Cum să vă păstrați prosoapele moi

Dezavantajul investiției într-un set bun de prosoape este că după ce le folosiți în mod repetat, ele devin aspre și rigide ca restul prosoapelor de baie obișnuite. Deși poate fi dificil să restabiliți materialul în starea inițială, există diferite trucuri pe care le puteți folosi pentru a ușura chiar și înlăturarea prosoapelor cele mai uzate. Cel mai bun lucru este că aceste trucuri sunt foarte simplu de aplicat - singurul lucru de care aveți nevoie sunt produsele de bază pentru spălarea hainelor (în plus față de unele ingrediente de casă în cazul în care doriți să încercați soluții mai puțin comune).

pași

Metoda 1
Modificați obiceiurile de spălare

Imaginea intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 1
1
Utilizați mai puțin detergent. Există multe motive pentru care un prosop moale poate fi rigid. Cu toate acestea, una dintre cele mai frecvente este utilizarea excesivă a detergenților. Odată cu trecerea timpului, substanțele chimice din detergenți se pot acumula în fibrele prosoapelor, ceea ce le face mai rigide și mai puțin absorbante. Pentru a împiedica acest lucru, puteți utiliza o cantitate mai mică de produs decât este indicat pentru un lot de îmbrăcăminte. În acest fel, mașina va fi mai ușor să elimine resturile de săpun în fiecare ciclu de clătire.
 • Nu vă fie teamă să reduceți cantitatea de detergent pe care o utilizați. Este foarte puțin probabil ca hainele dvs. să fie murdare. De exemplu, unele studii au arătat că în Statele Unite, oamenii folosesc mai mult detergent decât este necesar pentru a-și spăla hainele. De asemenea, veți economisi bani.
 • Imaginea intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 2
  2
  Asigurați-vă că prosoapele au suficient spațiu în mașina de spălat. Dacă doriți să păstrați prosoapele moi, rezistați tentației de a umple mașina de spălat rufe cu prea multe haine. Dacă doriți să obțineți rezultate mai bune, este mai bine să lăsați suficient spațiu liber în aparat, astfel încât articolele de îmbrăcăminte să fie agitate și clătite corespunzător. Pentru a realiza acest lucru, luați în considerare următoarele sfaturi:
 • Trasee separate, ușor de gestionat, de la mărime la mărime medie. Asta este, umple masina de spalat la jumatate, fără a strânge articolele de îmbrăcăminte. Acest lucru este valabil și pentru uscătorul de haine.
 • Spălați prosoapele separate de celelalte articole de îmbrăcăminte. În plus față de ocuparea mai mult spațiu în mașină de spălat, articole de îmbrăcăminte cu lucruri cum ar fi fermoare și butoane pot uza tesatura de prosoape.
 • Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 3
  3
  Spălați cu apă fierbinte și clătiți cu apă rece. Dacă mașina dvs. de spălat are opțiunea de a alege diferite temperaturi de spălare și clătire, alegeți un ciclu de spălare cu apă caldă și un ciclu de clătire cu apă rece. Multe surse de Internet recomandă această opțiune. Apa fierbinte eliberează fibrele prosopului și ajută la îndepărtarea murdăriei, a murdăriei și a gunoiului de săpun care le îngroapă, în timp ce apa rece determină contractarea fibrelor, scăzând posibilitatea de aglomerare a acestora.
 • Verificați eticheta de pe spălarea prosoapelor colorate înainte de a le spăla. Cele mai multe haine albe pot fi spălate cu apă caldă, dar cele colorate ar putea să se estompeze.
 • Imaginea intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 4
  4
  Reduceți timpul petrecut în uscător. Uscătoarele de haine pot fi o sabie cu două tăișuri. În timp ce fac prosoapele moi pe termen scurt, cu o utilizare constantă, pot purta țesătura, determinându-le să-și piardă blândețea pe termen lung. Din fericire, există mai multe modalități de a împiedica acest lucru.
 • Puteți utiliza parametri mai moi, cum ar fi căldura și viteza mai mici.
 • Puteți alterna între uscare în aer liber și în uscător.
 • Puteți șterge prosoapele în aer liber și apoi le puteți "răci" cu un ciclu scurt de uscare în mașina de spălat.
 • Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 5
  5
  Încercați să puneți prosoapele în mașina de spălat după dizolvarea detergentului. Unele surse de Internet subliniază faptul că este important să știm când să spălați prosoapele și nu numai cum se face Dacă aveți o mașină cu o ușă de sus, adăugați puțin detergent, lăsați-o să umple cu apă și introduceți prosoapele la sfârșit Împiedicându-le să aibă contact direct cu detergentul, veți reduce cantitatea de resturi de săpun și prosoapele dvs. vor rămâne moi.
 • Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 7
  6
  Îndepărtați și atârnați prosoapele pentru a maximiza blândețea. Nu uitati ca procesul de spalare nu se termina la scoaterea prosoapelor din uscator. Modul în care coturile și gardienii îi pot afecta textura. Luați în considerare următoarele sfaturi pentru a vă menține prosoapele moi.
 • Creați pliuri moi pentru a preveni marcarea lor pe material. O altă opțiune este să le rostogolești fără prea multă presiune. O bună metodă de dublare este următoarea:
  Țineți prosopul în lungime (astfel încât marginea scurtă să fie orientată în jos). Apoi, pliați-l în jumătate pentru a crea o bandă subțire.
  Împingeți prosopul în trei părți fără a se ajusta. Pentru a face acest lucru, luați o margine spre centru și apoi așezați cealaltă margine peste prima, aliniați ambele astfel încât să formeze o bulbură mică.
  Împingeți pachetul în jumătate din nou și păstrați prosopul.
 • Păstrați prosoapele pliate alături (ca și cărțile) în loc să le stivuiți. În acest fel, veți împiedica cele de sus să le aplatizeze cele de jos.
 • Dacă atârnați prosoapele pe un raft, nu le așezați unul peste celălalt - acest lucru poate face ca și cele de sub ele să fie rigide.
 • Metoda 2
  Utilizați soluții neconvenționale  Imagine intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 6
  1
  Încercați să folosiți bilele în ciclul de uscare. Dacă aveți prosoape puțin rigide, o modalitate de a le înmuia este de a plasa împreună cu ele niște bile (dintr-un material sigur) în uscător. Circulația repetitivă a mingii împreună cu prosoapele va anula orice parte rigidă pentru a le lăsa mai moi. Puteți obține aceste tipuri de bile pe Internet sau la magazinele la prețuri accesibile. În general, acestea nu costă mai mult decât echivalentul a 5 USD fiecare.
  • Dacă doriți să economisiți bani, o altă opțiune este plasarea câtorva mingi de tenis în uscător împreună cu prosoapele. În general, ele funcționează bine.
 • Imaginea intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 8
  2
  Încercați să adăugați oțet la ciclul de spălare. Oțetul alb pe care îl folosiți în bucătărie poate fi folosit pentru a înmuia prosoapele. Dacă decideți să aplicați acest produs, adăugați aproximativ 1/2 cană în timpul primului ciclu de clătire (creșteți sau micșorați cantitatea în funcție de dimensiunea lotului). Acest lucru va ajuta la eliminarea reziduurilor chimice din săpun și din apa tare rămasă în fibrele prosoapelor. După câteva spălări, veți observa că ele sunt mai moi.
 • Folosiți numai oțet alb în acest scop. Orice alt tip de oțet, cum ar fi mărul și în special balsamul, poate să vopsească articolele de îmbrăcăminte.
 • Imaginea intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 9
  3
  Utilizați bicarbonat de sodiu. O altă opțiune bună pentru a înmuia prosoapele este să adăugați bicarbonat de sodiu. Ca oțet, se va îndepărta murdăria și reziduurile chimice din fibrele prosoapelor. În plus, bicarbonatul ajută la îndepărtarea mirosului prosoapelor mai vechi. Totuși, rețineți că acest lucru poate înălța culorile luminoase.
 • Multe surse de internet recomandă să nu se utilizeze bicarbonat de sodiu și oțet în același timp, deoarece aceste substanțe chimice reacționează una cu cealaltă și se neutralizează (ca și în cazul vulcanului machetei de hârtie utilizate în târgurile științifice).
 • Imaginea intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 10
  4
  Încercați borax sau comprimate pentru a înmuia apa. Se numește "apă dură" la unul care are un conținut ridicat de minerale dizolvate. Când vă spălați hainele cu apă tare, mineralele pot acumula și întări fibrele prosopului. Cu toate acestea, unele produse de înmuiere pot inversa acest efect. De exemplu, boraxul (sau boratul de sodiu) este un aditiv de spălare accesibil și sigur, care poate ajuta la reducerea conținutului mineral al apei dure, lăsând prosoapele mai moi.
 • Puteți obține borax pe internet și în secțiunea de produse de spălătorie din cele mai multe magazine cu prețuri reduse. Rar, o cutie mică costă mai mult decât echivalentul a 5 USD.
 • Imaginea intitulată Obțineți prosoape pufoase Pasul 11
  5
  Îndepărtați manual apa din prosoape înainte de a le usca. Dacă nu aveți borax la îndemână, încercați să eliminați singuri apa dură. Îndepărtați cu grijă apa din prosoape într-o piscină sau în spălătorie sau ieșiți din afară și agitați prosoapele pentru a elimina excesul de apă. Cu cât mai puțină apă are prosoapele atunci când intră în uscător, cu atât mai puține minerale se vor acumula.
 • Imagine cu titlul Obțineți prosoape pufoase Pasul 12
  6
  Nu se bazează atât de mult pe balsamurile de țesături și pe șervețelele pentru uscător de haine. În timp ce produsele de înmuiere pot părea cea mai evidentă soluție, recomandă multe surse nu utilizați-le pentru a spăla prosoapele. Deși hainele devin moi și pătate pe termen scurt, cu utilizarea repetată a substanțelor chimice se acumulează în țesăturile de fire dense de cele mai multe prosoape (ca și multe detergenți). Odată cu trecerea timpului, aceste produse fac prosoapele mai rigide și mai puțin moi. Problema se înrăutățește dacă speli haine foarte mari și folosiți o mulțime de produse într-o singură spălare.
 • sfaturi

  • Toate sugestiile din acest articol funcționează cel mai bine cu prosoape de bună calitate. Ieftin prosoape pot deveni rigid cu timpul, indiferent cât de atent le dai.
  • Materiale cum ar fi bumbacul egiptean și bambusul sunt cele mai moi și mai înalte.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a face un scutec de pânzăCum de a face un scutec de pânză
  Cum să spălați un șervețel sanitar reutilizabilCum să spălați un șervețel sanitar reutilizabil
  Cum se calculează cantitatea de detergent necesară pentru spălarea frontalăCum se calculează cantitatea de detergent necesară pentru spălarea frontală
  Cum de a anula haineleCum de a anula hainele
  Cum să dai un prosop în formă de homarCum să dai un prosop în formă de homar
  Cum de a alege culorile prosoapelor pentru baieCum de a alege culorile prosoapelor pentru baie
  Cum să îndepărtați mirosul de mucegai al mașinii de spălat cu ușa din fațăCum să îndepărtați mirosul de mucegai al mașinii de spălat cu ușa din față
  Cum sa alegi prosoape de baieCum sa alegi prosoape de baie
  Cum să împiedicați spălarea îmbrăcămintei când este spălatăCum să împiedicați spălarea îmbrăcămintei când este spălată
  Cum sa faceti noi prosoape mai absorbanteCum sa faceti noi prosoape mai absorbante
  » » Cum să vă păstrați prosoapele moi

  © 2011—2020 ertare.com