Cum să țineți trandafirii în stare proaspătă

Trandafiri sunt flori frumoase și parfumate, care vin într-o varietate de culori și dimensiuni. Cu grija potrivita, trandafirii pot ramane proaspeti pentru o saptamana sau chiar mai mult dupa ce au fost taiate. Pentru a preveni vărsarea trandafirilor, asigurați-vă că schimbați apa la fiecare câteva zile, folosiți o vază foarte curată și păstrați-le într-un loc răcoros. Continuați să citiți acest articol pentru a afla cum să vă păstrați trandafirii în stare proaspătă.

pași

Partea 1
Selectează cele mai tari trandafiri

Imaginea intitulată Păstrați trandafirii proaspeți Pasul 1
1
Tăiați trandafirii devreme dimineața. Dacă ai de gând să taie propriile trandafiri Rosebush pentru a le pune într-un vas din interiorul casei tale, taie cât mai curând posibil, înainte de răsăritul soarelui și devine prea fierbinte. Dacă îi tăiați în timp ce dimineața este încă proaspătă, îi împiedicați să se usuce imediat. Imediat după tăiere, puneți tulpinile într-o găleată curată cu apă proaspătă.
 • În noaptea dinainte de a tăia trandafirii, apucați buzele de trandafir. Trandafiri care sunt bine hidratează vor rămâne mai răcoroși decât cei care nu au fost udați recent.
 • Tăiați tulpinile la un unghi de 45 de grade cu un dispozitiv de tundere manuală.
 • Imaginea intitulată Păstrați trandafirii proaspeți Pasul 2
  2
  Cumpărați trandafirii unui florar în care aveți încredere. Dacă nu vă puteți tăia trandafirii proprii, încercați să le cumpărați de la un florar cu o reputație foarte bună, preferabil una pe care deja o cunoașteți. În felul acesta puteți obține niște trandafiri pe care știți că sunt proaspete, în loc de trandafiri care durează o săptămână pe dresser.
 • Întrebați florarul care flori au fost cele care au sosit în acea dimineață și încercați să selectați cele mai proaspete trandafiri puteți.
 • Alegeți trandafirii aflați în unitatea de refrigerare, deoarece trandafirii care se țin într-o zonă rece sunt păstrate mai răcoroși decât cei care se află într-o zonă la temperatura camerei.
 • Imaginea intitulată Păstrați trandafirii proaspeți Pasul 3
  3
  Strângeți trandafirii în zona în care sunt atașate petalele la tulpină. Aceasta este o modalitate sigură de a verifica dacă trandafirii sunt încă proaspeți. Când examinați trandafirii, înainte de a le cumpărați, împingeți ușor baza, unde sunt atașate petalele la tulpină. Dacă se simte liberă și apoasă, trandafirii sunt bătrâni, nu-i cumpărați. Dacă se simte ferm, trandafirii sunt proaspeți.
 • 4
  Inspectați trandafirii pentru a vedea dacă nu sunt bătuți sau batuți. Căutați trandafiri cu petale în formă bună și cu o culoare vie. Examinați sfaturile petalelor pentru a vă asigura că nu sunt bătute. Când luați trandafirii la domiciliu, puteți scoate petalele din exterior care sunt deteriorate, dar nu puteți face prea multe pentru a îmbunătăți aspectul petalelor interioare. Dacă petalele sunt intacte, florile vor arăta mult mai bine și vor rămâne mai proaspete.
 • 5
  Țineți trandafirii în apă la domiciliu. Dacă trandafirii sunt în afara apei, chiar și pentru câteva minute, vor suferi de ea și nu vor rămâne proaspeți pentru mult timp. Când mergeți la florar, ar fi bine să aduceți o găleată cu puțină apă, astfel încât să aveți unde să-i așezați în călătorie acasă. Dacă nu aveți o găleată, întrebați-i florarul pentru a le pune în apă.
 • Partea 2
  Pregătiți tulpinile

  1
  Tăiați tulpinile sub apă. Decuparea tulpinilor sub apă ajută la menținerea lor proaspătă, împiedicând intrarea aerului în partea inferioară a tijei. Când aerul intră, acesta determină imediat deteriorarea florilor, la fel cu merele și avocado. Puteți tăia tulpina sub un curent de apă sau o scufundați în tija sub apă pentru a le tăia acolo.
 • 2
  Utilizați un cuțit sau o mașină de tuns. Un cuțit ascuțit sau o pereche de tăietori de mână sunt cele mai bune unelte pe care le puteți folosi pentru a tăia tulpini de trandafiri. Dacă folosiți foarfece, riscați să stoarceți tulpinile, ceea ce le împiedică să absoarbă eficient apa și le determină să moară mai repede. Tăiați 1 cm sau 2 cm lungime pe partea inferioară a tijei, sau puțin mai mult, dacă doriți să le găzduiți într-o mică vază.
 • Tăiați tulpinile la un unghi de 45 de grade, ceea ce le permite să absoarbă mai ușor apă.
 • Asigurați-vă că mașinile de tuns sunt extrem de curate. mână clipper trebuie curățate cu apă și săpun fierbinte sau o soluție, nu foarte puternic de clor după utilizare, deoarece bacteriile pot rămâne în Clipper și afectează următoarele flori tăiate.


 • 3
  Îndepărtați frunzele de pe tulpini. Porțiunea de tulpini care sunt pe cale să se scufunde în apă trebuie să fie clar de moloz. Acest lucru se datorează faptului că frunzele care rămân sub apa începe să putrezească bacteriile care cauzeaza se acumuleaza in vaza, ceea ce face trandafiri decade evident rapide. Puteți lăsa o pereche de frunze la partea de sus a tijei, dar urmează toți cei care vor fi sub apă.
 • 4
  Continuați să le deschideți la fiecare câteva zile. Dacă tăiați tulpina la fiecare câteva zile, veți ajuta trandafirii să absoarbă mai ușor apa, deoarece după un timp tulpinile încep să se deterioreze. Utilizați aceeași tehnică pe care ați folosit-o pentru a le tăia pentru prima dată, asigurându-vă că sculele dvs. sunt curate și tăiați-le sub apă la un unghi de 45 de grade.
 • Partea 3
  Arătați trandafirii

  Imaginea intitulată Păstrați trandafirii proaspeți Pasul 10
  1
  Utilizați o vază care strălucește curată. Dacă clătiți pur și simplu vasele între utilizare și utilizare, bacteriile se vor acumula în interiorul ei și vă vor deteriora trandafirii proaspeți. Curățați vasul pe care intenționați să-l folosiți cu apă fierbinte și săpun, asigurându-vă că ați sculptat foarte bine în vază. Clătiți bine înainte de a continua.
 • 2
  Umpleți-l cu apă proaspătă. Trandafirii absorb multă apă după ce ați tăiat tulpina. Umpleți aproximativ 3/4 din vas cu apă proaspătă de la robinet și aranjați florile în vaza astfel încât tulpinile să fie la 2 cm de la baza vasului. În felul acesta pot absorbi apa de care au nevoie pentru a rămâne proaspete.
 • Luați în considerare adăugarea de alimente pentru flori în apă. Mâncarea din flori furnizează nutrienților că trandafirii trebuie să rămână proaspeți pentru o perioadă mai lungă de timp. Cumpărați câteva pachete de acest produs când vă cumpărați trandafirii la florar.
 • Adăugați 1/4 linguriță de clor pe litru de apă. Aceasta menține nivelul scăzut al bacteriilor. Doar asigurați-vă că nu adăugați prea mult clor în apă sau vă va afecta trandafirii.
 • Se crede, de asemenea, că adăugarea unui penny sau a unei tablete de aspirină în apă ajută la controlul nivelului de bacterii.
 • 3
  Schimbați apa la fiecare câteva zile. La fiecare două zile sau mai mult, schimbați apa pentru a vă asigura că bacteriile nu cresc și vă pot deteriora florile. Umpleți vasul cu apă proaspătă, mai multe alimente pentru flori și cantitatea corectă de clor. Tăiați tulpina trandafirilor și aranjați-o din nou în vază.
 • Imaginea intitulată Păstrați trandafirii proaspeți Pasul 13
  4
  Țineți trandafirii răcoroși. Trandafirul va rămâne proaspăt pentru multe zile, dacă îi păstrați într-o zonă rece în casă. Evitați amplasarea acestora în apropierea ferestrelor însorite sau în încăperile care tind să fie foarte calde. Puteți chiar să așezați trandafirii în frigider pe timp de noapte, în timpul somnului și apoi în dimineața unde le doriți.
 • sfaturi

  • Păstrați florile pe care le-ați tăiat departe de orice fruct. Fructele eliberează un gaz natural care provoacă înflorirea florilor.
  • Odată ce florile încep să se usuce, în loc să le aruncați, adăugați-le la grămada de compost. Acest lucru va asigura nutrienți suplimentari pentru pământ.
  • Un biocid este un produs care ucide bacteriile. Pentru trandafiri, puteți cumpăra un biocid comercial de la un florar sau pepinieră. Există, de asemenea, versiuni de biocide care pot face singur, de exemplu, folosind 1 mililitru de clor într-un litru de apă sau de 1,2 grame de citrat de sodiu într-un litru de apă.

  avertismente

  • Când lucrați cu trandafiri care au spini, utilizați mănuși de grădinar pentru a vă proteja mâinile și degetele de spini.
  • Nu scoateți spinii din trandafiri. Dacă faceți acest lucru, trandafirii vor îmbătrâni mai repede.

  Lucruri de care ai nevoie

  • vază
  • Mașină de tăiat via
  • apă
  • Clor, un penny sau aspirină
  • Produse alimentare pentru flori
  • Mănușile lui Gardener, în cazul în care au spini
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci flori vechi de pâineCum sa faci flori vechi de pâine
  Cum sa faci trandafiri cu frunze de copacCum sa faci trandafiri cu frunze de copac
  Cum sa faci trandafiri din hartie de hartie (kleenex)Cum sa faci trandafiri din hartie de hartie (kleenex)
  Cum se face un aranjament într-o vază micăCum se face un aranjament într-o vază mică
  Cum sa faci o floare de floareCum sa faci o floare de floare
  Cum sa te uiti curat si proaspat pentru scoalaCum sa te uiti curat si proaspat pentru scoala
  Cum se păstrează țelinaCum se păstrează țelina
  Cum se păstrează varza de varzăCum se păstrează varza de varză
  Cum se face gem de petale de trandafirCum se face gem de petale de trandafir
  Cum sa faci trandafiri de ciocolataCum sa faci trandafiri de ciocolata
  » » Cum să țineți trandafirii în stare proaspătă

  © 2011—2020 ertare.com