Cum să păstrați omizi din grădina dvs.

Grădinițele sunt creaturi interesante, deși, ca grădinar, le puteți găsi mai frustrant decât fascinant. Din fericire există modalități de a avea grijă de ele. Pentru a le elimina din grădina dvs., va trebui mai întâi să identificați tipul de omidă care provoacă problema. Acest lucru se datorează faptului că, în cazul unor omizi, este necesar doar să le scoateți din grădină în loc să le omorâți.

pași

Metoda 1
Aveți grijă de anumite tipuri de omizi

Imaginea intitulă Păstrați hrănitorii din grădină Pasul 1
1
Luați în considerare faptul că identificarea tipului de omidă va determina modul în care veți avea grijă de ea. Identificarea tipului de omidă este crucială pentru tratarea acestor dăunători deoarece unele metode elimină anumite tipuri de omizi, dar nu sunt eficiente cu alte specii. Următorii pași se referă la cele mai comune tipuri de omizi și la ce ar trebui să faceți pentru a le scoate din grădina dvs.
 • Imaginea intitulată Păstrați hrănitorii din grădină Pasul 2
  2
  Ai grija de cutworms. Acești viermi trăiesc sub suprafața pământului și alimentat prin tulpinile de răsaduri de peste noapte. Puteți tăia pahare de plastic sau role de hârtie igienică în fâșii de 5 cm (2 inci) și așezați în jurul pentru a proteja plantele tinere de licitație ale acestor dăunători.
 • O altă modalitate de a evita prezența viermilor este de a folosi soluri sterile pentru a planta răsadurile. Acest lucru ajută la prevenirea oricărui dăunător care a petrecut iarna în grădina dvs. să mănânce plantele pentru bebeluși.
 • Imaginea intitulată Păstrați grătarele din grădină Pasul 3
  3
  Aveți grijă de viermii de roșii. Aceste viermi atacă în principal plantele de tomate și le lasă fără frunze în mai puțin de o zi. Aceste dăunători sunt ușor de recunoscut deoarece au un corn lung la capătul din spate. O modalitate de a scăpa de aceste omizi este de a le ridica cu mâna. Puneți viermii de roșii într-o ceașcă sau borcan de apă cu săpun pentru ai ucide.
 • Dacă vă plimbați în jurul grădinii cu pantofi, puteți prefera să zdrobiți aceste dăunători.
 • Dacă oricare dintre aceste metode pare neplăcută pentru tine, poți arunca omizi în coșul de gunoi.
 • Imaginea intitulată Păstrați grătarele din grădină Pasul 4
  4
  Nu ucideți omizițele fluturelui cometă. Marar, patrunjel, fenicul, coriandru, morcov si frunze păstârnac sunt o sursă de hrană favorit pentru zmeu omizi fluture. Puteți recunoaște aceste creaturi prin dungi albe și galbene, precum și aspectul său exterior Stubby verde strălucitor. Se recomandă să colecteze aceste omizi de mână și a pus într-o zonă în care florile cresc morcov sau în altă parte în afara grădinii.
 • Plantarea mai multă mărar, patrunjel și fenicul, astfel încât fluturii să aibă ceva de mâncare este un alt mod de a evita problemele.
 • Imaginea intitulată Păstrați hrănitorii din grădină Pasul 5
  5


  Protejați-vă plantele de omizi din fluturele de varză. Acoperiti plantele cu translucide capace de tesatura sau utilizare fabricate din plante din polipropilenă sunt bune moduri de a proteja Brassica omizi fluture de varză și a altor dăunători, care iau forma de omizi într-una din etapele de dezvoltare.
 • Aveți posibilitatea să cumpărați huse pentru plante în centrele de grădină, deși puteți să le faceți și voi singuri. Tot ce trebuie să faceți este să lipiți cercuri în pământ și să le acoperiți cu țesături perforate din plastic sau tablă. Aceste materiale trebuie să permită penetrarea soarelui și a aerului, precum și o barieră pentru majoritatea insectelor.
 • Se recomandă plasarea greutății pe un capăt al capacelor folosind cărămizi, plăci de lemn sau alte materiale care sunt suficient de grele.
 • Imaginea intitulată Păstrați hrănitorii din grădină Pasul 6
  6
  Verificați frecvent plantele și vedeți dacă au ouă. Treceți grebla și îndepărtați toate frunzele căzute și resturile din jurul plantelor în fiecare seară. Acest lucru va ajuta la menținerea populației de șobolani sub control. Verificați dacă există ouă (indiferent de ce fel de omidă sunt) pe frunzele plantelor în timpul sezonului de creștere. Asigurați-vă că verificați cu atenție părțile superioare și inferioare ale foilor.
 • Dacă găsiți ouă, purtați-le pur și simplu sau îndepărtați-le din frunză și aruncați-le.
 • Metoda 2
  Combaterea omizi cu păsări și ierburi

  Imaginea intitulată Păstrați hrănitorii din grădină Pasul 7
  1
  Încurajați păsările să petreacă timp în grădina dvs. O modalitate eficientă de a preveni apariția de omizi este de a încuraja păsările cuiburi în grădina ta. Deși acest lucru nu poate fi o soluție ideală dacă doriți să păstrați păsările departe de complot boabe locale este foarte util cu plante care atrag păsările. Deci, păsările merg la gradina ta, trebuie să faceți următoarele:
  • Se pune un alimentator de pasăre cu un con în jurul ei pentru a preveni veverițele foame și birdbath pentru populația locală de păsări vizita grădina ta.
  • Rațe și găini mănâncă, de asemenea, omizi și, dacă aveți suficient spațiu, puteți păstra dăunătorii sub control și vă puteți bucura de ouăle gustoase ale păsărilor.
 • Imaginea intitulată Păstrați hrănitorii din grădină Pasul 8
  2
  Ascundeți plantele folosind ierburi cu arome intense. Dacă plantați artemisia, salvie, cimbru, rozmarin sau menta în jurul plantelor afectate, este posibil să puteți rezolva unele probleme cu omizi. Aceste plante cu arome intense ajută la mascarea hranei preferate a acestor creaturi și le face să dispară și să meargă să mănânce în altă parte.
 • Plantarea plantelor intercalate sau plasarea mai multor plante diferite în aceeași zonă este un alt mod de confundare a insectelor de pradă.
 • Imaginea intitulată Păstrați hrănitorii din grădină Pasul 9
  3
  Utilizați controlorii organici pentru a scăpa de omizi din grădina dvs. Există mai mulți controlori organici pe care îi puteți folosi pentru a scăpa de omizi. BT, Bacillus thuringiensis, este o opțiune excelentă de a păstra dăunători din grădina dvs. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor de găsit această substanță. Utilizați BT după cum urmează:
 • BT "kurstaki" ucide cele mai multe specii de omizi. Se amestecă în conformitate cu instrucțiunile producătorului și se presară complet pe plante, acoperind părțile superioare și inferioare ale frunzelor și tulpinilor. Puteți pulveriza pe flori și plante ornamentale la fiecare trei sau cinci zile până când omizile sunt controlate.
 • Dacă nu găsiți BT, încercați spray-uri bazate pe neem. Trebuie să folosiți aceste spray-uri ca o ultimă soluție, deoarece multe insecte benefice pot muri împreună cu omizi.
 • sfaturi

  • Plantele de mentă sunt invazive în cele mai multe zone și ar trebui să le plantați în containere în loc de pe pământ.
  • Utilizați întotdeauna mănuși de grădinărit adecvate la colectarea omiziilor. Unele specii pot provoca o durere foarte dureroasă.
  1. BT este sigur pentru animale, plante și chiar pentru insecte benefice.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a ridica o omidă urs latăCum de a ridica o omidă urs lată
  Cum să ridici fluturiCum să ridici fluturi
  Cum să aibă grijă de o omidă până când devine fluture sau molieCum să aibă grijă de o omidă până când devine fluture sau molie
  Cum să ai grijă de o omidăCum să ai grijă de o omidă
  Cum să ai grijă de fluturiCum să ai grijă de fluturi
  Cum să găsiți omiziCum să găsiți omizi
  Cum să găsești un șarpe de jartierăCum să găsești un șarpe de jartieră
  Cum se face un habitat pentru o omidăCum se face un habitat pentru o omidă
  Cum de a identifica un păianjen de lupCum de a identifica un păianjen de lup
  Cum să identificați un păianjen trapperCum să identificați un păianjen trapper
  » » Cum să păstrați omizi din grădina dvs.

  © 2011—2020 ertare.com