Cum să păstrați etajele superioare ale casei dvs. răcoroase cu aer condiționat

Suferi căldura verii din camera de deasupra? Nu există niciun motiv pentru asta. Cu unele acorduri la domiciliu, într-un timp scurt, veți simți că vă beți un mojito în briza rece de primăvară. În acest articol vă vom învăța cum să efectuați mici modificări, să efectuați schimbări structurale pe scară largă și să îmbunătățiți sistemul existent în casa dvs. La urma urmei, casa ta are deja aer condiționat, deci va fi o treabă simplă.

pași

Partea 1
Faceți schimbări la scară mică

Imaginea intitulată
1
Închideți jaluzelele și perdelele. Căldura intră în casă din lumina soarelui prin ferestre. Coborârea jaluzelelor și închiderea perdelelor împiedică blocarea luminii solare. Gândiți-vă la cameră ca și cum ar fi mașina parcată într-o parcare fierbinte, pentru totdeauna.
 • Dacă sunteți interesat, cumpărați niște jaluzele pentru ferestre de bună calitate. Jaluzelele din lemn sau perdelele groase de culoare vor funcționa foarte bine. Poate că nu arăta foarte bine, așa că adăugați o perdea peste jaluzele pentru a le acoperi (dacă doriți).
 • Imaginea intitulată Păstrați etajul vasului dvs. de răcire cu aer condiționat, pas 2
  2
  Opriți luminile. Dacă utilizați încă becurile vechi de înaltă tensiune, ați observat probabil cât de ușor se încălzesc. Și, deși ar putea părea nesemnificativă, puterea lui se adaugă la căldură, mai ales dacă aveți mai multe. Salvați-le și Păstrați-le cât mai mult posibil.
 • Aveți nevoie de lumină urgent? Căutați becuri de economisire a energiei care nu emit căldură (și sunt mai bune pentru mediul înconjurător). LED-urile devin din ce în ce mai ieftine.
 • Imaginea intitulată Păstrați etajul vasului dvs. de răcire cu aer condiționat, pas 3
  3
  Deschideți grilele de ventilație de pe podea de deasupra și închideți cele de pe podea de dedesubt. Deschiderea completă a grilelor de alimentare cu aer rece la ultimul etaj și închiderea celor inferioare ajută la răcirea aerului la etajul superior. Veți deflecta literalmente circulația aerului care iese prin intermediul aparatului de aer condiționat.
 • Aveți grijă să nu închideți complet toate gurile de aerisire de pe podea, deoarece aerul trebuie să treacă prin aer, pentru a funcționa eficient.
 • Imaginea intitulată
  4
  Deplasați mobilul departe de grilele de ventilație. Aranjați mobila astfel încât grilele de ventilație să fie complet descoperite. De asemenea, elimină blocajele de întoarcere a aerului în toate încăperile. Acest lucru asigură o circulație bună a aerului la etajul superior.
 • Luați aceste obiecte și aranjați-le împotriva pereților deschiși. Dacă puneți lucruri cum ar fi rafturi sau pereți pe pereți, puteți ajuta la prevenirea frigului de a scăpa.
 • Imaginea intitulată
  5
  Utilizați fanii de podea. Acestea ajută circulația aerului într-o cameră, mai ales dacă le puneți bine. Acestea ajută la prevenirea concentrării aerului rece lângă podeaua camerelor de la ultimul etaj, distribuind-o în întreaga cameră într-un ciclu aerat. Puneți unul în colțul în care puteți mișca aerul în cameră printr-o cale clară (sortați puțin, dacă este necesar). Apoi puteți amesteca tot aerul pentru a reduce temperatura.
 • Dacă sunteți într-un punct, puneți un castron de cuburi de gheață în fața ventilatorului și apoi lăsați-l să sufle. În acest fel veți avea instantaneu un vânt arctic, gata pentru distribuire.
 • Imaginea intitulată Păstrați etajul vasului dvs. de răcire cu aer condiționat, pasul 6
  6
  Scapă de mizerie. Cu mai puține obiecte din cameră, aerul poate circula mai liber (fără să se blocheze) și devine mai rece. Sortați camera, lăsând cât mai multe zone deschise posibil. În acest fel, puteți localiza ventilatorul în cel mai bun loc posibil din cameră, astfel încât aerul să circule în jurul acestuia. Un spațiu liber se poate simți mai multe grade mai reci.
 • Partea 2
  Faceți schimbări pe scară largă

  Imaginea intitulată Păstrați etajul vasului dvs. de răcire cu aer condiționat, pasul 7
  1
  Adăugați izolație la mansardă. Podul are nevoie de o izolație R30 (minim) pentru a păstra căldura în aer liber în timpul verii și în timpul iernii. Pe termen lung, veți economisi bani la ambele stații prin izolarea podului. Asigurați-vă că aveți izolația dreapta. Dacă nu este de înaltă calitate sau nu este suficient de gros, puteți lăsa căldura de vară să intre în casă.
  • Dacă aveți un pod, cumpărați placaj de 1,2 cm (1/2 inch) și puneți-l între ferme, peste izolație. Acest lucru vă va oferi o suprafață pe care să mergeți și să depozitați lucrurile, precum și să vă îmbunătățiți capacitatea de a bloca transferul de căldură. Izolarea singură nu împiedică intrarea căldurii în casă - aceasta întârzie transferul acesteia până când podul se răcește noaptea când fluxul de căldură devine mai lent.
 • Imaginea intitulată
  2
  Repară ferestrele. Scurgerile de geamuri și sticla unică de panouri lasă frigul din afară și căldura din interior. Pentru a înlocui ferestrele, luați în considerare geamurile de joasă e și geamurile cu două sau trei panouri. Acest lucru vă va menține mai rece în timpul verii, fără a lăsa aerul rece să se încălzească și să se încălzească iarna, fără a lăsa aerul cald "evadarea" în străinătate.
 • Dacă între ferestre și pereți există fisuri sau spațiu, aerul cald și rece scapă ca nisipul printr-o clepsidră. Chiar dacă nu schimbați geamul, asigurați-vă că acoperiți punctele structurale care trebuie fixate.


 • Imaginea intitulată Păstrați la etaj aparatul de răcire cu aer condiționat de la casa dvs. Pasul 9
  3
  Faceți niște redecorări, luând în considerare economia de energie. Există câteva lucruri pe care le puteți face acasă pentru a le menține proaspete. Luați în considerare pictura pereților alb sau altă culoare foarte ușoară, deoarece culorile luminoase nu absoarbe atât de multă căldură ca și culorile întunecate. Acest lucru se aplică și acoperișului dvs. Deși un plafon alb poate părea nu atât de la modă.
 • De asemenea, puteți lua în considerare adăugarea de copertine sau chiar extinderea liniei de acoperiș astfel încât acoperișul să blocheze soarele în timpul verii și să nu poată intra prin ferestre.
 • Imaginea intitulată
  4
  Adăugați ventilatoare sau ventilatoare de tavan. În cazul în care aparatul de aer condiționat este suficient de mare pentru a răci întreaga casă, problema este cel mai probabil circulația aerului. Aerul cald se ridică și aerul rece coboară. Dacă înlocuiți ventilatoarele cu ventilatoare de conducte, mai mult aer rece va ieși din conductele de la etaj. Puteți să le cumpărați la magazinele de hardware mari sau la magazinele de distribuție la domiciliu.
 • Adăugați o pereche de ventilatoare de tavan în camerele de la etaj sau într-o cameră mare de 2 etaje, deschisă ca o mansardă. Mulți fani au un comutator care controlează funcționarea lor: un mod suflă aer și celălalt suge. Ceea ce aveți nevoie este ca ventilatorul să suge aerul rece și să-l disperseze în toată casa.
 • Partea 3
  Îmbunătățiți sistemul dvs. existent

  Imaginea intitulată
  1
  Înlocuiți filtrele de aer ale cazanului. Filtrele blocate împiedică circularea aerului rece. Înlocuiți-le cel puțin o dată la trei luni pentru a le menține la 100%. Du-te la subsol și veți găsi filtrul în partea inferioară a carcasei filtrului. Asigurați-vă că noul filtru pe care îl cumpărați se potrivește în unitatea de climatizare.
  • Puteți să o faceți singur. Tot ce trebuie să faceți este să scoateți vechiul filtru și să îl poziționați pe cel nou, asigurându-vă că săgețile de pe laturi sunt îndreptate în direcția cea bună (acestea trebuie să indice fluxul de aer). Este un loc de muncă care durează în total 30 de secunde.
 • Imaginea intitulată
  2
  Dacă este necesar, curățați unitatea externă a aparatului de aer condiționat. Clătiți-l cu un furtun de grădină (ușor) pentru a îndepărta murdăria din bobine. Îndepărtați frunzele și resturile din interiorul ventilatorului. Aparatul TREBUIE să fie oprit pentru a face acest lucru. Este posibil ca murdăria să împiedice funcționarea aparatului de aer condiționat la maxim.
 • Imaginea intitulată Păstrați etajul vasului de răcire cu aer condiționat de la etajul 13
  3
  Asigurați-vă că orificiile de ventilație funcționează și că nu sunt blocate. Un penthouse fierbinte face ca ultimul etaj să fie fierbinte. Dacă este necesar, instalați un ventilator pe acoperiș sau un ventilator de mansardă pentru a reduce temperatura mansardei. Dacă nu sunteți sigur cum funcționează, nu ezitați să apelați un profesionist.
 • Orificiile de ventilație nu sunt doar pentru confortul dvs., ci și pentru a extinde durata de viață utilă a acoperișului dumneavoastră. Deși ar putea fi o cheltuială acum, ar putea să vă economisească mulți bani pe termen lung (un acoperiș care se supraîncălzește în mod constant nu este un acoperiș durabil).
 • Imaginea intitulată
  4
  Lăsați-i să verifice presiunea. Aerul condiționat ar putea pierde cantități mici de agent frigorific în timp. Un antreprenor de încălzire și aer condiționat poate verifica și umple aparatul de aer condiționat (dacă este necesar) pentru a maximiza răcirea.
 • Dacă ești priceput, poți să o faci singur. Consultați articolul wikiHow "Cum să încărcați aerul condiționat al casei dvs." pentru mai multe informații.
 • Imaginea intitulată
  5
  Sunați un profesionist. Mulți antreprenori de încălzire și aer condiționat vor face o inspecție și vă vor oferi recomandări pentru un cost redus. Căutați mereu mai multe opinii și colaborați cu profesioniști respectabili care au referințe. Consultați-vă cu asociația dvs. de consumatori înainte de a lucra cu cineva, deoarece aceasta poate fi o sarcină costisitoare pe care doriți să o facă bine.
 • Trebuie să așezați aparatul de aer condiționat lângă tavan, deoarece aerul rece coboară și aerul cald se ridică. Este necesar să-l așezați într-un loc bine ventilat pentru a garanta rezultate maxime. Dacă nu este cazul cu aparatul de aer condiționat, vă recomandăm să îl modificați pentru a obține rezultate mai eficiente.
 • sfaturi

  • Opriți aparatul de aer condiționat atunci când temperatura exterioară este mai mică decât cea setată pe termostat, dimineața devreme și la sfârșitul zilei.
  • Aerul rece este costisitor. În timpul verii, se așteaptă să plătească pentru aer condiționat suma facturii de energie electrică și încălzirea de iarnă.
  • Utilizați un termostat programabil pentru a controla temperatura dacă nimeni nu este acasă pentru o bună parte a zilei sau dacă setarea pentru noapte este diferită de ziua.

  avertismente

  • Nu curățați unitatea externă dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru. Ați putea provoca daune sau vă puteți răni. Aparatul trebuie să fie oprit înainte de a scoate frunzele și resturile. Când clătiți bobinele, NU trebuie să permiteți ca apa să intre în cutia de comandă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să preveniți păsările să zboare spre ferestreCum să preveniți păsările să zboare spre ferestre
  Cum să nu mai aveți atât de mult căldură în timpul somnuluiCum să nu mai aveți atât de mult căldură în timpul somnului
  Cum să economisiți energie electrică în birouCum să economisiți energie electrică în birou
  Cum să vă izolați casaCum să vă izolați casa
  Cum să agățați o eșarfă de perdeaCum să agățați o eșarfă de perdea
  Cum de a cumpăra un climatizor fereastrăCum de a cumpăra un climatizor fereastră
  Cum să scapi de acarienii de prafCum să scapi de acarienii de praf
  Cum se răcește aerul într-o casă cu un aer spălat (aer evaporativ)Cum se răcește aerul într-o casă cu un aer spălat (aer evaporativ)
  Cum de a face mai multă lumină din afară în casăCum de a face mai multă lumină din afară în casă
  Cum să-ți faci camera întunecată în timpul zileiCum să-ți faci camera întunecată în timpul zilei
  » » Cum să păstrați etajele superioare ale casei dvs. răcoroase cu aer condiționat

  © 2011—2020 ertare.com