Cum sa pastrati florile proaspete

Multe specii de flori tăiate pot dura o săptămână sau mai mult cu îngrijire adecvată și chiar flori de scurtă durată își pot prelungi ciclul de viață pentru câteva zile. Păstrarea florilor într-un loc răcoros, departe de curenți, va ajuta deja în mod semnificativ. Pentru a obține cele mai bune rezultate, dați-le acid și zahăr și păstrați recipientul curat și fără bacterii sau ciuperci folosind bleach sau alt microbicid.

pași

Partea 1
Taie și pregătește flori proaspăt tăiate

Imagine cu titlul Keep Flowers Fresh Step 1
1
Taie florile la stadiul corect de dezvoltare. Florile diferite pot dura diferite perioade de timp și trebuie tăiate în diferite stadii de dezvoltare. Flori cu mulți muguri pe fiecare tulpină, cum ar fi delfinii și liliacul, ar trebui să aibă cel puțin un mugar care începe să se deschidă și să-și arate culoarea internă. Plantele care au o floare pe tulpină, cum ar fi galbenele și floarea-soarelui, trebuie să fie complet deschise înainte de a le tăia.
 • Image cu titlul Keep Flowers Fresh Step 2
  2
  Tăiați florile în timpul celor mai tari ore ale zilei. Florile pierd mai puțină apă în climă rece și în special în perioadele mai reci ale ciclului zi / roșu. Tăiați florile proaspete în primele ore ale dimineții, ori de câte ori este posibil, pentru a reține mai multă apă și pentru a rămâne proaspete mai mult timp. De asemenea, le puteți tăia la sfârșitul după-amiezii, deși florile nu vor beneficia de roua de noapte din acel moment.
 • Imagine cu titlul Keep Flowers Fresh Step 3
  3
  Așezați florile într-un recipient curat și mare. Ar trebui să utilizați întotdeauna un recipient curat pentru a evita cât mai mult posibil bacteriile și alte microorganisme de a vă infecta florile. Alegeți un recipient cu gât suficient de lat, unde tulpinile florilor se pot potrivi cu ușurință.
 • Păstrați florile cu diferite dimensiuni ale tulpinilor în recipiente separate, astfel încât toate florile să fie clar vizibile.
 • Imagine cu titlul Keep Flowers Fresh Step 4
  4
  Tratați florile proaspăt tăiate cu apă caldă (opțional). Imediat după tăierea florilor, tulpinile plasate în apă la 43 ° C (110 ° F) și mențineți recipientul într-un loc rece timp de una până la două ore. Moleculele de apă caldă se vor mișca mai repede prin tulpină, în timp ce florile vor pierde mai puțină apă pentru a răci aerul. Combinația acestor efecte va face ca florile să consume o cantitate mare de apă, crescând astfel ciclul de viață al florilor.
 • Acest proces se numește "solidificare".
 • Imagine cu titlul Keep Flowers Fresh Step 5
  5
  Țineți tulpinile în apă caldă. Capetele tulpinilor florilor tăiate trebuie să fie întotdeauna în contact cu apa. Florile absoarbe apa caldă mai ușor, umpleți astfel recipientul cu apă la temperatura camerei dacă nu faceți metoda cu apă caldă descrisă mai sus.
 • Florile care sunt încă atașate la becul sunt cele mai bine conservate în apă rece.
 • Partea 2
  Păstrați florile tăiate proaspete

  Imagine cu titlul Keep Flowers Fresh Step 6
  1
  Scoateți frunzele aflate în apă. Frunzele care rămân sub apă pot să putrezească și să servească drept hrană pentru bacterii, care, la rândul lor, pot infecta și distruge restul plantei. Tăiați toate frunzele care intră în contact cu apa de fiecare dată când le observați.
 • Imagine cu titlul Keep Flowers Fresh Step 7
  2
  Schimbați apa. Înlocuiți apa în fiecare zi pentru a păstra flori proaspete. Asigurați-vă că îndepărtați toate resturile de pe recipient înainte de al umple cu apă proaspătă pentru a preveni infecția.
 • Apa este necesară chiar dacă florile vin cu spumă florală pentru a le ține în loc. Lăsați spuma să se scufunde în apă în ritmul propriu, deoarece forțarea spumei să se scufunde sub apă ar putea cauza formarea de bule de aer pe tulpini, ceea ce ar fi foarte dăunător.
 • Imagine cu titlul Keep Flowers Fresh Step 8
  3
  Tăiați tulpinile în mod frecvent. Puteti taia tulpinile de fiecare data cand schimbati apa sau cel putin la fiecare cateva zile. Utilizați foarfece ascuțite, foarfece de grădinărit sau un cuțit pentru a tăia tulpinile la o înclinație de 45 de grade. O tăietură unghiulară crește suprafața pe care o folosesc florile pentru a absorbi apa.
 • Dacă cumpărați florile dintr-un magazin, tăiați tulpinile imediat, chiar înainte de a le pune în apă.
 • Trandafirii sunt în mod special susceptibili să aibă bule de aer prinse în tulpini, ceea ce ar putea împiedica absorbția apei. Pentru a evita acest lucru, tăiați trandafirii sub apă.
 • Imagine cu denumirea Keep Flowers Fresh Pasul 9
  4
  Utilizați un conservant de flori. Conservarea florilor sau "hrana pentru flori" sunt disponibile la florarii, magazinele de grădină și supermarketuri. Acești conservanți trebuie să aibă toate ingredientele pe care florile trebuie să le prospere și să se dezvolte sănătoase, cum ar fi zahărul pentru energie, acizi pentru a stabiliza culoarea și pH-ul apei și un fungicid pentru a ucide bacteriile și ciupercile. Folosiți-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 • Nu poți cumpăra un conservant comercial sau în cazul în care produsul cumpăra nu sunt deosebit de eficiente, examinați secțiunea acasă conservanți flori pentru a avea alternative simple.


 • Image cu titlul Keep Flowers Fresh Pasul 10
  5
  Păstrați plantele departe de riscurile pentru mediu. Plasați florile tăiate departe de lumina directă a soarelui, încălzitoare, partea de sus a televizorului și alte surse de căldură. Evitați să le așezați în aceeași cameră ca și fructele, deoarece acestea eliberează gazele de etilenă și pot cauza înflorirea florilor. Curenții de aer și brizele, chiar și cele mai răcoroase, duc la pierderea apei și, prin urmare, reduc ciclul de viață al florilor.
 • Image cu titlul Keep Flowers Fresh Step 11
  6
  Scoateți florile uscate. Tăiați toate florile uscate de fiecare dată când le observați, sau altfel gazul de etilenă pe care îl eliberează ar putea provoca o reacție în lanț în celelalte flori. Fă-o compost cu ei, le usuca să le folosiți ca decorațiuni sau să le aruncați într-un loc separat.
 • Partea 3
  Faceți un conservant de flori de casă

  Imagine cu titlul Keep Flowers Fresh Step 12
  1
  Adăugați sifon și leșie de citrice în apă. Sprite, 7 sau oricare alt suc de citrice poate furniza zahărul și aciditatea necesare pentru a menține florile proaspete. Utilizați o parte din sifon pentru fiecare trei părți de apă, apoi adăugați câteva picături de înălbitor pentru a elimina microorganismele dăunătoare. Acest amestec poate fi chiar mai eficient decât unii conservanți comerciali.
  • Nu folosiți sucuri de dietă, nu conțin zahărul care dă energie plantelor.
  • Nu folosiți sucuri închise, deoarece acestea pot fi prea acide pentru plante.
 • Imagine cu titlul Keep Flowers Fresh Step 13
  2
  Puteți adăuga, de asemenea, zahăr, suc de lamaie și înălbitor. Încercați să utilizați o cantitate mică de suc de lămâie, aproximativ două linguri (30 ml) într-un litru de apă. Adăugați o lingură (15 ml) de zahăr la amestec pentru a servi ca hrană pentru flori. Ca și în rețeta anterioară, câteva picături de înălbitor pot ajuta la prevenirea răspândirii bacteriilor și ciupercilor.
 • Pentru recipiente mai mici, adăugați doar câteva picături de suc de lamaie și două ciuperci de zahăr.
 • Dacă aveți apă cu un conținut semnificativ de minerale, poate doriți să adăugați un pic mai mult suc de lamaie pentru a echilibra. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți deoarece prea multă acidă poate fi dăunătoare plantei.
 • Marginile, floarea soarelui și alte flori aparținând familiei "asteraceae" pot elibera o substanță lipicioasă din tulpinile lor. Acidul este deosebit de important dacă aveți alte flori în același recipient ca și aceste plante, deoarece ajută la prevenirea închiderii tulpinilor celorlalte flori.
 • Image cu titlul Keep Flowers Fresh Pasul 14
  3
  Înțelegeți efectul vodcăi. Câteva picături de vodcă pot inhiba producerea de etilenă de către floare, adică un gaz care provoacă înrăutățirea și maturarea. Acest lucru poate fi util, dar nu este un substitut pentru înălbitor sau alte substanțe care servesc la uciderea microorganismelor.
 • Image cu titlul Keep Flowers Fresh Pasul 15
  4
  Nu utilizați prea multă substanță de înălbire. Uneori, înălbitorul este utilizat ca conservant în concentrații mai mari decât câteva picături pe container. Acest lucru este periculos, deoarece efectele asupra conservării sunt foarte inconsecvente și pot provoca chiar tulpini și flori să-și piardă culoarea.
 • Imagine cu titlul Keep Flowers Fresh Step 16
  5
  Fii atent cu aspirina sau otetul. Pudra de aspirină sau oțetul alb sunt alte surse de acid, dar tind să fie mai puțin eficiente decât sucul de lamaie sau sucul de citrice. Dacă aspirina este folosită excesiv, ea poate chiar să înmoaie florile mai repede sau să provoace tulpini să devină gri.
 • Imagine cu titlul Keep Flowers Fresh Pasul 17
  6
  Înțelegeți de ce monedele de cupru nu funcționează. Cuprul poate elimina ciuperca, dar cuprul prezent în monedele acoperite cu cupru nu este solubil în apă. Turnarea unei monede în apă nu va mări ciclul de viață al florilor.
 • consiliu

  • În cazul în care florile trandafirilor sunt agățate sau agățate, scufunda tot trandafirul sub apă caldă pentru a încerca să-l hidrateze. Acesta este ultimul efort care nu va funcționa tot timpul.

  avertismente

  • Narcise și zăpadă tăiate pot elibera substanțe chimice care ucid flori care au aceeași apă. Păstrați aceste flori în recipiente proprii timp de cel puțin 12 ore înainte de a le pune împreună cu alte flori.
  • Scoateți spinii din trandafiri va reduce durata de viață a crescut tăiat, cu toate că aveți posibilitatea să taie spini, care sunt sub nivelul apei.
  • Sprayul de păr este folosit pentru a păstra forma buchetelor de flori în timpul uscării. Dar asta nu va face ca florile tale să fie proaspete.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci flori de hartieCum sa faci flori de hartie
  Cum sa faci flori simțiteCum sa faci flori simțite
  Cum sa faci un aranjament de flori cu o oazaCum sa faci un aranjament de flori cu o oaza
  Cum se face un aranjament într-o vază micăCum se face un aranjament într-o vază mică
  Cum să organizezi un buchet de floriCum să organizezi un buchet de flori
  Cum să plasați o floare în părCum să plasați o floare în păr
  Cum sa faci un corsajCum sa faci un corsaj
  Cum să adăugați flori proaspete la un tortCum să adăugați flori proaspete la un tort
  Cum sa faci decoratiuni florale pentru deserturiCum sa faci decoratiuni florale pentru deserturi
  Cum sa faci flori de zaharCum sa faci flori de zahar
  » » Cum sa pastrati florile proaspete

  © 2011—2020 ertare.com