Cum de a magnetiza metalul

Magnetismul apare atunci când particulele negative și pozitive ale unui obiect sunt aliniate într-un mod specific, ceea ce creează o atracție sau o repulsie față de particulele din apropiere. Atâta timp cât metalul are un mic fier, îl puteți magnetiza folosind un alt metal magnetic sau un electromagnet. Deși este necesar să utilizați un magnet puternic pentru magnetizarea unui alt metal, produsul magnetismului probabil nu este foarte puternic. Cu toate acestea, va fi suficient să ridicați o clemă de hârtie sau un șurub. Rezistența magnetului depinde de conținutul de fier.

pași

Metoda 1
Tăiați metalul cu un magnet puternic

Imaginea intitulată Magnetize Metal Step 1
1
Strângeți materialele necesare. Pentru a magnetiza un metal cu aceasta metoda, pur si simplu aveti nevoie de un magnet puternic si o bucata de metal care contine fier. Nu veți putea magnetiza metalele care nu conțin fier.
 • Puteți cumpăra un magnet puternic, cum ar fi neodimul, pe Internet.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 2
  2
  Identificați polul nord al magnetului. Toți magneții au doi poli, un pol de nord și un pol de sud. Polul nord este partea negativă, în timp ce polul sudic este partea pozitivă. Unii magneți au poli cu etichete pe ele.
 • Dacă magnetul nu este etichetat, puteți utiliza un magnet cu pointer magnetic. Este un magnet care are stalpii etichetați pe el. Așezați identificatorul în apropierea magnetului și vedeți de ce parte este aderentă. Partile opuse sunt atrase, deci daca magnetul adera la polul sudic al magnetului de identificare, aceasta parte va fi polul nordic.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 3
  3
  Trageți polul nord de la mijlocul metalului până la capăt. Treceți magnetul rapid apăsându-l ferm de-a lungul bucății de metal. Actul de frecare a magnetului de-a lungul metalului va permite atomilor de fier să se alinieze într-o direcție. Lovitura de metal de mai multe ori va da atomilor mai multe oportunități de aliniere.
 • Apăsați din nou spre polul negativ de cel puțin zece ori. Zece lovituri este un număr bun pentru a începe. Puteți da mai mult sau mai puține lovituri atâta timp cât metalul funcționează ca un magnet în funcție de preferințele dvs.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 4
  4
  Testați magnetismul. Loviți metalul cu un teanc de cleme de hârtie sau încercați să îl lipiți pe frigider. În cazul în care clemele de hârtie se lipesc sau rămân în frigider, veți magnetizate suficient metalul. Dacă metalul nu magnetează, continuați frecarea magnetului în aceeași direcție de-a lungul metalului.
 • Dacă intenționați să magnetizați o șurubelniță, așezați-o lângă un șurub pentru a vedea dacă se lipeste de ea.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 5
  5
  Continuați frecarea magnetului împotriva obiectului pentru a crește magnetismul. Asigurați-vă că întotdeauna frecați magnetul în aceeași direcție. După zece lovituri, verificați din nou magnetismul. Repetați procedura până când magnetul este suficient de puternic pentru a ridica clemele de hârtie. Dacă frecați în direcția opusă polului nordic, veți demagnetiza de fapt metalul.
 • Dacă metalul încă nu menține magnetismul, probabil că nu conține mult fier. Utilizați din nou această metodă cu un metal care conține mai mult fier.
 • Metoda 2
  Apucați metalul cu un ciocan

  Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 6
  1
  Strângeți materialele necesare. Pentru a magnetiza un metal folosind un ciocan, veți avea nevoie de o busolă, un ciocan și o bucată de metal care conține un mic fier. Puteți cumpăra aceste articole la un magazin local de hardware.
  • Este puțin probabil ca un aliaj de metal care nu conține fier să fie magnetic. Cu această metodă, nu puteți magnetiza aurul pur, argintul, cuprul etc.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 7
  2
  Identificați nordul cu busola. Compasurile funcționează din cauza polilor magnetici ai Pământului. Există un ac mic magnetizat pe busolă care întotdeauna indică spre nord datorită poliilor. Plasați compasul pe masă și lăsați acul să se învârte până se oprește. Direcția spre care punctele acului vor fi la nord.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 8


  3
  Așezați piesa de metal orientată spre nord. Așezați piesa de metal pe o masă și orientați-o astfel încât să fie în aceeași direcție cu acul busolă (spre nord). Piesa de metal ar trebui să fie orientată spre nord, astfel încât atomii de fier să fie aliniate împreună cu polul magnetic al Pământului.
 • Asigurați piesa de metal la masă folosind bandă sau o clemă ca un strung.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 9
  4
  Puneți capătul metalului cu ciocanul. Împingeți capătul inferior (capătul înspre partea de sud) a piesei metalice cu ciocanul, ținând seama de faptul că metalul este fixat în poziție. Lovirea metalului permite atomilor de fier să se deplaseze și să se alinieze în direcția câmpului magnetic al Pământului.
 • Puneți capăt de câteva ori pentru a crește magnetismul metalului.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 10
  5
  Testați magnetismul metalic. Așezați bucata de metal pe partea de sus a unor cleme de hârtie și vedeți dacă se lipesc. Dacă se întâmplă acest lucru, metalul va fi magnetizat. În caz contrar, loviți de câteva ori sfârșitul metalului.
 • Dacă credeți că această metodă nu funcționează, cantitatea de fier din piesa metalică ar putea fi prea mică. Încercați o altă piesă care conține mai mult fier.
 • Metoda 3
  Efectuarea unui electromagnet

  Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 11
  1
  Strângeți materialele necesare. Pentru a face un electromagnet, veți avea nevoie de sârmă de cupru izolată, o bucată de metal conținând fier, o baterie de 12 volți (sau altă sursă de curent continuu), decapanți sau tăietori de sârmă și o bandă izolatoare.
  • Sârmă de cupru izolată ar trebui să fie suficient de subțire pentru a se răsuci cu ușurință în jurul metalului și suficient de lungă pentru a fi rulată de câteva ori.
  • Asigurați-vă că metalul nu este magnetizat înainte de pornire.
  • De asemenea, puteți utiliza o sursă de alimentare cu curent alternativ, deși nu este recomandată din cauza tensiunii înalte pe care o are și a riscului potențial de șoc electric.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 12
  2
  Înfășurați firul izolat în jurul piesei metalice. Luați firul lăsând o coadă de aproximativ 2,5 cm (1 inch) și înfășurați-l în jurul metalului de câteva ori. De câte ori îl înfășurați, cu atât magnetul va fi mai puternic. De asemenea, lasă o coadă pe celălalt capăt al firului.
 • În acest moment, trebuie să aveți două fire atârnate de ambele capete ale metalului, cu firul înfășurat strâns în jurul acestuia.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 13
  3
  Desfaceți capetele firului de cupru. Îndepărtați la cel puțin 6 mm (1/4 inch) până la 1,3 cm (1/2 inch) pe ambele fețe, folosind un stripper de sârmă. Trebuie să expuneți cuprul, astfel încât acesta să poată intra în contact cu sursa de alimentare și să furnizeze electricitate sistemului.
 • Aveți grijă să tăiați firul atunci când îl exfoliați.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 14
  4
  Conectați cablurile la baterie. Luați un capăt gol al firului și îl înfășurați în jurul terminalului negativ al bateriei. Utilizați o bandă izolatoare, fixați-o în poziție și asigurați-vă că firul metalic atinge firul terminalului. În ceea ce privește celălalt fir, înfășurați-l și fixați-l în jurul terminalului pozitiv al bateriei.
 • Nu contează care fir este conectat la terminalul atâta timp cât ambele sunt fixate fix pe cele separate.
 • Imaginea cu titlul Magnetize Metal Step 15
  5
  Verificați magnetismul. Atunci când bateria este conectată corect, aceasta va furniza un curent electric care va face ca atomii de fier să se alinieze la crearea de poli magneticieni. Asta face magnetiza metalului. Apăsați metalul împotriva unor cleme de hârtie și vedeți dacă le puteți ridica.
 • Unele metale rămân magnetizate când bateria este îndepărtată, în timp ce altele, cum ar fi "fierul moale", necesită un curent electric pentru a le magnetiza.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a căuta aurCum de a căuta aur
  Cum să găsiți resturiCum să găsiți resturi
  Cum să găsiți un meteorCum să găsiți un meteor
  Cum se face un magnet cu sârmă și un cuiCum se face un magnet cu sârmă și un cui
  Cum se aplică un lac de unghii magneticeCum se aplică un lac de unghii magnetice
  Cum să detașați o limbă atașată la metalul înghețatCum să detașați o limbă atașată la metalul înghețat
  Cum să identificați bijuterii din platină și argintCum să identificați bijuterii din platină și argint
  Cum sa curata bijuteriile din metalCum sa curata bijuteriile din metal
  Cum se fac cutii de condimente magneticeCum se fac cutii de condimente magnetice
  Cum se clasifică resturileCum se clasifică resturile
  » » Cum de a magnetiza metalul

  © 2011—2020 ertare.com