Cum să păstrați curatele procesoarele pentru a evita otrăvirea

Dispozitivele de procesare a alimentelor sunt susceptibile de contaminare cu salmonella, campilobacterii, listeria, stafilococi și alți contaminanți potențial morți. Toate echipamentele care vin în contact cu alimentele ar trebui să fie păstrate fără microorganisme patogene înainte de a fi utilizate pentru prepararea alimentelor. Alimentarea cu alimente poate fi prevenită prin evitarea contaminării încrucișate, sterilizarea echipamentului și curățarea imediat a rămășițelor. Este important să se mențină standarde înalte de curățenie în bucătăriile și restaurantele industriale - totuși, un număr mare de otrăviri alimentare apar în casă. Este important să se organizeze bucătăria astfel încât să fie ușor de curățat și să se elimine orice rămășițe de mâncare. Aflați cum să mențineți echipamentul pentru a procesa alimentele și, astfel, pentru a evita otrăvirea alimentelor.

pași

Metoda 1
Alegeți echipamentul pentru procesarea alimentelor

Image cu titlul Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru a preveni intoxicația cu alimente Pasul 1
1
Cumparati dispozitive de procesare a alimentelor care sunt usor de curatat in casa dumneavoastra. Deși este posibil să nu reușiți să înlocuiți aparatele pe care le aveți deja, cel mai bun mod de a asigura o curățare adecvată este cumpărarea de echipamente de dimensiunea și forma potrivită pentru bucătăria dvs. Asigurați-vă că echipamentul nu este prea mare sau nu poate fi spălat cu apă și detergent.
 • Imaginea intitulată Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru a preveni otrăvirea alimentelor Pasul 2
  2
  Preferă aparatele din metal și plastic peste dispozitivele din lemn și fier, dacă este posibil. Lemnul este dificil de spălat deoarece conține fisuri, iar suprafața fierului este ușor de oxidat. Ustensilele din metal și plastic pot fi sterilizate mai ușor.
 • Dacă aveți table tăietoare sau alte echipamente fabricate din lemn sau fier, cumpărați sterilizatoare speciale pentru a asigura o curățare mai bună.
 • Imagine cu titlul Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru a preveni intoxicația alimentară Pasul 3
  3
  Când este posibil, alegeți echipamentul pentru a procesa alimentele fabricate din oțel inoxidabil. Acest material nu corodează sau nu reacționează cu acizi, grăsimi, uleiuri sau carne, spre deosebire de alte metale.
 • Image cu titlul Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru a preveni intoxicația alimentară Pasul 4
  4
  Alegeți suprafețele de metal sau melamină pentru contoarele de bucătărie, atunci când este posibil. Acestea sunt mai ușor de curățat și nu mai sunt deșeuri. Dacă aveți suprafețe de lemn, acoperiți-le cu material plastic, dacă intenționați să lucrați cu ele pe o perioadă lungă de timp.
 • Metoda 2
  Locație potrivită pentru echipament

  Image cu titlul Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru prevenirea otrăvirii alimentare Pasul 5
  1
  Păstrați echipamentul departe de locurile care pot atrage insecte sau rozătoare. Dacă ați avut probleme cu dăunători, asigurați-vă că echipamentul este departe de surse și eliminați deșeurile care pot atrage alte insecte.
 • Imaginea intitulată
  2
  Așezați echipamentul în apropierea sursei de apă curentă. Acest lucru poate ajuta la curățarea resturilor din zonă și la prevenirea contaminării.
 • Imaginea intitulată Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru a preveni intoxicația alimentară Pasul 7
  3
  Asigurați-vă că eliminați în mod regulat deșeurile alimentare. Creați un program pentru eliminarea deșeurilor, indiferent dacă recipientul a fost umplut sau nu.
 • Imaginea intitulată Menținerea echipamentului de procesare a alimentelor pentru a preveni intoxicația alimentară Pasul 8
  4
  Păstrați în permanență o zonă de lucru clară. Păstrați zonele care nu sunt folosite, fără vase, deșeuri și obiecte personale. Pereții, podelele, acoperișul și aparatele trebuie să fie întotdeauna limpezi pentru a curăța cu ușurință.
 • Metoda 3
  Evitați contaminarea

  Imaginea intitulată


  1
  Utilizați echipamente pentru a procesa alimentele pentru a reîncălzi mesele la mai mult de 60 de grade Celsius (140 grade Fahrenheit). Mențineți alimentele calde la această temperatură până când acestea sunt servite.
 • Image cu titlul Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru prevenirea otrăvirii alimentare Pasul 10
  2
  Nu așezați niciodată alimente gătite pe o suprafață în care ați introdus alimente crude. Salmonella moare cu căldură, dar poate fi reintrodusă în alimente atunci când alimentele mixte gătite cu alimente crude.
 • Imaginea intitulată
  3
  Depozitați alimentele în recipiente sigilate, nu pe echipamentele de procesare a produselor alimentare. Puneți-le în frigider cât mai curând posibil.
 • Metoda 4
  Curățați alimente și echipamente

  Image cu titlul Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru prevenirea otrăvirii alimentare
  1
  Spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun timp de cel puțin 30 de secunde înainte de a manipula orice fel de mâncare. Bacteriile din urină și fecale sunt ușor introduse în dispozitivele de procesare a alimentelor.
 • Image cu titlul Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru a preveni otrăvirile alimentare 13
  2
  Spălați toate alimentele brute înainte de a le pune în apropierea echipamentelor pentru a prelucra alimentele. Apa de la robinet este cea mai bună apărare împotriva multor tipuri de bacterii găsite pe uscat sau în instalațiile de prelucrare a animalelor.
 • Imaginea intitulată Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru a preveni otrăvirea alimentelor Pasul 14
  3
  Curățați temeinic toate echipamentele cu apă caldă și detergent după utilizare. Asigurați-vă că echipamentul este complet scufundat și curățat, folosind un detergent și ceva de curățat. Detergenții pot fi detergenți alcalini, acizi, agenți de tratare a apei și agenți de oxidare.
 • Imaginea intitulată Menținerea echipamentului de procesare a alimentelor pentru prevenirea otrăvirii alimentare Pasul 15
  4
  Sterilizați echipamentul cu abur, apă fierbinte sau orice alt produs chimic adecvat după curățarea acestuia. Curățarea va permite ca igienizarea să fie mai eficientă, dar nu puteți face fără nici una dintre aceste etape. Cumpara sanitizers speciale pentru bucatarie.
 • Imaginea intitulată Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru prevenirea otrăvirii alimentare Pasul 16
  5
  Spălați prosoapele și prosoapele de bucătărie zilnic sau, cel puțin, în mod regulat. Asigurați-vă că nu lăsați prosoape sau șervețele umede aproape de echipament, puteți conține bacterii.
 • Imaginea intitulată Menținerea echipamentelor de procesare a alimentelor pentru prevenirea otrăvirii alimentare Pasul 17
  6
  Împingeți suprafețele de lemn într-o soluție clorinată pentru a le steriliza. Lăsați-i să se usuce agățat. Aceasta include echipamente care au mânere din lemn.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Echipamente de bucătărie din oțel inoxidabil
  • Huse din plastic
  • Alergând apă
  • Container pentru deșeuri
  • Soluție cu clor
  • Containere ermetice
  • frigider
  • detergenti
  • abur
  • Produse chimice pentru igienizarea echipamentelor de bucătărie
  • Săpun pentru mâini
  • Șervețele de curățat
  • Mesones din metal sau melamină
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să opriți acumularea de alimenteCum să opriți acumularea de alimente
  Cum să dezghețați alimenteleCum să dezghețați alimentele
  Cum sa alegi berea naturalaCum sa alegi berea naturala
  Cum să alegeți o metodă de conservare a alimentelorCum să alegeți o metodă de conservare a alimentelor
  Cum să împachetați alimentele sub vidCum să împachetați alimentele sub vid
  Cum se identifică containerele de calitate alimentarăCum se identifică containerele de calitate alimentară
  Cum să menținem siguranța alimentelor la o petrecere sportivăCum să menținem siguranța alimentelor la o petrecere sportivă
  Cum să păstrați alimentele în siguranțăCum să păstrați alimentele în siguranță
  Cum să vă păstrați prânzul fierbinteCum să vă păstrați prânzul fierbinte
  Cum sa alegi un aliment sanatos pentru cainiCum sa alegi un aliment sanatos pentru caini
  » » Cum să păstrați curatele procesoarele pentru a evita otrăvirea

  © 2011—2020 ertare.com