Cum să vă păstrați bucătăria curată și sigură

Deși nu este o amenințare vizibilă, toate microorganismele care locuiesc în bucătăria dvs. pot infecta alimentele pe care le preparați și le puteți stoca, cauzând un impact negativ asupra sănătății. Alimentele otrăvitoare și diaree sunt doar câteva din riscurile care pot apărea din gătit într-un mediu neigienic, expuși germenilor și bacteriilor. Pentru a preveni astfel de situații, este important ca bucătăria să fie curată și dezinfectată în orice moment. Iată câteva modalități de a obține o curățare totală a bucătăriei dvs., care va ține virușii și bacteriile departe de familia ta.

pași

1
Scoateți toate obiectele stivuite pe o suprafață. Îndepărtați orice aparat sau aparat pe care nu îl mai folosiți, deoarece acestea ocupă doar spațiu și acumulează praf care afectează curățenia bucătăriei. Dispozitivele pe care le utilizați zilnic, dar nu în mod continuu, trebuie să fie bine depozitate și la îndemâna copiilor mici.
 • 2
  Păstrați frigiderul curat și ordonat. Înainte de a face cumpărături săptămânal la supermarket, verificați în interiorul frigiderului pentru a arunca departe de alimente care nu mai servesc, și curăța toate tăvile sau rafturile care sunt murdare. Uită-te la data de expirare de pe produsele alimentare ambalate, și de a crea propriile etichete pentru produse alimentare de casă vă păstra în matrițe. Evitați depozitarea produselor alimentare prea mult timp in frigider, deoarece bacteriile se va dezvolta în mod inevitabil, și poate chiar contamina alimentele proaspete pentru a păstra în zonele din apropiere.
 • 3
  Utilizați un coș de gunoi cu un capac bun pentru a păstra muștele și țânțarii departe. Schimbați sacul imediat ce gunoiul începe să miroasă, chiar dacă nu este plin (în mod ideal la sfârșitul fiecărei zile).
 • 4
  Spălați și dezinfectați gunoiul cel puțin o dată pe săptămână. Acest lucru vă va asigura că orice tip de germeni care ar fi putut continua în interiorul vasului după golirea acestuia vor fi eliminați o dată pentru totdeauna. În plus, acest lucru va elimina mirosul neplăcut care pătrunde în cutii de gunoi după un timp.
 • 5
  Folosiți diferite feluri de mâncare pentru diferite tipuri de alimente. Folosind diferite plăci de tăiere pentru carne și legume reduceți răspândirea agenților patogeni. Curățați placa de tăiere cu atenție după ce carnea felii în ea, mai ales dacă ați folosit pentru pui, pentru că în produsele alimentare prime de origine animală prezența bacteriilor este destul de comună.
 • 6


  Schimbați zilnic cârpa sau prosopul pe care îl utilizați pentru a vă curăța bucătăria. Utilizați diferite prosoape pentru a usca suprafețele și frezile. Spălați prosoapele și cârpele cu săpun, apă caldă și clor, atunci când este posibil. De asemenea, folosiți prosoape diferite pentru a vă usca mâinile și pentru a usca vasele, schimbându-le la fel de frecvent.
 • 7
  Utilizați prosoape de hârtie pentru a curăța resturile de orice fel de alimente care pot conține bacterii, cum ar fi carnea crudă sau ouă, precum și gunoi care a căzut pe podea. Cel mai bine este să folosiți materiale de unică folosință pentru a curăța suprafețele foarte contaminate, mai degrabă decât prosoapele sau bureții pe care probabil că veți folosi din nou în viitor.
 • 8
  Păstrați podeaua bucătăriei dvs. fără deșeuri și grăsimi - încercați să o curățați și să o mătuiți frecvent. Dacă se scurge un lichid, utilizați mopul pentru al curăța imediat, în loc să îl lăsați acolo și să-l lăsați să pământească mai mult pe podea. In plus, pentru a preveni bacteriile si germenii care folosesc substanțe varsate ca un mijloc de a răspândi pe podea, de asemenea, evita ca suprafața devine lipicios sau chiar provoca accidente în cazul în care lichidul este alunecos.
 • 9
  Nu lăsați tăvile și vasele murdare după masă, deoarece pot atrage bacterii. Spălați-le cu apă caldă cu săpun imediat ce ați terminat de mâncat.
 • 10
  Curata toate suprafetele expuse contactului frecvent cu mainile. Acestea includ mânere, butoane, butoane, telecomenzi și întrerupătoare de lumină. Deși pot părea curățiți cu ochiul liber, ei pot fi deja acasă la bacterii și la alte microorganisme.
 • 11
  Dacă vă curățați nasul, strănutați, mergeți la baie sau atingeți degetele cu o suprafață foarte utilizată, spălați-vă pe mâini înainte de a le găti din nou.
 •  == Sfaturi ==

  • Dacă aveți animale de companie, nu lăsați plăcuțele de mâncare murdare după ce și-au terminat masa. Ele pot atrage muște și chiar rozătoare. De asemenea, este important să vă asigurați că nu există păr de animale de companie pe orice suprafață de bucătărie, deoarece prezența lor în alimente poate cauza probleme de alergie sau astm.
  • Dulapurile de gunoi pentru pisici nu ar trebui să fie în bucătărie. Mutați-le într-o cameră mai potrivită în casă, cum ar fi o baie, un garaj sau o spălătorie.
  • Curățați întotdeauna orice lichid care se revarsă imediat în cuptorul cu microunde.

  avertismente

  • Purtați mănuși de protecție și îmbrăcăminte corespunzătoare atunci când vă curățați sau lucrați în bucătărie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face distincția între mâncarea mexicană și cea spaniolăCum se face distincția între mâncarea mexicană și cea spaniolă
  Cum să faci cannelloniCum să faci cannelloni
  Cum se face pasta de usturoiCum se face pasta de usturoi
  Cum sa faci o bucatarie de camping tinichigerie (aragaz cu trapeu)Cum sa faci o bucatarie de camping tinichigerie (aragaz cu trapeu)
  Cum se curata ceara de urechi de la un aparat auditivCum se curata ceara de urechi de la un aparat auditiv
  Cum să decorezi o bucătărieCum să decorezi o bucătărie
  Cum sa scapi de furnici in bucataria taCum sa scapi de furnici in bucataria ta
  Cum să elimini furnicile negreCum să elimini furnicile negre
  Cum să vă implicați familia în planurile dvs. de reînnoireCum să vă implicați familia în planurile dvs. de reînnoire
  Cum să curățați cuptorulCum să curățați cuptorul
  » » Cum să vă păstrați bucătăria curată și sigură

  © 2011—2020 ertare.com