Cum să lubrifiați balamalele ușii

Nimic nu alterează nervii mai mult decât o balama sclipitoare. După un timp, murdăria și murdăria se acumulează pe balamale, abrazând metalul și făcându-l lipicios. Menținerea balamalelor ușii în stare bună și eliminarea scântei și lipirii necesită doar câteva instrumente și câteva minute din timpul tău. Aflați cum să achiziționați produsele potrivite și să faceți ceea ce este corect.

pași

Metoda 1
Lubrifiați balamaua

Imaginea intitulată Lubrifiați balamalele ușilor Pasul 1
1
Cumpărați un lubrifiant adecvat. Lubrifiantul utilizat în balamalele ușii trebuie să poată penetra murdăria și să acopere interiorul balamalei pentru a-și menține eficiența. Este important să cumpărați un recipient sau un recipient cu o duză subțire care vă permite să accesați zona balamalei. Adresați-vă la un magazin feroviar din apropiere pentru un lubrifiant ieftin de aerosoli. Prezentăm câteva varietăți și mărci bune:
 • Lubrifianții cu pulverizare siliconică, cum ar fi Blaster sau Tri-Flow, sunt cele mai comune și ușor de utilizat lubrifianți pentru a lubrifia balamalele ușii.
 • Soluția de litiu este eficientă și rezistentă la praf și este disponibilă în cantități mari la majoritatea magazinelor de piese auto. Este folosit în principal pentru piese auto, dar funcționează și în alte situații.
 • Uleiurile comestibile, cum ar fi măslinele, canola sau nuca de cocos, pot fi folosite și în grabă pentru a lubrifia balamalele lipicioase. În cazul în care ușa funcționează relativ bine, dar chirps, este o modalitate eficientă de a repara scârțâitul. Uleiurile comestibile tind să atragă praful și murdăria, deci sunt mai puțin recomandate decât siliconul sau alte soiuri de lubrifiant.
 • Imaginea intitulată Lubrifiați balamalele ușilor Pasul 2
  2
  Găsiți știftul balamalei. Fiecare balama este alcătuită din balamaua în sine și pinul folosit pentru a uni cele două secțiuni ale balamalei, adică ușa cu peretele. Găsiți știftul circular situat între plăcile plane ale balamalei. Acest știft deține ambele plăci împreună și trebuie îndepărtat pentru a lubrifia eficient balamaua.
 • Imaginea intitulată Lubrifiați balamalele ușilor Pasul 3
  3
  Scoateți știftul din balamale. Deschideți ușa și trageți ștecherul fără a o scoate complet din balamale. Pe unele balamale, este posibil să o puteți îndepărta cu degetele, dar este posibil să aveți nevoie de clești mari pentru a muta conectorul în sens invers acelor de ceasornic și a-l scoate. Aveți grijă să nu vă zgâriați articulațiile.
 • Unele pini pot fi ruginite sau dificil de îndepărtat. Dacă aveți probleme la slăbirea acesteia, puteți folosi o șurubelniță sau un pic de blaster PB (inhibitor de rugină) pentru a slăbi fișa. Citiți următoarele instrucțiuni pentru informații mai detaliate cu privire la modul de tratare a dopurilor blocați.
 • Imaginea intitulată Lubrifiați balamalele ușilor Pasul 4
  4
  Aplicați lubrifiant. După îndepărtarea știftului din balamale, aplicați lubrifiantul dorit direct pe acesta, precum și pe balamaua însuși pentru ao lubrifia complet. Aplicați un strat subțire de lubrifiant la dop și pulverizați sau picurați puțin pe balamale. Puteți adăuga mai multe dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Lubrifiați balamalele ușilor Pasul 5
  5
  Testați ușa. Dacă ușa continuă să curețe atunci când o deschideți și o închideți, scoateți din nou fișa și aplicați un pic mai mult lubrifiant. Continuați să încercați până când dispariția scânteii. Când sunteți mulțumit de funcționarea ușii, împingeți ștecherul în poziția sa și verificați dacă este fixată.


 • Imaginea intitulată Lubrifiați balamalele ușilor Pasul 6
  6
  Utilizați un prosop sau un prosop de hârtie pentru a curăța. Ștergeți excesul de murdărie, picături de ulei și praf din zona balamalelor și lăsați-l curat. Acumularea de murdărie este ceea ce determină ca balama să curețe în primul rând, deci este important să o curățați în timp ce aveți ocazia.
 • Metoda 2
  Scoateți știfturile lipicioase

  Imaginea intitulată Lubrifiați balamalele ușilor Pasul 7
  1
  Înmuiați balamalele oxidate în blaster PB. Dacă aveți probleme la scoaterea fișei de la o ușă adezivă, înmuiați-o în lubrifiant penetrant timp de până la 12 ore înainte de a încerca să-l scoateți. Modelul WD-40 este un alt produs utilizat în mod obișnuit în acest scop. Spray o cantitate generoasă de spray pulverizant pe balama și lăsați-o să stea.
  • Mulți oameni încep prin a forța conectorul cu un ciocan, dar dacă acesta este foarte ruginit, acesta poate deteriora lemnul ușii, sparge balamaua și vă poate lăsa cu o reparație mai grea pe mâini.
 • Imaginea intitulată Lubrifiați balamalele ușilor Pasul 8
  2
  Atingeți capătul fișei cu o șurubelniță. După ce lăsați-l să se înmoaie, utilizați capătul unei șurubelnițe pentru a atinge ștuțul prin balamale, împingându-l ușor. Aceasta poate fi o modalitate mai eficientă de a scoate știftul de articulație pentru ao lubrifia.
 • Utilizați ceva suficient de mic pentru a împinge conectorul. Sfaturile unei perechi de pensete sau chiar a unui pix sau a altui instrument subțire sunt potrivite pentru lucrare. Găsiți ceva despre mărimea balamalei cu care lucrați.
 • Imaginea intitulată Lubrifiați balamalele ușilor Pasul 9
  3
  Reparați dacă este necesar. Rotiți suportul pe o suprafață plană pentru a vedea dacă acesta este îndoit și examinați-l pentru semne de deteriorare. Dacă este foarte ruginit și îndoit, este mai bine să petreceți puțin timp îndreptarea și curățarea înainte de ao reinstala, pentru a evita scârțâirea ușilor în viitor.
 • Dacă este îndoit, îndreptați-l așezându-l pe o podea din beton și lovind-o cu un ciocan pentru a-și restabili forma.
 • Utilizați o cârpă de șmirghel pentru a șlege fișa și a elimina rugina. Acest lucru ajută ca mufa să intre mai liber, creează mai puțină rezistență și reduce probabilitatea de sclipire.
 • sfaturi

  • Întotdeauna începeți cu o cantitate mică de ulei și creșteți-l dacă este necesar. Este mult mai ușor să adăugați ulei decât să eliminați excesul!
  • Dacă aveți piele sensibilă, luați în considerare utilizarea mănușilor de unică folosință atunci când efectuați această operație.
  • Înlocuiți balamalele ruginite. Ei se vor înrăutăți și vor purta mai mult.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Ulei de lubrifiere cu o duză adecvată
  • Prosoape de hartie sau cârpe
  • ciocan
  • șurubelniță
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să reglați balamalele unui dulapCum să reglați balamalele unui dulap
  Cum să reglați o ușăCum să reglați o ușă
  Modificarea părții din care se deschide ușa frigideruluiModificarea părții din care se deschide ușa frigiderului
  Cum să plasați o ușăCum să plasați o ușă
  Cum se construiește o ușă din lemnCum se construiește o ușă din lemn
  Cum să desfaceți o ușăCum să desfaceți o ușă
  Cum să evitați zgomotul balamalelor ușiiCum să evitați zgomotul balamalelor ușii
  Cum să fixați o balama în toaletăCum să fixați o balama în toaletă
  Cum să închideți ușa frigideruluiCum să închideți ușa frigiderului
  Cum de a face o ușă pentru un gardCum de a face o ușă pentru un gard
  » » Cum să lubrifiați balamalele ușii

  © 2011—2020 ertare.com