Cum să cureți un fabricator de vafe

Când vine vorba de micul dejun, vafele au domnia supremă. Dacă aveți un fabricator de vafe, veți avea avantajul suplimentar de a vă consuma vafe delicioase și pufoase în confortul casei dumneavoastră. Cu toate acestea, dezavantajul este că va trebui, de asemenea, să-l curățați, ceea ce va fi cu siguranță o problemă în procesul de a face micul dejun. Este întotdeauna cel mai bine să revizuiți manualul de instrucțiuni al proprietarului pentru a vedea direcțiile exacte pentru modelul dvs. - cu toate acestea, de fapt, probabil că l-ați aruncat deja. În funcție de tipul de fabricator de vafe pe care îl aveți, există modalități diferite de curățare a acestuia.

pași

Metoda 1
Curățați un filtru electric de vafe cu mâncăruri care nu pot fi scoase

Imaginea intitulată Curățați un fier de gătit Pasul 1
1
Deconectați aparatul de gătit și lăsați-l să se răcească. Cele mai moderne fierbe electrice de vafe vin cu mâncăruri neaderente și trebuie să le curățați fără a le scufunda în apă. Cu siguranta nu vrei sa te arzi in timp ce incerci sa curci tuburile unui producator de vafe fierbinte. Pentru a evita acest lucru, deconectați-l înainte de a vă degusta vafula. Până când ați terminat și ați gata să o spălați, ar trebui să fie rece.
 • Imaginea intitulată Curățați un fier de călcat de paie 2
  2
  Scoateți excesul de ulei cu prosop de hârtie. Dacă aveți un aparat de gătit nealocat, este posibil să nu utilizați ulei. Cu toate acestea, dacă ați făcut-o, ar putea să existe puțină grăsime. Puteți trece o hârtie prosop uscată. Poate fi util să pliați prosopul de hârtie într-un punct în care să-l puteți trece între proeminențele aparatului de gătit.
 • Imaginea intitulată Curățați un fier de calcar Pasul 3
  3
  Periați resturile mari. De multe ori, vor exista bucăți de aluat uscat blocat în interiorul proeminențelor sau va fi chiar picurând din lateral dacă ați umplut prea mult vafula. Puneți din nou pe acele bucăți mari folosind o perie de bucătărie cu peri moi. Este important ca perii să fie foarte moi, deoarece nu trebuie să riscați să zgâriați suprafața neadecvată.
 • 4
  Se înmoaie părțile întărite cu o cârpă caldă. Dacă există o cantitate mare de masă uscată în fabricantul de vafe, poate fi foarte inconfortabil să fie nevoie să se înmoaie și să se răcească fiecare câte puțin. În schimb, înmuiați mai întâi întregul aluat. Luați o cârpă sau un prosop pentru a curăța vasele și a le pune în apă fierbinte din chiuvetă. Strângeți-l puțin pentru a nu picura, dar pentru a avea încă puțin lichid. Puneți-l în filtrul de vafe și închideți-l. Lăsați-o să stea câteva minute, astfel încât căldura și umiditatea pânzei să înmoaie aceste rămășițe enervante.
 • Imaginea intitulată Curățați un fier de calcar Pasul 4
  5
  Îndepărtați aluatul rămasă cu o spatulă din cauciuc. Ustensilele din bucătărie din cauciuc pot fi, de asemenea, făcute pentru a curăța un fabricator de vafe deoarece sunt ideale. Cauciucul nu va zgâria suprafața și va fi suficient de subțire și maleabil pentru a intra în spațiile fabricatorului de vafe. După ce pânza umedă a înmuiat masa uscată, puteți utiliza spatulul de cauciuc pentru a răzui și a elimina restul de aluat.
 • De asemenea, puteți folosi un burete pentru a îndepărta cu grijă masele libere. Asigurați-vă că achiziționați unul care este special pentru suprafețele neacoperite.
 • Imaginea intitulată Curățați un fier de gătit Pasul 8
  6
  Ștergeți exteriorul aparatului de gătit cu o cârpă umedă. Asigurați-vă că stofa este umedă, dar nu umedă. Este important să nu udeți în mod accidental părțile electrice ale aparatului de gălbeț, deoarece puteți să-l stricați complet sau să provocați un șoc electric la următoarea pornire. Curățați toată masa care are sau pare murdar.
 • Metoda 2
  Curățați un filtru de vafe cu vase detașabile

  Imaginea intitulată Curățați un fier de călcat de paie 10


  1
  Lăsați aparatul de gătit să se răcească și scoateți plăcile. Poți să-l deconectezi după ce ți-ai terminat pregătirea de vafe și să te poți răcori în timp ce mănânci. Scoateți vasele de la aparatul de gătit în conformitate cu manualul de instrucțiuni al producătorului, dacă îl aveți în continuare. Plăcile cu grătare de vafe pot fi îndepărtate, de obicei, cu ușurință.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de fier de gătit 11
  2
  Dipați vasele în apă caldă. Este probabil mai ușor să o faci în chiuvetă - totuși, puteți folosi și un vas de mică adâncime cu apă caldă. Nu adăugați săpun în apă. Nu curățați niciodată vasele anti-stick cu săpun, deoarece puteți cauza deteriorarea suprafeței.
 • Imaginea intitulată Curățați un fier de călcat de paie 12
  3
  Curățați cu grijă felurile de mâncare folosind un burete sau o pensulă. Din nou, este important să luați în considerare suprafața neadecvată și să folosiți materiale ușoare de curățare. Utilizați un burete care este fabricat special pentru suprafețe neaderente sau o perie de bucătărie cu peri moi. Nu ar trebui să zgâriați vasele în timp ce le curățați.
 • Imaginea intitulată Curățați un fier de călcat de paie 13
  4
  Clătiți plăcile cu grătare de fier de gătit în apă fierbinte. Lăsați apa să îndepărteze aluatul rămas. Este excelent să puneți feluri de mâncare pe verticală, astfel încât apa să treacă prin protuberanțe și să clătească petele pe care nu le puteți curăța cu buretele, cu peria sau cu o cârpă. Mașina de spălat vase poate deteriora suprafața neadecvată a mașinii de gătit - prin urmare, această metodă poate fi mai bine dacă o utilizați mai târziu. Verificați instrucțiunile producătorului pentru a vedea dacă vasele dvs. pot fi introduse în mașina de spălat vase sau nu.
 • Imaginea intitulată Curățați un fier de călcat de paie 15
  5
  Lasati vasele uscate si puneti-le inapoi. Puneți-le pe un suport pentru uscare sau pe un prosop pentru a usca vasele de pe tejghea. Dacă vă grăbiți, puteți folosi o cârpă uscată sau un prosop de hârtie pentru a le usca mai repede. Va trebui să vă asigurați că vasele sunt foarte uscate înainte de a le pune înapoi în fabricantul de vafe.
 • Imaginea intitulată Curățați un fier de gătit 17
  6
  Curățați exteriorul aparatului de gătit. Utilizați o cârpă umedă pentru a curăța exteriorul, așa cum ați făcut cu vasele. Aveți grijă și împiedicați pătrunderea apei în părțile electrice ale mașinii de gătit, deoarece puteți să-l stricați sau să provocați un șoc electric la următoarea conectare.
 • sfaturi

  • Dacă nu aveți o perie de bucătărie, puteți utiliza o periuță de dinți veche pentru a elimina aluatul.
  • Nu folosiți niciodată ulei de gătit în spray. În schimb, utilizați o perie de patiserie pentru a "vopsi" ușor fierul cu ulei.
  • Un aparat de gătit nealocat nu ar trebui să aibă nevoie de un strat de acoperire cu ulei de gătit. Dacă aluatul se lipeste de grile, încercați să adăugați puțin mai mult ulei în aluatul de vafe.

  avertismente

  • Nu folosiți tampoane abrazive dure, vată de oțel sau orice fel de tampon de curățare abraziv pe grilele de vafe.
  • Nu folosiți cuțite sau obiecte ascuțite pentru a îndepărta aluatul din grilajul de vafe.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să prăjiți puiul în friteuzaCum să prăjiți puiul în friteuza
  Cum se fac cookie-uri nauticeCum se fac cookie-uri nautice
  Cum să faci vafe cu brioșeCum să faci vafe cu brioșe
  Cum să faci ghimbir cristalizatCum să faci ghimbir cristalizat
  Cum sa faci aroma de arta de miere de casaCum sa faci aroma de arta de miere de casa
  Cum sa faci clatite fara oua sau lapteCum sa faci clatite fara oua sau lapte
  Cum să faci sandwich-uri pentru micul dejunCum să faci sandwich-uri pentru micul dejun
  Cum să vă faceți alimente pre-gătiteCum să vă faceți alimente pre-gătite
  Cum să faci un mic dejun sănătosCum să faci un mic dejun sănătos
  Cum sa faci un cos de Paște comestibilCum sa faci un cos de Paște comestibil
  » » Cum să cureți un fabricator de vafe

  © 2011—2020 ertare.com