Cum sa curatati o tava arsa

Chiar și bucătarii cei mai atenți pot arde uneori o tigaie. Încălziți laptele foarte repede, amestecând din când în când un vas sau lăsându-l nesupravegheat, sunt cauze comune ale arderii alimentelor. Stratul care se formează după ardere pare imposibil de eliminat. În loc să frecați imediat tigaia cu un tampon de spălare, este mai bine să folosiți articolele pe care le aveți deja în bucătărie pentru a elibera acel strat. În timp ce poate dura ceva timp pentru a curăța vasul, merită să eliminați semnele de arsură fără a vă deteriora suplimentar ustensilele de gătit.

pași

Metoda 1
Curățați cu detergent

Imaginea intitulată Curățați un pană arsă Pasul 1
1
Umpleți tigaia cu apă caldă, suficientă pentru a acoperi toate părțile arse. Trebuie să adăugați 5 până la 7,5 cm (2 până la 3 inci) de apă suplimentară deoarece o parte din ea se va evapora în momentul încălzirii.
 • Asigurați-vă că uscați fundul tăvii după ce ați terminat umplerea cu apă. Nu doriți să puneți-o pe sobă dacă picăturile de apă cad pe arzător.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui panou ars 2
  2
  Adăugați mai multe picături de detergent pentru vase. Apa singură nu este suficientă pentru a elimina semnele de arsură de pe tigaia dvs., deci trebuie să adăugați un agent de curățare pentru a elimina stratul ars. Luați 3 sau 4 picături de detergent obișnuit în apă și amestecați amestecul pentru a răspândi săpunul peste apă.
 • În cazul mărcilor persistente de arsuri, utilizați detergent de spălat vase în loc de săpun lichid. Puteți utiliza o singură tabletă, mai multe picături de lichid sau 1 sau 2 linguri de pulbere de spălat vase.
 • Imaginea intitulată Curățați un pană arsă Pasul 3
  3
  Se fierbe tigaia. După ce ați combinat detergentul și apa, puneți tigaia pe foc. Creșteți căldura la mare și lăsați amestecul să fiarbă timp de 10 până la 15 minute pentru a elibera restul de pe fundul vasului.
 • Amestecul de apă și detergentul de spălat vase ar trebui să fiarbă, nu fierbeți. Veți ști că se fierbe când vedeți bule mari care se ridică din fundul tăvii și dă naștere unei vapori aproape constante.
 • Imaginea intitulată Curățați un pană arsă Pasul 4
  4
  Răciți și frecați tigaia. Odată ce ați fiert conținutul tăvii timp de 10 minute, scoateți-l din căldură și lăsați-l să se răcească complet, timp de 20 de minute. Aruncați amestecul de apă și detergent. În acest moment, tigaia ar trebui să fie observat un pic mai curat. Apoi, frecați-l cu detergent și cu apă caldă pentru a îndepărta stratul ars și resturile.
 • Este posibil să aveți nevoie să utilizați un tip de unealtă de frecare sau burete pentru a elimina toate semnele de arsură. Bureții din oțel sunt eficienți, dar de cele mai multe ori răzuieți partea inferioară a vasului, ceea ce îl poate deteriora și mai mult. Bureții acoperiți cu o plasă de plasă sunt o alternativă ideală, deoarece acestea ajută la eliminarea acestor semne, dar nu tăiați tigaia.
 • Metoda 2
  Folosiți oțet și bicarbonat de sodiu

  Imaginea intitulată Curățați un Pan ars 5
  1
  Umpleți tava cu apă. Pentru a începe procesul de curățare, adăugați suficientă cantitate de apă în tava arsă pentru a acoperi partea inferioară. Cantitatea de apă necesară depinde de dimensiunea tăvii, dar o ceașcă este un bun punct de plecare. Dacă nu acoperiți toate semnele de arsură, adăugați apă până când este așa.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui panou ars pas 6
  2
  Se toarnă otetul în apă și se aduce la fierbere. Odată ce aveți suficientă apă în tigaie, este timpul să adăugați niște oțet. Se toarnă 1 cană în apă și se amestecă ușor conținutul tăvii pentru a combina apa și oțet. Așezați-l pe sobă și măriți căldura la o temperatură ridicată pentru a aduce amestecul la fiert timp de 10 minute.
 • Cantitatea de oțet necesară va depinde de cantitatea de apă folosită. Păstrați proporția unei părți de apă la o parte din oțet.
 • Imaginea intitulată Curățați un pană arsă Pasul 7
  3
  Scoateți tava din sobă și adăugați bicarbonat de sodiu. Odată ce amestecul de oțet și apă se fierbe, scoateți-l din căldură și adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Această substanță va reacționa cu oțetul și va forma bule care vor ajuta la eliberarea stratului ars și a resturilor.
 • Panoul va fi fierbinte când adăugați coacerea, deci aveți grijă să nu îl atingeți și să vă ardeți.
 • Lăsați sucul și oțetul de copt să producă bule timpului necesar pentru a răci tigaia.
 • Puteți înlocui, de asemenea, bicarbonatul de sodiu cu cremă de tartru. Totuși, ar trebui să amestecați 1 lingură de cremă de tartru cu 1 cană de apă și să omiteți oțetul înainte de al adăuga la tigaie.
 • Deși coacere oferă rezultate bune într-o tigaie din oțel inoxidabil, nu ar trebui să utilizați (sau orice alte produse de curățare cu bază alcalină), în vase de aluminiu anodizat.
 • Imaginea intitulată Curățați un pană arsă Pasul 8


  4
  Rotiți tava pentru a finaliza curățarea. Odată ce tigaia este rece, aruncați amestecul de apă, oțet și bicarbonat de sodiu și curățați tigaia cu apă fierbinte cu săpun. Utilizați un burete cu plasă de plastic sau o perie pentru a freca fundul tăvii și a elimina resturile arse.
 • Deși poate fi util să se utilizeze un plastic burete cu ochiuri sau frecare perie în timpul spălării tigaie, coacerea și fierberea apei trebuie slăbite în strat suficient ars și deșeurile, astfel încât acestea să fie ușor de îndepărtat.
 • Dacă există semne de arsură care se opun plecării atunci când le frecați, amestecați un pic de bicarbonat de sodiu cu câteva picături de apă pentru a forma o pastă. Aplicați-o în zonele cu probleme și lăsați-o să stea 10-15 minute înainte de curățarea tăvii ca de obicei.
 • În cazul mărcilor foarte persistente, poate fi necesar să se repete întregul proces de una sau mai multe ori.
 • Metoda 3
  Utilizați un detergent pentru cuptoare

  Imaginea intitulată Curățați un pană arsă Pasul 9
  1
  Asigurați-vă că recipientul nu este lipicios. În timp ce cuptorul curat poate fi eficientă în îndepărtarea urme de arsură, trebuie să-l utilizați ca o ultimă soluție, deoarece este extrem de caustic și poate decolora tigaie. Nu trebuie să-l folosiți niciodată într-o tavă cu acoperire neaderentă sau alt strat de protecție deoarece aceasta va elimina această protecție și o va distruge.
  • Deoarece aparatul de curățare a cuptorului are capacitatea de a deteriora vasele, ar trebui să îl utilizați numai dacă alte metode de curățare nu funcționează pentru dvs. Dacă aveți de gând să aruncați tigaia oricum, merită să încercați mașina de curățare a cuptorului.
 • Imaginea intitulată Curățați o tavă arsă Pan 10
  2
  Puneți mănuși și deschideți o fereastră. Agentul de curățare a cuptorului conține substanțe chimice caustice care emit gaze foarte puternice, deci este important să luați măsuri de siguranță înainte de al utiliza. Acoperiți-vă mâinile cu o pereche de mănuși de cauciuc pentru a vă proteja pielea de substanțele chimice. De asemenea, trebuie să vă asigurați că bucătăria este bine ventilată înainte de a pulveriza produsul, deschideți unul sau două geamuri dacă este posibil.
 • Dacă sunteți deosebit de sensibil la gaz, ar trebui să utilizați o mască de praf care acoperă nasul și gura atunci când utilizați aparatul de curățare a cuptorului.
 • Asigurați-vă că ați citit toate avertismentele de siguranță din pachetul produsului. În acest fel veți ști ce alte măsuri de siguranță ar trebui să luați.
 • Imaginea intitulată Curățați un panou ars 11
  3
  Aplicați curățatul cuptorului pe fundul tăvii. Odată ce sunteți gata să lucrați cu detergentul pentru cuptor, pulverizați-l peste părțile arse ale tăvii. Deoarece acest produs este foarte caustic, nu trebuie să utilizați mai mult decât este necesar, astfel încât să acoperiți fundul tăvii cu un strat ușor. Utilizați o pensulă pentru a vă asigura că o răspândiți peste tava.
 • Deși curățarea cuptorului cu pulverizare este cea mai obișnuită formulă, o puteți găsi și în cremă sau spumă, care ar putea fi mai eficientă în curățarea unei tăvi arse.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas panificat 12
  4
  Acoperiți tigaia și scoateți-o afară. Pentru Aspiratorul să penetreze zonele arse complet și eliberați stratul ars și resturile, este necesar să se lase să se odihnească în tigaie timp de cel puțin o jumătate de oră. Datorită gazelor, este mai bine să puneți tava în afară în timp ce aparatul curăță. Acoperiți tigaia cu un capac și puneți-o pe o masă sau un raft în afara casei.
 • Dacă nu aveți un spațiu exterior în care să puteți plasa tava, deschideți o fereastră și puneți-o pe pervaz.
 • Imaginea intitulată Curățați un tavă aprins 13
  5
  Rotiți tava pentru a termina curățarea și clătiți-o bine. Odată ce produsul a rămas în tigaie timp de o jumătate de oră, utilizați o perie de frecat sau un burete pentru a curăța tigaia. Stratul ars și resturile ar trebui să iasă imediat. După ce terminați curățarea vasului, asigurați-vă că îl clătiți temeinic pentru a vă asigura că pe suprafață nu rămâne niciun reziduu curat.
 • Dacă sunteți îngrijorat restul de curățat cuptorul rămâne în tigaie, trece un prosop uscat, după clătire pentru a vedea dacă ceva vine în prosop. Pentru a fi în siguranță, este mai bine să clătiți din nou tava, chiar dacă este curată.
 • sfaturi

  • Înainte de a testa orice metodă de curățare pe tava dvs. arsă, o scufundați în apă fierbinte pentru a elibera deșeurile. Lăsați apa să se odihnească timp de cel puțin o jumătate de oră, deși este mai bine să o lăsați peste noapte.
  • Metodele de curățare a oțetului și a bicarbonatului și a cuptorului sunt potrivite pentru ustensile din oțel inoxidabil, dar nu pentru aluminiu anodizat sau acoperite cu teflon.
  • Încercați să curățați un vas de teflon în mașina de spălat vase, deoarece este sigur pentru acest material.
  • Tava din aluminiu anodizat trebuie spălată numai cu mâna cu apă caldă și săpun.

  avertismente

  • Citiți întotdeauna instrucțiunile de îngrijire a ustensilelor de bucătărie înainte de a folosi orice agent de curățare. Unele ingrediente dăunează materialului pentru tigaie, iar producătorul poate recomanda o metodă mai potrivită pentru a elimina semnele de arsură.
  • Asigurați-vă că tigaia sa răcit complet înainte de ao curăța sau ar putea fi arsă.

  Lucruri de care ai nevoie

  • burete
  • bicarbonat
  • oțet
  • detergent de spălat vase
  • mașină de spălat vase
  • mănuși de cauciuc
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gătești ficatul cu ceapăCum să gătești ficatul cu ceapă
  Cum să vindeci un foc pe focCum să vindeci un foc pe foc
  Cum să deglazi o tigaieCum să deglazi o tigaie
  Cum să ulezi o tigaie orgreenicăCum să ulezi o tigaie orgreenică
  Cum să arunci lapteleCum să arunci laptele
  Cum să preveniți arderea vaselor și a vaselorCum să preveniți arderea vaselor și a vaselor
  Cum să fugiCum să fugi
  Cum sa faci pui prajit in tigaieCum sa faci pui prajit in tigaie
  Cum sa faci pui sa se amestece cu legumeCum sa faci pui sa se amestece cu legume
  Cum se face o orez prăjit simplu cu orez rămasCum se face o orez prăjit simplu cu orez rămas
  » » Cum sa curatati o tava arsa

  © 2011—2020 ertare.com