Cum să mențină culoarea hortensiilor albastre

Hortensiile dau flori albastre (nu roz) când cresc pe soluri acide. Uneori hortensiile schimba culoarea în timp, când aciditatea solului variază. Prin urmare, dacă doriți să mențineți culoarea albastră a florilor, ar trebui să monitorizați pH-ul solului și să luați măsurile necesare pentru a menține aciditatea. Se poate face cu ușurință, trebuie doar să urmați pașii descriși mai jos.

pași

Partea 1
Înțelegeți știința implicată

Imaginea intitulată Păstrați albastrul albastru albastru Pasul 1
1
Hortensiile albastre cresc pe soluri acide și hortensii roz pe soluri alcaline. Hortensiile sunt unice prin faptul că au capacitatea de a schimba culoarea în funcție de pH-ul pământului. Culoarea florilor va depinde de aciditatea sau de alcalinitatea pământului.
 • Explicația științifică este că există niveluri diferite de aluminiu în sol pentru plante, în funcție de aciditate (cunoscut sub numele de pH). Pădirile acide conțin un nivel ridicat de aluminiu, care dă culoarea albastră.
 • Pământul alcalin va produce flori roz și pământul acid va produce flori albastre. Excepția este hortensiile albe sau verzi, care nu schimbă niciodată culoarea. Nu încercați să schimbați culoarea acestor soiuri, deoarece nu veți reuși.
 • Imagine cu titlul Păstrați albastru albastru albastru Pasul 2
  2
  Analizați pH-ul pământului. Pentru a determina dacă solul din grădină este acid sau alcalin, ar trebui să analizați nivelul pH-ului. Acesta vă va ajuta să determinați dacă puteți crește hortensiile albastre.
 • Pământul cu un pH mai mic de 5,5 va produce flori albastre intense.
 • Pământul cu pH între 5,5 și 6,5 va produce flori violete rare.
 • Pământul cu un pH mai mare de 6,5 va produce flori roz.
 • Imagine cu denumirea Păstrați albastru albastru albastru Pasul 3
  3
  Utilizați oțet alb pentru a măsura aciditatea sau alcalinitatea solului. Puteți calcula dacă solul este acid sau alcalin prin utilizarea oțetului alb distilat. Trebuie doar să luați o mână de pământ, turnați oțetul deasupra și așteptați rezultatele.
 • Dacă oțetul produce efervescență și bule când vine în contact cu pământul, înseamnă că este alcalin și va produce hortensii roz. Cu cât este mai intensă efervescența, cu atât pământul este mai alcalin.
 • Dacă nimic nu se întâmplă atunci când vinețul vine în contact cu pământul, înseamnă că este acid sau neutru și va produce cu siguranță hortensii albastre.
 • Imagine cu denumirea Păstrați albastru albastru albastru Pasul 4
  4
  Analizați pH-ul solului științific. Dacă doriți să aflați pH-ul exact al pământului, puteți face acest lucru cu ajutorul unui kit de pH de casă. Este disponibil în pepiniere sau online, trebuie doar să urmați instrucțiunile de ambalare.
 • De asemenea, puteți lua un eșantion de sol și o puteți lua în grădiniță pentru a face testul pentru tine.
 • Partea 2
  Acidificați pământul

  Imagine cu titlul Păstrați albastru albastru albastru Pasul 5
  1
  Presăriți sulful elementar pe pământ. Pentru a menține florile albastre, se presară sulf elemental pe solul din jurul tufișului și pH-ul va fi mai mic de 5,5. Cantitatea de sulf pe care trebuie să o adăugați este variabilă, în funcție de tipul de sol și de cantitatea pe care trebuie să o ajustați.
  • Un sol sau sol aluvionar argilos ar adăuga 350 grame (3/4 pound) de sulf elementar pentru a scădea pH-ul unei suprafețe de 2,3 metri pătrați (25 picioare pătrate) într-o singură unitate. Aceasta înseamnă că trebuie să adăugați 350 de grame (3/4 pound), pentru a reduce pH 6 până la 5. Un sol nisipos sau sol nisipos nămol trebuie să adăugați mai puțin de 115 grame (1,4 livre) de sulf pentru a scădea pH-ul într-un unitate.
  • Spray elementul de sulf aproximativ 60 cm (2 picioare) de la marginea exterioară a arbustului. Distribuiți sulful pe pământ de până la 10 până la 15 cm (4 până la 6)") a tulpinilor. Este zona în care rădăcinile cresc și absorb apa și substanțele nutritive.
  • Utilizați o greblă mică pentru a amesteca conținutul de sulf în stratul superior de 2,5 până la 5 cm (1 până la 2)") din teren, apoi irigați zona cu atenție pentru a fi absorbit. Este posibil să trebuiască să aplicați mai mult sulf elemental din când în când pentru a menține florile albastre.
 • Imagine cu titlul Păstrați Blue Hydrangeas Blue Pasul 6
  2
  Utilizați compostul acid și pulberea de sulfat de aluminiu. Pentru a planta hortensii pe soluri alcaline și pentru a obține flori albastre, trebuie să încorporați suficientă compost acidic și sulfat de aluminiu în sol. Continuă să se aplice regulat în timpul vieții plantei.
 • Puteți cumpăra compost de acid într-o pepinieră, de obicei este etichetat ca "erica". Sulfatul de aluminiu este disponibil sub formă de pulbere în pepiniere sau în magazinele online. Este de obicei etichetat ca "pudră albastră albastră". Aveți grijă și nu aplicați pudra direct pe rădăcina plantei, deoarece va arde țesutul.
 • Adăugați o lingură de sulfat de aluminiu la 4 litri de apă și folosiți soluția pentru a apărea hortensii mature pe durata perioadei de creștere. Nu încercați să utilizați un concentrat mai puternic pentru că puteți arde rădăcinile.
 • Image cu titlul Păstrați albastru albastru albastru Pasul 7


  3
  Aplicați un îngrășământ care conține puțin fosfor și o cantitate mare de potasiu. Oranjamentele beneficiază de un îngrășământ bun. Pentru a produce și a menține florile albastre ale unui arbust, utilizați un îngrășământ care conține puțin fosfor și o mulțime de potasiu.
 • Îngrășământul ar putea fi etichetat pentru utilizare în azalee, camelii și rododendronuri.
 • Evitați utilizarea îngrășămintelor ca făină de oase, deoarece pământul va deveni alcalin și veți strica tot ce ați făcut.
 • Imagine cu titlul Păstrați albastru albastru albastru Pasul 8
  4
  Utilizați material organic pentru a crește aciditatea pământului. Dacă nu doriți să folosiți substanțe chimice pe pământ, puteți aplica anumite materiale organice, cum ar fi butași de iarbă, deșeuri de fructe și legume sau cafea măcinată, pentru a acidifica ușor pământul.
 • Deșeurile de cafea de la sol sunt foarte eficiente, asigurați-vă că au răcit complet înainte de a le încorpora în solul de la baza plantei.
 • De asemenea, puteți încorpora cafeaua măcinată în sol atunci când plantați un nou arbust. Adresați-vă magazinului local de cafea pentru a vă oferi un pic, cu siguranță că o vor face fără să se gândească.
 • Rețineți că materialul organic va schimba aciditatea solului încet, comparativ cu îngrășămintele și pulberile chimice. Aveți răbdare dacă vă decideți să faceți acest lucru.
 • Image cu titlul Păstrați albastru albastru albastru Pasul 9
  5
  Apă hortensiile cu apă de ploaie. Încercați să utilizați apa de ploaie (în loc să bea apă) pentru a apărea hortensiile. Dacă folosiți apă potabilă pentru flori, acesta va reacționa contrar acidității solului și florile vor deveni încet roz. Pentru mai multe informații despre recoltarea apelor pluviale, consultați articolul wikiHow.
 • Imagine cu titlul Păstrați albastru albastru albastru Pasul 10
  6
  Creșteți hortensiile într-o oală separată. În loc să schimbați aciditatea solului din grădină, este mai ușor să semănați hortensiile într-o oală cu sol acide eric.
 • Pentru a obține imediat flori albastre, apă de oală cu o soluție de sulfat de aluminiu, așa cum este descris mai sus.
 • Partea 3
  Ce ar trebui să evitați

  Image cu titlul Păstrați albastru albastru albastru Pasul 11
  1
  Evitați să plantați hortensii în pământuri calcaroase. Schimbarea pH-ului solului va funcționa numai dacă nu este calcaros. Puteți să identificați dacă aveți pământ calcaros dacă observați că există o mulțime de cretă sau pietre în el. În plus, veți observa că pământul se scurge ușor și nu formează bălți. Pământul va fi foarte uscat în timpul verii, deoarece umiditatea este drenată și nu reținută.
  • Dacă aveți pământ calcaros, nu trebuie să încercați să modificați pH-ul, deoarece va fi în zadar. Se recomandă cultivarea hranei în ghivece sau în recipiente cu compost de acid în loc de a folosi solul din grădină.
 • Imagine cu titlul Păstrați Blue Hydrangeas Blue Step 12
  2
  Nu plantați hortensiile lângă structurile de beton. Betonul unei structuri din apropierea patului de flori (cum ar fi o bază de beton sau o cale) va afecta pH-ul solului. Concreteul va afecta pământul și îl va face alcalin, ceea ce va face în mod evident mai greu să crească hortensiile albastre. Dacă este posibil, hortensiile de plante se îndepărtează de structurile din beton pentru a-și menține culoarea albastră.
 • sfaturi

  • Dacă vă răzgândiți și doriți să activați hortensii roz albastru din nou, trebuie să adăugați dolomit var în sol, sau de a folosi un îngrășământ cu nivel ridicat de fosfor. Trebuie să o faceți adesea în timpul vieții plantei.
  • În cazul în care hortensia nu decide culoarea florilor sale (un amestec de albastru și roz), sau dacă sunt violet, înseamnă că solul grădinii este neutru. Pentru a obține o culoare mai albastră, aplicați sulfatul de aluminiu așa cum este descris mai sus, într-o concentrație de 1 lingură per 4 litri de apă. Culoarea va deveni treptat albastru.

  avertismente

  • Din păcate, nu este ușor să modificați intensitatea culorii albastre a hortensiilor. Intensitatea sau paloarele de albastru depind de mulți factori, cum ar fi temperatura, umiditatea și starea de sănătate a plantei. Prin urmare, singurul mod în care puteți ajuta planta să dezvolte sau să mențină o culoare intensă este că o fertilizați adesea, astfel încât să fie mereu sănătos.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci un model al PamantuluiCum sa faci un model al Pamantului
  Cum de a echilibra pH-ul natural al păruluiCum de a echilibra pH-ul natural al părului
  Cum să găsiți umbra care se potrivește cel mai bine cu ochiiCum să găsiți umbra care se potrivește cel mai bine cu ochii
  Cum sa faci un corsajCum sa faci un corsaj
  Cum să faci un dressing cu brânză albastrăCum să faci un dressing cu brânză albastră
  Cum se amesteca alimentele alcaline si acideCum se amesteca alimentele alcaline si acide
  Cum să corectezi un pH ridicat al acizilor cu alimente cu conținut ridicat de alcalineCum să corectezi un pH ridicat al acizilor cu alimente cu conținut ridicat de alcaline
  Cum se acidulează solurileCum se acidulează solurile
  Cum se adaugă azot în compostCum se adaugă azot în compost
  Cum se fixează solurile de lutCum se fixează solurile de lut
  » » Cum să mențină culoarea hortensiilor albastre

  © 2011—2020 ertare.com