârful arborelui rotorului astfel încât adezivul să nu se lipi de rotor și este liber să continue rotirea. Este foarte important ca ceasul să funcționeze și să funcționeze atâta timp cât cleiul se usucă.
 • Adezivul trebuie să adere la capacul din spate al mecanismului de ceas, dar nu la rotorul însuși. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți grijă să nu puneți ulei pe partea exterioară a capacului din spate lângă orificiu. Cu toate acestea, ar trebui să introduceți ulei în interiorul orificiului din vârful arborelui rotorului. Cea mai sigură modalitate de a controla unde se deplasează uleiul și care nu se deplasează este după cum urmează: înainte de a plasa capacul din spate, scuturați vârful tijei rotorului în ulei de motor. Curăță aproape tot uleiul, frecându-l de câteva ori pe o suprafață curată și uscată. Utilizați suprafața mesei pe care lucrați. Așezați rotorul înapoi pe motor, pas cu pas.
 • Fiti foarte atenti ca arborele arborelui rotorului sa fie orientat direct in sus si in jos si nu usor in lateral. Același rotor este un magnet mic, iar metalul de lângă el este și ușor magnetic. Secretul de a face arborele drept este de a roti 45 sau 90 de grade astfel încât propriul său câmp magnetic să fie aliniat corespunzător cu resturile câmpurilor magnetice ale celor două bucăți de metal de pe fiecare parte a rotorului. Doar experimentați cu acest lucru și veți realiza acest lucru. Dacă arborele arborelui rotorului nu este în sus și în jos atunci când plasați capacul, veți sparge ceva (cavitatea mică a arborelui către partea din față a ceasului). Este posibil să rezolvați o pauză ca aceasta, dar este foarte complicată. Fii atent și nu rupi, înțelegi?
 • Imagine cu titlul Mențineți un ceas de perete din cuarț cu baterie cu baterie Step 12
  12
  Plasați ușor capacul, menținând mecanismul ceasului cu fața în jos. Poți să scoți ceva din gaură. Curatati-l usor pentru a pastra zona uscata. Puteți folosi ceva mai adecvat, ca o cârpă sau un țesut.
 • Imaginea intitulată Mențineți un ceas de perete cu cuarț alimentat cu baterii Pasul 13
  13
  Puneți bateria în ceas pentru a funcționa. Puteți pune temporar a doua mână pe ceas pentru a verifica dacă funcționează corect în timp ce este cu fața în jos. Îndepărtați din nou mâna a doua, pentru că va rămâne în cale în timp ce utilizați cleiul. Puteți utiliza o bobină metalică sudată (deoarece are o gaură în mijloc) ca un loc pentru a plasa mecanismul ceasului cu fața în jos. Puteți utiliza, de asemenea, un alt element (cum ar fi un mic carton de lemn cu o gaură), care este convenabil pentru tine.
 • Imaginea intitulată Mențineți un ceas de perete din cuarț cu baterie pe baterie Pasul 14
  14
  Se amestecă cele două părți ale adezivului și se împinge puțin prin gaură. Această ultimă parte este mai mult artă decât știință. Folosește-ți cea mai bună judecată. Este mai bine să aplicați un adeziv foarte puțin în gaură decât să aplicați prea mult.
 • Imaginea intitulată
  15
  Așezați o mare picătură de adeziv (~ 4/5 cm sau 1/3 din diametru) în jurul întregii zone. Căderea adezivului în gaură nu are de ce să rămână din cauza uleiului. Ceea ce o ține în loc este căderea mare de adeziv. Este foarte important ca ceasul să funcționeze atâta timp cât cleiul se usucă. Aceasta durează aproximativ 1 până la 2 ore.
 • Imaginea intitulată Menținerea unui ceas de perete cu cuarț alimentat cu baterie, pas 16
  16
  Reasamblați ceasul. Verificați dacă funcționează corect atât cu fața în sus, cât și cu fața în jos.
 • avertismente

  • Gazele adezive sunt toxice. Asigurați-vă că aveți o bună ventilație. Citiți, de asemenea, măsurile de precauție de pe spatele ambalajului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumpărați o baterie de rezervă pentru un telefon mobilCum să cumpărați o baterie de rezervă pentru un telefon mobil
  Cum să găsești fereastra mecanică a lui Edgar în Final Fantasy VICum să găsești fereastra mecanică a lui Edgar în Final Fantasy VI
  Cum se arată procentul de baterie pe un iPhoneCum se arată procentul de baterie pe un iPhone
  Cum se construiește un motor electric simpluCum se construiește un motor electric simplu
  Cum sa faci ceasuriCum sa faci ceasuri
  Cum sa faci ornamente magnetice cu lumini LEDCum sa faci ornamente magnetice cu lumini LED
  Cum să curățați cuarțulCum să curățați cuarțul
  Cum să reglați cureaua metalică a unui CasioCum să reglați cureaua metalică a unui Casio
  Cum să schimb bateria unui ceasCum să schimb bateria unui ceas
  Cum să învârți un ceasCum să învârți un ceas
  » » Cum să mențineți un ceas de perete cu cuarț acționat cu baterie

  © 2011—2020 ertare.com