Cum să păstrați buruienile din grădina dvs.

O buruiană este orice plantă care prezintă o amenințare sau o piedică. Buruienile pot crește pe iarbă, câmpuri, grădini sau orice zonă în aer liber. Acestea sunt, de obicei, invazive și fură plante cu resursele necesare pentru creșterea lor, inclusiv nutrienți, apă și lumina soarelui. De asemenea, buruienile conțin agenți patogeni care pot infecta o grădină sau o livadă de boli ale plantelor. Deși nu există nici o metodă de eliminare permanentă a acestora fără a ucide legumele, există multe strategii pe care le puteți utiliza pentru a minimiza creșterea acestora.

pași

Metoda 1
Eliminarea buruienilor existente

Imaginea intitulată 2004813 1
1
Taie-le cu un pahar ascuțit. Lama unui hoț ascuțit vă va permite să tăiați buruienile fără a fi nevoiți să vă așezați pe ghemuit sau să vă așezați pe ghemuit. Treceți frunza cu mișcări oscilante împotriva periei, lângă baza acesteia, apoi lăsați planta să cadă și să se descompună. În cazul în care legumele sunt deja în creștere, un hoe pentru cepele subțiri ar putea fi mai ușor de manevrat fără a afecta plantele utile.
 • În cazul în care buruienile au deja semințe de semințe sau semințe vizibile, îndepărtați-le înainte de a tăia planta și aruncați-le într-o cutie de gunoi cu capac sau departe de grădina dvs.
 • Păstrați-Buruienile-out-of-ta-legume-Garden-Step-2.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Păstrați buruienile din grădina dvs. de legume Pasul 2
  2
  Îndepărtați buruienile cu mâna sau cu o unealtă mică. Îndepărtarea buruienilor de mână este un proces lent, dar este adesea necesar atunci când acestea germinează prea aproape de legume pentru a risca să treacă un hoe. Acest lucru vă va permite, de asemenea, să eliminați rădăcinile buruienilor mari împreună cu planta, ceea ce va împiedica aceeași creștere a buruienilor.
 • Utilizarea unui instrument, cum ar fi o mașină de grădină sau un cuțit Hori-Hori, vă va ușura sarcina și va reduce forța pe care o veți avea cu mâinile. Foarfecile de tăiere sunt notorii ergonomice, ceea ce ar putea provoca probleme precum artrita. Atunci când alegeți foarfece de tăiere asigurați-vă că se potrivesc bine în mâna dvs. și nu trebuie să facă prea multă forță pentru a muta frunzele lor.
 • Pentru buruienile care se dezvoltă în apropierea culturilor mici, apăsați degetele de pe ambele părți ale acesteia, în timp ce le trageți, acest lucru va păstra solul în loc atunci când îl scoateți.
 • Îndepărtarea buruienilor este mai ușoară atunci când solul începe să se usuce, după udare. Cu toate acestea, evitați mersul pe solul ud sau presarea acestuia, deoarece acest lucru vă poate reduce ventilația.
 • Păstrați-Buruienile-out-of-ta-legume-Garden-Step-7.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Păstrați buruienile din grădina dvs. de legume Pasul 7
  3
  Investigați erbicide postemergente. Eroziunile post-emergente sunt concepute pentru a ucide buruienile care au crescut deja. Luați în considerare faptul că orice tip de erbicid ar trebui utilizat cu prudență, deoarece acestea au potențialul de a ucide și plante utile și poate chiar și unele plantate în grădinile învecinate. Căutați un erbicid care să se potrivească tipului de buruieni și să vă asigurați că nu are efecte nocive asupra legumelor. Utilizați următoarele linii directoare pentru a începe investigația:
 • Puteți folosi erbicidele care conțin trifluralin pentru a controla ierburile, dar acestea sunt interzise în Uniunea Europeană.
 • De asemenea, puteți utiliza erbicide cu setoxidim, cum ar fi Poast, pentru a controla ierburile.
 • Herbicidele care conțin glifosat, cum ar fi Roundup, ucid multe plante, buruieni și unelte deopotrivă și este recomandabil să le folosiți într-o livadă numai dacă eticheta oferă instrucțiuni specifice pentru această utilizare.
 • Metoda 2
  Păstrați buruienile sub control

  Păstrați-Buruienile-out-of-ta-legume-Garden-Step-1.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Păstrați buruienile din grădina dvs. de legume Pasul 1
  1
  Funcționează pământul la superficial și regulat. De fiecare dată când observați că buruienile încep să se înmulțească, utilizați un hoț de perie, un plug de grădină sau o greblă pentru a muta murdăria din jurul rădăcinilor. Expunerea rădăcină, în special în timpul unei zile calde și uscate, poate provoca uscarea și murirea buruienilor. Țineți cont de faptul că nu este recomandabil să mutați pământul mai mult de câțiva centimetri (câțiva centimetri), deoarece acest lucru poate deteriora rădăcinile legumelor și poate aduce la suprafață semințe îngropate de buruieni.
  • Această metodă va fi mai puțin eficientă dacă permiteți buruienilor să crească prea mult.
 • Păstrați-Buruienile-out-of-ta-legume-Garden-Step-5.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Păstrați buruienile din grădina dvs. de legume Pasul 5
  2
  Aplicați mulciul organic pentru a reduce creșterea buruienilor. Mulci se referă la orice material care acoperă suprafața pământului, ceea ce ajută la prevenirea germinării plantelor noi. Adăugați un strat de frunze moarte între 5 și 10 centimetri, paie fără semințe sau tăițe de iarbă, cum ar fi mulci, dar lăsați zone goale de 2,5 centimetri (1 inci) în jurul fiecărei plante utile pentru a pentru a permite circulația aerului.
 • Luați în considerare faptul că mulciul ajută, de asemenea, să rețină umezeala și căldura în sol, deci este posibil să nu fie adecvat în condiții neobișnuit de calde sau umede.
 • Evitați tăieturile de lemn, coaja sau rumeguș, deoarece acestea ar putea avea efecte de durată care împiedică creșterea semințelor. Acest tip de mulci poate fi adecvat în zonele din grădina dvs. care nu au legume sau alte plante anuale. Dacă veți folosi lemnul, asigurați-vă că îl inspectați pentru a evita paraziții și bolile. Nu vrei să introduci nici unul din cele două lucruri în grădina ta.
 • Imaginea intitulată 2004813 6
  3
  Luați în considerare utilizarea ziarelor ca mulci. Aveți posibilitatea să utilizați ziarul tipărit numai cu cerneală neagră ca un lac ieftin și ecologic pentru a preveni creșterea buruienilor, dar este eficient numai în anumite condiții. Această practică relativ recentă necesită mai multe studii, dar se pare că necesită terenuri cu drenaj bun și o cultură frecventă, așa cum este descris mai sus. Aplicați-l așa cum ați proceda cu mulciul organic, descris mai sus.
 • Nu utilizați paginile cu cerneluri colorate, care ar putea conține substanțe toxice care dăunează solului și plantelor legumicole.
 • În condiții de vânt, puneți tăieturi de iarbă sau alte materiale pe ziare pentru ao menține în poziție.


 • Imaginea intitulată 2004813 7
  4
  Investigați opțiunile erbicidelor preemergente. Investigați întotdeauna efectul erbicidelor asupra legumelor dvs. specifice și a plantelor din apropiere, înainte de a le folosi și selectați unul care atacă tipul dvs. de buruieni, cum ar fi ierburile sau buruienile cu păduri largi. Următoarele informații se referă la erbicidele pre-emergente pe care le-ați putea folosi înainte ca buruienile să se fi înmuiat:
 • Produsele care conțin dimetil tetraclor tereftalat, cum ar fi Dactha, rar afectează plantele.
 • Făină de gluten de porumb este uneori utilizată ca un control organic al buruienilor, este aplicată în grădini cu legume cu înălțimea cuprinsă între 5 și 7,5 centimetri și fără prezența buruienilor. Nu este clar cât de eficient este comparat cu alte opțiuni, dar, la rândul său, poate servi și ca îngrășământ.
 • Imaginea intitulată 2004813 8
  5
  Utilizați culturile de acoperire în afara sezonului. În loc să părăsiți grădina goală, utilizați o recoltă de acoperire pentru a împiedica buruienile să scape de sub control. În acest scop, luați în considerare creșterea unei culturi rezistente la iarnă sau cădere, cum ar fi gazonul englez, hrișcă sau secară de iarnă. Pregătiți-vă să fertilizați și să recoltați această recoltă dacă urmați acest plan.
 • Căutați recomandări pentru rotația sau combinarea culturilor pentru plantele dvs. specifice, deci anul viitor, terenul dvs. va avea substanțele nutritive potrivite pentru a promova creșterea plantei noi.
 • Metoda 3
  Începeți o grădină cu puțină pensulă

  Imaginea intitulată 2004813 9
  1
  Construiți un pat ridicat pentru legume. Dacă sunteți pregătit să utilizați în mod frecvent sol și apă de înaltă calitate, un pat înălțat vă va permite să vă păstrați legumele mai aproape împreună. Acest lucru va face mai greu pentru buruieni să concureze, iar un nivel mai ridicat vă va ajuta să le detectați mai ușor.
  • Rețineți că plantele se încălzesc mai repede într-un pat înălțat. Acesta este un avantaj în multe domenii, dar dacă vremea este caldă pentru legume, luați în considerare săturați un pat scăzut în locul său.
 • Păstrați-Buruienile-out-of-ta-legume-Garden-Step-6.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Păstrați buruienile din grădina dvs. de legume Pasul 6
  2
  Reduceți spațiul dintre plante. Uneori, așa-numitele plantații intensive, care constau în menținerea legumelor mai aproape unul de celălalt, le lasă mai puțin spațiu pentru a crește buruienile. Cu toate acestea, spațierea va fi dictată de calitatea solului, de frecvența irigării și de varietatea legumelor. Adesea, le puteți planta câteva centimetri mai aproape de ceea ce se recomandă în pachetul de semințe, dar cel mai bine este să încercați să le plantați mai aproape în fiecare an și să inversați practica dacă legumele nu cresc rapid și sănătos.
 • Dacă utilizați un pat înălțat, încercați să investigați Spațiu de separare recomandat pentru legume.
 • Păstrați-Buruienile-out-of-ta-legume-Garden-Step-3.jpg" class ="imagine lightbox">
  Image cu titlul Păstrați buruienile din grădina dvs. de legume Pasul 3
  3
  Pentru anumite culturi utilizați mulci de plastic. Datorită căldurii prins în sol, această metodă este recomandată numai pentru anumite legume, cum ar fi roșiile, piperul, vinetele, castravetele, pepene galben sau squash. Așezați un capac de plastic negru peste solul din grădina dvs. înainte de plantare. Taie găurile în plastic în locurile în care plantele vor crește prin el.
 • Verificați că nu există buruieni agresive care să poată continua să crească sub plastic sau prin găurile tăiate pentru legume.
 • Rețineți că plasticul nu se va descompune și că va trebui să fie aruncat după recoltare.
 • sfaturi

  • Îndepărtați toate buruienile înainte de a produce semințe, nu numai în grădina dvs., ci și în toată țara dvs. Luați în considerare faptul că vântul poate transporta semințele de buruieni în grădina dvs.
  • Începeți să eliminați buruienile la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, pentru a preveni creșterea lor invazivă.
  • Nu găzduiți alimentatoare de păsări în apropiere de livezi. Țineți minte că din semințele pe care le-au lăsat să cadă, buruienile ar putea crește. Păstrați alimentatoarele cel puțin la 9,14 metri (30 picioare) de la livezi.
  • Nu tăiați iarba prea scurtă. Acest lucru permite mai mult soare să ajungă la pământ și crește șansele de germinație și creștere a semințelor de buruieni.
  • Evitați plantarea buruienilor involuntar. Cumpărați numai amestec pentru vase, sol de suprafață sau mulci care spune "fără buruieni" pe etichetă. În caz contrar, veți planta buruieni în grădină atunci când adăugați sol sau mulci.

  avertismente

  • Când începeți buruienile cu mâinile, utilizați mănuși de grădină pentru a vă proteja pielea de plantele ascuțite sau toxice.
  • Folosiți o atenție deosebită atunci când manevrați erbicidele. Purtați o mască de protecție și mănuși atunci când le folosiți, citiți și respectați măsurile de precauție care apar pe eticheta produsului.
  • Majoritatea erbicidelor sunt aprobate pentru utilizare în livezi. Trebuie să treacă două săptămâni între aplicarea pe legume și alte plante comestibile și recolta. Nu aplicați erbicide mai puțin de două săptămâni înainte de recoltare.

  Lucruri de care ai nevoie

  • săpăligă
  • Plug de grădină
  • Cuțitul Hori-Hori
  • Lopată mică de grădină
  • mistrie
  • Mănuși de grădinărit
  • Negru plastic
  • Ziarele tipărite cu cerneală neagră
  • Miere organică
  • erbicid
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să crească azotul în solCum să crească azotul în sol
  Cum se construiesc paturi pentru legumeCum se construiesc paturi pentru legume
  Cum de a construi o grădină de rock protejată de subgrowthCum de a construi o grădină de rock protejată de subgrowth
  Cum să aveți grijă de plantele dvs.Cum să aveți grijă de plantele dvs.
  Cum să aibă grijă de planteCum să aibă grijă de plante
  Cum să crești CiscaCum să crești Cisca
  Cum să crească mustar brunCum să crească mustar brun
  Cum să crești oreganoCum să crești oregano
  Cum să crească patrunjelulCum să crească patrunjelul
  Cum să crească un dovleacCum să crească un dovleac
  » » Cum să păstrați buruienile din grădina dvs.

  © 2011—2020 ertare.com