Cum să curățați ochelarii

Există mai multe modalități de a curăța ochelarii în mod eficient cu produse pentru casă. Spălați ochelarii în mod regulat cu apă caldă și o cantitate mică de săpun și lăsați-i să se usuce la aer. Dacă utilizați o mașină de spălat vase, alegeți ciclul delicat și așezați ochelarii cu un spațiu între ele pentru a preveni deteriorarea acestora. Utilizați o soluție de oțet pentru a curăța reziduurile opace sau pentru a îndepărta dungile din ochelari. Pentru pete întunecate, încercați să înmuiați ochelarii în înălbitor și în apă sau utilizați o pastă de dinți simplă pentru a curăța ușor ochelarii.

pași

Metoda 1
Acordați o curățare de bază ochelarilor

Imaginea cu titlul Curățare a ochelari de mână Pasul 1
1
Curățați ochelarii manual. Umpleți aproximativ o treime sau jumătate din chiuveta de bucătărie cu apă călduță și adăugați câteva picături de săpun lichid. Folosiți un burete curat și spălați ușor ochelarii în interior și în exterior. Clătiți-le bine.
 • Evitați să utilizați prea mult săpun pentru feluri de mâncare deoarece, în exces, se poate zgâria sau se pot lăsa reziduuri în ochelari.
 • Imaginea cu titlul Curățare a ochelari de mână Pasul 2
  2
  Lăsați ochelarii să se usuce în aer. Puneți ochelarii curat pe o singură față de masă sau pe un prosop curat pentru a se usca. Plasați-le cu fața în jos, cu marginea în jos. Evitați uscarea ochelarilor cu o cârpă, deoarece acestea pot lăsa reziduuri.
 • Imaginea intitulată Curățarea ochelari de mână Pasul 3
  3
  Utilizați o mașină de spălat vase Utilizarea unei mașini de spălat vase este mai puțin eficientă pentru a curăța ochelarii și a le lăsa fără reziduuri opace decât pentru a le spăla manual. Dacă preferați să folosiți o mașină de spălat vase oricum, există modalități de a obține rezultate mai bune. Pentru vasele cele mai fragile (de exemplu, sticle de vin), alegeți ciclul delicat. Lăsați cât mai mult spațiu între ochelari pentru a nu lovi unul de celălalt sau pentru a fi zgâriați.
 • Pentru ca în pahare să nu rămână nici un reziduu după ce le-ați pus în mașina de spălat vase, adăugați o ceașcă de oțet alb la ceașcă de clătire.
 • Metoda 2
  Eliminați resturile opace

  Imaginea intitulată Curățarea ochelari de mână Pasul 4
  1
  Pregătiți o soluție de oțet. Dacă ochelarii sunt opaci sau zgâriați, curățați-i cu oțet. Umpleți un castron de dimensiuni medii cu oțet alb și apă caldă. Utilizați două linguri de oțet pentru fiecare ceașcă de apă.
 • Imaginea cu titlul Curățarea ochelari de mână Pasul 5
  2
  Curățați ochelarii. Îndepărtați o cârpă curată în soluția de oțet. Treceți ușor pânza peste ochelarii în interior și în afară. Porniți-l de câte ori este necesar pentru a vă asigura că ochelarii sunt curățiți.
 • Imagine cu denumirea Curățarea ochelari de mână Pasul 6
  3


  Clătiți ochelarii. Mirosul de oțet este foarte puternic, dar se disipează în timp. Pentru a accelera procesul, clătiți ochelarii cu apă rece pentru a îndepărta soluția de oțet. Clătiți-le sau spălați-le în mod normal, cu săpun pentru a vă asigura că mirosul de oțet dispare mai repede.
 • Imaginea cu titlul Curățați ochelari de protecție Pasul 7
  4
  Sortați ochelarii. Dacă trebuie să curățați mai multe ochelari sau dacă reziduurile opace din ele sunt greu de îndepărtat, înmuiați-le într-o soluție de părți egale de oțet alb și apă caldă. Umpleți o cada cu oțet și apă, plasați ochelarii în cada și lăsați-i acolo timp de douăzeci de minute. După înmuierea ochelarilor, clătiți-le cu apă rece și lăsați-le să se usuce la aer.
 • Metoda 3
  Scoateți pete întunecate

  Imaginea intitulată Curățarea ochelari de mână Pasul 8
  1
  Pregătiți o soluție de albire. Dacă ochelarii dvs. au pete întunecate (de ex. Cafea, ruj), înmuiați-le într-o soluție de înălbire. Adăugați o lingură de înălbitor de clor la 4 L (1 galon) de apă caldă. Purtați mănuși de cauciuc și protejați-vă hainele de contactul cu înălbitorul în timpul curățării ochelarilor.
 • Image cu titlul Curățare a ochelari de protecție Pasul 9
  2
  Sortați ochelarii. Scoateți ușor ochelarii în soluția de înălbire. Lăsați-i să se înmoaie timp de aproximativ treizeci de minute. Scoateți-le și clătiți-le cu apă rece.
 • Imaginea intitulată Curățarea ochelari de mână Pasul 10
  3
  Îndepărtați ochelarii cu bicarbonat de sodiu. Dacă petele persistă după înmuiere, presăriți sifon pe ochelari. Bureți un burete curat și frigeți ușor. Clătiți bine și lăsați-i să se usuce la aer.
 • Image cu titlul Curățarea ochelari de mână Pasul 11
  4
  Utilizați pastă de dinți Ca o metodă alternativă de a elimina petele întunecate, utilizați pastă de dinți albă (de ex. Pastă care nu conține gel, ingrediente de împrospătare a respirației sau alți aditivi). Utilizați o periuță de dinți moi pentru a împrăștia ușor pasta în interiorul și în afara ochelarilor. Clătiți-le cu atenție cu apă caldă și lăsați-le să se usuce la aer.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • detergent de spălat vase
  • curățați buretele
  • o față de masă individuală sau un prosop
  • oțet
  • clor
  • pastă de dinți simplă
  • periuță de dinți peri moi
  • bicarbonat de sodiu
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să fixați o ochelari cu dungiCum să fixați o ochelari cu dungi
  Cum să vă păstrați ochelariiCum să vă păstrați ochelarii
  Cum să delimitați linia de apăCum să delimitați linia de apă
  Cum de a elimina dungi în ochelari de soareCum de a elimina dungi în ochelari de soare
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  Cum se curăță lentile opaceCum se curăță lentile opace
  Cum se curata lentilele (ochelarii)Cum se curata lentilele (ochelarii)
  Cum să curețe o pălărie albăCum să curețe o pălărie albă
  Cum să arăți mai puțin nerdy cu ochelariCum să arăți mai puțin nerdy cu ochelari
  Cum sa alegi un pahar pentru a bea vinCum sa alegi un pahar pentru a bea vin
  » » Cum să curățați ochelarii

  © 2011—2020 ertare.com