Cum să cureți o piscină

Dacă aveți o piscină proprie, poate doriți să economisiți bani și să o curățați singuri. Făcând acest lucru va dura puțin timp și ar trebui să monitorizați nivelurile chimice de cel puțin trei ori pe săptămână. Cu toate acestea, merită să lucrați pentru a vă menține piscina curată și sigură.

pași

Metoda 1
Colectați deșeuri și periați

Imaginea intitulată Curățați-vă propria piscină Pasul 2
1
Asigurați-vă că aveți instrumentele necesare. Înainte de a începe să colectați deșeurile plutitoare și să pensați piscina, verificați instrumentele și verificați dacă aveți tot ce aveți nevoie.
 • Asigurați-vă că aveți un tub telescopic. Cele mai multe unelte de curățare pot fi conectate cu un tub de acest tip, deci este o idee bună să aveți una la îndemână. Poate că este mai bine să curățați tubul pentru a vă asigura că nu aveți deșeuri care pot contamina piscina.
 • O plasă pentru frunze este un instrument important pentru curățarea piscinelor. Această rețea mică se conectează la tubul telescopic și se utilizează pentru colectarea frunzelor și a altor resturi de pe suprafața apei. Ca și în cazul oricărui echipament de curățare a bazinelor, plasele pentru frunze trebuie curățate din când în când.
 • Asigurați-vă că aveți o perie de piscină. Acest instrument este utilizat pentru a curăța pereții, scările și treptele piscinei. Pensula poate fi umplută cu praf și resturi, așa că asigurați-vă că ați spălat-o periodic, astfel încât să fie curată când aveți nevoie de ea.
 • 2
  Pășește suprafața apei cu plasa pentru frunze. Primul pas pentru curățarea piscinei este colectarea oricăror reziduuri de suprafață cu plasa pentru frunze. De fapt, cel mai bun lucru este să o faceți zilnic pentru a vă asigura că suprafața apei nu este contaminată.
 • Această parte a întreținerii piscinei este destul de simplă. Mai întâi, conectați rețeaua la tubul telescopic.
 • Apoi, utilizați rețeaua pentru a colecta deșeurile. Obiecte precum frunzele și alte forme de vegetație tind să cadă în bazine în aer liber. În aceste cazuri, tot ce trebuie să faceți este să utilizați plasa pentru a îndepărta orice obiecte străine pe care le vedeți pe suprafața apei.
 • 3
  Periați pereții piscinei și scărilor. Odată ce ați îndepărtat orice reziduu evident, utilizați o perie de piscină și curățați pereții și scările sau pașii. În mod ideal, repetați acest pas în fiecare săptămână. Pentru a face acest lucru, conectați pur și simplu peria de bazin la tubul telescopic și treceți-o peste suprafața zonelor menționate, aplicând o mică forță pentru a îndepărta murdăria când este necesar. Rețineți că zonele în care apa nu circulă la fel de mult, cum ar fi scările, poate necesita mai mult efort.
 • Metoda 2
  aspirat

  Imaginea intitulată Curățați-vă propria piscină Pasul 4
  1
  Alegeți un vacuum de la piscină. Vacuitele pentru bazine, cunoscute și sub numele de curățători de piscine, sunt utilizate pentru curățarea fundului piscinelor. Diferitele tipuri variază în funcție de tipul de piscină și de nevoile fiecărei persoane.
  • Există trei tipuri de mașini de curățat automat pentru piscine. Nu este recomandat să utilizați un aspirator hidraulic, deoarece de obicei suge obiecte, cum ar fi rocile, care pot deteriora sistemul de filtrare al bazinului. Pe de altă parte, aparatele de curățare cu presiune hidraulică sunt conectate la furtunul de retur al sistemului de filtrare a piscinei. Funcționarea sa constă în îndepărtarea deșeurilor din apa filtrată și plasarea acesteia într-o pungă detașabilă. Cu toate acestea, trebuie să participați la proces și să filtrați puțin apa de la piscină. Cel mai eficient dispozitiv este dispozitivul de curățare electrică, care se deplasează autonom în partea de jos a bazinului și colectează deșeuri. Singurul dezavantaj este prețul, care este de obicei ridicat.
  • Dacă doriți să economisiți bani, puteți utiliza un vid manual de piscină. Puteți obține una în magazine virtuale sau o ofertă într-un magazin de unelte. Aceasta ar trebui să includă instrucțiuni pentru asamblare și utilizare.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă propria piscină Pasul 5
  2
  Gun curat. După ce ați ales ce aspirator se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., configurați-l pentru a fi utilizat în piscina dvs. Cele mai multe aspiratoare includ unele tipuri de instrucțiuni de utilizare.
 • În cazul aspiratoarelor manuale, există de obicei o modalitate de a conecta capul aspiratorului la tubul telescopic. Odată ce ați făcut-o, începeți să o introduceți în piscină.
 • De asemenea, trebuie să introduceți ușor furtunul în piscină. Asigurați-vă că ați îndepărtat complet aerul din furtun înainte de a-l conecta la pompa care este inclusă la majoritatea aspiratoarelor manuale. În caz contrar, puteți deteriora pompa.
 • Toate aspiratoarele trebuie să includă instrucțiunile producătorului. Dacă nu sunteți sigur cum să utilizați pompa, există de obicei un număr de telefon pe care îl puteți apela pentru a pune întrebări.
 • 3
  Aspirați piscina așa cum ați proceda normal. În general, nu există o mare diferență între aspirarea unei piscine și a unui covor. Trebuie doar să mergeți pe fundul bazinului, acordând mai multă atenție zonelor care arată cel mai murdar. Unele mașini de curățat automat de piscine lucrează singure.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă propria piscină Pasul 7
  4
  Aspirați piscina o dată pe săptămână. Rețineți că multe reziduuri și bacterii se acumulează în fundul bazinelor de înot. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că ați aspirat-o cel puțin o dată pe săptămână pentru a vă menține piscina curată și sigură.
 • Metoda 3
  Gestionați produsele chimice  1
  Evaluează nivelul pH-ului apei. Apa din bazine conține substanțe chimice care ajută la menținerea curățeniei. Unii factori, cum ar fi vremea și utilizarea, pot afecta nivelurile acestor substanțe chimice. Prin urmare, ar trebui să evaluați nivelul pH-ului cel puțin de trei ori pe săptămână pentru a vă asigura că este sigur să utilizați piscina.
  • Puteți obține un dispozitiv pentru măsurarea pH-ului într-un supermarket din localitatea dvs. Înainte de a cumpăra unul, însă, este o idee bună să citiți referințele și comentariile despre diferite mărci pentru a vă asigura că alegeți un produs de încredere. După ce ați obținut dispozitivul, utilizați-l pentru a măsura nivelul pH-ului apei din piscină.
  • Nivelul pH al apei trebuie să fie între 7,2 și 7,6. În caz contrar, va trebui să utilizați un produs pentru a reduce sau mări pH-ul, după caz. Aplicați cât este necesar pentru a obține pH-ul corect al apei din piscină.
 • 2
  Verificați filtrul bazinului. Trebuie să păstrați zona din jurul filtrului de pe piscină fără urme și murdărie. Verificați filtrul pentru a vă asigura că nimic nu sa acumulat. Dacă observați că ceva îl obstrucționează, îndepărtați-l.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă propria piscină Pasul 10
  3
  Adăugați tablete de clor dezinfectant. Puteți să le obțineți pe Internet și în multe magazine de unelte. Aceste pastile se dizolvă încet și eliberează clor pentru a ucide orice bacterie din apa din piscină. Trebuie să le utilizați așa cum este indicat pe etichetă. De asemenea, este mai bine să le plasați în plasă, în flotor sau în dozatorul automat pentru a vă asigura că aceste instrumente sunt, de asemenea, dezinfectate și fără bacterii.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă propria piscină Pasul 11
  4
  Luați în considerare tratamentul de șoc pentru piscină. Tratamentul de șoc, numit și super-clorinare, servește la eliminarea bacteriilor eliberate de lucruri precum părul, urina și transpirația. Dacă vă faceți griji că piscina dvs. va fi contaminată, luați în considerare aplicarea acestui tratament.
 • Metoda 4
  Curățați o piscină foarte murdară

  Imaginea intitulată Curățați-vă propria piscină Pasul 12
  1
  Scoateți deșeurile cu o plasă pentru frunze. Dacă piscina este atât de murdară încât apa pare verde, va trebui să lucrați mai mult pentru ao curăța. În primul rând, este foarte probabil ca pe suprafața apei să existe un strat de murdărie. Nu utilizați o mașină pentru a colecta deșeurile, deoarece acest lucru va amesteca murdăria cu restul apei și va agrava aspectul piscinei. În schimb, este mai bine să utilizați o plasă pentru frunze și să eliminați toate reziduurile de pe suprafața apei. Dacă nu aveți o rețea de acest tip, o puteți obține la un magazin de unelte local.
 • 2
  Reglează cantitatea de substanțe chimice. Atunci când o piscină este foarte murdară, este foarte probabil că este complet plină de bacterii nedorite. În acest caz, va fi necesar să ajustați cantitatea de substanțe chimice din apă până când piscina este în siguranță din nou.
 • Evaluează și reglează nivelul pH-ului apei. Probabil va dura câteva zile pentru ao realiza și este posibil să trebuiască să faceți încercări și erori cu produse pentru a reduce și a crește pH-ul la un nivel sigur. În plus, poate fi necesar să aplicați un produs pentru a crește alcalinitatea apei din piscină. Amintiți-vă că nivelul pH-ului adecvat este cuprins între 7,5 și 7,8.
 • Va trebui să faceți un tratament de șoc la piscină. Este posibil ca acest lucru să fie foarte murdar și să aibă nevoie de câteva galoane de substanță chimică pentru a face acest tratament, care va trebui să fie administrat în câteva zile, pentru a face din nou siguranța utilizării bazinului. Pentru a începe, adăugați 11,3 sau 15,1 litri (3 sau 4 galoane). A doua zi, verificați dacă apa a transformat un alb opac, verde deschis sau transparent. În caz contrar, adăugați între 11,3 sau 15,1 litri (3 sau 4 galoane) de produs și așteptați 24 de ore. Repetați acest proces până când apa a schimbat culoarea.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă propria piscină Pasul 14
  3
  Funcționați filtrul 24 de ore pe zi. Va trebui să faceți ca filtrul să funcționeze toată ziua timp de mai multe zile. În acest fel, veți elimina bacteriile și resturile nedorite care s-au acumulat în apa din piscină.
 • Asigurați-vă că filtrul funcționează în sens invers 3 sau 4 ori pe zi. Apa împrăștiată (verde) poate bloca și poate deteriora filtrul. Efectuarea acesteia în direcția opusă este o practică obișnuită în procesul de curățare a unei bazine foarte murdare.
 • Dacă curățarea durează mai mult de 4 sau 5 zile, ar putea fi un indicator că ceva nu este în regulă cu sistemul de filtrare. În acest caz, va fi mai bine ca un tehnician să îl revizuiască. Poate ar trebui să o înlocuiți înainte de a vă bucura de piscina din nou fără probleme.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă propria piscină Pasul 15
  4
  Curățați fundul bazinului. Odată ce apa este curată și nivelul de pH este adecvat, utilizați vidul pentru a avea grijă de fundul bazinului. Este foarte probabil ca în fund să se acumuleze o mulțime de deșeuri, deci procesul de vid va dura mai mult timp decât efortul normal. Rețineți că, dacă acest lucru este cazul și nu aveți experiență de curățare a unei piscine, ar fi mai bine să sunați un profesionist care să se ocupe de această problemă. Resturile ar putea să blocheze conducta de la piscină și să o deterioreze. De asemenea, puteau purta sistemul de filtrare.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a alege un tactic de piscinăCum de a alege un tactic de piscină
  Cum sa faci bomboane de bomboane gigantCum sa faci bomboane de bomboane gigant
  Cum se curata bilele de biliardCum se curata bilele de biliard
  Cum să cureți un iaz KoiCum să cureți un iaz Koi
  Cum să evitați accidentele prin înecCum să evitați accidentele prin înec
  Cum se aspiră și se spală un filtru de piscinăCum se aspiră și se spală un filtru de piscină
  Cum de a crește pH-ul în piscina dvs.Cum de a crește pH-ul în piscina dvs.
  Cum să determinați ce algele și clarificatoare sunt cele mai bune pentru piscina dvs.Cum să determinați ce algele și clarificatoare sunt cele mai bune pentru piscina dvs.
  Cum să diagnosticați și să clătiți apa turbidă într-o piscinăCum să diagnosticați și să clătiți apa turbidă într-o piscină
  Cum să eliminați apa verde din piscina dvs.Cum să eliminați apa verde din piscina dvs.
  » » Cum să cureți o piscină

  © 2011—2020 ertare.com