Cum să manipulați și să aplicați pesticide în siguranță

Pesticidele sunt utile pentru a preveni daunele pe care insectele le produc culturilor, plantelor de grădină și clădirilor, precum și pentru a le ține departe de casa noastră, unde pot răspândi boala și pot distruge alimentele depozitate în cămară și în pivniță. Siguranța reprezintă o preocupare majoră atunci când se utilizează aceste produse chimice toxice.

pași

Imaginea intitulată Manipulați și aplicați pesticide în siguranță pas 1
1
Citiți și urmați toate instrucțiunile de pe etichetă. Multe produse de control al dăunătorilor au pliante sau broșuri de instrucțiuni incluse sau atașate la ambalajul lor. Iată câteva exemple de instrucțiuni pentru utilizarea unui produs de acest tip:
 • Se amestecă 290 ml (1 oz) de produs cu 3,75 l (1 galon) de apă. Acesta este un procent mediu pentru amestec, având în vedere că utilizarea unor concentrații mai mari nu va face produsul mai eficient, dar va crește toxicitatea acestuia.
 • Nu utilizați produsul când există vânt. Vântul poate provoca ca produsul să zboare în zone neprotejate sau la un curent de apă, unde ar putea provoca contaminarea accidentală și moartea vieții acvatice locale.
 • Nu amestecați cu alte produse. Amestecarea pesticidelor sau a oricărui alt produs chimic poate produce rezultate neașteptate și periculoase.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați pesticide în siguranță Pasul 2
  2
  Citiți avertismentele de pe etichetă. Avertizările conțin informații specifice produsului. Următoarele fac parte din informațiile evidente care ar putea include:
 • Nivelul tau de toxicitate
 • "ATENȚIE" înseamnă că este ușor toxică. Doza letală este de 290 ml (1 oz) sau mai mult.
 • "ATENȚIE" Aceasta înseamnă că este moderat toxic. Doza letală este între o linguriță și o lingură.
 • "PERICOL" Aceasta înseamnă că este foarte toxic. O doză letală este doar o urmă.
 • Evitați vaporii, utilizați în zone bine ventilate. Pesticidele lichide pot produce vapori otrăviți atunci când containerul este deschis sau în timpul amestecării și aplicării produsului.
 • Evitați contactul cu pielea. Multe substanțe chimice pot fi absorbite prin piele.
 • Evitați scânteile sau flăcările deschise. Deseori pesticidele sunt suspensii în distilate de petrol care pot fi foarte inflamabile.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați pesticide în siguranță Pas 3
  3
  Utilizați numai recipiente adecvate pentru măsurarea, amestecarea și aplicarea pesticidelor.
 • Nu folosiți niciodată vase cu care pregătiți alimente pentru a măsura, amesteca sau aplica pesticide. Chiar dacă intenționați să utilizați doar o cuvă de măsurare pentru pesticid, ar putea fi luată accidental și dusă la bucătărie mai târziu.
 • Dacă este posibil, amestecați pesticidul în echipamentul cu care îl aplicați, evitând astfel manipularea în timpul utilizării. În general, în acest scop sunt utilizate sprinklerele cu aer comprimat sau pompe. În agricultură, un echipament echipat cu PTO, montat pe tractor, este utilizat pentru a aplica pesticide pe culturi și terenuri agricole.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați pesticide în siguranță Pas 4
  4
  Se amestecă numai cantitatea de produs pe care o veți utiliza. Puteți obține acest lucru dacă citiți informațiile despre produs care apar sub titlul "rata de aplicare" sau "dozare", specificate în general în litri pe suprafață (galoane pe acru sau galoane pe 1,000 metri pătrați). Măsurați zona pe care o veți trata și calculați cantitatea de material necesară pentru acest scop. De obicei, nu este o idee bună să păstrați pesticidul mixt pe care nu l-ați folosit, dar dacă trebuie să faceți acest lucru, puneți o etichetă pe container care specifică conținutul său și data la care ați amestecat-o și o țineți bine închisă.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați pesticide în siguranță Pas 5
  5
  Spălați toate echipamentele după fiecare utilizare. Utilizați multă apă și nu lăsați lichidul de clătire să ajungă în sursele de apă. Păstrați operația de spălare departe de puțuri și de alte surse de apă potabilă.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați pesticide în siguranță Pasul 6
  6
  Utilizați echipamentul de siguranță corespunzător. În general, lista echipamentului care trebuie utilizată apare pe eticheta instrucțiunilor de utilizare și avertismente pentru fiecare produs specific. Următoarele sunt câteva dintre lucrurile utilizate în mod obișnuit:
 • Lentile de protecție de siguranță. Acestea împiedică pătrunderea chimicalelor sau a prafului în ochii persoanei care le utilizează.
 • Mănuși din cauciuc Cauciuc, neopren sau alte mănuși rezistente la substanțe chimice vă protejează mâinile de substanțe care pot fi absorbite prin piele.
 • Tricouri cu mâneci lungi și pantaloni lungi. O altă barieră de protecție a pielii. După ce ați terminat procesul de aplicare, scoateți hainele și clătiți-le bine înainte de a le spăla.
 • Cizme din cauciuc Din moment ce cizmele din piele sau din pânză pot absorbi și acumula substanțe chimice, se sugerează adesea că persoana care aplică pesticide trebuie să poarte cizme de cauciuc.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați pesticide în siguranță Pasul 7
  7
  Nu fumați, nu beți sau nu mâncați în timp ce aplicați pesticide.
 • Imaginea cu titlul Manipulați și aplicați în siguranță pesticide Pasul 8
  8
  Mențineți oamenii și animalele departe de zona care a fost tratată cu insecticide și alte substanțe chimice pentru perioada de timp recomandată pe eticheta produsului. Dacă utilizați un spray lichid, nimeni nu trebuie să intre în zonă până când produsul nu este uscat complet.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați pesticide în siguranță Pasul 9


  9
  Fiți foarte atenți atunci când aplicați pesticide în clădiri sau case. Utilizați numai produsele specificate în acest scop și eliminați toate articolele pierdute, cum ar fi hainele, cărțile și jucăriile, înainte de a le folosi.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați în siguranță pesticide Pasul 10
  10
  Nu utilizați pesticide după data de expirare specificată pe etichetă. Substanțele chimice trec prin modificări pentru o anumită perioadă de timp, iar pesticidele pot deveni instabile, mai toxice sau pot înceta să fie eficiente după data de expirare specificată pe ambalaj.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați pesticide în siguranță pas 11
  11
  Utilizați pesticide numai la intervalele recomandate de producător. Dacă insectele se vor întoarce înainte de data reaplicării, va trebui să găsiți o altă metodă de control. Majoritatea pesticidelor recomandă tratarea (sau re-tratarea) unei culturi sau a unei suprafețe la intervale specifice, care coincid adesea cu perioada de dezvoltare a insectelor, de la ouă sau de la stadiul larvar la adulți. Utilizarea excesivă a unui pesticid poate crea rezistență chimică la insecta care trebuie eliminată și niveluri toxice de concentrație chimică în sol, plante și în mediul în care este utilizat produsul.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați pesticide în siguranță 12
  12
  Aplicați pesticidele primul lucru dimineața sau noaptea târziu pentru a evita vântul excesiv, deoarece în mod normal vântul este mai ușor în aceste perioade - în aceste momente veți evita, de asemenea, expunerea insectelor benefice cum ar fi albinele și gărgărițele. efectele otrăvurilor.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați în siguranță pesticide Pasul 13
  13
  Rețineți că anumite pesticide sunt active în mod sistematic, ceea ce înseamnă că țesuturile vegetale absorb substanța chimică și o distribuie pe întregul plan. Pentru utilizarea în plantarea plantelor comestibile, urmați cu atenție instrucțiunile privind perioada de pre-recoltare în care se poate aplica pesticidul, deoarece pur și simplu spălarea fructelor nu va elimina otravă.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați în siguranță pesticide Pasul 14
  14
  Pentru a obține cele mai bune rezultate în combaterea dăunătorilor, alternați între mai multe pesticide adecvate. Pe termen lung, acest lucru va duce la un control mai bun al insectelor și la scăderea frecvenței aplicației.
 • Imaginea intitulată Manipulați și aplicați în siguranță pesticide Pasul 15
  15
  Căutați întotdeauna metoda de combatere a dăunătorilor mai puțin toxică și mai prietenoasă mediului. Acest lucru contribuie la siguranța prin scăderea utilizării otrăvurilor în general. Plantarea anumitor flori, cum ar fi galbenele sau ierburile, cum ar fi usturoiul, va scădea în mod natural populațiile de insecte din culturile dvs. Bacillus thuringiensis sau BT este un compus bacterian care atacă anumite insecte atunci când este aplicat topic la plante, în timp ce este sigur pentru oameni și animale.
 • sfaturi

  • Atunci când depozitați cantități mari de pesticide, de exemplu pentru uz agricol, puneți semne, astfel încât personalul de urgență să știe unde se află produsul în caz de incendiu sau alt dezastru.
  • Utilizați recipientele și articolele de măsurare numai pentru amestecarea și aplicarea pesticidelor și păstrați-le în depozit cu produsele pentru care le folosiți.
  • Cumpărați numai cantitatea de pesticide pe care credeți că o utilizați imediat sau într-un sezon, deoarece acestea ar putea avea date de expirare și ar putea să le păstreze, în general, pot fi periculoase.
  • Atunci când utilizați substanțe chimice, aveți la dispoziție numerele de informații despre centrele de urgență și centrele de control al otrăvurilor din zona dvs.
  • Aveți o cantitate mare de apă curată la manipularea acestor materiale în caz de contact accidental. Spălarea pielii și a ochilor este primul pas pe care trebuie să-l luați dacă expediați accidental pesticidul.

  avertismente

  • Aproape întotdeauna pesticidele sunt periculoase și toxice.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Echipamente de siguranță, inclusiv, dar fără a se limita la acestea, un aparat respirator, mănuși chimice, cizme de cauciuc, cămașă cu mâneci lungi și pantaloni lungi
  • Echipamente adecvate pentru măsurarea, amestecarea și aplicarea corectă a pesticidelor
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a alege recipiente adecvate cu microundeCum de a alege recipiente adecvate cu microunde
  Cum se identifică boabele care nu au glutenCum se identifică boabele care nu au gluten
  Cum se aplică Frontline (tratament pentru purici și căpușe)Cum se aplică Frontline (tratament pentru purici și căpușe)
  Cum să scapi de căpușele câinelui tăuCum să scapi de căpușele câinelui tău
  Cum să evitați toxinele de mediu în timpul sarciniiCum să evitați toxinele de mediu în timpul sarcinii
  Cum să rezolvați o situație de urgență provocată de produsele chimice de uz casnicCum să rezolvați o situație de urgență provocată de produsele chimice de uz casnic
  Cum să dezinfectați uneltele de grădinăritCum să dezinfectați uneltele de grădinărit
  Cum de a alege un țânțar respingătorCum de a alege un țânțar respingător
  Cum sa elimini furnicile din ghivecele taleCum sa elimini furnicile din ghivecele tale
  Cum sa elimini gandacii cu boraxCum sa elimini gandacii cu borax
  » » Cum să manipulați și să aplicați pesticide în siguranță

  © 2011—2020 ertare.com