Cum să păstrați alburile albe

Nu este nimic atât de frustrant de a vedea că hainele tale albe adoptă treptat diferite nuanțe de galben, maro și gri. În timp, îmbrăcămintea albă va adopta culorile articolelor cu care au intrat în contact, inclusiv alte articole de îmbrăcăminte murdară. Este posibil să aveți dificultăți în păstrarea hainelor curat și strălucitor, dar vor exista modalități prin care puteți păstra culoarea hainelor albe, cum ar fi utilizarea setărilor adecvate de spălare, spălarea temeinică a hainelor și utilizarea cu grijă a acestora.

pași

Partea 1
Utilizați hainele albe cu grijă

Imaginea intitulată Păstrați albii Pasul alb 1
1
Nu purtați haine albe în zilele în care veți pleca. Dacă știți că veți fi departe de casă pentru o lungă perioadă de timp (sau într-un climat ploios sau vânt), evitați articolele de îmbrăcăminte albe și folosiți cele de o culoare mai puțin delicată. Pentru a vă păstra hainele strălucitoare în alb, nu va trebui să le păstrați în spatele dulapului sau să le păstrați numai pentru spațiile interioare liniștite. Cu toate acestea, va trebui să fii atent cu maniera și ocaziile în care o folosești.
 • Hainele albe pot fi utile în căldura verii, astfel încât este posibil să nu reușiți să le folosiți în aer liber sau în condiții meteo nefavorabile. Dacă da, încercați doar să purtați articole de îmbrăcăminte de top de această culoare, deoarece pantalonii și pantofii albi vor pata rapid.
 • Imaginea intitulată Păstrați albul Pasul al doilea
  2
  Ai grijă ce mănânci. Hainele albe și pizza sunt o combinație proastă. Același lucru se va întâmpla cu aproape orice fel de mâncare care are un sos de roșii sau o mâncare cu un sos răspândit. În schimb, consumați ingrediente proaspete (cum ar fi legume și salate) ori de câte ori este posibil, deoarece foarte puține dintre ele provoacă pete.
 • Dacă ai de gând să poarte haine albe pentru a merge afară și puteți mânca doar alimente care provoacă pete, vă puteți pune un șervețel pe gât sau în poală, în scopul de a prinde mâncarea de preaplin.
 • Imaginea intitulată Păstrați albul alb Pasul 3
  3
  Nu puneți haine albe pe copii. Copiii în haine de îmbrăcăminte arată foarte adorabil - cu toate acestea, este foarte probabil să se murdăreze cu murdărie și mâncare. Va fi dificil de a face copiii să-și păstreze hainele albe curate. Aceste sfaturi și trucuri vor fi de ajutor, dar va fi mai ușor să evitați, pe cât posibil, copiii să folosească aceste haine.
 • Dacă copilul dvs. va trebui să poarte haine albe, ar trebui să curățați orice pete prezente de îndată ce le eliminați.
 • Articolele de îmbrăcăminte din o singură bucată și tricourile albe au tendința de a dezvolta pete galbene din cauza droolului. Puteți folosi bavete sau batiste pentru a evita aceste dificultăți de a elimina petele.
 • Imaginea intitulată Keep the White Step 4
  4
  Spălați lenjeria după fiecare utilizare. Unele articole de îmbrăcăminte pot fi folosite de 2 sau 3 ori fără a fi nevoie să se spele, dar White nu va ține același timp. Va trebui să le spălați de fiecare dată când le folosiți. Dacă nu puteți vedea urme de murdărie, chiar există mai multe elemente (de la sudoare corp la deodorante chimice), care pot face haine albe devin galben murdar sau gri. Nu trebuie să păstrați aceste articole nesterate mai mult decât este necesar.
 • În cazul blugi și fuste, ar trebui să le spălați după 1 sau 2 utilizări. Îmbrăcămintea inferioară a corpului este făcută, de obicei, din țesături mai rezistente și poate ține mai mult.
 • Partea 2
  Separați articolele de îmbrăcăminte albe și le spălați anterior

  Imaginea intitulată Păstrați albul Pasul alb 5
  1
  Aveți grijă imediat de pete. Dacă nu sunteți ocupat, puteți absorbi petele cu grijă, dar fără frecare. Dacă aveți un marker pe haine de mână, îl puteți folosi pentru a uda Mancha- în caz contrar, ar trebui să luați pătate ca imediat ce ajungi acasă și pretratarea pata cu un agent pentru îndepărtarea petelor sau o periuță de dinți și detergent folosiți îmbrăcăminte.
  • Când tratați în prealabil îmbrăcămintea, trebuie să folosiți întotdeauna o cârpă albă pentru a absorbi petele, deoarece culorile pot lăsa puțin colorant.
 • Imaginea intitulată Păstrați albul Pasul 6 alb
  2
  Se separă hainele albe de cele de alte culori. Puteți avea chiar și o grămadă de haine albe duller shades (cum ar fi lenjeria de corp și șosete) și una pentru culoare alb orbitor (cum ar fi tricouri rochie sau haine de lucru). Indiferent de ce alegeți, aceasta va fi o măsură pe care nu o puteți omite în niciun caz.
 • S-ar putea să fiți tentați să spălați haine foarte ușoare cu haine albe (sau chiar gri deschis), dar ar trebui să spălați hainele albe numai separat.
 • Pentru aceasta, va trebui să le spălați în încărcături mici. Dacă acesta este cazul dvs., va trebui să modificați configurația mașinii de spălat în consecință. Dacă utilizați prea multă apă, acest lucru poate împiedica capacitatea săpunului de a curăța hainele în mod corespunzător.
 • Imaginea intitulată Păstrați albii Pasul alb 7
  3
  După tratarea anterioară cu detergent sau cu un produs de îndepărtare a petelor, va trebui să înmuiați articolele de îmbrăcăminte în apă fierbinte. Clătiți și înmuiați timp de 30 până la 60 de minute în apă fierbinte după tratarea fiecărui spot. Acest lucru va fi util pentru a elimina orice pete rămas și va determina produsul să aibă posibilitatea de a se dizolva.
 • Dacă ați folosit multă săpun, ar trebui să repetați acest pas de două ori prin stoarcerea cu atenție a articolelor de îmbrăcăminte între fiecare înmuiere.
 • Dacă hainele sunt sensibile la apa caldă, puteți obține același efect prin înmuierea în apă caldă sau rece, dar într-o măsură mai mică.
 • Imaginea intitulată Păstrați albul Pasul 8 alb
  4
  Îmbrăcați hainele în funcție de țesătură. Tipul de țesătură va determina ce va fi ciclul de spălare ideal. Unele articole de îmbrăcăminte pot tolera apa la o temperatură foarte caldă, în timp ce altele pot să se micșoreze sau să se răstoarne. Se separă lenjeria în funcție de tonul de culoare și, de asemenea, materialul, astfel încât acestea să nu împiedice decolorarea și deteriorarea acestora.
 • Bumbacul este o țesătură dificilă, în timp ce lâna și lenjeria sunt predispuse la restrângere. Bumbacul poate tolera temperaturi ridicate, însă lana și lenjeria de corp ar trebui spălate cu apă rece sau caldă. Fibrele sintetice vor varia în funcție de producător.
 • Partea 3
  Utilizați setările de spălare corespunzătoare

  Imaginea intitulată Păstrați albul alb Pasul 9
  1
  Verificați etichetele. Țesătura și tăierea îmbrăcămintei vor afecta în mod semnificativ tipul de spălare pe care ar trebui să-l utilizați. În loc să separați hainele de culoarea lor albă și să spălați toate aceste haine cu o singură configurație, va trebui să le spălați și să le uscați după indicațiile etichetelor lor.
  • Ar putea părea mai ușor să spălați toate articolele de îmbrăcăminte delicate împreună, dar fiecare țesătură va necesita configurații diferite de îngrijire și spălare. Dacă nu respectați instrucțiunile de pe etichete, puteți deteriora țesăturile, puteți stinge culorile sau puteți invalida politicile de garanție și returnare.
 • Imaginea intitulată Păstrați albul Pasul alb 10


  2
  Utilizați cea mai tare configurație. Apa caldă va elimina deșeurile și va dezinfecta hainele. Pentru ca lenjeria să-și mențină culoarea, trebuie să utilizați configurația care este mai fierbinte decât mașina de spălat și țesătura poate tolera. Evident, excepția de la această regulă va fi țesături delicate, cum ar fi mătasea, lenjeria și lana.
 • Idealul este să utilizați apă caldă și trebuie să dezinfectați frecvent mașina de spălat pentru a preveni transferarea acumulărilor în haine. O dată pe lună, trebuie să efectuați un ciclu de spălare fără haine, cu apă fierbinte și oțet, eliminând acumulările și deșeurile.
 • Imaginea intitulată Păstrați albul Pasul alb 11
  3
  Asigurați-vă că se efectuează un ciclu complet de clătire. Ciclul de clătire este proiectat pentru a îndepărta detergentul, murdăria și resturile. Dacă acest lucru este împiedicat într-un fel, apa murdară va pătrunde în lenjerie. Asigurați-vă că articolele de îmbrăcăminte albe primesc un al doilea ciclu de clătire (dacă aveți această opțiune) pentru a vă asigura că toate murdăriile sunt îndepărtate.
 • Utilizarea unui ciclu de clătire suplimentar vă poate determina să cheltuiți o mulțime de bani. În cazul în care este foarte dificil de a face un număr de cicluri de clătire, la fiecare spălare, puteți plăti doar o atenție aproape de cât de curat este mașina de spălat și cantitatea de săpun de rufe utilizați. Nu trebuie să depășiți niciodată suma recomandată.
 • Imaginea intitulată Păstrați albul Pasul alb 12
  4
  Nu folosiți uscătorul. Căldura uscătorului poate cauza petele să se așeze adânc în țesătură. Evitați să folosiți uscătorul în haine albe ori de câte ori este posibil și să-l agățați în exterior. Ca un bonus, hainele albe va dura mai mult, deoarece căldura extremă a uscătorul poate face țesături și descompune fi cheltuite mai repede, ceea ce înseamnă că ar trebui să înlocuiască hainele tale preferate mai des.
 • Imaginea intitulată Keep the White Step 13
  5
  Lăsați hainele să se usuce la soare. Dacă este posibil, lăsați hainele albe să se usuce la soare, deoarece acest lucru va acționa ca un agent de albire fantastic și poate fi un factor indispensabil pentru menținerea culorii albe a hainei. În plus, aerul exterior poate conferi articolelor de îmbrăcăminte un miros proaspăt și curat în mod natural.
 • Când uscați hainele în timpul verii, va trebui să verificați dacă nu aveți insecte înainte de al lua acasă. Ceea ce ați vrea cel mai puțin este să găsiți un gândac mare sau un păianjen în timp ce vă pliați hainele.
 • Dacă nu vă puteți usca hainele în aer liber, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să îl uscați lângă o fereastră expusă la lumina soarelui.
 • Partea 4
  Utilizați înălbitori suplimentari

  Imaginea intitulată Păstrați albul Pasul alb 14
  1
  Puneți oțet în mașina de spălat. Natura acidă a oțetului va fi utilă pentru dezinfectarea și eliminarea petelor și poate, de asemenea, elimina mirosurile neplăcute, cum ar fi mucegaiul și corpul. Dacă hainele tale albe au dezvoltat mirosuri rele, oțetul va fi cea mai bună opțiune pentru a le elimina. Tot ce veți avea nevoie este să aplicați între 1 lingură și 1/4 cană în recipientul de spălare sau detergent.
  • Nu utilizați prea mult oțet, deoarece, fiind acid, un exces din acesta poate deteriora hainele în timp.
 • Imaginea intitulată Păstrați albul Pasul alb 15
  2
  Aplicați suc de lămâie pe haine. Sucul de lamaie este un agent natural complet de albire. Puteți folosi ulei esențial de lămâie, sucul pe care l-ați stors sau proaspăt. Dacă aveți de gând să stoarceți lămâi, ar trebui să tulpina sucul cu o cârpă de brânză sau un filtru subțire pentru a evita ca reziduurile să intre în contact cu hainele.
 • Dacă aveți de gând să folosiți suc de lamaie, puteți turna sucul de 2 lămâi într-un castron sau cada împreună cu 4 L (1 galon) de apă caldă și lăsați-l să se înmoaie timp de 30 până la 60 de minute.
 • În cazul uleiului esențial de lămâie, va trebui să aplicați numai 2 sau 3 picături în cada.
 • Imaginea intitulată Keep the White Step 16
  3
  Pregătiți o pastă de bicarbonat de sodiu. Puteți elimina petele prin pregătirea unei paste de bicarbonat de sodiu și apă caldă și aplicarea pe pete cu o periuță de dinți sau una pentru haine. Lăsați pata să se înmoaie în amestec timp de 10 până la 15 minute înainte de a turna apă caldă pe ea.
 • Acest tratament va fi suficient de blând pentru a fi efectuat de mai multe ori pentru a elimina un cusur persistent. Cu toate acestea, va trebui să clătiți bine hainele între fiecare înmuiere, deoarece reziduurile de bicarbonat de sodiu pot face hainele fragile.
 • Imaginea intitulată Păstrați albul Pasul alb 17
  4
  Acoperiți petele cu peroxid. Peroxidul este o modalitate sigură și excelentă de îndepărtare a petelor încăpățânate din îmbrăcăminte. Acest element este foarte util pentru a elimina sângele și alte pete întunecate, dificil de îndepărtat. După tratarea în prealabil a petei, trebuie să așezați îmbrăcămintea colorată sau decolorată într-o căldură plină cu apă fierbinte și peroxid. Peroxidul va dezinfecta și curăța obiectele și va fi o opțiune mai sigură decât înălbitorul.
 • Peroxidul este folosit ca alternativă la înălbire pentru un singur motiv: acționează ca agent de înălbire, nu doar ca un produs de luminat sau de curățare. Nu aplicați peroxid la hainele pe care nu doriți să le înălbiti.
 • Imaginea intitulată Păstrați albul Pasul 18 alb
  5
  Utilizați înălbitor ca o ultimă soluție. Acest produs va fi util pentru dezinfectarea și înălbirea hainelor, dar nu se știe cu certitudine dacă este sigur să se folosească. Bleachul este o substanță chimică puternică și poate începe să descompună fibrele unor țesături, slăbind-le și provocându-le să se rupă.
 • Dacă alegeți să aplicați înălbitor hainele albe, va trebui să îl țineți departe de copii și animale de companie și obiecte care provoacă un pericol de incendiu, cum ar fi bucătării sau uscătoare.
 • sfaturi

  • Cu cât purtați mai puțin haine albe, cu atât este mai mică riscul de a le strica sau de a le decolora.
  • Modul în care le păstrezi va fi de asemenea important. Va trebui să păstrați hainele albe într-un loc expus la lumina soarelui (dacă este posibil), în loc să le păstrați într-un colț închis al dulapului sau cu mirosul de mucegai.

  avertismente

  • Dacă pătrunzi un îmbrăcăminte albă pe care o iubești, nu ar trebui să o usuci până când nu ți-ai îndepărtat pata.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să micsorezi articolele de îmbrăcăminteCum să micsorezi articolele de îmbrăcăminte
  Cum să iluminați hainele incolore de culoare neagrăCum să iluminați hainele incolore de culoare neagră
  Cum să vă organizați haineleCum să vă organizați hainele
  Cum să albiți haineleCum să albiți hainele
  Cum se albeste lenjeriaCum se albeste lenjeria
  Cum să albiți o cămașă albăCum să albiți o cămașă albă
  Cum să eliminați mirosul de sulf din haineCum să eliminați mirosul de sulf din haine
  Cum să evitați să fii pe haineCum să evitați să fii pe haine
  Cum să preveniți deteriorarea haineiCum să preveniți deteriorarea hainei
  Cum să împiedicați spălarea îmbrăcămintei când este spălatăCum să împiedicați spălarea îmbrăcămintei când este spălată
  » » Cum să păstrați alburile albe

  © 2011—2020 ertare.com