Cum să mențineți un panou solar

Întreținerea panourilor solare este importantă deoarece, dacă nu se face cu grijă, cantitatea de energie pe care aceste panouri le produc pentru casa poate fi redusă. Deoarece sistemele de panouri solare trebuie să absoarbă energia de la soare, componenta cea mai importantă a procesului de îngrijire a panourilor solare este păstrarea lor curată. De obicei, puteți menține un sistem de panouri solare cu același echipament pe care îl utilizați pentru a vă curăța mașina sau ferestrele casei dumneavoastră, atâta timp cât aveți grijă de ele în mod regulat și nu permiteți acumularea pământului și a altor elemente de mediu pentru o perioadă lungă de timp. .

pași

Metoda 1
Curățarea panourilor solare

Imaginea intitulată
1
Cumpărați un kit pentru curățarea panoului solar. Ar trebui să vină o sticlă de săpun lichid, un detergent, o perie mică și, în unele cazuri, o extensie pentru mânerul periei. În multe privințe, aceste articole sunt similare cu cele pe care le folosiți pentru a vă curăța mașina, astfel încât, dacă nu puteți cumpăra un kit special conceput pentru curățarea panourilor solare, îl puteți înlocui cu echipamentul pe care îl utilizați pentru a vă curăța mașina.
 • Imaginea intitulată
  2
  Amestecați săpunul cu apa într-o găleată. Suma pe care trebuie să o amestecați va fi scrisă pe sticla cu săpun lichid. De obicei, este aceeași proporție care este folosită pentru curățarea autoturismelor.
 • Imaginea intitulată
  3
  Îndepărtați peria în amestecul de săpun cu apă și ștergeți ușor pe panouri. În cazul în care panourile dvs. sunt împărțite în aranjamente mai mici, atunci ar trebui să aveți posibilitatea de a face treaba cu o mică perie manuală, totuși, pentru configurații mai mari, poate fi mai dificil să ajungeți la panourile centrale, astfel încât veți avea nevoie de o perie cu încă un mâner mult timp.
 • Imaginea intitulată
  4


  Curățați panourile solare cu agentul de curățare în timp ce acestea sunt încă umede. Uneori, agentul de curățare este atașat la partea din spate a pensulei. Este important să nu lăsați săpunul să se usuce pe panouri, deoarece acest lucru va bloca cantitatea de lumină solară pe care o pot absorbi, făcându-le să devină mai ineficienți.
 • Imaginea intitulată
  5
  Închiriați un echipament profesionist de curățare a panourilor solare dacă există zone pe care nu le puteți curăța pe cont propriu. Uneori poate fi dificil să se ajungă la panouri, în timp ce alteori pot exista anumite pete, cum ar fi excrementele de pasăre care pot fi destul de greu de curățat. Este mai bine să angajați un profesionist în loc să riscați să vă deteriora panourile solare.
 • Metoda 2
  Monitorizați performanța

  Imaginea intitulată
  1
  Instalați un sistem de monitorizare pentru a cunoaște performanța panourilor solare. Când performanța este redusă, veți ști că trebuie să mențineți sistemul. Cele mai multe dintre aceste sisteme de monitorizare trebuie să fie instalate de către un profesionist la momentul cumpărării. Aici veți vedea câteva avantaje ale instalării unui sistem de monitorizare a panoului solar:
  • Puteți monitoriza cât de multă energie produce panourile solare.
  • Monitorizarea acestor sisteme vă poate arăta modul în care beneficiați de mediu cu emisii reduse de CO2 în comparație cu alte sisteme energetice. Aceste statistici vă pot ajuta să beneficiați de avantaje fiscale atunci când vă depuneți impozitele.
  • Diagnosticați problemele prin intermediul sistemului de monitorizare. Multe dintre aceste sisteme vă spun care zone ale panourilor solare nu funcționează corect și au nevoie de reparații.
  • Priviți informațiile despre panourile solare pe un semn pe perete în timp ce vă aflați acasă sau pe internet când călătoriți.

  sfaturi

  • În esență, geamul gros care este în afara panourilor solare este cel care necesită cea mai mare întreținere. Componentele electrice ale panoului sunt sigilate în interiorul acestui geam și sunt, în mod normal, bine protejate pe toată durata de viață a panoului.
  • Departamentul de Energie al Statelor Unite sugerează că trebuie să investiți între 8 și 16 ore pe an pentru a menține un sistem panou solar. Ar trebui să curățați aceste panouri de 4 ori pe an sau să faceți o curățare bună cel puțin o dată pe an. Întreținerea acestor sisteme ar trebui să se facă mai des în zone în care există suficient praf sau în clădiri care sunt înconjurate de vegetație.

  avertismente

  • Panourile solare murdare reduc semnificativ cantitatea de energie generată de ele.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să oprești urmărirea pe PinterestCum să oprești urmărirea pe Pinterest
  Cum sa faci un senzor de lumina soarelui in MinecraftCum sa faci un senzor de lumina soarelui in Minecraft
  Cum să vă declarați casa ca pe o micronație independentăCum să vă declarați casa ca pe o micronație independentă
  Cum de a transforma o arsură în bronzCum de a transforma o arsură în bronz
  Cum să eliminați petele solareCum să eliminați petele solare
  Cum se elimină arsurile solare (pentru tipurile de piele indiene)Cum se elimină arsurile solare (pentru tipurile de piele indiene)
  Cum de a crea o casă ecologicăCum de a crea o casă ecologică
  Cum să-ți faci casa să lucreze cu energie solarăCum să-ți faci casa să lucreze cu energie solară
  Cum sa-ti faci casa eficienta energeticaCum sa-ti faci casa eficienta energetica
  Cum se face un cuptor solarCum se face un cuptor solar
  » » Cum să mențineți un panou solar

  © 2011—2020 ertare.com