Cum să păstrați viespi departe

Nu este nimic mai rău să distrugi un picnic sau o zi în aer decât o mulțime de viespi care zboară în jurul tău. Puteți să le țineți departe folosind un agent de respingere natural sau comercial, asigurând zonele astfel încât să nu intre sau să scape de produsele alimentare care le pot atrage. Și dacă aveți deja viespi, puteți folosi o soluție de apă cu săpun, așezați capcanele sau apelați la un specialist în dăunători pentru a avea grijă de ele.

pași

Metoda 1
Păstrați viespi departe de casa ta

Imaginea intitulată
1
Sigilați fisurile din casă. Acest lucru poate ajuta viespi care au cuiburi aproape de casa ta nu reușesc să intre. Căutați crăpături lângă marginea șezutului casei, unde intră fire sau ferestre electrice. Se aplică un material de etanșare adecvat în fiecare crăpătură: utilizarea de acoperire chit sau fisuri în apropierea locului în care intră liniile de înaltă tensiune și patch-uri pentru ferestre pentru a acoperi găurile.
 • Dacă găsiți un cuib de viespi în oricare dintre fisurile sau găurile pe care doriți să le sigilați, nu este recomandat să le sigiliți pur și simplu. Unele viespi pot mânca tencuiala și astfel intră în casa ta. În acest caz, sunați un exterminator de dăunători profesioniști care să preia controlul.
 • Imaginea intitulată Păstrați șupele în depărtare Pasul 2
  2
  Acoperiți coșurile cu gunoi bine. Ciclurile apar, de obicei, în curți unde există multe deșeuri alimentare. Dacă cutiile de gunoi nu sunt bine închise, viespii pot ajunge. Asigurați-vă că capacul este strâns și nu lăsați niciodată cutia fără capac.
 • Imaginea intitulata
  3
  Nu lăsați lucrurile cu aromă dulce. Acest lucru se aplică chiar și tipului de nectar care este în unele alimentatoare de păsări. Viespi sunt atrasi de lucruri dulci-mirositoare, deci dacă aveți mulți în curtea voastră, vor exista mai multe șanse să apară viespi.
 • Imaginea intitulată
  4
  Curățați imediat după terminarea picnicilor. Acest lucru va ajuta la prevenirea apariției viespurilor, deoarece acestea sunt atrase de deșeurile alimentare. Înlăturați gunoiul și sigilați recipientele care mai au alimente.
 • Metoda 2
  Folosiți repellente naturale

  Imaginea intitulată
  1
  Se amestecă uleiurile esențiale de cuișoare, geranium și citronella. Trebuie să adăugați mai multe picături din fiecare ulei într-o sticlă de pulverizare care are apă și câteva picături de săpun. Bateți sticla pentru a amesteca ingredientele. Apoi, aplicați amestecul peste zonele casei dvs. unde undele văd cel mai mult atras, inclusiv sub streașină și sub acoperișul pridvorului.
  • Nu aplicați amestecul în casă, veți avea nevoie de mai mult de o sticlă și acest lucru va fi mai scump. Concentrați-vă pe aplicarea amestecului în locurile în care au existat alte cuiburi înainte.
  • Puteți, de asemenea, să cumpărați repetarea vânatului în magazinele de bricolaj dacă preferați să nu faceți nici o amestecare.


 • Imaginea intitulată Păstrați oaie departe Pasul 6
  2
  Creșteți plantele respingătoare pentru viespi. Există anumite plante care țin departe viespi prin mirosul lor. Plantarea unora dintre acestea aproape de locul unde vă petreceți cel mai mult timp (pe verandă sau în curte) poate ajuta la menținerea viespilor. Menta, cimbru, eucalipt și citronelă vor respinge viespi și vor face mirosul grădinii tău minunat.
 • Imaginea intitulată
  3
  Utilizați vrăjile pentru viespe. Viespi sunt animale teritoriale, deci nu vor construi un cuib mai mic de 6 metri (20 picioare) de un alt cuib. Așezați un cuib în fiecare parte a casei dvs. pentru a menține viespi departe.
 • Metoda 3
  Scapă de viespi

  Imaginea intitulata Pastrati spargerea Pasul 8
  1
  Faceți un amestec de săpun și apă. Puneți două linguri (30 ml) de săpun în vase de pulverizare cu apă. Bateți sticla pentru a amesteca soluția până devine spumă. Puneți cât se poate de departe de cuib și pulverizați amestecul.
 • Imaginea intitulată
  2
  Utilizați o capcană de viespe. Puteți să faceți una singură prin tăierea vârfului unei sticle de sifon cu două litri. Aplicați puțină apă cu zahăr pe interiorul flaconului. În cele din urmă, puneți partea superioară a sticlei pe care ați tăiat-o înainte, în sens invers, astfel încât aceasta să aibă forma de pâlnie în interiorul sticlei. Alăturați cele două piese cu bandă adezivă și agățați-o oriunde în grădină. De asemenea, puteți cumpăra capcane de viespe în magazin.
 • Imaginea intitulată
  3
  Sunați un controler profesionist împotriva dăunătorilor. Acest lucru este deosebit de important dacă sunteți alergic la viermi de viespi. În acest caz, sau dacă ați găsit un cuib foarte mare, este mai bine să sunați un expert în controlul dăunătorilor pentru a prelua cuibul.
 • avertismente

  • Dacă sunteți alergic la viermi de viespi, adresați-vă pe altcineva pentru ajutor sau sunați un controlor dăunător expert pentru a scăpa de viespi.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să trișezi pentru viespiCum să trișezi pentru viespi
  Cum să identificați viespiCum să identificați viespi
  Cum să identificați un spider spittingCum să identificați un spider spitting
  Cum să vindeci mușcăturile de insecteCum să vindeci mușcăturile de insecte
  Cum să evitați inteparea albinelor sau viespiCum să evitați inteparea albinelor sau viespi
  Cum să sperie albineleCum să sperie albinele
  Cum să păstrați viespile departeCum să păstrați viespile departe
  Cum să scapi de albineCum să scapi de albine
  Cum sa scapi de scorpioniCum sa scapi de scorpioni
  Cum să scapi de viespiCum să scapi de viespi
  » » Cum să păstrați viespi departe

  © 2011—2020 ertare.com