Cum să curățați și să mențineți o mașină de spălat vase

Majoritatea oamenilor nu le curăță deseori mașină de spălat vase

. La urma urmei, dacă vasele sunt curate, mașina de spălat vase ar trebui să fie, de asemenea, curată, nu? Din păcate, deșeurile și resturile se acumulează odată cu trecerea zilelor, ceea ce îl împiedică mașină de spălat vase să lucreze eficient Dacă este timpul să curățați mașina dvs. de spălat vase, citiți prima parte de mai jos pentru a începe.

pași

Partea 1
Efectuați o curățare profundă

1
Umpleți chiuveta cu apă la jumătate și adăugați 2 cupe de oțet. Această substanță se va deplasa la părțile murdare ale mașinii dvs. de spălat vase, curățând în jurul pereților și bazei. Dacă nu aveți oțet, puteți folosi următoarele:
 • O băutură pe bază de pulbere de lamaie de orice marcă, de exemplu, Kool-Aid (nu folosiți băuturi colorate puternice care pot pata - nu este necesar să adăugați zahăr)
 • limonadă
 • Unele produse de curățat pentru mașini de spălat vase
 • Imaginea intitulată Clean_dishwasher1
  2
  Scoateți suporturile și grilele. Trebuie să scoateți cele două "rafturi" de la mașina de spălat vase împreună cu suportul pentru unelte și alte bucăți care nu fac parte din grile. Dacă ajung, puneți-le în chiuvetă în cazul în care soluția de apă cu oțet ar trebui să fie pentru a le curăța. Dacă nu intră în rufe, curățați-le cu o cârpă umedă cu aceeași soluție.
 • Verificați că nu există resturi! Dacă există, utilizați o scobitoare sau o sculă ascuțită de dimensiuni similare pentru a le elimina.
 • Clean_dishwasher2.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Clean_dishwasher2
  3
  Îndepărtați reziduurile din găurile din brațele rotative. Pentru a vă asigura că verificați dacă toate găurile sunt deschise, astfel încât apa să poată trece ușor prin ele. Dacă găurile nu sunt clare, va trebui să le curățați pentru a face mașina de spălat vase eficientă. Dacă aveți o clemă cu vârf fin, o puteți folosi deoarece sunt foarte utile - în caz contrar, utilizați o scobitoare sau un obiect similar. Dacă intenționați să utilizați un instrument cu vârf de metal, aveți grijă să nu zgâriați nimic. Nu uitați să vă țineți timpul și fiți atenți.
 • Dacă aceste găuri sunt foarte mici, treceți un fir subțire cu un cârlig mic la capătul inferior prin deschizătura cea mai îndepărtată de centrul brațului. De fiecare dată când faceți acest lucru, o cantitate mică de deșeuri va ieși.
 • O altă opțiune este de a face o gaură mult mai mare la capătul brațului. Porniți mașina de spălat vase pentru a scoate materialul și apoi acoperiți gaura cu un șurub din oțel inoxidabil.
 • Imaginea intitulată Clean_dishwasher4
  4
  Curățați în jurul marginilor ușii și a capacului. Când mașina de spălat vase funcționează, acest spațiu nu este spălat. Utilizați o cârpă umedă și soluția de oțet (sau, dacă doriți, un pic de curățare ușor de pulverizare). O perie sau altă perie moale din bucătărie veche vă poate ajuta să ajungeți la colțuri și de asemenea sub capac.
 • Nu uitați să curățați partea inferioară a ușii! În unele mașini de spălat vase, apa nu ajunge în acel loc, deci poate acumula deșeuri. Curățați aceste reziduuri cu o cârpă cu oțet. Nu este necesar să utilizați pensula dacă nu se cochetează nimic.
 • 5
  Utilizați înălbitor pentru a elimina mucegaiul sau ciupercile. Efectuați un ciclu de spălare, fără a utiliza un agent de curățare acidă. Nu amestecați niciodată înălbitorul cu alte detergenți sau cu un detergent pentru mașina de spălat vase. Bleach este o substanță chimică foarte puternică, atât pentru dvs., cât și pentru mașina dvs. de spălat vase, deci folosiți-o cu ușurință și numai atunci când este necesar.
 • Dacă mucegaiul și mucegaiul sunt o problemă, după fiecare ciclu de spălare, mașina de spălat vase este ușor deschisă pentru o clipă pentru a permite uscarea acesteia.
 • Dacă interiorul sau ușa mașinii dvs. de spălat vase este din oțel inoxidabil, evitați utilizarea înălbitorului și detergenților care o conțin.
 • Imaginea intitulată Clean_dishwasher8
  6
  Îndepărtați petele de rugină Dacă apa are multă fier sau rugină, probabil că nu puteți controla starea de oxidare a mașinii de spălat vase. Dacă este posibil, abordați problema de la originea sa. Dacă problema nu se referă la țevi oxidate, emolatoarele de apă pot elimina o cantitate limitată de fier din apă. Cu toate acestea, aceste produse de înmuiere funcționează în cea mai mare parte prin schimbul de minerale, care sunt dificil de curățat de suprafețe din cauza sărurilor, care sunt relativ ușor de curățat. Există filtre care elimină fierul din apă, așadar ar fi util să analizăm dacă apa este extrem de ridicată în fier.
 • Utilizați un produs pentru a elimina oxidul special pentru mașinile de spălat vase, pentru pete. Cu toate acestea, căutați un profesionist pentru a întreba cum au ajuns acolo pe primul loc.
 • Dacă finisajul este ciobire sau descuamarea este coșuri de sârmă în mașina de spălat vase, încercați un material de etanșare vopsea făcut doar pentru mașini de spălat vase grile. Trageți-le afară și verificați fundul. Dacă daunele sunt grave sau extinse (nu doar o pereche de dinți, ci toate acestea), vezi dacă puteți înlocui grila complet. Unele magazine online vinde o mare varietate de piese de aparat, astfel încât poate fi ușor să găsiți acea piesă de schimb.
 • 7
  Înlocuiți toate părțile mașinii de spălat vase. Odată ce grila, filtrul, brațele și tot ce intră în interior sunt complet curate și într-un fel și piesele mai mici sunt și ele curate, punându-le pe loc. De asemenea, puteți proceda așa cum este indicat în secțiunea următoare (dacă mașina dvs. de spălat vase este într-adevăr murdar, puteți dezmembra fundul și puteți ajunge la locul de muncă).
 • Partea 2
  Demontați tava de spălat vase

  Inspectați partea inferioară a mașinii de spălat vase în jurul canalului de scurgere. Va fi un grătar sau un grătar în jurul brațului. Canalizarea se duce acolo. Căutați deșeuri care înfundă zona. Îndepărtați orice substanță solidă care sa acumulat, în special bucăți de hârtie, părți de plăci rupte, pietriș, printre altele. Dacă credeți că unele lucruri au căzut înăuntru, va trebui să dezasamblați câteva piese pentru a le elimina.

  Clean_dishwasher13_691.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Clean_dishwasher13_691
  1
  Pentru a elimina deșeurile acumulate, deconectați mașina de spălat vase. Găsiți fișa sub rufe. Asigurați-vă că ați deconectat mașina de spălat vase și nu eliminarea gunoiului! Pentru a vă asigura că este conectorul potrivit, urmați cablul care ar trebui să vă ducă la mașina de spălat vase.
  • Dacă puteți mișca mașina de spălat vase, rotiți-o pentru a vedea unde este cablul.
 • Imaginea intitulată Clean_dishwasher7
  2
  Îndepărtați cu atenție șuruburile din partea inferioară. Aveți grijă să nu le lăsați să cadă! Capacul filtrului se va ridica și va părăsi zona expusă.
 • Pe măsură ce clarificați această secțiune, realizați ce luați și de unde ați fost. De asemenea, luați câteva fotografii pentru a vă ajuta mai târziu și plasați piesele într-un loc sigur și în ordinea în care le-ați luat. Când îi reasamblați, nu veți avea nici o îndoială cum să o faceți.
 • Imaginea intitulată Clean_dishwasher9


  3
  Așezați o bucată de bandă în orificiul filtrului. Acest lucru vă va ajuta să evitați deșeurile când le curățați. Vreți ca deșeurile să iasă din mașina de spălat vase complet, să nu înfundați chiar mai mult țevile.
 • 4
  Îndepărtați deșeurile solide cu o cârpă și apoi frecați-le sub baza, cât este necesar. Dacă găsiți sticlă spartă, aveți grijă când le îndepărtați. O idee bună să nu vă răniți este să purtați mănuși de cauciuc.
 • Utilizați o pensulă sau o cârpă pentru a slăbi și a îndepărta resturile. Dacă este o mașină de spălat vase care nu a fost curățată în mod corespunzător recent, veți avea nevoie de un produs de curățare puternic pentru a elimina deșeurile acumulate.
 • Imaginea intitulată Clean_dishwasher11
  5
  Înșurubați totul din nou și conectați-l din nou. Va fi mai ușor să o faceți decât atunci când l-ați despărțit. Nu strângeți prea mult șuruburile, mai ales dacă acestea intră într-un plastic moale.
 • Este de preferat să porniți mașina de spălat vase pentru o clipă pentru a vedea dacă funcționează corect.
 • Partea 3
  Stăpânirea întreținerii de rutină

  1
  Utilizați regulat mașina de spălat vase. Acest lucru vă va ajuta să evitați acumularea de deșeuri în mașina de spălat vase, deci nu va fi necesar să o curățați des. Din când în când, activați-l când este gol, dar în mod natural într-un ciclu scurt, în modul de economisire a apei!
 • 2
  Lăsați puțină apă caldă să alerge în spălătorie înainte de a porni mașina de spălat vase. Dacă apa este fierbinte, vasele vor fi curățate. În plus, îl puteți utiliza pentru udarea plantelor sau în alte scopuri. Lăsați apa să curgă până când este fierbinte.
 • Setați termostatul de apă caldă la o temperatură de 50 ° C (120 ° F). Dacă apa are o temperatură mai scăzută, nu va curăța obiectele în mod eficient. Pe de altă parte, dacă apa are o temperatură mai ridicată, este posibil să ardă oameni.
 • 3
  Porniți depozitarea gunoiului înainte de a folosi mașina de spălat vase. Mașina de spălat vase și rufele au același canal de scurgere, astfel încât această țeavă trebuie să fie curată. Dacă aveți probleme cu mașina dvs. de spălat vase, aceasta poate proveni din depozitarea gunoiului. Mai jos veți găsi câteva articole utile:
 • Cum să aveți grijă de eliminarea gunoiului
 • Cum să curățați un gunoi
 • Cum să remediați eliminarea gunoiului
 • Clean_dishwasher10.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Clean_dishwasher10
  4
  Porniți întotdeauna mașina de spălat vase cu oțet. Așezați 2 cupe de oțet în partea inferioară a mașinii de spălat vase și porniți-o pentru o perioadă scurtă de timp sau în modul de economisire a energiei. La jumătatea distanței dintre mașina de spălat vase, opriți-o timp de 15 până la 20 de minute.
 • După ce a trecut acest timp, reporniți-l pentru ca ciclul de spălare să se termine. Dacă aceasta persistă rău, puteți lăsa oțetul peste noapte.
 • Dacă mirosul este o problemă, stropiți 1/2 până la 1 cană de bicarbonat de sodiu în partea inferioară și apoi porniți mașina de spălat vase în mod normal.
 • Imaginea intitulată Clean_dishwasher6
  5
  Pulverizați un pulverizator ușor pe partea frontală a mașinii de spălat vase. Ștergeți-l cu un burete sau o cârpă moale. Acordați mai multă atenție comenzilor și mânerului. De asemenea, nu uitați să curățați marginile mici dintre panourile în care se acumulează murdăria.
 • Clean_dishwasher12_938.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Clean_dishwasher12_938
  6
  Umpleți distribuitorul cu mașina de spălat vase aproximativ o dată pe lună. Această lustruire împiedică vasele să aibă pete. Deșurubați butonul rotund de pe ușa mașinii de spălat vase și turnați agentul în conformitate cu instrucțiunile din pachet sau manualul de spălat vase.
 • Dacă aveți un emolient de apă, nu utilizați agentul de clătire.
 • Există brighteners disponibile în solid. Nu veți uita să umpleți agentul solid deoarece, spre deosebire de lichid, acestea sunt mai ușor de observat.
 • Dacă preferați, există unele detergenți pentru mașini de spălat vase cu agent de clătire încorporat.
 • sfaturi

  • Alți agenți de curățare pentru mașinile de spălat vase sunt Tang și Borax.
  • Așezați corect obiectele în interiorul mașinii de spălat vase, astfel încât acestea să fie orientate în jos și spre interior. Verificați ca toate brațele să se rotească liber înainte de a porni mașina de spălat vase.
  • Nu uitați să ridicați imediat obiectele care cad în partea inferioară a mașinii de spălat vase.
  • Efectuează sarcini complete pentru conservarea apei și a energiei, dar fără a pune feluri de mâncare prea aproape împreună. Mașinile de spălat vase spală apa pe feluri de mâncare pentru a le spăla, deci trebuie să obțineți apă pentru a face acest lucru.
  • Purtați mănuși dacă nu doriți să atingeți curățarea sau resturile.
  • Spălați obiecte mici în coș, lângă furcă și cuțite, astfel încât acestea să nu cadă la baza mașinii de spălat vase. Unele mașini de spălat vase au chiar coșuri închise, pentru obiecte mici.
  • Nu spălați recipientele cu etichete care pot apărea. Îndepărtați reziduurile grele și particulele mari din vase înainte de a le pune în mașina de spălat vase.
  • Pentru murdăria uscată, umectați sau curățați pulverizatorul peste zonă. Apoi, lăsați-o să stea și lăsați-o să se dizolve timp de câteva minute înainte de ao curăța. În acest fel, nu veți mai trebui să vă zgâriați sau să frecați.
  • Nu toate detergenții pentru mașini de spălat vase funcționează la fel, deci încercați să cumpărați un detergent de la un alt brand pentru a vedea dacă vă oferă un rezultat mai bun. De asemenea, căutați recomandări și comentarii. Cel puțin alegeți detergenții și pilulele în loc de lichide și gel. Păstrați-le uscate și fără umezeală excesivă înainte de a le folosi.
  • Nu pre-clătiți prea mult. Mașinile de spălat vase și detergenții s-au îmbunătățit. Dacă nu ați încercat în ultima vreme să spălați vase murdare, încercați din nou. Ați putea fi surprins de rezultat.

  avertismente

  • Dacă nu vă simțiți confortabil să faceți dezasamblarea și montajul, nu deșurubați nimic în partea inferioară a mașinii de spălat vase, deoarece nu trebuie să fie curățată frecvent.
  • Nu amestecați niciodată produsele de curățat de uz casnic, în special înălbitorul, cu alte produse de curățare sau produse chimice.
  • Utilizați numai detergenți care au fost proiectați pentru mașini de spălat vase și nu pentru unii sapun lichid (detergent lichid) pe care îl utilizați pentru spălarea mâncărurilor cu mâna. Mașina de spălat vase este proiectată să conțină apă care iese din anumite direcții, nu un strat gros de spumă. În caz contrar, veți provoca un dezastru.

  Lucruri de care ai nevoie

  • 2 cupe de oțet sau o băutură acidă sub formă de pulbere
  • O cârpă sau un burete
  • Un filtru de pulverizare usor
  • O șurubelniță
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se spală jucăriile de câineCum se spală jucăriile de câine
  Cum să economisiți apă în bucătărieCum să economisiți apă în bucătărie
  Cum să fixați o mașină de spălat care merge pe podeaCum să fixați o mașină de spălat care merge pe podea
  Cum să încărcați mașina de spălat vaseCum să încărcați mașina de spălat vase
  Cum să cumpărați o mașină de spălat vaseCum să cumpărați o mașină de spălat vase
  Cum să desfaceți o mașină de spălat vaseCum să desfaceți o mașină de spălat vase
  Cum să diagnosticați problemele cu mașina de spălat vaseCum să diagnosticați problemele cu mașina de spălat vase
  Cum să evacuați o mașină de spălat vaseCum să evacuați o mașină de spălat vase
  Cum se face un șemineu în aer liber cu o mașină de spălat haineCum se face un șemineu în aer liber cu o mașină de spălat haine
  Cum se instalează o mașină de spălat vaseCum se instalează o mașină de spălat vase
  » » Cum să curățați și să mențineți o mașină de spălat vase

  © 2011—2020 ertare.com